Apple устройства, iOS и macOS тема
Модератор: Общи модератори
Re: iOS тема
zAcK написа:Малкото 12 Pro направо отвява андроидите като производителност и без да е нагрухано с хардуер като тях![]()
Скапания Самсунг е с два пъти повече памет, по-скъп и т.н. и накрая, както и преди - курега![]()
iOS и custom чиповете на Apple са брутално добра комбинация, но хейтърите пак ще кажат нещо![]()
https://www.youtube.com/watch?v=wBHtF9ZaUFk
Усещам, че тоя 12 Pro Max доста трудно ще се намира в наличност първите 1-2 месеца
Относно батериите, на жената Xs-a е на 86%, ама тя го пука от цъкане и си държи прилично.
Моя Xs Max е на 91% и държи ден и половина, ама това е относително в зависимост от цъкането.
Колкото до смяната, винаги като се е налагало, отиваме в официален сервиз и не го мислим.
През живота на телефона във вашите ръце това се случва 1 път, та по-добре да не си правим експерименти.
Абе че са по-бързи окей, ама това дето говориш отвява става дума за синтетични бенчмаркове, които никой не го интересуват, не са лоши телефони, но и те имат много недостатъци.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
nxn написа:Абе че са по-бързи окей, ама това дето говориш отвява става дума за синтетични бенчмаркове, които никой не го интересуват, не са лоши телефони, но и те имат много недостатъци.
Ами като гледам как рендерира и направо си го отнесе, пък нека има недостатъци

И точно поради тая причина с по-малки батерии постигат сравними и по-добри разултати

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

zAcK написа:nxn написа:Абе че са по-бързи окей, ама това дето говориш отвява става дума за синтетични бенчмаркове, които никой не го интересуват, не са лоши телефони, но и те имат много недостатъци.
Ами като гледам как рендерира и направо си го отнесе, пък нека има недостатъци![]()
![]()
![]()
И точно поради тая причина с по-малки батерии постигат сравними и по-добри разултати
Точно 12ките с тези по-малки батерии постигат много лоши резултати, а рендъринг не съм виждал някой да прави на телефона до сега.
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Ползите от iPhone + iOS далеч не са в синтетичните тестове, а в това, че няма нужда да сменяш всяка година, защото поддръжката е дълга, а модел на 5 години работи незначително по-бавно от последния такъв. По-горе бях пуснал клип със сравнение на 6S с 12. Пробвай да направиш такова сравнение на някой андроид, било то и флагман. За евтините да не говорим.
Anthony_J написа:Ползите от iPhone + iOS далеч не са в синтетичните тестове, а в това, че няма нужда да сменяш всяка година, защото поддръжката е дълга, а модел на 5 години работи незначително по-бавно от последния такъв. По-горе бях пуснал клип със сравнение на 6S с 12. Пробвай да направиш такова сравнение на някой андроид, било то и флагман. За евтините да не говорим.
Дори и да върви, на петата година е мъка, ако искаш най много за парите си на 3 години сменяш андроид мидрейндж за 500 600 лв, така за 6г си дал по малко от колкото за 5г за айфон и имаш по добър телефон, каквото и да си говорим. И аз имам приятели с 6с и каквото и да си говорим е мъка, дори с нови батерии не държи цял ден, и по производителност е по зле от нов андроид за 400лв.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Колега, и ние ползваме телефони. И лични, и служебни. С Айфон в единия джоб и "много производителен андроид за 500лв" в другия... съжалявам. Знам кое работи по-добре.

- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Аз се чудим хора, които видимо се кефят на Android щО дирят в тази тема!
Аз лично в тяхната се не месим!
Всеки да си ползва к'вото му харесва!
Аз лично в тяхната се не месим!
Всеки да си ползва к'вото му харесва!

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- devent
- младши ентусиаст
-
- Кара: F82 M4
Да
и аз не знам защо се намесиха андроидаджии в тази тема.. Ползвайте си ги щом им се кефите, не виждам никакъв смисъл да се правят сравнения. Телефоните не са само характеристики и бенчмаркове. Удобсвата, които ми създават ползването на няколко синхронизирани apple продукта в ежедневието, не виждам как ще го бенчмаркнете с каквото и да е. Така, че нещата не са черно бели, както се опитвате да ги изкарате 

devent написа:Даи аз не знам защо се намесиха андроидаджии в тази тема.. Ползвайте си ги щом им се кефите, не виждам никакъв смисъл да се правят сравнения. Телефоните не са само характеристики и бенчмаркове. Удобсвата, които ми създават ползването на няколко синхронизирани apple продукта в ежедневието, не виждам как ще го бенчмаркнете с каквото и да е. Така, че нещата не са черно бели, както се опитвате да ги изкарате
Аз не защитавам нито андроид нито апал, просто казвам, че да се правят такива сравнения кое е по-бързо или, че едното може го буташ 5 години, а другото на 1г трябва сменяш е глупаво.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Масово слушам собственици на китайски марки, да обясняват, как са върха на сладоледа вече.. аз също се чудя, на кой обясняват в тази тема, колко добре са андроидите
alekangg написа:Масово слушам собственици на китайски марки, да обясняват, как са върха на сладоледа вече.. аз също се чудя, на кой обясняват в тази тема, колко добре са андроидите
Не виждам кой къде обяснява, че китайските марки са върха на сладоледа, не знам защо си чупиш пръстите да пишеш без да четеш.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
nxn написа:alekangg написа:Масово слушам собственици на китайски марки, да обясняват, как са върха на сладоледа вече.. аз също се чудя, на кой обясняват в тази тема, колко добре са андроидите
Не виждам кой къде обяснява, че китайските марки са върха на сладоледа, не знам защо си чупиш пръстите да пишеш без да четеш.
Аз не знам защо реши да ме цитираш или не прочете и не разбра какво съм написал..дори не знам какъв андроид имаш
Аз само ще кажа, че и чисто нови нямат много общо. И преди май съм го писал, но като бях взел моят 7+ някога, колега си взе тогавашният флагшип на Samsung S нещо си (не помня кой беше тогава). Ами с тежко приложение (игра Real Racing 3), няма да ви казвам с колко го отвяваше iPhone-a и колко сечеше тя в Андроида.
Андроид съм имал и преди, яко е за къстъмизация и че е по-евтино, но до там. След 2 години mid-range Android ми забиваше дори алармата сутрин и не винаги се задействаше (след като стана и го отключа сам, тръгваше...). Тогава си казах и че тоя телефон заминава и минавам на iOS. А и като човек в ИТ сферата директно ви казвам, че iOS винаги ще са по-стабилни, защото се коди за 1 операционна система, не като при Андроид 1000 устройства, къстъм Ромове на компании, версии и т.н. Като поддържаш толкова много неща няма как да е ок навсякъде, докато като поддържаш едно е съвсем друго
А и силно ме съмнява феновете на Андроид (ако махнем тези заради цената пак казвам), да са много навъртре с къстъмизацията и настройките (процентно това са много малко хора, главно ИТ & nerds). Същото е за ежедневна употреба да ползваш Linux, не Windows/Mac (но не windows like като Убунту, а нещо от рода на Suse, Redhat, CentOS). Едва ли имат много не-enterprise потребители
Андроид съм имал и преди, яко е за къстъмизация и че е по-евтино, но до там. След 2 години mid-range Android ми забиваше дори алармата сутрин и не винаги се задействаше (след като стана и го отключа сам, тръгваше...). Тогава си казах и че тоя телефон заминава и минавам на iOS. А и като човек в ИТ сферата директно ви казвам, че iOS винаги ще са по-стабилни, защото се коди за 1 операционна система, не като при Андроид 1000 устройства, къстъм Ромове на компании, версии и т.н. Като поддържаш толкова много неща няма как да е ок навсякъде, докато като поддържаш едно е съвсем друго

А и силно ме съмнява феновете на Андроид (ако махнем тези заради цената пак казвам), да са много навъртре с къстъмизацията и настройките (процентно това са много малко хора, главно ИТ & nerds). Същото е за ежедневна употреба да ползваш Linux, не Windows/Mac (но не windows like като Убунту, а нещо от рода на Suse, Redhat, CentOS). Едва ли имат много не-enterprise потребители

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
speeder88 написа:Аз се чудим хора, които видимо се кефят на Android щО дирят в тази тема!
От време на време требе коректив да не говорите глупости, не друго

Дали е Android, iOS, QNX, Fuchsia или там който каквото си е харесва, отдолу е все "желязо", а купчината софтуер нагоре се гради на всеобщи принципи и технологии, та не е рокет сайънс то'а iPhone

ПС: И само да вметна Android ≠≠≠ Gnusmas, че нЕкои хора нещо се бъркат

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Nickelback написа:speeder88 написа:Аз се чудим хора, които видимо се кефят на Android щО дирят в тази тема!
От време на време требе коректив да не говорите глупости, не другоП'а и чат-пат питате нек'ви неща я за камера, я дали е опасно да зареждате с друго зарядно, я за други любопитни факти, та отговаряме, к'во да ви правим
![]()
Дали е Android, iOS, QNX, Fuchsia или там който каквото си е харесва, отдолу е все "желязо", а купчината софтуер нагоре се гради на всеобщи принципи и технологии, та не е рокет сайънс то'а iPhoneП'а и все си мисля и че ще научите нещо, да не се излагате като се опитвате да защитите с реални доводи отрочето
ПС: И само да вметна Android ≠≠≠ Gnusmas, че нЕкои хора нещо се бъркат
Друго мнение имах за теб, наистина

Айде обясни на мен и на другите колеги програмисти, колко е як андроид-а да се посмеем малко....ъъъъ та такова де да научин нещо, да не се излагаме

Ама дай разумни доводи, логични

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours...