Apple устройства, iOS и macOS тема
Модератор: Общи модератори
- Petrolhead
- Потребител
-
Re: iOS тема
става като се наснимаш с маската, но ако я смениш с друга, пак иска код
да. ако се снимаш с маската те разпознава (но трябва да носиш същата маска и по същия начин)... но според фазата на луната може и да не ти позволи да се наснимаш а да ти вика "има нещо на лицето ти"...
но дори и да не се наснимаш от пролетта има "подобрение" което ако те усети, че си с маска ти иска директно/ веднага код а на се бави да ти каже "не мога да те разпозная".
но дори и да не се наснимаш от пролетта има "подобрение" което ако те усети, че си с маска ти иска директно/ веднага код а на се бави да ти каже "не мога да те разпозная".
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Тоз ъпдейт го видях ма не ми върши работа щото моя код е "дума" с доста символи. Иначе пробвах 2 пъти да се добавя с маска преди 2-3 месеца, не се съгласи (оплакваше се, че имам нещо на лицето) и му теглих една 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Това ми е любимо. Все едно само частите струват пари в една стока. Те може да са и най-евтиното в нея, особено ако са вложени милиарди за разработката ѝ.
- devent
- младши ентусиаст
-
- Кара: F82 M4
Здравйте,
имам един малко по-технически въпрос. Понеже смятам да правя ъпдейт на macbook-a ми от Catalina към Big Sur, но го ползвам и за работа/проекти и се чудя след ъпдейта дали няма да ми замине нещо. Аз, че ще направя частичен бекъп е ясно, но все пак искам да знам дали ще ми се наложи да си се занимавам един ден с пакети, депенденсита, настройки и т.н., а и предполагам, че няма да се сетя за всичко, което трябва да бекъпна, а пък не ми се занимава да пускам цялостен backup с time machine-a
Затова имам и следните въпроси, ако случайно някой знае:
- Какво ще стане с пакетите инсталирани с brew/npm и т.н.?
- Какво ще стане с nginx-a, който в момента ми върви локално, както и конфигурациите към него?
- Какво ще стане с /usr/local папката и нещата в нея?
- Какво ще стане с настройките, които съм си правил свързани с Terminal-a като шрифтове, .zshrc и др. подобни?
- Какво ще стане с public/private ssh key-овете ми, ще имам ли нови?
- Какво ще стане с индивидуалните keyboard настройки?
- Какво ще стане с глобалния .gitignore файл?
- Какво ще стане с профилите ми, които са за всеки монитор, към който закачам macbook-a и направените индивидуални настройки?
- Дали ще изчезнат проектите в Xcode-a и да трябва да ги зареждам наново?
- Записите в .hosts файла ще изчезнат предполагам?
- И още 100 неща, които не се сещам в момента.
Общо взето, бих се радвал на всякаква информация, що се отнася до минимализиране на проблемите след този ъпдейт. По спомени, предишните пъти, когато ъпдейтвах ми беше запазило някакви неща с разширение .backup или .bkp, но все пак да подкарвам голяма част от нещата би ми коствало негативен експириънс и псувни, така че мога и да го отложа засега
имам един малко по-технически въпрос. Понеже смятам да правя ъпдейт на macbook-a ми от Catalina към Big Sur, но го ползвам и за работа/проекти и се чудя след ъпдейта дали няма да ми замине нещо. Аз, че ще направя частичен бекъп е ясно, но все пак искам да знам дали ще ми се наложи да си се занимавам един ден с пакети, депенденсита, настройки и т.н., а и предполагам, че няма да се сетя за всичко, което трябва да бекъпна, а пък не ми се занимава да пускам цялостен backup с time machine-a

- Какво ще стане с nginx-a, който в момента ми върви локално, както и конфигурациите към него?
- Какво ще стане с настройките, които съм си правил свързани с Terminal-a като шрифтове, .zshrc и др. подобни?
- Какво ще стане с профилите ми, които са за всеки монитор, към който закачам macbook-a и направените индивидуални настройки?
Общо взето, бих се радвал на всякаква информация, що се отнася до минимализиране на проблемите след този ъпдейт. По спомени, предишните пъти, когато ъпдейтвах ми беше запазило някакви неща с разширение .backup или .bkp, но все пак да подкарвам голяма част от нещата би ми коствало негативен експириънс и псувни, така че мога и да го отложа засега

devent написа:Здравйте,
- Какво ще стане с пакетите инсталирани с brew/npm и т.н.? - няма ядове, същото е
- Какво ще стане с nginx-a, който в момента ми върви локално, както и конфигурациите към него? - не знам, не ползвам
- Какво ще стане с /usr/local папката и нещата в нея? - същото на пръв поглед, няма липси
- Какво ще стане с настройките, които съм си правил свързани с Terminal-a като шрифтове, .zshrc и др. подобни? - по същия начин работи, шрифответе ми са там, конфига за гит-а, всичко
- Какво ще стане с public/private ssh key-овете ми, ще имам ли нови? - при мен са си същите
- Какво ще стане с индивидуалните keyboard настройки? - имам настройки само за мишката и тъчпада, но се запазиха
- Какво ще стане с глобалния .gitignore файл? - не ползвам глобален гитигнор, но имам глобален гитконфиг, не е мръднал
- Какво ще стане с профилите ми, които са за всеки монитор, към който закачам macbook-a и направените индивидуални настройки? - не знам, аз имам само настройки на самият мак монитор, но не са мръднали
- Дали ще изчезнат проектите в Xcode-a и да трябва да ги зареждам наново? - не знам, в моето иде си стоят
- Записите в .hosts файла ще изчезнат предполагам? - не знам, аз нямам допълнителни записи, само съм редактирал дефолтните, но редакцията се запази
- И още 100 неща, които не се сещам в момента. - не съм забелязал нещо да има проблем до сега, вече седмица.
- devent
- младши ентусиаст
-
- Кара: F82 M4
nxn написа:....
супер отговор

много благодаря, че ми отдели време и ми отговори. Радвам се, че като цяло са го помислили и няма да има кой знае каква занимавка. Ще се хвана скоро, тамън през локдауна ще имам време

Какво е мнението ти за Big Sur? По-бърз ли е, по-удобен ли е, нещо повече ли е като цяло?
devent написа:nxn написа:....
супер отговор![]()
![]()
много благодаря, че ми отдели време и ми отговори. Радвам се, че като цяло са го помислили и няма да има кой знае каква занимавка. Ще се хвана скоро, тамън през локдауна ще имам времеопределено ми вдъхна спокойствие, мислех, че ще се занимавам цял ден с тъпотии след ъпдейт. Като цяло съм почти сигурен, че nginx-a ще се прецака, понеже като ъпдейтвах към Catalina се прецака, но ако е само той ще го оправя набързо.
Какво е мнението ти за Big Sur? По-бърз ли е, по-удобен ли е, нещо повече ли е като цяло?
Хм, ами скорост не усещам никаква разлика. Иконките мязат на иос, което не е моето нещо, но не пречи. Новите неща още не ги ползвам, но пък сафарито определено е по-добро.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Интерфейсът е супер як, сравнено със сиерата. Но май само единия от лаптопите, които имам го поддържа. Гледах, че и на про-то трябва да върви, но още нямам получен ъпдейт. На аймака забравям, че е 2012.
Гледах, че има как да се качи, но трябвало да е на различен дял, да се запази и старата ОС ,което не ми се вижда оферта.
Гледах, че има как да се качи, но трябвало да е на различен дял, да се запази и старата ОС ,което не ми се вижда оферта.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
devent написа:Като цяло съм почти сигурен, че nginx-a ще се прецака, понеже като ъпдейтвах към Catalina се прецака, но ако е само той ще го оправя набързо.
Е на него цялата конфигурация му е в текстови файлове, бекъпни си /etc/nginx и после за секунди ще възстановиш всичко.
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Няколко пъти и на менDextuar написа:На някой да му се случва телефона да извибрира, без да е получил нещо? За 3-4 път ми се случва откакто сложих 14-ката.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk pro
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
За оптичната стабилизация от хари’с лаптаймър
Apple advertises "iPhone 12 Pro - It’s a leap year" currently. While we are used to this type of markting talk for every new smartphone generation presented by the big tech companies
, the iPhone 12 Pro Max is indeed a big leap for LapTimer users! 
Many smartphone users recording videos during track days have seen lighter or stronger "wobbling" effects in footage captured. This is a common issue with all late high end smartphone featuring optical image stabilization (OIS). Optical image stabilization uses moving parts in the cam to create smooth videos. Not so when using them on track: engine vibrations crawl up through the smartphone mount and make the moving parts vibrate - resulting in the named wobbling effect. As this is a mechanical effect, it cannot be turned off by software.
Actually this is one of the reasons users add an action cam to LapTimer. But the better video comes at a price: action cam add up to the smartphone investment, they are tricky to connect, and it is not super convenient to transfer footage to LapTimer to create overlaid videos later.
So what's the buzz about the new iPhone 12 Pro Max? Instead of using a comparably heavy moving lens for OIS, it features a moving *sensor*. The sensor is lighter than the lens and can be kept from vibrating a lot easier. Apple names this "sensor-shift optical image stabilization". OIS using sensor-shift is exclusive to the iPhone 12 Pro Max. Not available for the 12 or 12 Pro.
And does it work? Yes, it does! We just came back from a worst case scenario operating an iPhone 12 Pro Max side by side to an iPhone XS. "Worst case", because we used our super vibrating Land Rover Defender
. It killed any OIS system we have tested so far, absolutely reliable.
And while the XS wobbles like hell, the 12 Pro Max delivers an absolutely stable video!
So finally we get the video quality from a smartphone we expect for a track scenario. We keep our finger cross this feature will propagate down the chain into more affordable models in the future. And we are sure we will see Android phones with this feature soon.
In case you plan a 12 for Christmas, consider the Pro Max and safe the money for an action cam (or sell the one you have). 
Apple advertises "iPhone 12 Pro - It’s a leap year" currently. While we are used to this type of markting talk for every new smartphone generation presented by the big tech companies

Many smartphone users recording videos during track days have seen lighter or stronger "wobbling" effects in footage captured. This is a common issue with all late high end smartphone featuring optical image stabilization (OIS). Optical image stabilization uses moving parts in the cam to create smooth videos. Not so when using them on track: engine vibrations crawl up through the smartphone mount and make the moving parts vibrate - resulting in the named wobbling effect. As this is a mechanical effect, it cannot be turned off by software.
Actually this is one of the reasons users add an action cam to LapTimer. But the better video comes at a price: action cam add up to the smartphone investment, they are tricky to connect, and it is not super convenient to transfer footage to LapTimer to create overlaid videos later.
So what's the buzz about the new iPhone 12 Pro Max? Instead of using a comparably heavy moving lens for OIS, it features a moving *sensor*. The sensor is lighter than the lens and can be kept from vibrating a lot easier. Apple names this "sensor-shift optical image stabilization". OIS using sensor-shift is exclusive to the iPhone 12 Pro Max. Not available for the 12 or 12 Pro.
And does it work? Yes, it does! We just came back from a worst case scenario operating an iPhone 12 Pro Max side by side to an iPhone XS. "Worst case", because we used our super vibrating Land Rover Defender

So finally we get the video quality from a smartphone we expect for a track scenario. We keep our finger cross this feature will propagate down the chain into more affordable models in the future. And we are sure we will see Android phones with this feature soon.