Мнение за обява/конкретен автомобил

5-та серия (2010-2016), 5-та серия GT

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: F11
Мечтае да кара: на безплатна нафта
Детайли за колата: 530xd

Re: Мнение за обява/конкретен автомобил

Мнение от chris_barnes » 16 Ное 2020, 17:06

Колега, колата изглежда запазена, но и лъсната като за продажба. Имам едно на ум за къщите в София, но не е невъзможно да се намери и читав екземпляр. Тази кола е италианка и е особено важно да видиш историята. Дори да са реални км (не е невъзможно), може да не е била обслужвана редовно, а това само по себе си може да ти донесе доста проблеми. Ауспуха ми се вижда черен, което на толкова измита кола може да говори за липса на филтър за твърди частици. Успех с намирането и да се похвалиш :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X3 G01 M40i

Мнение от Alex_P » 16 Ное 2020, 23:28

Има причина дадена кола да е на по-ниска цена от пазарната и обикновено причината изключително рядко е, че някой е на зор ;) Не че и другото е гаранция. Има боклуци и на висока цена. Хората се пробват. На мен лично не ми се занимава да реставрирам и предпочитам да си инвестирам времето в много други неща пред това да вися по сервизите. Факт е, че в България масово се купуват и поддържат коли с последните пари с евтини части. Но нормално, все пак има хора, на които телефонът им е колкото 3 заплати :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X1 E84 25xd; E60 525d LCI Auto

Мнение от kamendc » 18 Ное 2020, 17:31

acho.rs написа:А пък Шкодата за 45к, след 5 години си и платил 20 000лв обезценяване и пак в 45к едва ще влезеш в нормален мотор (150кс) с екстри волан и педали, ако е актуалната Октавия, май няма и да стигнат. И това е колата с най-добро съотношение цена-качество на пазара. Въпроса няма отговор.
Че тя значи много ценово стабилна Шкодата - много по-стабилна от БМВто на колегата:
piNky написа:Аз за 50к взех 530д с доста екстри (струвала е 190к нова), на 4 години, 130к км

Шкодата губи 45% стойност за 5 години, БМВто 75% за 4 години?
Едно от двете явно не е вярно. Или колегата е попаднал на супер оферта.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 18 Ное 2020, 18:19

kamendc написа:
acho.rs написа:А пък Шкодата за 45к, след 5 години си и платил 20 000лв обезценяване и пак в 45к едва ще влезеш в нормален мотор (150кс) с екстри волан и педали, ако е актуалната Октавия, май няма и да стигнат. И това е колата с най-добро съотношение цена-качество на пазара. Въпроса няма отговор.
Че тя значи много ценово стабилна Шкодата - много по-стабилна от БМВто на колегата:
piNky написа:Аз за 50к взех 530д с доста екстри (струвала е 190к нова), на 4 години, 130к км

Шкодата губи 45% стойност за 5 години, БМВто 75% за 4 години?
Едно от двете явно не е вярно. Или колегата е попаднал на супер оферта.

Според мен няма нищо странно - от една страна колегата е купил колата на много добра цена, от друга - нормално е колкото по-висока е била първоначалната цена, толкова по-бързо в проценти да се обезценява след това. Може да погледнеш и колко струва една чисто нова S класа и колко струва след 5 години същата, същото важи и за 7-ците. А ако сравняваме ВАГ, при Ауди особено А6, като че ли обезценката е най-голяма.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525d

Мнение от kikko » 19 Ное 2020, 9:11

Е65-цата ми нова 240к лева, на 5 години 55к лева. :mhihi:
E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X1 E84 25xd; E60 525d LCI Auto

Мнение от kamendc » 19 Ное 2020, 10:50

Моята е Е60, фактурата е в жабката, човека е дал 48к евро като нова... ама 4-5 години след това се съмнявам да е щял да си я даде за 12к - към 20-25к са като гледам сега 4-5 годишните 5-ци.
Изводът е, че който си купува нова 7-ца, S-класа, А8-ца, не си знае парите.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 19 Ное 2020, 10:56

Най-високия клас винаги се обезценява най-бързо при всяка една марка.
Цените на Ф-ки 3та, 5та и 7ма серия не са много различни... километрите също :lol:

Потребител
Аватар
Кара: е60 535d космУс, f32 428xi

Мнение от ReSp3c7a » 01 Дек 2020, 3:38

Какво ви е мнението за DDC-то, колко по-добре корнърва колата? В момента съм с е90 330д (нормално окачване) и понеже съм от Варна изключително много се наслждавам на разходки през балкана, до Бургас и надолу, ришкият проход. Това лято ходихме до Боровец и не знам, но май енджойнах повече карането в планината отколкото самата екскурзия :D. Виждам, че повечето коли, го нямат като опция, което доста ще намали избора (а и понеже търся задължително с мемори седалки понеже, ще я караме с жената и много мразя да местя седалки постояно както е сега). А и да, още един въпрос: меморито на седалките помни волана както и страничните огледала ли ? И изобщо има ли опция, ако си намеря модел с другите екстри които искам, но без меморитo после да се сложи допълнително ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2016 m550d

Мнение от ekalchev » 01 Дек 2020, 14:40

Всъщност повечето f10 са с DDC, само че не се нарича така в списъка с екстрите ами го има като EDC или adaptive drive. Adaptive drive е цялата система, EDC са само амортисьори. adaptive drive = EDC + dynamic drive. Dynamic drive-a дава огромна разлика при завиване. Това за което говориш да караш по завои без да се накланя колата. Само с EDC не става това което си мислиш. Незнам какви коли гледаш ама memory седалки и adaptive drive са много разпространени екстри, ако въобще паметта на седалките я считаме за екстра 21 век. Паметта е за волан, седалки, огледала и т.н. F10 e голям автомобил, не очаквай да завива като e90. Хубаво е да прочетеш какви други екстри има ф10 защото те правят колата. Имам чувството че не си много наясно щом говориш за памет на седалки. Виж headup display, комфортни седалки, adaptive drive. Това са важните екстри за модела.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nero_ » 01 Дек 2020, 14:56

ekalchev написа:(...) Това са важните екстри за модела.
Бих добавил и обдухване на седалките. Обдухване, отопление и Comfort seats в комбинация с Adaptive Drive сами по себе си оправдават смяна на Ф10 с друго Ф10, да не говорим ъпгрейд от друга марка/модел.

Потребител
Аватар

Мнение от ReSp3c7a » 01 Дек 2020, 16:16

ekalchev написа:Всъщност повечето f10 са с DDC, само че не се нарича така в списъка с екстрите ами го има като EDC или adaptive drive. Adaptive drive е цялата система, EDC са само амортисьори. adaptive drive = EDC + dynamic drive. Dynamic drive-a дава огромна разлика при завиване. Това за което говориш да караш по завои без да се накланя колата. Само с EDC не става това което си мислиш. Незнам какви коли гледаш ама memory седалки и adaptive drive са много разпространени екстри, ако въобще паметта на седалките я считаме за екстра 21 век. Паметта е за волан, седалки, огледала и т.н. F10 e голям автомобил, не очаквай да завива като e90. Хубаво е да прочетеш какви други екстри има ф10 защото те правят колата. Имам чувството че не си много наясно щом говориш за памет на седалки. Виж headup display, комфортни седалки, adaptive drive. Това са важните екстри за модела.

Знам, че се казва adaptive drive и за това питам специално за ддц, а не за edc. Иначе, не е така както казваш, поне за колите в диапазона 25-30к лева. Гледам ги ежедневно в немското мобиле, понеже смятам да си я донеса от там. Adaptive Drive Fahrwerk на немски го има една на 5 коли, а меморито, явно си е екстра щом половината коли го нямат. Разбира се, че гледам за обдухване, худ и други неща, но не мисля, че бюджета ми го позволява или ако колата ги има ще е на 2 милиона километра :D

Потребител
Аватар

Мнение от ReSp3c7a » 01 Дек 2020, 16:28

ekalchev написа:Всъщност повечето f10 са с DDC, само че не се нарича така в списъка с екстрите ами го има като EDC или adaptive drive. Adaptive drive е цялата система, EDC са само амортисьори. adaptive drive = EDC + dynamic drive. Dynamic drive-a дава огромна разлика при завиване. Това за което говориш да караш по завои без да се накланя колата. Само с EDC не става това което си мислиш. Незнам какви коли гледаш ама memory седалки и adaptive drive са много разпространени екстри, ако въобще паметта на седалките я считаме за екстра 21 век. Паметта е за волан, седалки, огледала и т.н. F10 e голям автомобил, не очаквай да завива като e90. Хубаво е да прочетеш какви други екстри има ф10 защото те правят колата. Имам чувството че не си много наясно щом говориш за памет на седалки. Виж headup display, комфортни седалки, adaptive drive. Това са важните екстри за модела.

Сега, като прочетох коментара ти по-внимателно, мисля, че имаш предвид, че повече коли имат EDC, което си е така, но както казваш няма да ми свърши работа. Наистина, повечето коли от ниският диапазон нямат мемори или пък имат други неща, които аз искам. Извинявам се ако отговора ми е бил леко агресивен :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 01 Дек 2020, 17:13

Погледни 7-ма серия, там има всичко.
Минусът скоростната кутия и фаровете от Е-поколението.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2016 m550d

Мнение от ekalchev » 01 Дек 2020, 17:22

Аз не съм чувал за DDC. Като го гоогле-на ми излиза нещо при BMW мотоциклетите. Не знам защо наричаш adaptive drive-a DDC. Иначе, да, adaptive drive-a не е масов, защото е скъпа екстра. Аз също задължително търсих adaptive drive. Относно седалките, всички комфортни седалки са с памет дори и да не го пише изрично.
Последна промяна ekalchev на 01 Дек 2020, 17:33, променена общо 2 пъти

ентусиаст
Аватар
Кара: -ше G20 320d

Мнение от kraska » 01 Дек 2020, 17:30

@ReSp3c7a , И аз се чудя за какво DDC питаш. За EDC аморисори или адаптив драйв който е и с допълнително стабилизиращи щанги за наклона в завой? Кое всъщност според теб е DDC при F10?

ПредишнаСледваща

Назад към F07/F10/F11