Помощ при избор на климатик

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Re: Помощ при избор на климатик

Мнение от Моджо » 30 Окт 2020, 15:05

Не ми е основен за отопление. И въпреки това не съм си зел Ариели или подобно..все по същите причини.
На 10-тата година ако искаш пак ще пиша как е климатика. Или на 15-тата.
Не съм против евтините неща, но не за всичко. Има си неща, за които или купувам каквото трябва или изобщо не го купувам.
Е ся протече бойлера (Дипломат) и понеже е 3 или 4-ти поред тоя път не дадох на бабата да избира. Избрах си аз. Е, струва колкото 3 дипломата. Ма ще го сложа и ще го забравя.
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 30 Окт 2020, 15:13

В тоя пазар производителите на климатична техника са в такава жестока конкуренция че са козметични разликите при високия клас климатици . Тия бюджетните са запазена марка за разни китайски колхози и вършеят здраво на пазара та чак са създали като гледам митове какви качествени боклуци са :mhihi: Нито един сериозен производител на климатична техника няма да пусне на пазара такива шитни щото ще си осере имиджа моментално , дори и някои да опитват да го правят се дистанцират от такава продукция и не се афишира връзката с бранда .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 30 Окт 2020, 15:18

Моджо написа:Не ми е основен за отопление. И въпреки това не съм си зел Ариели или подобно..все по същите причини.
На 10-тата година ако искаш пак ще пиша как е климатика. Или на 15-тата.
Не съм против евтините неща, но не за всичко. Има си неща, за които или купувам каквото трябва или изобщо не го купувам.
Е ся протече бойлера (Дипломат) и понеже е 3 или 4-ти поред тоя път не дадох на бабата да избира. Избрах си аз. Е, струва колкото 3 дипломата. Ма ще го сложа и ще го забравя.

Проблемът е, че това, че си дал 3 пъти повече пари няма гаранция, че пак няма след 2 години да протече.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 30 Окт 2020, 15:24

Може и да протече. Ама гаранцията не му е 2 години, а 10. И не е емайлиран, ми си е неръждавейка.
Последна промяна Моджо на 31 Окт 2020, 8:30, променена общо 1 път
Хм,хм...

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Мнение от FaceOff » 30 Окт 2020, 21:19

Какъв модел ти е Дайкина? Иначе скреж и лед не си виждал именно, защото не ти е основен за отопление.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 30 Окт 2020, 23:10

FaceOff написа:Какъв модел ти е Дайкина? Иначе скреж и лед не си виждал именно, защото не ти е основен за отопление.

Не знам за него, но аз съм със fvxm35fv1b9 и fvxm25fv1b9 и съм много доволен и също нямам никакви ядове.

Потребител
Аватар

Мнение от DaGa » 31 Окт 2020, 1:30

За охлаждане - да... НО за отопление тия измислени марки ги забрави

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 31 Окт 2020, 8:17

FTX нещо си, забравил съм,нали казах. 2 бона не беше. 1300 някъде, 9-ка. От по "любителските". Ако щеше да ми е основен щях да търся високия клас, пак на Дайкин.
Ако да речем финансово не ми е бил по силите щеше да е панасоник или нещо такова. Ама Ариели и подобните му даже няма и да ги погледна. Проблема на такиви откровени китайци , според мен, е че ако се уцелят работят, може да не е много ефективно и да има кусури, но работят. Ама ако се уцели. Иначе то и при наще има един 15 годишен НЕО телевизор, който си работи до ден днешен без проблем. Ама късмет. Иначе да кажеш , че НЕО са много убави, ми не са.
Конвектора ми е AIRELEC , купуван 2006 година. То не че има какво толкова да му се развали, ама на, 14 години е влачен нагоре надолу, падал е, трещял е...работи си. Ако беше некое ТЕСИ досега 3 да съм сменил.
ПП Сега проверих. Климатика съм го купувал пролетта на 2013 г. Значи 8-ма година вече си работи без никакви грижи.
Хм,хм...

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Мнение от FaceOff » 31 Окт 2020, 19:48

Не можеш да кажеш 'че си работи' при положение, че не ти е основно отопление. При това положение ще изкара още много години. Както и да кажеш, че не си го виждал заскрежен.. ще го видиш, ако го ползваш само него за отопление. Между другото, на меките зими им викали 'дайкински' :mhihi: А Панасоник имат един-два много сериозни климатика.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 31 Окт 2020, 19:59

Е кат не ми е основно та не го пускам ли. До тая година си бехме на дръвЯ и в по-студените дни си работи цяла нощ.
Ся искаш да ми кажеш, че Ариели=Дайкин ли?
Хм,хм...

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 31 Окт 2020, 21:56

Всъщност най-вероятно и двата ще работят дори през доста студени зимни дни.
Кой колко ще топли е друга тема на разговор както и колко ще харчат.
Факт е обаче,че съм правил НЕинверторна Мидея 12ка на която просто сложих ел.нагревател на външното тяло да работи безгрижно и при -20 градуса и да не дефроства през 10 минути.ДA,харчи повечко,ама вътре топли и работи.
На същото място след години сложиха от турските "бетки" или за вас FTXB на ДайхУ...ин.Еми на късмет се уцели проблемна бройка и пак работеше,но не топлеше достатъчно въпреки липсата на какъвто и да е проблем или липса на фреон.Ползвателката ми е приятелка и е разбрана,но това не и пречи всеки път да ми напомня как старият и климатик дето съм слагал навремето е топлел по-добре от следващият който изпратих да монтират колегите преди няколко години.
Та както писах и нагоре всичко е въпрос на късмет и знание.
Дайкин имат нискотемпературни машини които не са за нашият пазар по принцип и са мислени да работят при температури дето тук не са за повече от седмица.
Обаче първо струват повече и второ тежат двойно. :mhihi:
За пример външното тяло на такъв климатик 12ка е точно толкова голям колкото 18ка на същата марка.
И не е само по-големият топлообменник.Компресора също е друг.И така нататък.
Ама не се продават поради по-високата си цена и това,че реално няма нужда от тях за повече от 10 дни в годината,а през останалото време и другите стават.
Та преценявайте кой за какво ще ползва машината за да не се дават грешни пари за реално ненужно скъпи машини и обратно. ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Мнение от frizzante » 05 Ное 2020, 9:32

Някой може ли да сподели опит с тези антибактериални спрейчета за климатици? Става въпрос за профилактика на климатик който е 3/4 годишен и при стартиране в рамките на 2/3 минути се усеща леко неприятна миризма.
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 05 Ное 2020, 11:24

frizzante написа:Някой може ли да сподели опит с тези антибактериални спрейчета за климатици? Става въпрос за профилактика на климатик който е 3/4 годишен и при стартиране в рамките на 2/3 минути се усеща леко неприятна миризма.

Аз взех един спрей, който целият беше в японски йероглифи , демек японски оргиналдъ (от строителен магазин). Пръска се върху питата на вътрешното тяло, става ня пяна , която после се стича на вън. Доволен съм, премахна всички миризми и мръсотия.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Мнение от frizzante » 05 Ное 2020, 11:28

Е.Димитров написа:
frizzante написа:Някой може ли да сподели опит с тези антибактериални спрейчета за климатици? Става въпрос за профилактика на климатик който е 3/4 годишен и при стартиране в рамките на 2/3 минути се усеща леко неприятна миризма.

Аз взех един спрей, който целият беше в японски йероглифи , демек японски оргиналдъ (от строителен магазин). Пръска се върху питата на вътрешното тяло, става ня пяна , която после се стича на вън. Доволен съм, премахна всички миризми и мръсотия.
Да, търся нещо точно такова и аз видях този "японския". Под "се стича навън" какво имаш предвид? Как точно я направи процедурата? 1 бр. спрей за 1 третиране на 1 климатик ли е или се пръска по преценка?
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 05 Ное 2020, 12:09

frizzante написа:
Е.Димитров написа:

Да, търся нещо точно такова и аз видях този "японския". Под "се стича навън" какво имаш предвид? Как точно я направи процедурата? 1 бр. спрей за 1 третиране на 1 климатик ли е или се пръска по преценка?

Значи, пръска се върху алуминиевата пита във вътрешното тяло.
Става на пяна и пяната почва да се стича по питата и да се събира в легенчето долу на климатика, за целта, не трябва да се маха цялата пластмаса на климатика, а само филтрите.
Като вече не остане пяна, аз почвам да пръскам с един пулверизатор, такъв, дето е от тези за почистване на стъкла но вътре , според новите реалности съм му сложил малко дезифектант, един вид да направи по-течна пяната и да излезе през тръбичката на вън, дето по принцип климатика си капе.
Един спрей стига поне за 3-4 промивки, аз пръсках с него и климатика в колата, ама там си е разглобяване, докато стигна до питата. Не толкова разглобяване, просто се гъзорчиш долу, където е филтъра за климатика, махаш филтъра и пръскаш.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата