Мнение за обява/конкретен автомобил

5-та серия (2010-2016), 5-та серия GT

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: F11
Мечтае да кара: на безплатна нафта
Детайли за колата: 530xd

Re: Мнение за обява/конкретен автомобил

Мнение от chris_barnes » 04 Ное 2020, 22:37

Драго, като цяло за Европа мисля че са сравнително редки бензиновите 35ци. В Европа се карат дизели, особено когато става дума за голяма кола подходяща за дълъг път. Тази от Дару изглежда добре, друг е въпросът дали представителството ще е склонно на пазарлък.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 04 Ное 2020, 22:43

Аз пък си мисля, че ако покаже сериозен интерес, ще може да коментират цената.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ентусиаст
Аватар
Кара: -ше G20 320d

Мнение от kraska » 04 Ное 2020, 22:57

Може да е на клиент. И да знаеш, това че се продава от офиц. представителство не е гаранция за перфектен автомобил. Определено по-добре от кенефите по автокъщите.

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Мнение от bai_ILIA » 05 Ное 2020, 13:41

Оглед след предварителна уговорка означава точно това - клиента си бръмчи и кара колата след уговорка. Тази ми прилича на такава. Сигурно е читава, но няма опасност скоро да се продаде на тази цена :yes: Със сигурност дилърите няма да се занимават с някакви вехти изрезки...
"Чемодан, вокзал, Москва"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Range Rover

Мнение от santorini » 05 Ное 2020, 14:20

dimitar.atanasov написа:
Alben написа:
dimitar.atanasov написа:
santorini написа:
dimitar.atanasov написа:Здравейте, оглеждам се за ф10 ка около 30 35 к 2ка дизел възможно най-нова година. Според вас реални ли са километрите на колата в обявата? От прочетеното във форума разбрах, че не може да се има вяра и на официалните представители на 100% https://m.mobile.bg/details/11603461015352707

Най-добре гледай да е с новия двигател 190кс, ето тази примерно https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=hn3w0k

Подобренията са свързани с веригите в новият двигател, нали така ?

AUTOBILD 22-10-2020
"Kettenprobleme: Frühere Modelle können den Motor aufgrund defekter Steuerketten beschädigen.Das Problem wurde seit Mitte 2014 behoben."
"Проблеми с веригата: ранните модели могат да повредят двигателя поради дефектни ангренажни вериги.Проблемът е разрешен от средата на 2014 г."
"Die steuerkette probleme sind spätestens seit der Überarbeitung des N47-Diesel 2014, der seitdem B47 heißt, erledigt"
"Проблемите с контролната верига са решени след ревизията на дизела N47 през 2014 г., който оттогава се нарича B47"

И аз на това разчитам, без да знаех тези неща когато купувах колата миналата година.

В такъв случай тази не е фейслифта нищо, че в заглавието пише, че е фейс. Двигателят N47 се вгражда и в ф30ките нали така ? Тоест проблемите там са аналогични и трябва да се търси 190 к.с версията ?

Фейслифт е първата, но двигателя се променя на б47 чак след 2015. Търси двигател 190кс, това е, няма да сбъркаш. Най добре отвори малко да почетеш, има достатъчно литература. И н47, и новия б47 се слагат на много модели, не само на тройки и петици, 2.0д като цяло е ключов двигател за БМВ в Европа.

Тази която ти пратих, аз лично бих я прегледал и я вземам. Покрива напълно изискванията ти и е по-хубава от тази, която ти постна.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 520d(140kW)F11,manual gears

Мнение от Alben » 05 Ное 2020, 16:25

santorini написа:
dimitar.atanasov написа:
Alben написа:
dimitar.atanasov написа:
santorini написа:
dimitar.atanasov написа:Здравейте, оглеждам се за ф10 ка около 30 35 к 2ка дизел възможно най-нова година. Според вас реални ли са километрите на колата в обявата? От прочетеното във форума разбрах, че не може да се има вяра и на официалните представители на 100% https://m.mobile.bg/details/11603461015352707

Най-добре гледай да е с новия двигател 190кс, ето тази примерно https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=hn3w0k

Подобренията са свързани с веригите в новият двигател, нали така ?

AUTOBILD 22-10-2020
"Kettenprobleme: Frühere Modelle können den Motor aufgrund defekter Steuerketten beschädigen.Das Problem wurde seit Mitte 2014 behoben."
"Проблеми с веригата: ранните модели могат да повредят двигателя поради дефектни ангренажни вериги.Проблемът е разрешен от средата на 2014 г."
"Die steuerkette probleme sind spätestens seit der Überarbeitung des N47-Diesel 2014, der seitdem B47 heißt, erledigt"
"Проблемите с контролната верига са решени след ревизията на дизела N47 през 2014 г., който оттогава се нарича B47"

И аз на това разчитам, без да знаех тези неща когато купувах колата миналата година.

В такъв случай тази не е фейслифта нищо, че в заглавието пише, че е фейс. Двигателят N47 се вгражда и в ф30ките нали така ? Тоест проблемите там са аналогични и трябва да се търси 190 к.с версията ?

Фейслифт е първата, но двигателя се променя на б47 чак след 2015. Търси двигател 190кс, това е, няма да сбъркаш. Най добре отвори малко да почетеш, има достатъчно литература. И н47, и новия б47 се слагат на много модели, не само на тройки и петици, 2.0д като цяло е ключов двигател за БМВ в Европа.

Тази която ти пратих, аз лично бих я прегледал и я вземам. Покрива напълно изискванията ти и е по-хубава от тази, която ти постна.

Най-после, след една година да видя някой в този форум , че се изказва положително за 2.0д мотора.Моята е прозведена на 03-12-2014г. и е с новият мотор, дори съм виждал и такива произведени през м.07/2014г. със същият мотор, тук ключовото е не точно кога е произведена, а дали е с Б47 мотор.
А относно "РЕАЛНИТЕ" километри, всеки който дава такива пари за кола, задължително взема номера на шасито и го проверява в някое от представителствата, обикновено толкова нови коли са поддържани в официалните представителства на БМВ(дори и в Италия), после стават манипулациите с километрите, особенно като дойде тук колата(по-напред съм писал, че преди да купя тази кола, тук в БГ бях проверил 2-3 и всичките бяха с пипани километри).А това , че е на малко години не означава, че е на малко километри, тези коли са скъпи и НИКОЙ там не ги купува да кара 100 000км., а после да си продаде колата на една пета от цената.
Гаранцията, че като е на по-малко километри е никаква, но е за вътрешно успокоение(поне при мен).

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 05 Ное 2020, 18:18

Дано не изям някой БАН :mhihi: но за бюджет 35+ хил бих взел чисто нова кола, 0км караш до 100-150 хил км и не си задаваш глупави въпроси.
Е да, няма да е фешън модел но пък караш ново.
:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 05 Ное 2020, 18:22

barty написа:Дано не изям някой БАН :mhihi: но за бюджет 35+ хил бих взел чисто нова кола, 0км караш до 100-150 хил км и не си задаваш глупави въпроси.

аве ново ама доста бързо ти минава мерака, и след 1г. вече се чудиш как да я разкараш колата. Играл съм го тоя филм

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 520d(140kW)F11,manual gears

Мнение от Alben » 05 Ное 2020, 18:44

barty написа:Дано не изям някой БАН :mhihi: но за бюджет 35+ хил бих взел чисто нова кола, 0км караш до 100-150 хил км и не си задаваш глупави въпроси.

На 100% си прав, само че тук в тези територии още си "чешем крастата", дето се вика.(поне да са около 50 000км, 'щото моята подгони 200хил.).
Да ме питаш и мен на петдесетака вече, как тЪй се "правя на интересен", та сега само мисля каква ще е изненадата, т.е. какво може да се счупи първо(вече подмениха някакъв EGR по акция на БМВ, т.е започва се).
Истината е , че тези коли ги купуваме когато започнат да влизат в ремонти(когато там ги оставят) и после викаме, че много трошливи тези БМВ-та.
Но съм решил, че само масла, филтри, крушки и гуми ще сменявам навреме, другото когато дойде, иначе ако ги слуша човек тукА във форума, едва ли не трябва да подмениш всичко превантивно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Мнение от drago9205 » 05 Ное 2020, 18:51

Новото си е ново, но и там е една голяма дилема... какво може да се вземе за 35 хил лева? Шкода Оставия с рефлекторен фар, доста евтин интериор, 16 джанта, ръчка 115 коня и само 2 тонколони.
Обезценяването не искам да го коментирам - хем не ти е кеф, хем за 2 години си едни 15-20 хил лева назад.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 05 Ное 2020, 19:07

Най-близкото подобие на кола според мен е Шкода Октавия и цените на приличен мотор 4х4 и поне подгрев бяха над 45к лв за стария модел, сега са с 10к отгоре за новия. За 35к лв вместо 530 можеш да си купиш Опел Астра примерно...
От любопитсвто загледах цените на новите октавии и 2тди 200кс или 2тси 190кс и двете 4х4 автомат с нелошо оборудване без кожи и подобни са по над 55к лв!
Най-тънкото базово безекстрово нещо е 1,0тси 110кс ръчка за 36к лв.

ентусиаст
Аватар
Кара: -ше G20 320d

Мнение от kraska » 05 Ное 2020, 19:14

100 пъти бих предпочел колата на Alben например пред нова за 35-6 хил. км. Нали го играх вече този филм. За 36к взех нов хюндай и30 с пълни екстри на някви промота от 55 на 35 по спомен. Тествах и шкода октавия... и без коментар там. След 7 мес. се разделих с нея по други причини и загубих 7 бона. Колите нямат нищо общо клас, комфорт , материали и т.н. Преди да взема новата кола карах e90 , и аз не знам с какъв ъкъл направих тази глупост, ама явно всеки иска да мине по този път на гарнционната кола и да мирише на нова. Просто няма как кола струвала 150 бона да е еквивалент на такава от 35 или 50к.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 05 Ное 2020, 21:17

Предполага се че колата се купува за поне 5 години. При Ф серия за 5 години ще отидат поне още 10 бона по нея, да не казвам и повече. Т.е. тази кола струва не 35 хил а поне 45 хил. Парите ще се дадат по един или друг начин.
Т.е. гледат се нови коли за 45 хил.
Е да, не са дори близо до 5-та серия но в единия случай караш нова а в другия попадаш в лапите на сервизите.
Разбира се всеки гледа от различни гледни точки :dunno:
:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530i

Мнение от Speed_Am_All » 06 Ное 2020, 0:31

Карал съм доста (50+) почти нови коли (рента Кар под 10к км) в Америка. Включително 2 ф10, 2 ф30 и какви ли не японски, корейски, американски и европейски коли. Ами ф10 е разкошна кола дори и с по средно ниво на оборудване. Няма база за сравнение с нови коли даже и за 60к. За човек който върти до 20к на година, закупуването на нова кола си е чиста набутвация за мен. Не знам някой как би сравнявал 520д което си купи колега скоро с коя да е Октавия ако ще и за 80к да е конфигурирана.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 06 Ное 2020, 1:16

barty написа:Предполага се че колата се купува за поне 5 години. При Ф серия за 5 години ще отидат поне още 10 бона по нея, да не казвам и повече. Т.е. тази кола струва не 35 хил а поне 45 хил. Парите ще се дадат по един или друг начин.
Т.е. гледат се нови коли за 45 хил.
Е да, не са дори близо до 5-та серия но в единия случай караш нова а в другия попадаш в лапите на сервизите.
Разбира се всеки гледа от различни гледни точки :dunno:

За 45к може да се вземе премиум селекшън, е сигурно няма да е 530д а 520д и с по малко екстри, ма какво от това, лично за мен по-важното е да не прави проблеми в близките години след купуване.
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

ПредишнаСледваща

Назад към F07/F10/F11