Мистериозния нов щам на коронавирус

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Re: Мистериозния нов щам на коронавирус

Мнение от zAcK » 25 Ное 2020, 17:31

TNT написа: Виж лелките от администрациите в държавните учреждения, където Бойко ще им вдига (или вече ги вдигна ? ) с 30% заплатките... те си ги пращат вкъщи да си стоят, без да работят, а заплатката си върви.

В публичният сектор в България има по спомени около 700 000 работещи. Това включва всякакви бюджетни гниди. За ГЕРБ на последните избори са гласували 1 147 292, като вероятно в това число има голям брой фалшименто :!: Щото избирателите според ЦИК били 6 838 235 и са гласували 3 858 688 :shock: при условие, че има около 1 000 000 ученици в България :!: а населението е около 7 милиона, ама дали е толкова :?: Та както и да го смятам, тия пак спечелиха изборите през март. Щото чиновниците и т.н. ще си папкат без да работят, ще дадат и на тия в МВР накрая, че и там са 60000+ служители, ще нацъкат малко протоколи от гласуване и ние ще го духаме - т.е. ще продължим да им изкарваме заплатите, без да получаваме нищо в замяна... :censored: :censored: :censored:

P.S. Даже съм сигурен, че така ще стане :dunno: Щото бюджетните гниди са доволни, че ТОЙ ги е спасил :conf: :banghead:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 25 Ное 2020, 17:34

Ами станете държавни служители де, ама с 1100-1500 месечно пък ще мрънкате, че всичко е поскъпнало и ще карате таван 46ци... :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 25 Ное 2020, 17:50

Jordana написа:
Мисля, че в тази тема бях пускал списъка с всички здравни пътеки, по коя колко се плаща. Ковид пътеката е 1200лв

Ковид пътеката е 1200 за 5-6 дена макс леките пациенти . Всичко над тия дни и тежест на заболяването се финансира отделно според зависи . Тежък ковид бил по 40 дена и около 30 000 лв . Това го слушах лично оня ден , министъра на някъФ брифинг :dunno:
С други думи тия туристи в ковид отделението по 5-6 дена и пият хапове за 30лв , 30-40 калпака се обслужват от две сестри и един доктор . Не знам какъв е кяра на болницата но многократно се коментира че 40% от хората в ковид отделенията не са за там изобщо .

Дай линк към това изказване.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 25 Ное 2020, 18:24

drago_pavlov написа:А представи си първокласник с онлайн уроци и покрай него още едно на 2.5 години...
Дори да си вкъщи как ще гледаш и двете?
Не ми се мисли за тия дето са 7-ми или 12-ти клас и им предстои кандидатстване...
Тия малоумници просто еб@ха майката на всичко...

И ние сме така, 8 и 2.5 годишни момчета. Ама, бясни момчета, и двамата. Много е трудно (който не е гледал момчета, той не е гледал деца :) )

Решението в тази ситуация е, детегледачка за малкия. Големия сме го оставили сам да се оправя в тиймс, с цел, самостоятелност.

Но, да намериш правилния човек, на който да довериш детето си, е адски трудно.

С много търсене и много късмет, намерихме (щото повечето са, не ми се говори ......)

Държиме я от Април на заплата, за да не избяга, щото предполагахме, какво ще се случи Ноември - Декември ...

И сега тя помага, много.

ПС. Няма да са седмици, а месеци, до Април '21, поне

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 25 Ное 2020, 19:29

TNT написа: Всеки да си направи сметка колко му е далавера да гледа заразни или да смени 2 стави днеска (примерно). То ако беше толкова хубаво, лекарите и сестрите нямаше да бягат в чужбина.

То за това сме на това дередже със здравеопазването, щото болницата гледа от какво има далавера, а не какво е нужно.

А преди 20 и нещо години доцента като ни разправяше, че болниците щели да станат търговски дружества и да предписват лечения, които знаят, че не помагат с мотива, че са по-печеливши го мислех за луд.

Ако трябва да обобщим ситуацията от моята гледна точка всичко това, което се случва ако някой ми го беше описал преди година щях да умра от смях.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 25 Ное 2020, 20:07

bum_bum написа:То за това сме на това дередже със здравеопазването, щото болницата гледа от какво има далавера, а не какво е нужно.

Това се опитвам да обясна. Че в момента не намирам далавера в ковида за болниците. Те повече пари правят от другите пътеки. А сега хората ги е страх да отидат в болница (донякъде и с право) или изобщо са забранени планови операции. Повече пари може да правят някои утрепани болници, в които по принцип никой не ходи.

Аз не знам каква желязна логика се вади в тоя форум как хем се правят някакви умопомрачителни пари от докторите, хем всичките бягат в чужбина, където няма далавери :dunno: Нещо е взаимоизключващо се.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 25 Ное 2020, 20:18

Бягат младите, щото докато се докопаш до кокала си иска години ангария. Я питай оня, дето слага байпаси на конвеир дали му се бяга някъде? А младите просто очакват днес да вземат дипломата и утре вече да карат S класи.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 25 Ное 2020, 20:26

bum_bum написа:Бягат младите, щото докато се докопаш до кокала си иска години ангария. Я питай оня, дето слага байпаси на конвеир дали му се бяга някъде? А младите просто очакват днес да вземат дипломата и утре вече да карат S класи.

Абсолютно точно.
След 5+ год стаж и избухват-говоря за специалисти, не джипита. Не съм чул някой да бяга на 30+ или са единици. Всеки познава лекари и се знае как живеят и какви доходи имат.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 25 Ное 2020, 20:39

Познавам не малко лекари и зъболекари . Не говоря за здравей здрасти . Верно че вече са над 50 и нагоре като възраст , но нито един не живее с 1500 лв на месец както тука се твърди . Говорим за много нагоре , не съм им светил как си изкарават парите но тия 1500 са просто жълти стотинки в сравнение с това което се демонстрира .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 25 Ное 2020, 20:45

IT-тата са като бедняци пред тях, просто за тях не се тръби толкова. Но е нормално, ИТ средна хубост-заплата може да стане всеки за 3-4-5 години от нула, а за толкова дори диплома не може да се изкара за лекар..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 335i n55
Мечтае да кара: Това, което кара;)
Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j

Мнение от choio » 25 Ное 2020, 21:23

TNT написа:
Jordana написа:
Мисля, че в тази тема бях пускал списъка с всички здравни пътеки, по коя колко се плаща. Ковид пътеката е 1200лв

Ковид пътеката е 1200 за 5-6 дена макс леките пациенти . Всичко над тия дни и тежест на заболяването се финансира отделно според зависи . Тежък ковид бил по 40 дена и около 30 000 лв . Това го слушах лично оня ден , министъра на някъФ брифинг :dunno:
С други думи тия туристи в ковид отделението по 5-6 дена и пият хапове за 30лв , 30-40 калпака се обслужват от две сестри и един доктор . Не знам какъв е кяра на болницата но многократно се коментира че 40% от хората в ковид отделенията не са за там изобщо .

Дай линк към това изказване.

Друг линк ще дам за едно твое питане :ok:
https://www.dnes.bg/obrazovanie/2020/11 ... ici.471092

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 25 Ное 2020, 23:46

Никой не може да ти даде толкова, колкото аз мога да ти обещая.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 26 Ное 2020, 7:58

Колеги, конспирацията е разкрита, всичко вече е ясно за Ковид-а. И изкуствения интелект е намесен... Ето, четете:

COVID съкратено от • COV = Certificate of Vaccination (Сертификат за Ваксинация)• ID = Identity(Документ за самоличност) • 19 = A I, A for 1 and I for 9 = A I – Artificial Intelligence (Изкуствен Интелект) или с други думи "Документ за самоличност със сертификат за ваксинация и следене чрез ИИ (изкуствен интелект).

Целият текст: в един от коментарите към тази статия:
https://dnes.dir.bg/comments/ataka-s-poslanie-kola-se-vryaza-vav-vhoda-na-kantselariyata-na-merkel

Серизона работа, а? :mhihi: :mhihi:
Excellent! Steven is my name!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 26 Ное 2020, 8:58

Те и сега на много в личните карти има биометрични данни но няма пряко влияние върху човек . Но ваксината с наночастиците е вече нов ход на AI . Когато задължително ваксинират всички , ще активират наночастиците със 5G сигнал и тогава друга песен ще запеете ...в буквалния смисъл :mhihi:
Последна промяна Jordana на 26 Ное 2020, 12:36, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 26 Ное 2020, 9:43

Върти се някаква "новина" за заплати на санитари по 3000 лева.
Само не разбрах, търсят 80 броя санитари със заплата 3000 лева. Това на година ли е, за всичките 80 броя ли е общо 3000 лева? :mhihi:
https://www.standartnews.com/zarazata/n ... 44116.html

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата