E9x 335i информация/тунинг (N54 ориентирана)
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- hibernate
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E93 335i
- Детайли за колата: не върви
Re: E9x 335i информация/тунинг (N54 ориентирана)
radi1976 написа:Нямам имобилайзер. Да добавя само, че въднъж при газ на 1 и 2 ра до към 6-7х.об. светна чека и изписа че редуцира мощност ( но всъщност си вървеше ) загасих запалих и си беше ОК. После на чека излезе валветроник. Ресетнахме го и повече не е излизал. Ако има общо де....
На твое място бих погледнал какво има в резервоара, единственият горивен филтър е на помпата. Под задната седалката в дясната се намира. Провери ниското налягане колко бара прави, както и високото.
BMW 335i E93 2007 - Automatic 360 whp at 100 octane Stage 1 MHD
M-Pack, Keyless-Go, CiC Professional + Combox Retrofit, EPS Retrofit, Hi-Fi Retrofit, Sport Recaro, Light package, index 12 injectors
M-Pack, Keyless-Go, CiC Professional + Combox Retrofit, EPS Retrofit, Hi-Fi Retrofit, Sport Recaro, Light package, index 12 injectors
- choio
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 335i n55
- Мечтае да кара: Това, което кара;)
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
Н55 няма датчик за ниско налягане,най вероятно проблема му е в моторчето на валветроника...но то ще си каже ...с каквоне четена колата и само моторната електроника ли четохте?
- radi1976
- Потребител
-
- Кара: 135i coupe DCT
- Мечтае да кара: точно това
- Детайли за колата: задно, без активна рейка, без старт-стоп и с истинска ръчна
Само 100 октана сипвам, последно заредих на лукоил но сега карам в града и няма проблем. Ще премеря налягането на помпите.
- radi1976
- Потребител
-
- Детайли за колата: задно, без активна рейка, без старт-стоп и с истинска ръчна
Приятел я чете не знам програмата, през OBD буксата и с таблет, ако има някакво значение 

- choio
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 335i n55
- Мечтае да кара: Това, което кара;)
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
radi1976 написа:Само 100 октана сипвам, последно заредих на лукоил но сега карам в града и няма проблем. Ще премеря налягането на помпите.
Има разбира се,отиди някъде на читава диагностика и колата ще си каже кво и е...стокова ли е или има някакъв флаш, jb4 ,mhd ? Що се отнася до помпите тази за ниско ако няма налягане колата нвма да запали въобще, тази за високо би ти направила подобен проблем,но би трябвало да го запише ...може би е някакъв проблем със синхронизация на ключа...чувал съм, че прави точно тоя номер,пали и гасне,но не съм сигурен,някой по запознат да се включи
- E93.335i
- Потребител
-
- Мечтае да кара: E92 M3
- Детайли за колата: E93/335i/N54/2007.04 : MHD Stage 2, Xhp Stage 3, catless downpipes, BMS dual cone intake, BMS cowl filters, oil catch can, M performance exhaust system, Eibach Pro Kit springs, stock turbos
Сега ново 20.... При последната диагностика установихме, че има незатегнати болтове ( за оттичане на маслото от турбото) и капе в масло в една от турбините. Затегнаха болтовете, ядове никакви. От два дни забелязвам как от колата излизат бели облаци пушек от време на време докато се движа. Понякога и при спиране на светофари също забелязвам как колата пуши доста и след кратко време спира. Това се случва рядко, но за съжаление се случва. Нямам адекватно обяснение това от къде може да идва....
- hibernate
- кандидат ентусиаст
-
Днес сложих oil catch can, че тръбичката и без това беше начупена и олепена в тиксо. Трябваха ми редуктори от ф22 към ф14, както и маркучи със съответните размери. Ще видим колко масло ще събере след малко каране.

- radi1976
- Потребител
-
Благодаря, не знаех че има разлика в диагностиката. До мен в Младост 3 има човек който кодира модули на bmw и прави диагностика, ще го посетя. А междувременно забелязах че започна и да попритриса на място, лекичко....
- E93.335i
- Потребител
-
- Детайли за колата: E93/335i/N54/2007.04 : MHD Stage 2, Xhp Stage 3, catless downpipes, BMS dual cone intake, BMS cowl filters, oil catch can, M performance exhaust system, Eibach Pro Kit springs, stock turbos
Колеги имам голям проблем с разхода на масло.... преди 700 км долях 1 литър, а днес отново ми светва лампата за маслото. Сменяно е преди 2000км с Castrol 10w60... Имам и Oil Catch Can ако това е от значение.Понякога в ниски обороти колата прави кълбета от пушаци излизащи от генерацията и при спирания по светофари/стопове. Не знам на какво се дължи това. Преди смяната на бууст соленоидите сякаш го нямах тоя проблем. Колата е без катализатори.

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Щом 10w60 ти го харчи толкова представям си с някое по-тънко (което е правилно за този мотор) как ще е
На мен ми се струва, че е за сегменти.

Здравейте! Някой може ли да сподели дали евтините китайски charge и boost pipe-ове вършат работа /тоест дали пасват добре/ или задължително трябва да е нещо марково? Става въпрос за Н55.
- hibernate
- кандидат ентусиаст
-
E93.335i написа:Колеги имам голям проблем с разхода на масло.... преди 700 км долях 1 литър, а днес отново ми светва лампата за маслото. Сменяно е преди 2000км с Castrol 10w60... Имам и Oil Catch Can ако това е от значение.Понякога в ниски обороти колата прави кълбета от пушаци излизащи от генерацията и при спирания по светофари/стопове. Не знам на какво се дължи това. Преди смяната на бууст соленоидите сякаш го нямах тоя проблем. Колата е без катализатори.![]()
На първо време защо изобщо използваш 10w60? Това не е S62. Маслото е крайно неподходящо за нашия климат. За горещите лета е абсурдно дебело и достига по-високи температури, а зимата става още по-гъсто и има лошо омазняване на елементите... Препоръчаното масло е 5w30, аз използвам на BMW и нямам проблеми. Иначе е чест проблем след махането на катализаторите да започне да пуши на масло от време на време, особено при турбини, които удрят около и над 100к км. Backpressure-a от катализаторите и тяхната филтрация шунтират този проблем. Решението е да рециклираш турбините. Рядко се стига до сегменти и някак се съмнявам това да ти е проблема. Но ако не е с цел слагано това масло 10w60, те съветвам да го смениш с 5w30 (има добри отзиви и за 0w30, 0w40, но са главно при по-меки климатични условия).
ПП: Друг вариант е PCV клапанът ти да е за смяна.
Последна промяна hibernate на 24 Ное 2020, 16:02, променена общо 1 път
А още по-добре си вземи едни от olx, рециклирай, хибридизирай и после продай твоите за същите пари 

- E93.335i
- Потребител
-
Турбините са рециклирани, студена част заедно с гейтовете + двигателя - преди 2000км. Преди тоя Кастрол карах със Мотул отново с 10-60 и не съм имал такива проблеми толкова зверски да гори масло. Катализаторите са свалени преди повече от една година - същи без такива предишни поводи които да ме накарат да си мисля, че там е проблема.
- kapitanat
- младши ентусиаст
-
- Кара: 335i LCI Xdrive
- Мечтае да кара: каквото кара
- Детайли за колата: Mhd stage 2+ RON98, Xhp stage 3, X-delete, downpipes, inlets, tial blow-off, charge pipe, 5'' FMCI
635Csi L6 manual, sls, lsd
Здравейте колеги, някой да си е замервал колата с dragy или race box? Много ще ми е интересно да сравним нещата, аз я опитах за първи път пред няколко дена с пълен резервоар и още един човек в колата и дадох 12.24 на 1/4 миля с 4сек до 60мили и терминала скорост 184. 3км. Това е с доста кофти гуми 225 зимни нексен.
Тогава дадох на 3 та и видях как стрелката на километража докосва цифрата 200км/ч BMW Alpina 1996