Мистериозния нов щам на коронавирус

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Re: Мистериозния нов щам на коронавирус

Мнение от Exclusive89 » 10 Ное 2020, 15:25

stocky написа:Единственото, за което съм съгласен е крещящата липса на лекари. Затова умират и ще умират много хора и то не само от COVID-19.

Да не им правиш аутопсии на умиращите ОТ ковид, колега? :roll:
В Швеция до сега трябваше ЯКО да се мре инЧе.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 10 Ное 2020, 15:41

Незнам кой ви излъга, че не се правят аутопсии на починали от вируса...
Пълно е с информация за това. Усложненията до които води и т.н.
Яко да се мре, не е яко. По последни данни, 80% ще го хванат, 4% ще се усложнят доста ..1% умират (от тези 80%).
Обаче, ако няма кой да помогне на тия 4%.. статистиката ще е друга.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 10 Ное 2020, 16:11

Да , правят се . 7 аутопсии до 29 май 2020г сега са сигурно вече 14 . И това най вероятно са случаи в които е имало належаща причина да се прави . Материала показва че на запад са повече , но обърнете внимание че това са аутопсии с цел принципно установяване патологията причинявана от вируса . А не индивидулните причини за смърта . Така че може да забравите за вариант човек да умре от нещо друго различно от ковид .
https://btvnovinite.bg/predavania/tazi- ... id-19.html
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 335i n55
Мечтае да кара: Това, което кара;)
Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j

Мнение от choio » 10 Ное 2020, 16:14

TNT написа:https://offnews.bg/zdrave/angelov-dotc-mangarov-shte-oglavi-covid-klinikata-na-infektciozna-bo-740002.html?fbclid=IwAR3DOopJ17vvRTSk2Sr1t2yxZsLFpjy-9jBqHO7dby-x_qppeUX6xXhK2ek

Свърши вируса, медийната звезда влиза в отделението най-накрая.

Ма на него тва му е работата бе пич а оня двт ти си му фен коремния хирург къде се скри тая мишка дет ще измреме всички, не смее да си покаже носа, ти виждал ли си го? Щото май никой не е, тоя поне излиза и не се е скрил....ама айде да не говорим глупости, чв човека може дда е и добър лекар ма го употребиха жестоко и сега дет се вика не смее да се покаже....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 10 Ное 2020, 16:15

Починали от ковид и починали със ковид са две различни неща. Дотук не съм чул за нито един починал от нещо друго, но с ковид което е меко казано абсурдно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 335i n55
Мечтае да кара: Това, което кара;)
Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j

Мнение от choio » 10 Ное 2020, 16:18

Е то си пишеше за некъв човечец с ковид неиздържал получил инсулт...познай в коя статистика влезе човека...те до такава степен са опсихарили хората, че не инсулт и инфаркт, а не знам кво ще получиш само като ти кажат,че теста ти е положителен....

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E82, E83, E92, F02
Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.

Мнение от stocky » 10 Ное 2020, 16:43

Какво сте се хванали като удавници за сламки с тея аутопсии? Какво мислите ще стане при аутопсия? Ще отвориш трупа и вътре с големи букви ще пише от какво е умрял човекът ли? Нали за да се направи аутопсията и да се издаде протокол трябва комисия от лекари (не един) и един ден и малко работа на труп (а както май всички се разбрахме - хора продължават да си мрат и без коронавирусна инфекция). Отделно, че който и от вас поне веднъж да погледне образно изследване на бял дроб при коронавирус и при прост грип ще разбере защо COVID-19 не е грип, още по-малко пък безобиден такъв. Ще разбере и защо няма смисъл от аутопсия. Ще разбере и защо често вече се поставя диагнозата COVID-19 и без rRT-PCR тест.

Друго любимо - придружаващите заболявания били причината. От кога диабет е диагноза със 100% смъртност при млади хора, че например 40г човек с диабет се твърди, че е умрял от придружаващите заболявания, а не от коронавируса? Като ги твърдите тея неща давате ли си сметка, че едва ли не твърдите, че знаете, че така или иначе човек с диабет или сърдечно заболяване е щял да умре до месец-два и болестта и смъртта му не значат нищо?

Опита е от италия и франция пролетта .

Твоят личен опит от диагностициране, лечение, отчитане в система ли е това? Или фейсбук опит?

струпани като талпи по 20 човека в помещения набързо пригодени за ковид отделения

При положение, че никой по света не беше подготвен за лечение на тази инфекция, как по друг начин да се постъпи? Нали затова е понятието "извънреден" - извън редовните практики. Ако беше наясно с процеса по проектиране, изграждане, въвеждане в експлоатация и лицензиране на една болница, щеше да ти е пределно ясно защо не може да има COVID болница толкова скоро и трябва да се правят стъкмистики.

Отделно пълната неразбория в методите на лечение , във франция дори на национално ниво се изпокараха как трябва да лекуват та макрон се наложи да ги помирява .

Ами простите лекари в цял свят, дето нищо не разбират са виновни. Как така не са подготвени с протокол за лечение на НЕИЗВЕСТНА до този момент инфекция... или пък поне с твоя телефон да се бяха подготвили да ги светнеш малко за нещата.

В Швеция до сега трябваше ЯКО да се мре инЧе.

В Швеция здравният министър е разследван от прокуратурата дали не е подвел страната при взимането на решението за стратегията със стадния имунитет. 600 починали на 1м не е хич малко, при положение, че бита на хората там не предполага събирания на хора, а извън големите градове се живее принципно сериозно дистанцирано.

Относно Мангъров... още чакам да си хвърли дипломата, нали така обеща ако лятото не изчезне вируса. Ама сега ще го бори с хранителна добавка (нали уж нямаше какво да борим, щото няма вирус...). А сравнението с Мутафчийски е меко казано неуместно. Единият ръководи най-опитното звено на тема COVID, а другият лъже, че е работил с COVID болни, докато не стана ясно от колегите му, че реално не е припарвал до отделението. Отделно с изказването, че прибира 100-200лв на домашно посещение се надявам искрено да си навлече сериозен финансов одит.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 10 Ное 2020, 16:58

Аз не знам на някой, колко трявба да му завряна главата в гъза, за да продължава да мисли че всичко е театър. Преди го нямаше в нашата страна и конете с капаци можеше поне малко да се оправдаят...

По темата - приятел е в много, много тежко състояние. На 30г, без придружаващи заболявания. :evil:

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 10 Ное 2020, 17:09

С мерки и без мерки, с вирус и без вирус, пак си еба мамата. Това е изводът от всичко.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 10 Ное 2020, 17:17

acho.rs написа:Аз не знам на някой, колко трявба да му завряна главата в гъза, за да продължава да мисли че всичко е театър. Преди го нямаше в нашата страна и конете с капаци можеше поне малко да се оправдаят...

По темата - приятел е в много, много тежко състояние. На 30г, без придружаващи заболявания. :evil:

Мантрата е, че понеже така и така ще го изкараме всички нема смисъл да се пазим. Квот дойде. Тук таме некой поумрел, голем праз. То и без тва щеше да сиумре. "Я само се закашлЕх и оно си ми мина" ерго - сички треа са така.
Хм,хм...

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 10 Ное 2020, 17:34

Моджо написа:
Мантрата е, че понеже така и така ще го изкараме всички нема смисъл да се пазим. Квот дойде. Тук таме некой поумрел, голем праз. То и без тва щеше да сиумре. "Я само се закашлЕх и оно си ми мина" ерго - сички треа са така.

+1

Мантрата е: "Аз така или иначе съм болен и го карам леко, но за сметка на това съм доста прост + никой не може да ме държи вкъщи и да ми нарушава правата затова ще си джиткам до аптеката, до магазина, все пак съм "за малко", "за 5мин" и мен опашките не ме ловят"

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 10 Ное 2020, 17:36

Ако не дай си боже пък решиш да си останеш вкъщи си психясъл загубеняк :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 10 Ное 2020, 17:37

Не разбрахте ли че здравната система се срина вече ?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 10 Ное 2020, 17:42

Абе не знам дали се е сринала, ама ако така я караме ще се. Молете се да не се разболеете от нещо друго, че може и да не ви обърне внимание никой.
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от M17cH » 10 Ное 2020, 17:45

stocky написа: ...Отделно, че който и от вас поне веднъж да погледне образно изследване на бял дроб при коронавирус и при прост грип ще разбере защо COVID-19 не е грип, още по-малко пък безобиден такъв. Ще разбере и защо няма смисъл от аутопсия. Ще разбере и защо често вече се поставя диагнозата COVID-19 и без rRT-PCR тест.

Всъщност аз се занимавам с такива изображения. Не съм човекът който ги разчита и поставя диагноза, но ги обработвам класифицирани вече.
Напълно подкрепям това което казваш, ковид се характеризира със специфична мъглявина изключително много наподобяваща на пневмония, дори я наричат Covid-19 пневмония. Въпреки това се различава и компютърната томография е златната практика за детектиране на ковид измежду всички други респираторни увреждания.

Ако ви е интересно да разглеждате изображения link

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата