Мистериозния нов щам на коронавирус

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: Мистериозния нов щам на коронавирус

Мнение от TNT » 25 Ное 2020, 13:37

Всички като искат, що има оставки на лекари, сестри, санитарки ? И пътеката за ковид била най-скъпа... затвори го тоя фейсбук, моля те :wave: И на въпроса "кой им гледа децата" отговора ти е "ама те взимат по 1000лв".
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 25 Ное 2020, 14:15

И аз съм голем шлем. Малкия първи клас, големия - 7. Манечкия се учи на ченгелчета, големия за матури. Еваха ни мамата тия олигофрени! На сичкото отгоре и жена ми е магистратура и всичко естествено е онлайн. Лека математическа задачка, колко лаптопа требва да имам в нас да се изучават :mrgreen: Иначе спорта нема се спира, то е ясно. Спрем ли значи умрел съм :mhihi: Мани, най ме е яд че ония улавите испанци сложиха ПЦР тестове за влизащи в страната иначе да сме запалили с 200 натам.
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 25 Ное 2020, 14:22

Аз за спорта не разбрах, индивидуални и колективни спортове над 18г може ама фитнес залите затварят. Демек може да ходя на бокс да речем ама на фитнес не.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 335i n55
Мечтае да кара: Това, което кара;)
Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j

Мнение от choio » 25 Ное 2020, 14:36

bum_bum написа:Аз за спорта не разбрах, индивидуални и колективни спортове над 18г може ама фитнес залите затварят. Демек може да ходя на бокс да речем ама на фитнес не.

Ми може ама требва да боксираш дървото у парка щот залата май ще е затворена,иначе бой със сянка дет се вика друг ти не трябва...

Що се отнася до лекарите , ми са като нема кой да им гледа децата ще напуснат всичките или ше вземат неплатен и айде дома ,та да има и кой да ни лекува...не случайно бучим,че е тъпа мярката щот тея дет най мрънкат за тва са некви мастити шефове на болници ,и още куп тарикати дет парите и живота на простия човечец им е през уя...и пак ще питам теб ТНТ имаш ли деца?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 25 Ное 2020, 14:59

Аз съм казал, че нямам деца. И не ме питаш пак, а за първи път :mhihi: Но така и не ми отговори, като се оплаквате, че няма кой да ви гледа децата... на лекарите кой ги гледа ?

choio написа:щот тея дет най мрънкат за тва са некви мастити шефове на болници

Ония с дългата коса, "Гробаря", той щото е умрял от глад :wave: Всичките хотелиери и ресторантьори се бутат кой да вземе първата М-ка/АМГ като излезе, целия персонал на 4 часа на минимална, ся реват. Ако НАП си върши работата, 95% трябваше да не работят по принцип. А не щото има пандемия.

Всеки си гледа неговата камбанария. Всички плюят по ИТ-тата, щото си бачкат безпроблемно отвкъщи и няма проблем. Всички плюят по лекарите по принцип. Ама като излезна министъра и каза, че им резна пътеките с 15% ? Нищо. Като спря плановите операции - на колко отделения спря работата ? Ако всичките заразени лекари почнат да си взимат по 28 дена болничен, кво правим ?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 25 Ное 2020, 15:07

E34 написа:И аз съм голем шлем. Малкия първи клас, големия - 7. Манечкия се учи на ченгелчета, големия за матури. Еваха ни мамата тия олигофрени! На сичкото отгоре и жена ми е магистратура и всичко естествено е онлайн. Лека математическа задачка, колко лаптопа требва да имам в нас да се изучават :mrgreen: Иначе спорта нема се спира, то е ясно. Спрем ли значи умрел съм :mhihi: Мани, най ме е яд че ония улавите испанци сложиха ПЦР тестове за влизащи в страната иначе да сме запалили с 200 натам.

И какъв е зора да си направиш тест, ако имаш зор да ходиш?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 25 Ное 2020, 15:17

TNT написа: Но така и не ми отговори, като се оплаквате, че няма кой да ви гледа децата... на лекарите кой ги гледа ?

Щом в София мога да си намеря детегледачка за 400-500 лв на половин работен ден, защо един лекар в Горно нанадолнище да не може да си намери целодневна за 1000?
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j

Мнение от choio » 25 Ное 2020, 15:23

TNT написа:Аз съм казал, че нямам деца. И не ме питаш пак, а за първи път :mhihi: Но така и не ми отговори, като се оплаквате, че няма кой да ви гледа децата... на лекарите кой ги гледа ?

choio написа:щот тея дет най мрънкат за тва са некви мастити шефове на болници

Ония с дългата коса, "Гробаря", той щото е умрял от глад :wave: Всичките хотелиери и ресторантьори се бутат кой да вземе първата М-ка/АМГ като излезе, целия персонал на 4 часа на минимална, ся реват. Ако НАП си върши работата, 95% трябваше да не работят по принцип. А не щото има пандемия.

Всеки си гледа неговата камбанария. Всички плюят по ИТ-тата, щото си бачкат безпроблемно отвкъщи и няма проблем. Всички плюят по лекарите по принцип. Ама като излезна министъра и каза, че им резна пътеките с 15% ? Нищо. Като спря плановите операции - на колко отделения спря работата ? Ако всичките заразени лекари почнат да си взимат по 28 дена болничен, кво правим ?

Ми питал съм и преди,искрено ти пожелавам да имаш пак ще говорим(това с най добри чуства) нещо си противоречиш,аз не съм срещу лекарите ако няма кой да им гледа децата всички ще страдат като във всякаа професия,като няма кой да ти гледа детето взимаш неплатен и т.н схеми ,най малкото за да си ок на работа трябва са си спокоен че някой се грижи за твоето семейство...та с тъпата мярка и лекарите щще ги препарират...а що се отнася до другите ,няма да страдат големите а тези дет работят за тях щот ще бъдат уволнени и няма да им кво да донесат на тея дет са вкъщи и ако мислиш че държавата щще им помогне...мисля че не живееш тук :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от drevnia » 25 Ное 2020, 15:39

Докторите отказват да лекуват, даскалето ( тия така си зимаа пари ) не искат да влизат в час , ченгетата и тия се бунтуват оти били на пръва линия с короната всички тия обаче си взимат редовно заплати, а държавата на някои им дава и допълнително по 1000 лв. на месец.
обаче не е такава ситуацията в частния сектор. Така и не чух някой предприемач, служител в частна фирма, да се оплаква, че не иска да работи, защото го е страх от Ковид. Точно обратното- по всякакъв начин се опитват да бачкат и да не ги затваря държавата. Явно психозата ударе най-много тия,(където ходят моите данъци ) които взимат сигурни пари от бюджето или здравната каса. Ако обаче на тия същите им спрат „кранчето“ за неколко месеца, ще искат и да лекуват, и да преподават, и да охраняват и психозата ще ги пусне даже

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 25 Ное 2020, 15:41

drago_pavlov написа:защо един лекар в Горно нанадолнище да не може да си намери целодневна за 1000?

Щото лекаря в Горно Нанадолнище няма и да стигне до тези 1000лв. На теб държавата колко пари ти е дала ей така ? Аз помня само да ми е взимала. Има една камара условия. Неслучайно лятото доста болници си затвориха отделенията, щото да карантинират 15 човека екип за 2-3 тежко болни... нещо не излизаше сметката. Тогава и пътеката им беше 600лв, и 1000лв нямаше, щото болните трябва да са над някаква определена бройка...

choio написа: ако мислиш че държавата щще им помогне...мисля че не живееш тук :mhihi:

Не си го мисля и за съжаление още живея тук.

Мисля, че в тази тема бях пускал списъка с всички здравни пътеки, по коя колко се плаща. Ковид пътеката е 1200лв. Всеки да си направи сметка колко му е далавера да гледа заразни или да смени 2 стави днеска (примерно). То ако беше толкова хубаво, лекарите и сестрите нямаше да бягат в чужбина.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 25 Ное 2020, 16:04

drevnia написа:...

По-добре не може да се каже :clap:

TNT написа:Мисля, че в тази тема бях пускал списъка с всички здравни пътеки, по коя колко се плаща. Ковид пътеката е 1200лв. Всеки да си направи сметка колко му е далавера да гледа заразни или да смени 2 стави днеска (примерно). То ако беше толкова хубаво, лекарите и сестрите нямаше да бягат в чужбина.

Значи коремния не беше компетентен по вирусни инфекции, но вирусолозите могат да сменят стави :mhihi:
И като дойде сополивия бай мангал с кашлица можеш ли да му смениш ставата както можеш да го пишеш с ковид?
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от choio » 25 Ное 2020, 16:08

Ма то стави нема как да смениш....всичко планово не се лекува...само ковид,ако си без ковид не си човек...връщаат те и мри....прав е колегата и че в тея сектори имаш некъв сигурен доход...и може да претърпиш малко затваряне(ако не си мноо свободолюбив) ама ако им резнат паричките ще стане страшно...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 25 Ное 2020, 16:38

То при повечето лекари, ако не правят операции... основната заплатка не е много. Особено по частните са основно на заработка, не на заплата. Виж лелките от администрациите в държавните учреждения, където Бойко ще им вдига (или вече ги вдигна ? ) с 30% заплатките... те си ги пращат вкъщи да си стоят, без да работят, а заплатката си върви.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от choio » 25 Ное 2020, 17:14

Еми е за тва,не виждам нищо добро в тея мерки,сигурен съм че няма да изчезне вируса с тея 3 седмици , може да променят тестването после или начина на прием в болница за да се направят,че помагат мерките,то всъщност достаатъчно е да го кажат по тв...
А в товаа време доста народ ще изпадне в една много много неприятна и по психичеси натоварваща ситуация на нямане на пари и необслужване на кредити,щот не знам дали чухте ма банките били казали ,че не е нужно пак да има кредитна ваканция а всеки да разсрочва...или поне аз така разбрах

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 25 Ное 2020, 17:18

Мисля, че в тази тема бях пускал списъка с всички здравни пътеки, по коя колко се плаща. Ковид пътеката е 1200лв

Ковид пътеката е 1200 за 5-6 дена макс леките пациенти . Всичко над тия дни и тежест на заболяването се финансира отделно според зависи . Тежък ковид бил по 40 дена и около 30 000 лв . Това го слушах лично оня ден , министъра на някъФ брифинг :dunno:
С други думи тия туристи в ковид отделението по 5-6 дена и пият хапове за 30лв , 30-40 калпака се обслужват от две сестри и един доктор . Не знам какъв е кяра на болницата но многократно се коментира че 40% от хората в ковид отделенията не са за там изобщо .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата