Apple устройства, iOS и macOS тема
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: iOS тема
Ебавате им майката със зареждане. Лаптопа се ползва на батерия само.
Щом разреди се зарежда и пак само на батерия.
Ако седи нон-стоп на кабела батерията заминава за норматив.
С правилно ползване след 10 години батерията ще държи поне едни 3-4 часа все още.
С правилно ползване след 10 години батерията ще държи поне едни 3-4 часа все още.
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Вервай си .
Sent from my iPhone using Tapatalk
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
bum_bum написа:Ебавате им майката със зареждане. Лаптопа се ползва на батерия само.
Потвърждавам, макбук 2008, батерията държи в момента около 2:30.

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

Стари митове и легенди. Всички лаптопи вече имат защита когато се зареди да спре заряда, а не да разрежда батерията. Леновот ми имаше такава опция, да го заковеш на 50 и да не мърда нагоре и вече 9 години по-късно държи пак по 2 часа, та да не говорим Мак, които са най-оптимизираните машини, да не могат нещо такова.
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
nxn написа:Стари митове и легенди. Всички лаптопи вече имат защита когато се зареди да спре заряда, а не да разрежда батерията. Леновот ми имаше такава опция, да го заковеш на 50 и да не мърда нагоре и вече 9 години по-късно държи пак по 2 часа, та да не говорим Мак, които са най-оптимизираните машини, да не могат нещо такова.
Е ок, ама при мак(говорим по старите) не е ли 99-100-99-100-........ и по този начин, сещаш се как се отразява на батерията ?

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Е колко стари ? Леновото ми 2012-та го имаше тази функция с energy saving да качва до 60% заряд. Аз не мисля, че тогава и Епъл не са се сетили за същото. Като с ваденето на батерията, като с 2 дена зареждане при нова батерия и т.н. Това са легенди, които ако са имали смисъл, е било преди 10-15 години.

Сега погледнах, точно на 185 цикъла ми е батерията.
Преди около 2-3 месеца започна да гасне директно на около 10-15-20%, сега на 40-50, очаквам доста бързо да се сговняса съвсем
Преди около 2-3 месеца започна да гасне директно на около 10-15-20%, сега на 40-50, очаквам доста бързо да се сговняса съвсем

- AGT
- старши ентусиаст
-
Стария ми е 2010 и след смяна на батерията на втората година от тогава (2012) е все на зарядно а само на батерия кара по 3-4 часа без грижи . Тоест в 99% на зарядно и батерията си ОК .Новият е ползван в голяма част и на батерия и умря буквално на врората година . За мен батериите са им слабо звено . А който иска да ме убеждава в каквото си иска .TNT написа:Е колко стари ? Леновото ми 2012-та го имаше тази функция с energy saving да качва до 60% заряд. Аз не мисля, че тогава и Епъл не са се сетили за същото. Като с ваденето на батерията, като с 2 дена зареждане при нова батерия и т.н. Това са легенди, които ако са имали смисъл, е било преди 10-15 години.
Съвет от КАТ !
- turieca
- кандидат ентусиаст
-
https://github.com/davidwernhart/AlDente/releases
Аз ползвам това
Ограничил съм я да се зарежда до 50%
Ако ми трябва си я дозареждам до 100 и го взимам
Аз ползвам това
Ограничил съм я да се зарежда до 50%
Ако ми трябва си я дозареждам до 100 и го взимам
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Ми вервам си, щото имам 8 годишен, който от 8 години не е гасен и се ползва по едни 6-8 часа абсолютно всеки ден и все още държи. Па ваше си ги дръжте на кабела колкото искате. Мен ме боли падката, щото не ви плащам аз батериитеbum_bum написа:Ебавате им майката със зареждане. Лаптопа се ползва на батерия само.

- AGT
- старши ентусиаст
-
Браво имал си КЪСМЕТ . Пожелавам ти и със следващият да уцелиш читава бройка ! Дори в Apple в неофициален разговор си признаха , че имат проблем с батериите . Макар нищо да не схвана от това което написах . Имам над 15 устройства на фирмата и що годе знам кое как работи . В последните 5-6 години качеството им рязко се срина . Надявам се поне с новият процесор да компенсират малко . Ще изчакам няколко месеца преди да набия поредните пари в нещо прехвалено ( дано да не е така ) . Живи и здрави .
Съвет от КАТ !
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Big Sur -а сериозно си ми точи батерията, не съм се заблуждавал. От съпорта на Apple отговарят, че така щяло да бъде няколко дни, докато не си индексирало нещо си. Разчетох се ои мрежата и доста потребители се оплакват от същия проблем.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
iOS тема
Най-големия проблем с батериите е ако държите лаптопите в леглото или на краката си. Прегряват и така живота им се скъсява драстично.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
steeN написа:Най-големия проблем с батериите е ако държите лаптопите в леглото или на краката си. Прегряват и така живота им се скъсява драстично.
Последните години има и друг голям проблем за батериите.
Intel тотално се осраха с процесорите си, дето греят като печки за спорта и всичко прегрява.
И нали лаптопите трябва да са по-тънки, та батериите го отнасят най-често.
Това е още по-якото на новите АРМ М1 процесори, дето са в новите Macbook и Mini.
Хабят по-малко и греят много по-малко. Както написах на няколко места, промяната при PC-тата започна пак от Apple.
До момента много други се мъчеха с разни пръчкарски ARM-и, ама тия нацелиха времето отново

Ей така се става компания за 2 трилиона

ukelichko написа:Big Sur -а сериозно си ми точи батерията, не съм се заблуждавал. От съпорта на Apple отговарят, че така щяло да бъде няколко дни, докато не си индексирало нещо си. Разчетох се ои мрежата и доста потребители се оплакват от същия проблем.
Писаха ли ти какво точно трябва да се индексира?

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real