Съвет за избор на лаптоп

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Съвет за избор на лаптоп

Мнение от madafaka_donkele » 07 Ное 2020, 19:38

Моджо написа:Такиви дали има в бг.

Има разбира се. И карбонови има. И да няма ше поръчаш ше ти доставят. Ама не струват 1000 и нещо, а няколко пъти по толко :mhihi:

ARR_ написа:Ами именно това че е Dell, с които имам 0 опит, а като взимам лаптоп го правя с идеята да го ползвам поне 4год. и здравината и надежноста са доста важни.

Едното изключва другото. Като са ти важни здравина и надеждност и искаш да го ползваш 4г. машина тип 2 в 1 е последното, което трябва да гледаш. А да поставяш под съмнение делл, като марка при избор на лаптоп е горе-долу същото, като да се чудиш калашника дали ще е добър избор за автомат.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 07 Ное 2020, 19:57

Ами неговия беше към 1200 усд. Всъщност го няма вече, че имаше някакви проблеми и го продаде. Но 1200 усд не са чак толкова много. Иначе беше много як.
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Купе с 2 врати
Мечтае да кара: Купе с 4 врати
Детайли за колата: Седем напред, две назад

Мнение от ARR_ » 07 Ное 2020, 21:03

madafaka_donkele написа:
Моджо написа:Такиви дали има в бг.

Има разбира се. И карбонови има. И да няма ше поръчаш ше ти доставят. Ама не струват 1000 и нещо, а няколко пъти по толко :mhihi:

ARR_ написа:Ами именно това че е Dell, с които имам 0 опит, а като взимам лаптоп го правя с идеята да го ползвам поне 4год. и здравината и надежноста са доста важни.

Едното изключва другото. Като са ти важни здравина и надеждност и искаш да го ползваш 4г. машина тип 2 в 1 е последното, което трябва да гледаш. А да поставяш под съмнение делл, като марка при избор на лаптоп е горе-долу същото, като да се чудиш калашника дали ще е добър избор за автомат.

Ясно благодаря, ще се оглеждам за стандартен лаптоп с DDR4 :yes:
Не съм поставял Dell под съмнение просто както казах никога не съм имал нещо тяхно и не познавам хора които са ги ползвали за голям период, каквото е моето намерение.
Иначе машинката ще се ползва за обработка на данни - ексел таблици с по няколко хил. записа, Pivot tables, vLookup, такива неща. Лаптопа който ползвам в момента е Леново което купих преди около 6 години и за времето си беше с доста сериозни характеристики и все още върши работа, просто му незнам дали един ден няма да умре в най-неподходящия момент.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 Touring

Мнение от SpeedyMan » 07 Ное 2020, 21:46

Може да не е DDR4, но какво от това? Пак е добър. То винаги има по-добри лаптопи, но и цените стават в пъти по-.. .
Имай предвид, че INSPIRON е по-евтината серия, LATITUDE е по-скъпата при DELL, но не мисля че ще съжаляваш ако го купиш.
Изображение Изображение
Изображение BMW 320d Touring Изображение MB A170 CDI

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 07 Ное 2020, 22:17

Ето де, от поне 7 години съм с делл испирон некъв номер. Ползвам го само за работа и след като му ръчнах ссд ще си го ползвам още бая. Проблеми-нула.
Хм,хм...

ентусиаст
Аватар

Мнение от SpeedyMan » 07 Ное 2020, 22:31

Хмм.. аз съм с LATITUDE E6410. Трябва да е на над 10 години, само съм му добавил повечко рам. Мисля и аз да му забия SSD и да го ползвам още, макар че и сега си ми е ОК. Батерията си държи все още по няколко часа, което е изумително..
Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i 1999г.

Мнение от Сладур1 » 08 Ное 2020, 9:02

Дайте някой сайт да погледнем в немско какви са цените на лаптопите. По-горе колегата който постна е на добра цена, макар, че по клоня към i5, с външна видео карта, да се ползва и малко за игри. Тук ме е яд да гледам, преди 4 дена ходихме с колега да си търси лаптоп, ми то под 1000 лв няма със сносни характеристики, взе един за 1100лв, но без външна карта, иначе със SSD.

ентусиаст
Аватар

Мнение от SpeedyMan » 08 Ное 2020, 9:05

Ако ти трябва с външна карта, ще е трудно да е DELL на малко над 1000 лв. Тук са ASUS, ACER, LENOVO, MSI и подобните там китайски. На мен са ми интересни XIOMI но не знам дали някой ги предлага в BG.
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 08 Ное 2020, 11:30

Сладур1 написа:Дайте някой сайт да погледнем в немско какви са цените на лаптопите. По-горе колегата който постна е на добра цена, макар, че по клоня към i5, с външна видео карта, да се ползва и малко за игри. Тук ме е яд да гледам, преди 4 дена ходихме с колега да си търси лаптоп, ми то под 1000 лв няма със сносни характеристики, взе един за 1100лв, но без външна карта, иначе със SSD.

За външна карта да върши работа поне 1500 уви.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 08 Ное 2020, 12:43

nxn написа:За външна карта да върши работа поне 1500 уви.

По-скоро 2-2.5к за да е нещо сносно.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 08 Ное 2020, 13:38

madafaka_donkele написа:
nxn написа:За външна карта да върши работа поне 1500 уви.

По-скоро 2-2.5к за да е нещо сносно.

Зависи, за дота, цс, лига, овървоч и подобни гтх 1650 е напълно достатъчна.

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i 1999г.

Мнение от Сладур1 » 08 Ное 2020, 16:51

Само за цс-а. Други игри не играя. Така, че до 1200 е добре. Хиаоми имат лаптопи ама скъпички.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 08 Ное 2020, 20:43

Сладур1 написа:Само за цс-а. Други игри не играя. Така, че до 1200 е добре. Хиаоми имат лаптопи ама скъпички.

Понеже аз играя цс бая и за мен е много важен висок refresh rate, за теб не знам, но може да се замислиш дали не си струва ето това
https://www.jarcomputers.com/Asus-TUF-F ... l?ref=prod

защото е 144хз и има добра карта, тоест 250фпс ще държи

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 06 Дек 2020, 12:20

Аз малко бавно ама разбрах каква била историята. Има световен недостиг на компютърни части, съответно и лаптопи, затва надуват цените като за последно :lol:
Та явно ще се купува като ваксините рестартират фабриките на 100% :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 06 Дек 2020, 16:36

Дазв момента си е ебало майката, има само една фабрика за силиций и на нея печатат апал и андроид телефоните, нвидиа картите, амд картите, амд процесорите и новите конзоли, и всички тези неща излизат в диапазон от 2 месеца...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата