Помощ при избор на климатик
Модератор: Общи модератори
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Re: Помощ при избор на климатик
Не ми е основен за отопление. И въпреки това не съм си зел Ариели или подобно..все по същите причини.
На 10-тата година ако искаш пак ще пиша как е климатика. Или на 15-тата.
Не съм против евтините неща, но не за всичко. Има си неща, за които или купувам каквото трябва или изобщо не го купувам.
Е ся протече бойлера (Дипломат) и понеже е 3 или 4-ти поред тоя път не дадох на бабата да избира. Избрах си аз. Е, струва колкото 3 дипломата. Ма ще го сложа и ще го забравя.
Не съм против евтините неща, но не за всичко. Има си неща, за които или купувам каквото трябва или изобщо не го купувам.
Е ся протече бойлера (Дипломат) и понеже е 3 или 4-ти поред тоя път не дадох на бабата да избира. Избрах си аз. Е, струва колкото 3 дипломата. Ма ще го сложа и ще го забравя.
Хм,хм...
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
В тоя пазар производителите на климатична техника са в такава жестока конкуренция че са козметични разликите при високия клас климатици . Тия бюджетните са запазена марка за разни китайски колхози и вършеят здраво на пазара та чак са създали като гледам митове какви качествени боклуци са
Нито един сериозен производител на климатична техника няма да пусне на пазара такива шитни щото ще си осере имиджа моментално , дори и някои да опитват да го правят се дистанцират от такава продукция и не се афишира връзката с бранда .

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
Моджо написа:Не ми е основен за отопление. И въпреки това не съм си зел Ариели или подобно..все по същите причини.
Проблемът е, че това, че си дал 3 пъти повече пари няма гаранция, че пак няма след 2 години да протече.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Може и да протече. Ама гаранцията не му е 2 години, а 10. И не е емайлиран, ми си е неръждавейка.
Последна промяна Моджо на 31 Окт 2020, 8:30, променена общо 1 път
Хм,хм...
- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
Какъв модел ти е Дайкина? Иначе скреж и лед не си виждал именно, защото не ти е основен за отопление.
FaceOff написа:Какъв модел ти е Дайкина? Иначе скреж и лед не си виждал именно, защото не ти е основен за отопление.
Не знам за него, но аз съм със fvxm35fv1b9 и fvxm25fv1b9 и съм много доволен и също нямам никакви ядове.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
FTX нещо си, забравил съм,нали казах. 2 бона не беше. 1300 някъде, 9-ка. От по "любителските". Ако щеше да ми е основен щях да търся високия клас, пак на Дайкин.
Ако да речем финансово не ми е бил по силите щеше да е панасоник или нещо такова. Ама Ариели и подобните му даже няма и да ги погледна. Проблема на такиви откровени китайци , според мен, е че ако се уцелят работят, може да не е много ефективно и да има кусури, но работят. Ама ако се уцели. Иначе то и при наще има един 15 годишен НЕО телевизор, който си работи до ден днешен без проблем. Ама късмет. Иначе да кажеш , че НЕО са много убави, ми не са.
Конвектора ми е AIRELEC , купуван 2006 година. То не че има какво толкова да му се развали, ама на, 14 години е влачен нагоре надолу, падал е, трещял е...работи си. Ако беше некое ТЕСИ досега 3 да съм сменил.
ПП Сега проверих. Климатика съм го купувал пролетта на 2013 г. Значи 8-ма година вече си работи без никакви грижи.
Ако да речем финансово не ми е бил по силите щеше да е панасоник или нещо такова. Ама Ариели и подобните му даже няма и да ги погледна. Проблема на такиви откровени китайци , според мен, е че ако се уцелят работят, може да не е много ефективно и да има кусури, но работят. Ама ако се уцели. Иначе то и при наще има един 15 годишен НЕО телевизор, който си работи до ден днешен без проблем. Ама късмет. Иначе да кажеш , че НЕО са много убави, ми не са.
Конвектора ми е AIRELEC , купуван 2006 година. То не че има какво толкова да му се развали, ама на, 14 години е влачен нагоре надолу, падал е, трещял е...работи си. Ако беше некое ТЕСИ досега 3 да съм сменил.
ПП Сега проверих. Климатика съм го купувал пролетта на 2013 г. Значи 8-ма година вече си работи без никакви грижи.
Хм,хм...
- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
Не можеш да кажеш 'че си работи' при положение, че не ти е основно отопление. При това положение ще изкара още много години. Както и да кажеш, че не си го виждал заскрежен.. ще го видиш, ако го ползваш само него за отопление. Между другото, на меките зими им викали 'дайкински'
А Панасоник имат един-два много сериозни климатика.

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Е кат не ми е основно та не го пускам ли. До тая година си бехме на дръвЯ и в по-студените дни си работи цяла нощ.
Ся искаш да ми кажеш, че Ариели=Дайкин ли?
Ся искаш да ми кажеш, че Ариели=Дайкин ли?
Хм,хм...
Всъщност най-вероятно и двата ще работят дори през доста студени зимни дни.
Кой колко ще топли е друга тема на разговор както и колко ще харчат.
Факт е обаче,че съм правил НЕинверторна Мидея 12ка на която просто сложих ел.нагревател на външното тяло да работи безгрижно и при -20 градуса и да не дефроства през 10 минути.ДA,харчи повечко,ама вътре топли и работи.
На същото място след години сложиха от турските "бетки" или за вас FTXB на ДайхУ...ин.Еми на късмет се уцели проблемна бройка и пак работеше,но не топлеше достатъчно въпреки липсата на какъвто и да е проблем или липса на фреон.Ползвателката ми е приятелка и е разбрана,но това не и пречи всеки път да ми напомня как старият и климатик дето съм слагал навремето е топлел по-добре от следващият който изпратих да монтират колегите преди няколко години.
Та както писах и нагоре всичко е въпрос на късмет и знание.
Дайкин имат нискотемпературни машини които не са за нашият пазар по принцип и са мислени да работят при температури дето тук не са за повече от седмица.
Обаче първо струват повече и второ тежат двойно.
За пример външното тяло на такъв климатик 12ка е точно толкова голям колкото 18ка на същата марка.
И не е само по-големият топлообменник.Компресора също е друг.И така нататък.
Ама не се продават поради по-високата си цена и това,че реално няма нужда от тях за повече от 10 дни в годината,а през останалото време и другите стават.
Та преценявайте кой за какво ще ползва машината за да не се дават грешни пари за реално ненужно скъпи машини и обратно.
Кой колко ще топли е друга тема на разговор както и колко ще харчат.
Факт е обаче,че съм правил НЕинверторна Мидея 12ка на която просто сложих ел.нагревател на външното тяло да работи безгрижно и при -20 градуса и да не дефроства през 10 минути.ДA,харчи повечко,ама вътре топли и работи.
На същото място след години сложиха от турските "бетки" или за вас FTXB на ДайхУ...ин.Еми на късмет се уцели проблемна бройка и пак работеше,но не топлеше достатъчно въпреки липсата на какъвто и да е проблем или липса на фреон.Ползвателката ми е приятелка и е разбрана,но това не и пречи всеки път да ми напомня как старият и климатик дето съм слагал навремето е топлел по-добре от следващият който изпратих да монтират колегите преди няколко години.
Та както писах и нагоре всичко е въпрос на късмет и знание.
Дайкин имат нискотемпературни машини които не са за нашият пазар по принцип и са мислени да работят при температури дето тук не са за повече от седмица.
Обаче първо струват повече и второ тежат двойно.

За пример външното тяло на такъв климатик 12ка е точно толкова голям колкото 18ка на същата марка.
И не е само по-големият топлообменник.Компресора също е друг.И така нататък.
Ама не се продават поради по-високата си цена и това,че реално няма нужда от тях за повече от 10 дни в годината,а през останалото време и другите стават.
Та преценявайте кой за какво ще ползва машината за да не се дават грешни пари за реално ненужно скъпи машини и обратно.

- frizzante
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се на вода
Някой може ли да сподели опит с тези антибактериални спрейчета за климатици? Става въпрос за профилактика на климатик който е 3/4 годишен и при стартиране в рамките на 2/3 минути се усеща леко неприятна миризма.
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
frizzante написа:Някой може ли да сподели опит с тези антибактериални спрейчета за климатици? Става въпрос за профилактика на климатик който е 3/4 годишен и при стартиране в рамките на 2/3 минути се усеща леко неприятна миризма.
Аз взех един спрей, който целият беше в японски йероглифи , демек японски оргиналдъ (от строителен магазин). Пръска се върху питата на вътрешното тяло, става ня пяна , която после се стича на вън. Доволен съм, премахна всички миризми и мръсотия.
- frizzante
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се на вода
Да, търся нещо точно такова и аз видях този "японския". Под "се стича навън" какво имаш предвид? Как точно я направи процедурата? 1 бр. спрей за 1 третиране на 1 климатик ли е или се пръска по преценка?Е.Димитров написа:frizzante написа:Някой може ли да сподели опит с тези антибактериални спрейчета за климатици? Става въпрос за профилактика на климатик който е 3/4 годишен и при стартиране в рамките на 2/3 минути се усеща леко неприятна миризма.
Аз взех един спрей, който целият беше в японски йероглифи , демек японски оргиналдъ (от строителен магазин). Пръска се върху питата на вътрешното тяло, става ня пяна , която после се стича на вън. Доволен съм, премахна всички миризми и мръсотия.
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
frizzante написа:Да, търся нещо точно такова и аз видях този "японския". Под "се стича навън" какво имаш предвид? Как точно я направи процедурата? 1 бр. спрей за 1 третиране на 1 климатик ли е или се пръска по преценка?Е.Димитров написа:frizzante написа:Някой може ли да сподели опит с тези антибактериални спрейчета за климатици? Става въпрос за профилактика на климатик който е 3/4 годишен и при стартиране в рамките на 2/3 минути се усеща леко неприятна миризма.
Значи, пръска се върху алуминиевата пита във вътрешното тяло.
Става на пяна и пяната почва да се стича по питата и да се събира в легенчето долу на климатика, за целта, не трябва да се маха цялата пластмаса на климатика, а само филтрите.
Като вече не остане пяна, аз почвам да пръскам с един пулверизатор, такъв, дето е от тези за почистване на стъкла но вътре , според новите реалности съм му сложил малко дезифектант, един вид да направи по-течна пяната и да излезе през тръбичката на вън, дето по принцип климатика си капе.
Един спрей стига поне за 3-4 промивки, аз пръсках с него и климатика в колата, ама там си е разглобяване, докато стигна до питата. Не толкова разглобяване, просто се гъзорчиш долу, където е филтъра за климатика, махаш филтъра и пръскаш.