Какво мислите за търговията с акции/петрол/валута?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Re: Какво мислите за търговията с акции/петрол/валута?

Мнение от Exclusive89 » 09 Ное 2020, 14:40

Какво става с енергийните компании :shock: и не само с тях.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 09 Ное 2020, 15:19

Нови президенти, нови ваксини, биткойна полудя... има движения, няма спор :lol:
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 09 Ное 2020, 15:55

Всичко полудя :mhihi: Pfizer ми е интерсно колко още ще избухнат днес :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 09 Ное 2020, 16:45

Засега са кротки. Очаквах по-голямо бум.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 09 Ное 2020, 17:41

Exclusive89 написа:Какво става с енергийните компании :shock: и не само с тях.

Ако под енергийни имаш предвид петролни и свързани с петрола като XOM, CVX, XLE, EOG, COP, SLB, OIH, NOV, HAL и други подобни нищо особено няма да се случи. В смисъл петрола трябва да скочи около $60 за барел за да могат изброените да възвърнат поне част от нивата си от преди Януари 2020.
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 09 Ное 2020, 17:48

steeN написа:То и друго има, при условие, че пазара е към 300% нагоре от 2009 до сега е доста трудно да си загуба освен ако не играеш просто хазарт.

Мен точно тва ми е интересно. 300%, ама спрямо парите, които си набил тогава. Ако постоянно си набивал и продължаваш да вкарваш средния прираст няма да е толко. Другия "кофти" момент е, че за да направиш въпросните 300% например трябва да затвориш едни пари 10г. и да ги "забравиш". Тва best case scenario нали. Една коронка, 2008-а епизод втори и т.н. и уйде коня у ряката и ако си на 9-тата година например меко казано ще ти се стъжни :mhihi:
Конкретното ми питане - каква е short term алтернативата? Купуваш някакви акции и след някой и друг месец, като ти е ОК цената продаваш и после пак с други и си ги въртиш постоянно? Някакъв механизъм за що-годе някакво предпазване от корони, финансови кризи и т.н., че аз нещо не се сещам :dunno: ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 09 Ное 2020, 18:27

Стратегии много. Някои неща в криза растат, не е всичко надолу. Сега, ако беше инвестирал декември месец в компании, произвеждащи маски и ръкавици... щеше да си доволен. Ама не знаеш каква ще е кризата и от какво ще е породена. И какво ще е нужно. Виж акциите на Доминос примерно. При един по-масов пълен локдаун пак ще скочат. Скоро гледах някъде една таблица статистически кои сектори как се представят в криза, но не се сещам къде, за да я кача тук. Днеска доста хора са направили 20% от Pfizer. За предпазване на средства е ясно - диаманти, злато, сребро. За съхранение на стойност е това. Да запазиш стойност е едно, да размножиш стойност е съвсем друго.

А че трябва да се набиват пари - еми много ясно. За да почнеш да набиваш чужди пари, трябва да си качил доста левела :mhihi:

Steen мисля, че по-скоро имаше предвид, че много хора се имат за инвеститори при растящ пазар. Ама тези, които знаят какво правят, печелят и като пазара върви надолу.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 09 Ное 2020, 19:22

TNT написа:Днеска доста хора са направили 20% от Pfizer.

Не са толкова, за днес са около 9.6% може да надхвърлят 10% до края на деня а иначе да 20% са скочили от края на юни и началото на юли когато обявиха че са в напреднал стадий относно ваксината. Аз също имам техни акции но не очаквам да се изстрелят както това стана с някои технологични компании.
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M62B44

Мнение от anttonev » 09 Ное 2020, 20:16

Днес от Zoom с това падане на цената преди отваряне на пазара със $70 с $1600 put options се направиха $1300. Та и от падащи цени се правят пари.

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 09 Ное 2020, 20:31

TNT написа:Стратегии много.

Я обади нещо специализирано, като сайт/блог, ако четеш.

TNT написа:За предпазване на средства е ясно - диаманти, злато, сребро. За съхранение на стойност е това. Да запазиш стойност е едно, да размножиш стойност е съвсем друго.

Да, тази опция също е много важна. И аз мислех баш злато, ама като му гледам графиката то по-волатилно от биткойна да го ева :mhihi: Другото кофти специално на златото и среброто е, че трябва да се купува дигитално, през борса/брокер. Ако го купиш физически, като накит, "инвестиционно" злато и т.н. го плащаш едно, а ако тръгнеш да го продаваш покупната цена е доста надолу. Като гледах за накити плащаш един път златото, като грамаж и после още един път "изработката", а като тръгнеш да ги продаваш ти ги смятат само на тегло :mhihi: Отделно физически да ги притежаваш трябва да мислиш къде ше ги съхраняваш. С диамантите само не знам как е, неам толко кинти :mhihi:

TNT написа:Ама тези, които знаят какво правят, печелят и като пазара върви надолу.

Знам, знам, като гръмна новината и четох за бил акман как направил почти 2.5 млрд. долара с 1 къса позиция ми призлЕ :mhihi: Гледах е така :shock: докато четях статията :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 09 Ное 2020, 20:42

madafaka_donkele написа:...

Да, не го разбирай, че всички са направили 300%. Става въпрос, че толкова дълъг период на разтеж ако не си направил пари, значи че или си уникалния карък (малко вероятно) или просто трябва да дадеш на някой, който знае какво прави да управлява парите ти. Дори най-елементарната стратегия от периодични покупки ще ти е докарала печалба. Грешката на повечето хора е, че търсят бързата печалба, вместо това един непрофесионален инвеститор трябва да мисли за 10 години напред примерно и като му се лигави с някакви спекулации, това да е 1-2-3% от парите му.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 09 Ное 2020, 21:23

А през какви платформи си купувате акции/ валути и т.н?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 09 Ное 2020, 21:41

steeN написа:Грешката на повечето хора е, че търсят бързата печалба, вместо това един непрофесионален инвеститор трябва да мисли за 10 години напред примерно

Да, аз съм тея седмаци :mhihi:

Добре де, ясно, че 10г. ще направиш най-много, ама нямам толкова стабилни нерви да затворя едни пари за 10г. и да не ги мисля :mhihi: Нема ли нещо за няколко месеца, 1г.? С по-малко средства и по-малък % доход разбира се. Колкото да покрием загубите от инфлацията :dunno: Е, и без пирамиди и влагане на средства в някое подобие на КТБ :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: e46 330CI '05
Мечтае да кара: e36 M3

Мнение от chucky » 09 Ное 2020, 22:40

madafaka_donkele написа:
steeN написа:Грешката на повечето хора е, че търсят бързата печалба, вместо това един непрофесионален инвеститор трябва да мисли за 10 години напред примерно

Да, аз съм тея седмаци :mhihi:

Добре де, ясно, че 10г. ще направиш най-много, ама нямам толкова стабилни нерви да затворя едни пари за 10г. и да не ги мисля :mhihi: Нема ли нещо за няколко месеца, 1г.? С по-малко средства и по-малък % доход разбира се. Колкото да покрием загубите от инфлацията :dunno: Е, и без пирамиди и влагане на средства в някое подобие на КТБ :mhihi:

Има хора които дейтрейдват. Но е доста по-рисковано и има шанс да се наядеш стабилно. Интересно ми е дали някой от колегите тук се пробва , защото всички говорите за доста дълги периоди , а аз опитвам от скоро и като цяло не се представям брилянтно но едни 2 3 % на ден (след като сметна и някой загубе разбира се ) се връзват.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M62B44

Мнение от anttonev » 09 Ное 2020, 22:45

Аз дейтрейдвам и суингвам, егати думите, опции и тук таме някоя друга акция на компания с голяма маркетингова капитализация.

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата