Мистериозния нов щам на коронавирус

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: Мистериозния нов щам на коронавирус

Мнение от TNT » 16 Ное 2020, 12:05

zAcK написа:...

Теб в метрото някога някой под 50 години да те е бутнал ? Пенсионерите са в двете крайности. Или са супер мили, добри и дружелюбни... или са супер нагли и нахални, незачитащи елементарни правила.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 16 Ное 2020, 12:14

И аз не виждам смисъл от този "зелен коридор" за пенсионерите при положение, че те не го спазват ама как да е...малоумна работа :kuku: Пак, че се сетиха да е през деня, а не сутрин, че ми объркваха целия ден :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 16 Ное 2020, 12:32

Мой добър приятел денс е починал. На 33г без никакви съпътстващи заболявания. :banghead: :banghead: :banghead: Причината е тежка двустранна пневмония предизвикана от Covid 19 :banghead:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 16 Ное 2020, 12:44

Съболезнования. Ей това е най-шибаното на този грип - много бързо атакува дробовете и човек ако се замотае като усети проблема (както правят обикновено младите хора), става много трудно за лечение. Аз отидох в Токуда на третия ден след като започна сериозно да ме боде в десния дроб (личната ме преслуша в четвъртък следобед и бях ок, отидох в Токуда в неделя сутрин) и доктора в спешното каза "ако беше дошъл утре, щяхме направо да те приемаме". Обаче пак зависи доколко е податлив човек на съответния щам. Този явно е с по-голяма "успеваемост". Но дали истерията е оправдана - категорично не. И вреди повече на всички.
Never mistake motion for action...

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 16 Ное 2020, 12:57

Днес ми се наложи да звънна в централния офис на фирмата по един технически въпрос. Ами явно в София истински мор е настанал - всички са болни и по домовете си... С голям зор успях да се свържа с един от проектанатите - ами той едва говореше човекът, направо жал ми стана за него. Накрая се разбрахмче, че ние тук (на площадката) ще решим въпроса някак, аз ще им изпратя снимки, пък накрая те (проектантите) ще подписват актовете за скрити работи на база информацията от снимките и моята честна дума. Ясно е, че никой не може да пътува в такова състояние...

Интересно, тук на строежа не съм чул някой да е болен. Всички, с които работя, са на линия и изглеждат здрави. Естествено, маски никой не носи. Даже преди малко в един фургон ме черпиха с баница, която се грабеше с ръце направо от тавата... Явно тия вируси не виреят добре по нашия край.
Последна промяна Borymeckata на 16 Ное 2020, 12:58, променена общо 1 път
Excellent! Steven is my name!

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 16 Ное 2020, 12:58

acho.rs написа:Мой добър приятел денс е починал. На 33г без никакви съпътстващи заболявания. :banghead: :banghead: :banghead: Причината е тежка двустранна пневмония предизвикана от Covid 19 :banghead:

Съболезнования, дано няколкото твърди кратуни във форума разберат какво си написал.
И при нас има една жертва на 50+ години за два дена си отиде и още много заразени + болница.
Преди десетина дни една оФца, назначена за началник, но работеща като шофьор и разносвач (щото не става за друго) си работила с температура, мислила си, че е от имунизацията за сезонен грип ..... Сега берем плодовете и, с успех е на път да затвори фирма с оборот над 1,5 милиона на месец.
А беше леко сезонно грипче, А?
Ма то кво да искаш от хора дето са си избрали военен и полицай на върха, възхищават се на инфекционист дето си носил маската по три месеца в джоба и последно си избраха мис България 2020 дето ......
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 16 Ное 2020, 13:08

Leon написа:Съболезнования. Ей това е най-шибаното на този грип - много бързо атакува дробовете и човек ако се замотае като усети проблема (както правят обикновено младите хора), става много трудно за лечение. Аз отидох в Токуда на третия ден след като започна сериозно да ме боде в десния дроб (личната ме преслуша в четвъртък следобед и бях ок, отидох в Токуда в неделя сутрин) и доктора в спешното каза "ако беше дошъл утре, щяхме направо да те приемаме". Обаче пак зависи доколко е податлив човек на съответния щам. Този явно е с по-голяма "успеваемост". Но дали истерията е оправдана - категорично не. И вреди повече на всички.

Каква истерия, Иляне - заведенията са пълни, извън София пък хептен. Болни си се разхождат наляво, надясно и са много горди, как са избягали на СЗО и МВР, сякаш СЗО могат да се наблюдават и опазят 60 000 болни и 0.5млн контактни лица.

Единствената достоверна статистика е тази на починалите а тя расте плачевно. Дано стане някакво чудо и развием имунитет, защото с тези темпове на заразяване в месец Януари ще станем като Италия пролетта.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 16 Ное 2020, 13:15

Абе не са толкова пълни вече. Хепито в Младост 1А което винаги надвечер е фул макс и се чака ред, сега е на 50% запълнено и то като максимум, често е на 25-30%.
Обаче вчера в Метро беше митинг по обяд, отдавна не бях виж толкова народ.

Все повече се разграничават двата лагера, едните ги е страх от всичко, другите от нищо и не спазват нищо.

Точно обратното от това което трябва да бъде или някакво мнозинство от спазващи някакви мерки както трябва.
Както винаги бай Ганя е най-умен и се смее кое как е по света, но себе си не може да види-чист ефект на Крюгер

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 16 Ное 2020, 13:24

Кое не е пълно? :shock:
В събота около обяд на Витошка нямаше свободно място по кафетата, ресторантите също бяха фул. Не обърнах много внимание, но не ми направи впечатление да има намален обем на заведенията, всички маси бяха в обръщение. Вечерта бях в Озон - да, желязна дисциплина спазват (масите са през една, не те пускат в общите части на хотела без маска и тн), но заведението беше full, на маса за 4 имаше по 8-10 :dunno:
В момента също е лудница по Витошка

Мой колега от старата работа почина в събота, беше приет с ковид, но и куп други съпътстващи заболявания заради които няколко пъти лежа вече тази година :(
Стария ми началник от няколко седмици е с белодробни проблеми в болница, но уж без ковид :dunno:

Едит: Колежката току що ми писа, че тя и гаджето и са светнали положителни. От може би 3 седмици си работят от вкъщи, излизат само за контролни прегледи на бремеността й (винаги със записан час, че да не висят из болниците), спазват дистанция, носят маски и тн... как го е хванала не ми е ясно :kuku: :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 16 Ное 2020, 13:32

acho.rs написа:
Leon написа:Съболезнования. Ей това е най-шибаното на този грип - много бързо атакува дробовете и човек ако се замотае като усети проблема (както правят обикновено младите хора), става много трудно за лечение. Аз отидох в Токуда на третия ден след като започна сериозно да ме боде в десния дроб (личната ме преслуша в четвъртък следобед и бях ок, отидох в Токуда в неделя сутрин) и доктора в спешното каза "ако беше дошъл утре, щяхме направо да те приемаме". Обаче пак зависи доколко е податлив човек на съответния щам. Този явно е с по-голяма "успеваемост". Но дали истерията е оправдана - категорично не. И вреди повече на всички.

Каква истерия, Иляне - заведенията са пълни, извън София пък хептен. Болни си се разхождат наляво, надясно и са много горди, как са избягали на СЗО и МВР, сякаш СЗО могат да се наблюдават и опазят 60 000 болни и 0.5млн контактни лица.
Единствената достоверна статистика е тази на починалите а тя расте плачевно. Дано стане някакво чудо и развием имунитет, защото с тези темпове на заразяване в месец Януари ще станем като Италия пролетта.

Институционална, медийна, лекарствена, продоволствена (пролетта)... истерия има. Да изпадаш в истерия е глупаво, а познавам много умни хора, които в момента са в истерия и почти не си показват носа навън. И някои от тях пак се разболяха. Броят на починалите расте, сигурно е така (не гледам, чета или слушам новини, свързани с ковид от самото начало на цялата манипулация). Но сравнено с какво? Миналите години хора не са умирали от пневмония? Или раково болни не са се усложнявали като хванат вирус? Или хора със сърдечни и белодробни проблеми? За тях всеки грип е опасен. Или вярвате, че броят на реално заразените е тоя по медиите. Като всеки грип, стотици хиляди са се сблъскали с него и им е минало без да влизат в статистиката за ковид. Още стотици хиляди ще се сблъскат. Болниците са пълни с хора, които реално не трябва да са там и няма място за такива, които имат нужда. Да, той е агресивен, но демонизорането му и постоянното развяване на бройки по медиите е углавно престъпление. Пък аз си изкарвам хляба с медии... Ако всеки ден някои пише или чете по медиите броят на починали от всички заболявания, много скоро рязко ще скочат посещенията при лекари на хора, които си мислят, че имат някакво заболяване от тези, които са с висока смътност. Може пък това да е начина на накараме немарливите да ходят по-често на лекар... Да не те е страх от ковид, не означава да си глупав, има разлика. Да купуваш антибиотици, които не са ти необходими те прави глупав. Никой не иска да се разболява, дори обикновената настинка причинява дискомфорт и ти се налага да се съобразяваш с нея, така че здравият разум е задължителен. Но да си мислиш, че маската ще те спаси е чиста глупост. Или че болният, който носи маска не може да пръска вируси. Може, но в по-ограничен периметър, така че единствено някаква физическа дистанция и добра хигиена са някаква превенция. Ама това важи за всички въздушн-капкови болести.
Never mistake motion for action...

