Мистериозния нов щам на коронавирус
Модератор: Общи модератори
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Re: Мистериозния нов щам на коронавирус
Аз ще припомня - април месец бях с разстройство, отпадналост за два дена и после месец без абсолютно никакво обоняние. Юни месец едни приятели в Бургас ме тестваха, нямах антитела. Затова си мисля, че трябва да е имало инфекция за да отчете теста.
п.п. всички губили обоняние досега без изключение са били с ковид на PCR, които познавам поне.
Друго, което си мисля е, че човек, който не е имал поне температура, няма как да зарази никой с нищо. Както и аз не заразих никой в обкръжението ми.
п.п. всички губили обоняние досега без изключение са били с ковид на PCR, които познавам поне.
Друго, което си мисля е, че човек, който не е имал поне температура, няма как да зарази никой с нищо. Както и аз не заразих никой в обкръжението ми.
Последна промяна sub_eleven на 02 Ное 2020, 7:55, променена общо 1 път
Какъв е тоя тест за антитела, че аз само бърз тест виждам и пцр ? 

..Bayerische Motoren Werke..

- sub_eleven
- ентусиаст
-
M-coupe написа:Какъв е тоя тест за антитела, че аз само бърз тест виждам и пцр ?
Бързият тест е за антитела. Ако си бил болен обаче си го прави.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Don_Diego написа:Лично аз се чувствам прекрасно и пращя от енергия
Винаги е така, точно преди да се гътнеш...

Ако започнат трайно да намаляват "дневните" заразени (днес са "само" 1 225) - значи сме прехвърлили билото. Аз си го представям като верижна реакция, за опростяване - един болен заразява нови двама. Отначало върви бавно: 1 - 2 - 4 - 8 - 16 - 32 - ... В един момент става страшно: 512 - 1024 - 2048 - ... Като започнат да намаляват, значи "горивото" за реакцията започва да свършва, няма кой да се заразява повече. И скоро след това... цялата реакция трябва да спре. Като ония "пирамиди" едно време, дето хората си пращаха някакви пари един на друг и на накрая всички трябваше да забогатеят, ама не би...

Разбира се, това при положение, че след заразяване изработваш имунитет и не можеш да се заразиш отново. Иначе... ще има да се въртим вечно с шибаното вирусче, егати...

Последна промяна Borymeckata на 02 Ное 2020, 8:48, променена общо 1 път
Excellent! Steven is my name!
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Тоя новия антиген тест е бърз и бил на 97% сигурен.
Антителата за другите корони седят между 12 и 52 седмици. Общо взето обаче след 90ден пак си прецакан. За тоя още е мъгла.
Антителата за другите корони седят между 12 и 52 седмици. Общо взето обаче след 90ден пак си прецакан. За тоя още е мъгла.
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Borymeckata написа:Don_Diego написа:Лично аз се чувствам прекрасно и пращя от енергия
Винаги е така, точно преди да се гътнеш...![]()
![]()
Ако започнат трайно да намаляват "дневните" заразени (днес са "само" 1 225) - значи сме прехвърлили билото. Аз си го представям като верижна реакция, за опростяване - един болен заразява нови двама. Отначало върви бавно: 1 - 2 - 4 - 8 - 16 - 32 - ... В един момент става страшно: 512 - 1024 - 2048 - ... Като започнат да намаляват, значи "горивото" за реакцията започва да свършва, няма кой да се заразява повече. И скоро след това... цялата реакция трябва да спре. Като ония "пирамиди" едно време, дето хората си пращаха някакви пари един на друг и на накрая всички трябваше да забогатеят, ама не би...![]()
![]()
Разбира се, това при положение, че след заразяване изработваш имунитет и не можеш да се заразиш отново. Иначе... ще има да се въртим вечно с шибаното вирусче, егати...![]()
Не не спокойно, още не сме го прехвърлили, просто нали неделя правят малко тестове, та така

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Tenata написа:Don_Diego написа:Май и аз ще трябва да се тествам тия дни...приятелката се води контактна ама не съм я виждал от седмица, та не знам има ли нужда![]()
Шефа с настинка - два дни съм покрай него, че местихме покъщнина. В петък беше отрицателен ама днес изгуби вкус и мирис, та утре пак ще го тестваме. Лично аз се чувствам прекрасно и пращя от енергия
Не се тествай, стой си 10 дена у вас . Ако след това нямаш симптоми се връщаш без проблем.
Единственото което може да направиш след време е тест за антитела.
И аз си мисля, че ще е напълно безполезен теста в момента (като нямам абсолютно никакви оплаквания), но хората покрай мен явно са доста стресирани и ми надуват главата да се тествам за да се успокоят.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Сондьора написа:Тоя новия антиген тест е бърз и бил на 97% сигурен.
За този засега говорят, че в прекалено голям диапазон времетраене е наличието на антитела. Средно 3 месеца. Ама има такива, след 7-8 дена без. Ако е една седмица имунитета, бахти стадния имунитет ще развиваме

С болниците е пълен хаос вече. Чета, че без тест не приемат. А на последната позната само й казали по телефона, че е ковид и да не излиза. Тя е пълен пакет симптоми - целият списък. Ясна е. Но ми е интересно, ако се влоши как ще я приемат ? Само за последната седмица познатите са ми +2. И не знаят да са били контактни с някой. Возили са се в метрото и са ходили в магазин.
П.П. Дон Диего, без симптоми да се тестваш не знам колко е умно. Ще висиш на опашка с такива СЪС симптоми. Ако си го хванал скоро, може да дадеш фалшиво отрицателен. По-скоро изчакай 2-3 дни и тогава. А бързи тестове има и по аптеките вече, макар и доста скъпи. Но и те май хващат след няколко дни.

