Мистериозния нов щам на коронавирус
Модератор: Общи модератори
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Мистериозния нов щам на коронавирус
Така де , само дето човек ако работи в дискотека пиано бар кино театър хотел туризма и още куп засегнати професии частично или не , разходките сред природата са му последната грижа .
Тия призиви да спасим възрастните , да не колабира системата и т.н мантри са прехвърляне топката в социалната сфера . Индикатор единствено за провала на тая система като цяло , управляващите елити носят тая отговорност а не отделния индивид който има право само да го стрижат с данъци и да го затварят в къщи като прокажен . Това не е проблем на хората с маски и без маски , това с маските е без значение в случая . Целта е хората да се джафкат един друг и после да се изтъква как причината за провала е неспазване на идиотски ограничения .
За какво ги разфърляха тия хиляди дющеци по спортните зали пролетта ? Като нямат лекари и капацитет да лекуват ? Кого заблуждават ?
Тия призиви да спасим възрастните , да не колабира системата и т.н мантри са прехвърляне топката в социалната сфера . Индикатор единствено за провала на тая система като цяло , управляващите елити носят тая отговорност а не отделния индивид който има право само да го стрижат с данъци и да го затварят в къщи като прокажен . Това не е проблем на хората с маски и без маски , това с маските е без значение в случая . Целта е хората да се джафкат един друг и после да се изтъква как причината за провала е неспазване на идиотски ограничения .
За какво ги разфърляха тия хиляди дющеци по спортните зали пролетта ? Като нямат лекари и капацитет да лекуват ? Кого заблуждават ?
Последна промяна Jordana на 31 Окт 2020, 12:55, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
arnold написа:...
Разбрах, не можеш да отидеш на кино или дискотека и живота ти е свършил, щото другото което изброи не е никакъв проблем... вкл да отидеш на кафе и ресторант или фитнес. И да присъдата за крантина трябва да е точно такава. Явно ти си седиш у вас и четеш как всичко е затворено и го обясняваш на другите, после хвърляме обвинения за паникьори, не знам кои са паникьорите... толкова ли нямате контрол над живота си, че се опитвате да демострирате обратното с такива безсмислени неща като неспазване на елементарни неща на инат? Всичко, което се случва в момента можеше да се избегне без да има по-тежки ограничения.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
steeN написа:Разбрах, не можеш да отидеш на кино или дискотека и живота ти е свършил, щото другото което изброи не е никакъв проблем...
Кината пък кога ги затвориха пак ?

- steeN
- старши ентусиаст
-
Дя вярно, че не са. Не го знам какви ги е писал изобщо. На кино не ходя по принцип, защото само бози, последно гледах John Wick.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
Тъй като не вярвам в господ,алах в духове и извънземни,от самото начало не вярвах и във вируса.След отпуска повече от 10 дни,политика във фирмата ни е ,да се представи отрицателен тест. Тук се поръчват по пощата. Та,така като ми няма нищо,реших да си направя експеримент. От банана който ядох малко преди това ,сложих на теста и го върнах. И о,чудо. Сега съм в карантина защото теста бил положителен.И не стига това,ами заради тъпото приложение на NHS ( без което ако го нямаш неможеш да си поръчаш кафе ) сега още 3- ма човека в карантина. Нямам думи. Нека после да ми разправят че не е измама всичко това. Даже по официалната статистика ,макар и с тея изнасилени данни,смъртноста е около 2% и предимно стари и болни хора.
Също ми направи и впечатление как с охота ми препоръчват да посетя сайта на NHS да се регистрирам,да си попълня данните за да получа обещетение £500 .
Също ми направи и впечатление как с охота ми препоръчват да посетя сайта на NHS да се регистрирам,да си попълня данните за да получа обещетение £500 .

- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Е защо банан? Аз бих им дал проба от кОра 

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
Поредната тема която ще спра да чета...
Човекът е хитър и сложил проба от банана, нищо че теста е предназначен за носа ти. Похвали ли се за хитростта ти на тия 3-ма твои колеги, кажи честно?
Тия неща все повече ми клонят на flat earth society, със същия слогани като do your own research, open your eyes, бла бла бла
Няма тест който е дава 100% true positive и 100% true negative. НЯМА нищо на тоя свят коeто работи по този начин. След това идва и bayesian theory, която е още по-объркваща и не интуитивна...
https://www.youtube.com/watch?v=R13BD8qKeTg
edit:
Малко интерпретация на данни, стига да си отворите акъла
https://www.bmj.com/content/369/bmj.m1808
Да, процентите не изглеждат обнадеждаващи, НО това е най-добрият метод който човечеството разполага за момента. Като сте толкова хитри измислете по-добро?
С малки букви, като за нас си - числата са валидни само ако тестът се използва по преназначение, ако си бръкнеш в гъза, единствено с точност могат да кажат IQ-то на потребителя.
Човекът е хитър и сложил проба от банана, нищо че теста е предназначен за носа ти. Похвали ли се за хитростта ти на тия 3-ма твои колеги, кажи честно?
Тия неща все повече ми клонят на flat earth society, със същия слогани като do your own research, open your eyes, бла бла бла
Няма тест който е дава 100% true positive и 100% true negative. НЯМА нищо на тоя свят коeто работи по този начин. След това идва и bayesian theory, която е още по-объркваща и не интуитивна...
https://www.youtube.com/watch?v=R13BD8qKeTg
edit:
Малко интерпретация на данни, стига да си отворите акъла
https://www.bmj.com/content/369/bmj.m1808
Да, процентите не изглеждат обнадеждаващи, НО това е най-добрият метод който човечеството разполага за момента. Като сте толкова хитри измислете по-добро?
С малки букви, като за нас си - числата са валидни само ако тестът се използва по преназначение, ако си бръкнеш в гъза, единствено с точност могат да кажат IQ-то на потребителя.
Последна промяна M17cH на 31 Окт 2020, 13:22, променена общо 2 пъти
- TNT
- младши ентусиаст
-
M17cH написа:Тия неща все повече ми клонят на flat earth society, със същия слогани като do your own research, open your eyes, бла бла бла

- Jordana
- старши ентусиаст
-
Мен пък това преклонение и сляпа вяра във негово величество ковид 19 почва да ми прилича на религия . Със всичките свещеници облечени в бели престилки , храмовете с червени кръстове на входа , извършваните ритуали и свещенодействието с паството от последователи , фанатиците които с пяна на устата се мъчат да вкарат още хора в правата вяра ...Чиста нова религия в която да бъдат покръстени всички инакомислещи . Срещу такава религиозна фанатична доктрина не важат никакви факти и рационални доводи , това не може да се пребори със стандартните средства .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- steeN
- старши ентусиаст
-
Да, направо повярвахме за банана
Може да даде положителна ако преди това ти е бил в устата единствено и тогава не е много шокиращо, че е дал положителна.

- TNT
- младши ентусиаст
-
Jordana написа:не важат никакви факти
Които факти са "на братовчеда колегата" и клипове от ютуб на чалнат доктор или Киро Брейка

- Jordana
- старши ентусиаст
-
Прокобите как много ще умират на другия чалнат доктор не са по различно от тези дето ги плещи мангъра . Само дето единия пори кореми а другия си е баш инфекционист та по ми се струва достоверно да е познал верния резултат мангъра . Пък и досега всичко върви по неговия сценарий.
Много бързо забравихте какви формули смятаха , чертаха графики , в какви пикове и пикчета ни слагаха . Ама как ако било малко по полегата там кривата било идеално , ако била нащърбена било незнам си какво ....Много бързо забравихте с какви глупости ни успиваха месеци наред пролетта . Сега същите тия цвилят на същата гъдулка нова песен и трябва да припадаме пак само като се произнесе ковид ...
Много бързо забравихте какви формули смятаха , чертаха графики , в какви пикове и пикчета ни слагаха . Ама как ако било малко по полегата там кривата било идеално , ако била нащърбена било незнам си какво ....Много бързо забравихте с какви глупости ни успиваха месеци наред пролетта . Сега същите тия цвилят на същата гъдулка нова песен и трябва да припадаме пак само като се произнесе ковид ...

Последна промяна Jordana на 31 Окт 2020, 16:44, променена общо 1 път
- TNT
- младши ентусиаст
-
Jordana написа: Пък и досега всичко върви по неговия сценарий.
Че вируса щеше да изчезва юни или август ?

Засега познават само математиците

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
На мен пък тея невярвания в ковид 19 ми приличат на религия.
Ае колко ги слушам по опашките в магазина, особено някой наврял се в мене (това по принцип много го мразя , някой да се бута в мен на опашки в магазини) и му обяснявам, да вземе малко да се мръдне и да спазва дистанция, тоя пък ми обяснява "аз не вярвам". На последният му обясних, че въобще не ме интересуват религиозните му и политическите убеждения и да вземе да се разкара!
Пак ще кажа, дори и да е най-простият елементарен грип, аз не бих желал да се разболявам, и според мен няма нормален човек, който би искал да се разболее дори от настинка.
За това човек, когато е студено се облича, не стои на течение , не седи на цимент и спазва дистанция.
Коварното на този "обикновен" грип е, че протича по различен начин и може! да причини пневмония, както и, че стандартните лекарства не са надеждни.
Това с тестовете дето някой правил тест на банан и всякакви такива, тръгна от някакъв анекдот, как някакъв си африкански велможа (не си спомням точно) , дал в плик за тестване всякакви екзотични плодове и те се оказали положителни. Колко е вярно или невярно това, не мога да знам, биохимията не ми е силна страна, но не е невъзможно, след като се използват някакви реактиви и се вижда реакция. По-страшното е, че има тестове, които са отрицателни при хора, които всъщност са носители на вируса.
Ае колко ги слушам по опашките в магазина, особено някой наврял се в мене (това по принцип много го мразя , някой да се бута в мен на опашки в магазини) и му обяснявам, да вземе малко да се мръдне и да спазва дистанция, тоя пък ми обяснява "аз не вярвам". На последният му обясних, че въобще не ме интересуват религиозните му и политическите убеждения и да вземе да се разкара!
Пак ще кажа, дори и да е най-простият елементарен грип, аз не бих желал да се разболявам, и според мен няма нормален човек, който би искал да се разболее дори от настинка.
За това човек, когато е студено се облича, не стои на течение , не седи на цимент и спазва дистанция.
Коварното на този "обикновен" грип е, че протича по различен начин и може! да причини пневмония, както и, че стандартните лекарства не са надеждни.
Това с тестовете дето някой правил тест на банан и всякакви такива, тръгна от някакъв анекдот, как някакъв си африкански велможа (не си спомням точно) , дал в плик за тестване всякакви екзотични плодове и те се оказали положителни. Колко е вярно или невярно това, не мога да знам, биохимията не ми е силна страна, но не е невъзможно, след като се използват някакви реактиви и се вижда реакция. По-страшното е, че има тестове, които са отрицателни при хора, които всъщност са носители на вируса.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
M17cH написа:Тия неща все повече ми клонят на flat earth society, със същия слогани като do your own research, open your eyes, бла бла бла
Няма тест който е дава 100% true positive и 100% true negative.
Губят ни се българските думички или .... ? Нещо такова, а ?

///M Power написа:
Съгласен съм че има по-малко нормален грип, все пак има някакви мерки които други години не ги е имало. Та и разпространението е по-слабо. Ако ни затворят като пролетта още по-малко ще ги има
Ubi dubium, ibi libertas