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 16 Ное 2020, 13:58

И аз си мисля, че медиите са основният проблем в случая.. Като мисля, че не е обикновено грипче и ако да може да се изкара по-леко, пак си е по-опасен...Не е майтап, определено, но много щети нанесоха, особено с начина по който се поднася инфото! За бутане на банка със слухове в общ. пространство носиш наказателна отговорност, за здравната система и живота на населението - давай смело, нямаш грижи! :kuku: :banghead:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 16 Ное 2020, 14:25

Сондьора написа:
BMW_POWER написа:https://www.facebook.com/novabulka/videos/2836801129706651

:mhihi:
https://youtu.be/bSMxBOQUQjE

Сонда, моето клипче съм го гледал на живо. Няколко пъти са ми крещяли ненормалници, да им се махам от пътя :shock: На улицата. В офиса денем лятото имахме по двама души макс. Натопи ме една кукувица,че съм влизал без маска. Към 250м2 е помещението и има двадесетина работни места. Минавам на пет три метра от нея.

Bogat-Beden написа:И аз си мисля, че медиите са основният проблем в случая.. Като мисля, че не е обикновено грипче и ако да може да се изкара по-леко, пак си е по-опасен...Не е майтап, определено, но много щети нанесоха, особено с начина по който се поднася инфото! За бутане на банка със слухове в общ. пространство носиш наказателна отговорност, за здравната система и живота на населението - давай смело, нямаш грижи! :kuku: :banghead:

Много е важно как ще се поднесе една новина. Слушай, че съобщават за умрели С корона, а не за умтели ОТ корона. Винаги се сещам за вица за двете села, дето имали турнир по борба. Ето как съобщават те за резултата.
Победителите - На състезанието нашите взеха първо място, а комшиите последно.
Загубилите - На състезанието нашите взеха второ място, а комшиите предпоследно.

Аз гледам новините на запис и обикновено първите 15-20 мин директно ги прехвърлям.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 16 Ное 2020, 14:37

Чугунуна глава ковид не я лови . Стара българска поговорка :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 16 Ное 2020, 15:50

Leon написа:
acho.rs написа:

Институционална, медийна, лекарствена, продоволствена (пролетта)... истерия има. Да изпадаш в истерия е глупаво, а познавам много умни хора, които в момента са в истерия и почти не си показват носа навън. И някои от тях пак се разболяха. Броят на починалите расте, сигурно е така (не гледам, чета или слушам новини, свързани с ковид от самото начало на цялата манипулация). Но сравнено с какво? Миналите години хора не са умирали от пневмония? Или раково болни не са се усложнявали като хванат вирус? Или хора със сърдечни и белодробни проблеми? За тях всеки грип е опасен. Или вярвате, че броят на реално заразените е тоя по медиите. Като всеки грип, стотици хиляди са се сблъскали с него и им е минало без да влизат в статистиката за ковид. Още стотици хиляди ще се сблъскат. Болниците са пълни с хора, които реално не трябва да са там и няма място за такива, които имат нужда. Да, той е агресивен, но демонизорането му и постоянното развяване на бройки по медиите е углавно престъпление. Пък аз си изкарвам хляба с медии... Ако всеки ден някои пише или чете по медиите броят на починали от всички заболявания, много скоро рязко ще скочат посещенията при лекари на хора, които си мислят, че имат някакво заболяване от тези, които са с висока смътност. Може пък това да е начина на накараме немарливите да ходят по-често на лекар... Да не те е страх от ковид, не означава да си глупав, има разлика. Да купуваш антибиотици, които не са ти необходими те прави глупав. Никой не иска да се разболява, дори обикновената настинка причинява дискомфорт и ти се налага да се съобразяваш с нея, така че здравият разум е задължителен. Но да си мислиш, че маската ще те спаси е чиста глупост. Или че болният, който носи маска не може да пръска вируси. Може, но в по-ограничен периметър, така че единствено някаква физическа дистанция и добра хигиена са някаква превенция. Ама това важи за всички въздушн-капкови болести.

Не чета и не гледам медии, следя само worldmeter.

Ти си интелигентен човек - можеш лесно да се увериш, че НИКОГА досега в последните 100години не е имало подобна болест. Това че има спекулация и медиите преекспонират екстремно, не променя факта че сега изведнъж хиляди хора се оказаха с тежки белодробни заболявания, водещи до смърт. 1500 човека за малко повече от месец, не са умирали от никаква болест... А тенденцията е този брой да се увеличава.

Аз не съм за пълен блокаж, но неправилното преценяване на ситуацията води до фатални грешки - крайностите и двете посоки са излишни. Но да се успокояваме, че вълка не е в кошарата е абсурдно.
Последна промяна acho.rs на 16 Ное 2020, 15:57, променена общо 1 път

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 16 Ное 2020, 15:56

аз както казах и преди- съм положителен за антитела. или поне бях преди месеци. което значи, че съм го изкарал, но явно в някаква лека форма щото не помния.

но... оня ден ми се обади един много добър мой приятел- голямо, яко момче без здравословни проблеми- никога не боледува, не е дебел... просто е голям. каза ми, че е положителен и от една седмица е със 39.5 и няма сваляне и само го боли много върха на носа ("все едно ще и излиза цирей копеле") и... е много отпаднал и буквално не може да стане от леглото.

и така...

явно, вируса поразява различните хора различно и в различни органи и това, че си здрав не е гаранция за това как ще го прекараш... но ако си имаш някакви болежки особено по респираторната част може да те смачка много лошо.
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата