Apple устройства, iOS и macOS тема
Модератор: Общи модератори
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Re: iOS тема
Като си купувате кола, гледате ли на колко процента е акумулатора и ако е под 90% бегайте далеч? Смяна на батерия в официален сервиз с оригинална такава е 50-60 лв за старите модели. Това да му е проблемът. Моята е на 86% и вечер преди да го сложа на зарядното е на 50% поне. Самите Епъл казват, че стойностите на батерията не са точни. След рестор обикновено се вдигат с поне 6-7%.
Anthony_J написа:Като си купувате кола, гледате ли на колко процента е акумулатора и ако е под 90% бегайте далеч? Смяна на батерия в официален сервиз с оригинална такава е 50-60 лв за старите модели. Това да му е проблемът. Моята е на 86% и вечер преди да го сложа на зарядното е на 50% поне. Самите Епъл казват, че стойностите на батерията не са точни. След рестор обикновено се вдигат с поне 6-7%.
Кофти сравнение, защото изминалото разстояния на колата не е свързано с акумулатора, дали е на 50 или 100%, ако запали все ще минеш колкото е резервоара. Докато при телефона дали ще държи 12 часа или 9 бих казал е друга работа.
- Anthony_J
- ентусиаст
-
Аха, и 50 лв за батерия ще те съборят? Или 25 за неоргинална? Ужас направо.
Anthony_J написа:Аха, и 50 лв за батерия ще те съборят? Или 25 за неоргинална? Ужас направо.
Не казах, че ще ме съборят, просто не е добро сравнението. Аз съм от хората, които не ги интересува животът на батерията и просто сменям телефона на 3 4 5 години.
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
Binev_OuT написа:На под 90% не бих купил телефон.
Моята на старото се , като слезе на 85 и почна да се изключва като му стане студено, на сестра ми 7цата , на 85 пък се икзлючва и без да му е студено.
На жената 7цата около същите проценти ,батерията и падаше яко , без дори да го докосва докато е на работа.
Така че , според мен мине ли 90% бегай далеко.
На моята седмица батерията изкара 3 години и на 83% я смених с оригинална. Никога не се е изключвал, ни на топло, ни на студено, просто падаше по-бързо, но не и рязко.
Мисля да минавам на 12 мини, но седмицата работи супер мазно, а и новата батерия, която е на 4 месеца е на 100%... ще изчакам още малко.
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Явно нищо не може да се каже спрямо процентите , по-скоро са просто ориентир , но не и някаква гаранция за състояние.
Аз като цяло съм доволен от батерията.Старото ми СЕ го купих 2017та , ако предположим че е седяло година на склад ... после ме изкара още почти 3 години преди да започнат проблемите .... доволен съм.
Но понякога ми е докарвал страшни нерви - примерно сутрин , изключвам го от зарядното на 100% , качвам се в колата , нещо ровя в него и го мятам на седалката.
След 40 мин като стигна до работа , и го погледна той се изключил , включвам го и хоп той на 10%
Иначе пък ме кара цял ден с тия 10%.
Като стана въпрос за смяна на батерии , прмерно ако го оставя в А1 да ми сложат нова , добър вариант ли е?
Аз като цяло съм доволен от батерията.Старото ми СЕ го купих 2017та , ако предположим че е седяло година на склад ... после ме изкара още почти 3 години преди да започнат проблемите .... доволен съм.
Но понякога ми е докарвал страшни нерви - примерно сутрин , изключвам го от зарядното на 100% , качвам се в колата , нещо ровя в него и го мятам на седалката.
След 40 мин като стигна до работа , и го погледна той се изключил , включвам го и хоп той на 10%

Като стана въпрос за смяна на батерии , прмерно ако го оставя в А1 да ми сложат нова , добър вариант ли е?

- Anthony_J
- ентусиаст
-
Не. iStyle, Creative
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Тия номера с батерията ги прави обикновено, като е паднал капацитета и навън е студено.
Самата смяна не е голяма философия,ако не ти се дават пари за оригинална. Но трябва другата да е читава. DICE продаваха на ifixit и са добри.
Самата смяна не е голяма философия,ако не ти се дават пари за оригинална. Но трябва другата да е читава. DICE продаваха на ifixit и са добри.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
На една 5-ца сменях с най-евтината китайска от Алиекспрес и си бачка вече година. Но всяко по-ново поколение си иска и повече power, така че има смисъл от по-хубава. Наистина не е супер философия смяната. Тези по-новите обаче със защита срещу влага/прах не знам след това колко ще е защитен.

- xela
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
- Мечтае да кара: E30 - M3
Проблема при смяната, е че губиш и малкото IP.
Дори и в комплекта да има силиконовата гарнитура, едва ли ще може да я поставиш така добре както е била фабрично.
Дори и в комплекта да има силиконовата гарнитура, едва ли ще може да я поставиш така добре както е била фабрично.
TNT написа:На една 5-ца сменях с най-евтината китайска от Алиекспрес и си бачка вече година. Но всяко по-ново поколение си иска и повече power, така че има смисъл от по-хубава. Наистина не е супер философия смяната. Тези по-новите обаче със защита срещу влага/прах не знам след това колко ще е защитен.
Точно там е разликата, всяко следващо поколение е по енергийно ефективно и за това с еднаква на размер батерия апал 4 години подобряваха живота ѝ.
- DriftoMania
- Потребител
-
- Мечтае да кара: F10 ///M5
bum_bum написа:Тия номера с батерията ги прави обикновено, като е паднал капацитета и навън е студено.
Точно преди година сменях на 7ца батерия при тях, предполагам такава са ми сложили (не беше оригинална при всички случаи).
Няма и 6 месеца по-късно почна да издържа колкото и преди смяната, а в момента е и по-зле отколкото с оригиналната. Не съм и очаквал чудеса де, но все пак.. ако знаех, че няма да закърпя поне година с новото китайче, нямаше да "инвестирам" в телефона. Иначе и преди смяната, и като почна да пада значително новата, capacity-то беше все на 86%. Вече над половин година не мърда от там. Бях си казал, че ще трябва да издържа с този телефон 4 години минимум и вече накрая почва да ме дразни. Иначе е чук де, прекрасен е като за 4-годишен телефон, просто 12-ката ме удари в ИмоциИте с дизайна и вероятно ще съгреша в близките месеци, колкото и да е корав стареца.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Имаха за 6-ца читава. Имаха и други, които бяха по-евтини. Афтърмаркета при всички положения си е компромис и не може да е като оригиналната. Но има и попадения, които са читави и карат по 2-3 години без проблем.
Не е саюо проблемът в батерията обаче, като пускат нови версии на софтуера и на приложенията те започват да изискват повече ресурси, тоест телефонът работи повече на по-високи обороти, тоест съответно харчи батерия повече. Аз на един телефон си смених батерията и от там реших просто че на 3-4г почвам да ги сменям, защото няма смисъл, а дори телефон за 500лв е по-добър от 4 годишен за 2000.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Малкото 12 Pro направо отвява андроидите като производителност и без да е нагрухано с хардуер като тях
Скапания Самсунг е с два пъти повече памет, по-скъп и т.н. и накрая, както и преди - курега
iOS и custom чиповете на Apple са брутално добра комбинация, но хейтърите пак ще кажат нещо
https://www.youtube.com/watch?v=wBHtF9ZaUFk
Усещам, че тоя 12 Pro Max доста трудно ще се намира в наличност първите 1-2 месеца
Относно батериите, на жената Xs-a е на 86%, ама тя го пука от цъкане и си държи прилично.
Моя Xs Max е на 91% и държи ден и половина, ама това е относително в зависимост от цъкането.
Колкото до смяната, винаги като се е налагало, отиваме в официален сервиз и не го мислим.
През живота на телефона във вашите ръце това се случва 1 път, та по-добре да не си правим експерименти.

Скапания Самсунг е с два пъти повече памет, по-скъп и т.н. и накрая, както и преди - курега

iOS и custom чиповете на Apple са брутално добра комбинация, но хейтърите пак ще кажат нещо

https://www.youtube.com/watch?v=wBHtF9ZaUFk
Усещам, че тоя 12 Pro Max доста трудно ще се намира в наличност първите 1-2 месеца

Относно батериите, на жената Xs-a е на 86%, ама тя го пука от цъкане и си държи прилично.
Моя Xs Max е на 91% и държи ден и половина, ама това е относително в зависимост от цъкането.
Колкото до смяната, винаги като се е налагало, отиваме в официален сервиз и не го мислим.
През живота на телефона във вашите ръце това се случва 1 път, та по-добре да не си правим експерименти.
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real