Мистериозния нов щам на коронавирус
Модератор: Общи модератори
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Мистериозния нов щам на коронавирус
В момента, няма мерки да. Затова се влошават нещата. Защото заради идващите избори ги е страх да предприемат нещо. В началото на година имаше. Не ми пускайте безкрайни мнения, нещата са много прости. 
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- drevnia
- кандидат ентусиаст
-
Re: Мистериозния нов щам на коронавирус
steeN написа:Щото имаше мерки. Сега няма. Трябва да се намери правилния баланс, според мен тогава от КПП-та и затваряне на градинки и паркове нямаше нужда, но другото работеше и спаси животи. Иначе е ясно, че тъй като се размотаваха сега ще трябват все по-драстични колкото повече се бавят и още 100 страници да се изпишат тука.
и се има мерки ама не се спазваааа
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Вчера имах работа за под час в Парадайс. Преброих над 20 човека без маски, при положение, че не ми е било това работата, да ги търся
Кви правила, кви 5лв.

- Powerslide
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d Mpack
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: E90 330dA 12.2007 Titan Silber / M SPORT package / Style 193 / Navigation / Recaro / Shadow Line / Xenon / Light package
VD86338
E91 330dA 12.2006 Black sapphire metallic / Navigation / Recaro / PDC / Light package
SOLD
328iА sedan Technoviolett 12.1996 Mpack,LSD 3.15
AU60415
SOLD
318is coupe 10.1998 SOLD
E39 530d 1999 Mpack SOLD
Днес ми е 4ти ден откакто съм хремав.
Никаква промяна няма ,нито към добро , нито към лошо.
Запушен нос , леко дразнене в гърлото на моменти, няма главоболие , няма температура , няма болки в мускулите ... имам си обоняние и вкус , ям нормално ..Първите 3дни кихах доста и ми се насълзяваха очите и имаше момент на изхвърляне на секрет през носа и устата
Не знам да ходя ли утре на доктор все пак да ме преслуша..
Останалите 3ма човека вкъщи нямат оплаквания.
Гледам да не се панирам , но и ме е страх да не ме събори и да стане по-зле извъднъж.
Утре -понеделник ще видя как е положението и ще преценя дали да звъня на личната лекарка.
Никаква промяна няма ,нито към добро , нито към лошо.
Запушен нос , леко дразнене в гърлото на моменти, няма главоболие , няма температура , няма болки в мускулите ... имам си обоняние и вкус , ям нормално ..Първите 3дни кихах доста и ми се насълзяваха очите и имаше момент на изхвърляне на секрет през носа и устата
Не знам да ходя ли утре на доктор все пак да ме преслуша..
Останалите 3ма човека вкъщи нямат оплаквания.
Гледам да не се панирам , но и ме е страх да не ме събори и да стане по-зле извъднъж.
Утре -понеделник ще видя как е положението и ще преценя дали да звъня на личната лекарка.

- steeN
- старши ентусиаст
-
drevnia написа:и се има мерки ама не се спазваааа
И това го има в много голяма степен, да. Ама то като няма контрол, все едно няма мерки.
По всичко изглежда, че пускането на училищата беше голяма грешка за мен.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Powerslide написа:Днес ми е 4ти ден откакто съм хремав.
И аз изкарах нещо такова "на крак", даже май не беше само веднъж... Реших, че е обикновена настинка или грип, "лекувах" се с аспирин. Това, че има някакъв Ковид не означава, че всички останали болести са отменени...

Може да си е най-обикновена настинка, каквато имаше преди ковид-а, ще има и след него.
Excellent! Steven is my name!
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
steeN написа:По всичко изглежда, че пускането на училищата беше голяма грешка за мен.
Здравето на някакъв процент хора не е по-важно от на психическото здраве и социалното развитие на децата. Пък дори да сме аз и ти с късите клечки.
Powerslide, нищо ти няма.
- steeN
- старши ентусиаст
-
То не е до нас проблема... а до учителите измежду които има доста хора на възраст и по-старите хора в домакинствата. Като изгубим старите опитни учители каква образователна система ще имаме, ако толкова си притеснен затова? Училището не е единственото място за социално развитие на децата, по-скоро място за индоктринирането им с безмислена държавна пропаганда в 3/4 от предметите, които се учат. За щастие поне в точните науки засега това е много трудно да се прави и те са незасегнати.
- choio
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 335i n55
- Мечтае да кара: Това, което кара;)
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
Borymeckata написа:Powerslide написа:Днес ми е 4ти ден откакто съм хремав.
И аз изкарах нещо такова "на крак", даже май не беше само веднъж... Реших, че е обикновена настинка или грип, "лекувах" се с аспирин. Това, че има някакъв Ковид не означава, че всички останали болести са отменени...![]()
![]()
Може да си е най-обикновена настинка, каквато имаше преди ковид-а, ще има и след него.
Всичко се изврати прекалено,преди година ако имаше запушен нос и некво дразнене в гърлото даже и не се обръщаше внимание,смучеш хапчета слагаш капки и си живееш спокойно...викахме му " болен съм" сега със запушен нос и неква страшна драма пцр тестове,антигенни,ходене по болници, драма,страх...висене по опашки пред лаборатории...оня ден пишеше за некъв със запушен нос, ходил направил си тест, излезнал положителен,след 2 часа инсулт...друг пък се метнал от балкона....айде стегнете се малко,вече ако се изкихаш в магазин или гр транспорт рискуваш да те линчуват. Вчера в кауфланд бесен скандал между две лелки...предста ви си едната си сложила нещата след другата на лентата ,не спазвала дистанция...е къде да си сложи продуктите?!нищо от другите болести не е отменено ....както каза колегата така че спете спокойно ако ви е писано ще ви гепи...нема къде да се скриете...

- steeN
- старши ентусиаст
-
Това с дистанцията е бясна селения, че не се спазва. Ние така или иначе се движим като овце, ама сега в тази ситуация е 10 пъти по-дразнещо.
Мене не смеят да ми ги правят тия хватки, ама за всеки случай си слагам количката между мен и задния
Мене не смеят да ми ги правят тия хватки, ама за всеки случай си слагам количката между мен и задния

- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
Не знам до какво в крайна сметка опира въпросът - до мерки, правила или до промяна в начина на мислене и поведение на българина. От една седмица наблюдавам Джъмбо до вкъщи. Ами почти всеки излиза от магазина с някаква стока от жизнена необходимост за оцеляването му - един с дръжка за моп, втори с изкуствена декоративна украса от цветя (неизменна част от украсата на ромска къща), трети с постелка за пред входната врата и още един куп болкуци. Ами как няма да има всеки ден над 4000 заразени, след като българинът е толкова първичен в задоволяването на нуждите си. Разбирам хранителен магазин ами то боклучарникЪТ Джъмбо. От край време е ясно, че българинът си променя манталитета само ако му наложиш една хубава глоба, хвърлиш му бой или се опари от конкретен случай с негативни последици.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
gromovich написа: От край време е ясно, че българинът си променя манталитета само ако му наложиш една хубава глоба, хвърлиш му бой или се опари от конкретен случай с негативни последици.

И масово не му пука за здравето му
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Вече сме 7-8 месеца в това положение, още 1 година поне ще е така. Хората по година и половина да не си вземат стелка ли ? Или украса за Коледа ? Ако просто всички си носят маските както трябва и не се бутат като селяни един в друг (това и без епидемия е нужно) - всичко ще е в някакви норми. Да не кажа, че и дискотеките, ако са с 50% хора вътре, не мисля , че ще са същия развъдник на заразени. Както и трябва да е. А не 2-3 на стол на бара, 10 човека на 4-ка маса и т.н. Просто по принцип сме си племе и сега се отразява по-силно. Не може във всеки по-голям магазин да има по 50 човека без маски, още 200 с маски под носа, 20 с "шлем за уста" и вируса да не продължава да се разпространява.

choio написа:Borymeckata написа:Powerslide написа:Днес ми е 4ти ден откакто съм хремав.
И аз изкарах нещо такова "на крак", даже май не беше само веднъж... Реших, че е обикновена настинка или грип, "лекувах" се с аспирин. Това, че има някакъв Ковид не означава, че всички останали болести са отменени...![]()
![]()
Всичко се изврати прекалено,преди година ако имаше запушен нос и некво дразнене в гърлото даже и не се обръщаше внимание,смучеш хапчета слагаш капки и си живееш спокойно...викахме му " болен съм" сега със запушен нос и неква страшна драма пцр тестове,антигенни,ходене по болници, драма,страх...висене по опашки пред лаборатории...оня ден пишеше за некъв със запушен нос, ходил направил си тест, излезнал положителен,след 2 часа инсулт...друг пък се метнал от балкона....айде стегнете се малко,вече ако се изкихаш в магазин или гр транспорт рискуваш да те линчуват. Вчера в кауфланд бесен скандал между две лелки...предста ви си едната си сложила нещата след другата на лентата ,не спазвала дистанция...е къде да си сложи продуктите?!нищо от другите болести не е отменено ....както каза колегата така че спете спокойно ако ви е писано ще ви гепи...нема къде да се скриете...
Преди +150г е имало две болести. От едната се е умирало, от другата не. Сега вече има само една болест. Прави сметка, колко сме се развили ... Аз за цяло лято една студена бира не съм изпил. А съм се изкашлял, а две седмици у дома (неплатено разбира се). Започва зима с всичките удоволствия. Децата особенно. Кое не си е сложило шапката, кое си е намокрило кратата, кое го е духнало малко студеното и всички ще са с една диагноза.
- BMW_dreamer
- кандидат ентусиаст
-
TNT написа:Вече сме 7-8 месеца в това положение, още 1 година поне ще е така. Хората по година и половина да не си вземат стелка ли ? Или украса за Коледа ? Ако просто всички си носят маските както трябва и не се бутат като селяни един в друг (това и без епидемия е нужно) - всичко ще е в някакви норми. Да не кажа, че и дискотеките, ако са с 50% хора вътре, не мисля , че ще са същия развъдник на заразени. Както и трябва да е. А не 2-3 на стол на бара, 10 човека на 4-ка маса и т.н. Просто по принцип сме си племе и сега се отразява по-силно. Не може във всеки по-голям магазин да има по 50 човека без маски, още 200 с маски под носа, 20 с "шлем за уста" и вируса да не продължава да се разпространява.
Еми идеално де, остава да стискаме палци естествения подбор да си свърши работата.