- sub_eleven
- ентусиаст
-
TNT написа:С болниците е пълен хаос вече. Чета, че без тест не приемат. А на последната позната само й казали по телефона, че е ковид и да не излиза. Тя е пълен пакет симптоми - целият списък. Ясна е. Но ми е интересно, ако се влоши как ще я приемат ?
Психозата е налице. И ще ядат дървото не болните от ковид, а останалите, които имат нужда от болнична помощ. Защо ще го ядат? Заради хората с лабилна психика, които вече откачиха от толкова изкуствен стрес и напрежение.
Питаш ако се влошиш, как ще те приемат??! Ми никак. Както и ще те приемат от каквото и друго да си болен и да се влошиш. Което е предпоставка допълнително да се паникьосаш.
Последна промяна sub_eleven на 02 Ное 2020, 10:04, променена общо 1 път
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
TNT написа:За този засега говорят, че в прекалено голям диапазон времетраене е наличието на антитела. Средно 3 месеца. Ама има такива, след 7-8 дена без. Ако е една седмица имунитета, бахти стадния имунитет ще развивамеКолкото по-леко e изкаран, толкова по-кратко. Тези дни гледах един от бившите министри на здравеопазването... след 13 дни нямал антитела. А и нещо си мисля, че лекарство ще изкарат преди читав тест и ваксина.
Те антителата ако държат по две седмици... за какво ти е ваксина?

Excellent! Steven is my name!
- TNT
- младши ентусиаст
-
Надяваме се, че ще я разработят да държи по-дълго. Те си го казаха, че вероятно ще е подобие на грипната. Ще има боц-боц по 1-2 пъти в годината и тва е. Като станем масово набоцкани, ще се надяваме да изчезне и тва е. Дори и като се появи ваксина, първите ще са за хора на първа линия и възрастни. Останалите ще почакаме.
Нали уж трябва да се преминава през разпределителен център (поне за София) ? Като те видят, че си психясал просто - би трябвало да е хапчетата и вкъщи.
Онзи ден на Хелоин очаквахме инвазия от деца на вратата. Поне 20-30 са в блока. Нито едно не тропна - изглежда мама и тате не са ги пуснали. Има и мислещи хора.
sub_eleven написа:Психозата е налице.
Нали уж трябва да се преминава през разпределителен център (поне за София) ? Като те видят, че си психясал просто - би трябвало да е хапчетата и вкъщи.
Онзи ден на Хелоин очаквахме инвазия от деца на вратата. Поне 20-30 са в блока. Нито едно не тропна - изглежда мама и тате не са ги пуснали. Има и мислещи хора.

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
choio написа:...
Как по-ясно да ти го напиша, че Мангъров повтаря това, което казаха на пресконференцията и го изкарва като нещо, което той бил преположил

https://www.nasdaq.com/articles/regener ... 2020-10-07
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
Don_Diego написа:Tenata написа:Don_Diego написа:Май и аз ще трябва да се тествам тия дни...приятелката се води контактна ама не съм я виждал от седмица, та не знам има ли нужда![]()
Шефа с настинка - два дни съм покрай него, че местихме покъщнина. В петък беше отрицателен ама днес изгуби вкус и мирис, та утре пак ще го тестваме. Лично аз се чувствам прекрасно и пращя от енергия
Не се тествай, стой си 10 дена у вас . Ако след това нямаш симптоми се връщаш без проблем.
Единственото което може да направиш след време е тест за антитела.
И аз си мисля, че ще е напълно безполезен теста в момента (като нямам абсолютно никакви оплаквания), но хората покрай мен явно са доста стресирани и ми надуват главата да се тествам за да се успокоят.
Ако ще се тестваш, напрви си бърз/антитела тест. Не си давай парите за PCR.

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
- TNT
- младши ентусиаст
-
Веганите имали двойно по-висок риск от заразяване. Колегата със сланинката да се раздвижва 

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
sub_eleven написа:TNT написа:С болниците е пълен хаос вече. Чета, че без тест не приемат. А на последната позната само й казали по телефона, че е ковид и да не излиза. Тя е пълен пакет симптоми - целият списък. Ясна е. Но ми е интересно, ако се влоши как ще я приемат ?
Психозата е налице. И ще ядат дървото не болните от ковид, а останалите, които имат нужда от болнична помощ. Защо ще го ядат? Заради хората с лабилна психика, които вече откачиха от толкова изкуствен стрес и напрежение.
Питаш ако се влошиш, как ще те приемат??! Ми никак. Както и ще те приемат от каквото и друго да си болен и да се влошиш. Което е предпоставка допълнително да се паникьосаш.
Не съм имал рядкото щастие да чета цялата тема, но ми се струва че имаш 500 отговора в нея. Честно казано трявба да се замислиш, че психозата те засяга и теб, макар и косвено. Поздрави,