BMW F10/F11 - мнения за начинаещи, бързи въпроси и отговори
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: BMW F10/F11 - мнения за начинаещи, бързи въпроси и отгов
KAG написа:Здравейте колеги,
Имам едно питане - гледах днес една 535i, при която след като изгасихме двигателя и заключихме колата (сшед около 15-20 сек.) се чу странен шум - нещо като "тррррррт". Някой да има идея? Горивна помпа....
ПП
Осъзнавам колко безумно описание дадох, но не знам как да го обясня..
Изпратено от моят SM-N960F с помощта на Tapatalk
Някои системи изключват след загасянето на двигателя, така че тези звуци които си чул по всяка вероятност са напълно нормални.
- Stan85
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11 520xd lci 2016
Здравейте, смених акумулатора с неоригинален 95аh, 850a. Следвах стъпките в ИСТА и оставих колата повечв от три часа в покой. Необходимо ли е нещо друго да се кодира или прави? Не разбрах дали този IBS сензор се сменя при смяна на акумулатор...
Питам, понеже днес замерих с мултицет и на акумулатора показва 12v на празен ход.
Колата е f11 lci.
Питам, понеже днес замерих с мултицет и на акумулатора показва 12v на празен ход.
Колата е f11 lci.
- chris_barnes
- ентусиаст
-
- Кара: F11
- Мечтае да кара: на безплатна нафта
- Детайли за колата: 530xd
Ако имаш brake energy regeneration е нормално на празен ход да не зарежда на 14.7 волта. Волтажа се вдига при движение (намаляване/спиране).
Sent from my iPhone using Tapatalk

- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
Stan85 написа:Здравейте, смених акумулатора с неоригинален 95аh, 850a. Следвах стъпките в ИСТА и оставих колата повечв от три часа в покой. Необходимо ли е нещо друго да се кодира или прави? Не разбрах дали този IBS сензор се сменя при смяна на акумулатор...
Колата е f11 lci.
Влез в скритото меню , мисля че беше system voltage..... Там гледай в движение как се променя напрежението. При напълно зареден акумулатор е нормално да ти дава 12V + на празен ход , не е като на обикновените коли .....
- Stan85
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11 520xd lci 2016
Благодаря и на двама ви за отговорите! Имам brake energy regeneration.
Влязох в менюто и по време на движение зареждането беше 14.2V. При натискане на спирачката стига до 14.5, 14.6V.
Влязох в менюто и по време на движение зареждането беше 14.2V. При натискане на спирачката стига до 14.5, 14.6V.
- equipment
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530D f11, G30 m550d xdrive
Здравейте. Днес ми светна жълта лампа за масло и съобщение,че трябва да долея 1 литър. А съм изминал само 4500 км от смяната му. Колата беше загряла, карах я в спортен режим към 20 км на извънградски път и тогава се появи това съобщение. Прибрах се, оставих я 1 час и погледнах щеката. Нивото беше на минимума. В колата също скалата беше на минимума. Някакви идеи от какво може да бъде?
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Сегменти
Изпратено от моят Mi 9T Pro с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят Mi 9T Pro с помощта на Tapatalk
- ekalchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2016 m550d
Толкова много масло да загуби за малко време от сегменти? Провери за омасляване около турбота първо, да не хвърля от там.
- equipment
- младши ентусиаст
-
Утре след работа директно я карам в сервиз. Ще свалят кората първо да погледнат да няма течове, а после ще ги накарам да видят и турбото. Преди малко налях 1 литър и нивото по щека се качи до средата. А в колата, показва,че е на МАКС
- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
Виж дали подскача капачката на маслото като я отвъртиш, или сложи един капут на щеката и виж дали седи изправен, или не дай Боже се надува. Ако се случи едно от горните вижте клапана на картерните първо. Но ако няма високо картерно, не мисля, че може да са сегменти, а теч - капак, картер, вакуум помпа, турбо, семеринг колянов вал...
- equipment
- младши ентусиаст
-
Погледнаха малко отгоре, отгоре. По кората нямам течове, нито около двигателя. Капак клапани съм сменил преди 6 месеца. Капачката на маслото се развърта нормално, споменаха ,че можело да е някакъв маслен охладител ли ..или нещо от сорта. Иначе турбо не можаха да проверят.ИМаха мн работа. Общо взето колата ми не пуши, не съм забелязал и отзад да излиза синкав дим. Уговорихме се да карам така сега и ако пак ми светне лампа вече ще започнат да търсят проблема.Но накрая завършиха,че за кола с файл и без дпф било нормално да наливам по литър, литър и половина , макар че досега за 2 год. и 6 смени на масло, не се е налагало да доливам нито 1 път.
- chris_barnes
- ентусиаст
-
Липсва ми табелката Xdrive от пасажерският преден калник на колата. Защо от БМВ са направили 2 отделни парт номера за лява и дясна табелка и с какво едната е различна от другата? (Цената от над 100лв за брой няма да я коментирам).

- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
Не дали се развърта нормално капачката, а като се отвърти дали седи спокойно, или подскача. Да долееш 1 литър и да стигне средата на щеката не звучи добре за 4500 километра, но този харч да се появи ей така отведнъж би трябвало да има конкретна причина, и според мен е много малко или никак вероятно да е от сегменти. Какъвто и да е течът, би трябвало да са го засякли дори и набързо да са ти погледнали колата. Точно от последната смяна на масло ли ти е ремапа и премахнат дпф-а, та да ти казват, че е нормално (а принципно не е)? Най-лесно е, след като са проверили за течове, да се провери клапана на картерната вентилация и вакуум помпата, и ако там всичко е наред бих сменил маслото, може да си попаднал на нещо кофти при последната смяна.equipment написа:Погледнаха малко отгоре, отгоре. По кората нямам течове, нито около двигателя. Капак клапани съм сменил преди 6 месеца. Капачката на маслото се развърта нормално, споменаха ,че можело да е някакъв маслен охладител ли ..или нещо от сорта. Иначе турбо не можаха да проверят.ИМаха мн работа. Общо взето колата ми не пуши, не съм забелязал и отзад да излиза синкав дим. Уговорихме се да карам така сега и ако пак ми светне лампа вече ще започнат да търсят проблема.Но накрая завършиха,че за кола с файл и без дпф било нормално да наливам по литър, литър и половина , макар че досега за 2 год. и 6 смени на масло, не се е налагало да доливам нито 1 път.
- Alben
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 520d(140kW)F11,manual gears
chris_barnes написа:Липсва ми табелката Xdrive от пасажерският преден калник на колата. Защо от БМВ са направили 2 отделни парт номера за лява и дясна табелка и с какво едната е различна от другата? (Цената от над 100лв за брой няма да я коментирам).
Здравей, не се сърди само да питам:
С какво тази табелка ще ти подобри техническото състояние на автомобила?
- chris_barnes
- ентусиаст
-
Няма да ми подобри техническото състояние на автомобила, но ще остави у мен едно усещане за завършеност
карам колата от скоро (слизайки от 91ца) и все още ми е мерак да я чопля 
За подобряване на техническото състояние вчера обслужих автоматичната скоростна кутия, смених маслото и рекалибрирах раздатката и смених маслата на диференциалите
)

За подобряване на техническото състояние вчера обслужих автоматичната скоростна кутия, смених маслото и рекалибрирах раздатката и смених маслата на диференциалите