Проблем с подгрев,парктроник и други
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Проблем с подгрев,парктроник и други
Здравейте , колеги!
Искам малко помощ от хората които са се оправяли с тия проблеми.Колата е от 2001г , 316ка със 105кс с М43ка
Първия е подгрева на задното стъкло - в началото когато купих колата , забелявах че работи много бавно , но тъй като все пак бачкаше не му обърнах внимание.И вече тази година забелязъх че въобще е спряло да работи.
Някой , ако може да ме посъветва , от къде да започвам да търся?
Другия проблем е със подгрева на шофьорската седалка.Натискам бутона , лампичките само премигват и толкова.Тук това което пробвах е да разменя бутоните - този от пасажерката седалка го боднах в буксата на моята - същата работа.Та не е от бутона (подгрева на пасажера -работи).
Третия проблем е с парктроника - купих я с неработещ , и я карах така 2 години , обаче като я дадох на жената да я кара , реших да го оправя.Та - купих двата сензора които бяха заминали и ги монтирах.
Парктроника заработи - работи точно 1 ден
, после въобще спря да се чува зумера.Преди да сменя сензорите , всички знаете че при движение на зад , зумера издава непрекъснат сигнал - сега не издава нищо , изгуби се.
Това ме кара да мисля , че може би самия зумер си е заминал - възможно ли е това?И къде се намира , да го огледам и да го сменям.
И за сега , последния проблем който също адски ме дразни е , някаква загуба на антифриз - искам да отбележа че всичко от пред е сменено - Радиатор , казанче , маркуча от казанчето към главата , от радиатора към термостата , самия термостат , водна помпа
- кое съм пропуснал?Няма видими течове , разхода на антифриз е около 0,5л за 5-6к км
И не не го гори
Ами това е за сега , моля колеги, които знаят за какво става въпрос , да ме упътят.
Благодаря!
Искам малко помощ от хората които са се оправяли с тия проблеми.Колата е от 2001г , 316ка със 105кс с М43ка
Първия е подгрева на задното стъкло - в началото когато купих колата , забелявах че работи много бавно , но тъй като все пак бачкаше не му обърнах внимание.И вече тази година забелязъх че въобще е спряло да работи.
Някой , ако може да ме посъветва , от къде да започвам да търся?
Другия проблем е със подгрева на шофьорската седалка.Натискам бутона , лампичките само премигват и толкова.Тук това което пробвах е да разменя бутоните - този от пасажерката седалка го боднах в буксата на моята - същата работа.Та не е от бутона (подгрева на пасажера -работи).
Третия проблем е с парктроника - купих я с неработещ , и я карах така 2 години , обаче като я дадох на жената да я кара , реших да го оправя.Та - купих двата сензора които бяха заминали и ги монтирах.
Парктроника заработи - работи точно 1 ден

Това ме кара да мисля , че може би самия зумер си е заминал - възможно ли е това?И къде се намира , да го огледам и да го сменям.
И за сега , последния проблем който също адски ме дразни е , някаква загуба на антифриз - искам да отбележа че всичко от пред е сменено - Радиатор , казанче , маркуча от казанчето към главата , от радиатора към термостата , самия термостат , водна помпа

И не не го гори

Ами това е за сега , моля колеги, които знаят за какво става въпрос , да ме упътят.
Благодаря!

- The Heartlistener
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E83 3.0i, ex e46, Е34, Е36
- Детайли за колата: M54B30, Mystic blau metallic, High speed setup, s861a
Re: Проблем с подгрев,парктроник и други
По въпроса за подгрева на задното стъкло - първото което да провериш е бушона който захранва релето, а именно - №68 в жабката. Пада се четвърти отдясно на ляво на долния ред, зелен, 30A.
За загубата на антифриз - провери за теч тройника от задната страна на главата, №1 на схемата:
https://www.realoem.com/bmw/enUS/showpa ... Id=11_2054
За загубата на антифриз - провери за теч тройника от задната страна на главата, №1 на схемата:
https://www.realoem.com/bmw/enUS/showpa ... Id=11_2054
Ако не можеш да правиш велики неща, прави дребни неща по велик начин...
- red_bull92
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)
Зумерът за задния парктроник се намира под кората между задната седалка и стъклото.
Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725
- VladiE
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320D
- Мечтае да кара: F30 / F10
Може би на някой китайски си го слагат там. ОЕМ е на кората над педалите.red_bull92 написа:Зумерът за задния парктроник се намира под кората между задната седалка и стъклото.
Изпратено от моят SM-A530F с помощта на Tapatalk
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
прозвъних всички бушони , намерих само един заминал - 15а , не го видях кой номер е.
Ще видя утре сутринта дали ще тръгне подгрева.
Утре ще видя да търся и зумера , под волана.
Ами нещо за подгрева на седалката?
И къде са релетата на тая кола.В жабката са само бушони.
Ще видя утре сутринта дали ще тръгне подгрева.
Утре ще видя да търся и зумера , под волана.
Ами нещо за подгрева на седалката?
И къде са релетата на тая кола.В жабката са само бушони.

- VladiE
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320D
- Мечтае да кара: F30 / F10
Махаш жабката и отзад зад бушониерата са релетата. Парктроник модула е в багажника в дясно под кората в страницата над акумулатора. Зумера е под волана на кората.
6 мнения
• Страница 1 от 1