Приятели, колеги, среда и общуване като цяло

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Re: Приятели, колеги, среда и общуване като цяло

Мнение от Bogat-Beden » 29 Окт 2020, 10:03

drifty написа: Все си мисля, че аз съм си виновен,
Може да е така, но може и тя така да те е изманипулирала. Една жена иска ли те, няма пускане..
Моята последна "връзка" беше с такъв край - изкара ме, че аз съм лош. После в момент на откровение ми каза, че не е точно така.. Много си приличахме и ми беше първата жена приятел, лошото е, че си ни беше платонична връзката и от разстояние (знам колко смешно и несериозно звучи, но не ми пука)
Иначе последната ми "реална" връзка беше с колежка и беше кратка. Момичето беше сериозно и отговорно, имаше уважение към мен (рядко срещано сред младите еманципатки), но започнахме с фалстарт. Тя имаше западаща връзка, разиграваше ме мен известно време, като лъжеше, че няма никой и така.. Аз я натиснах и тя сподели накрая и на мен ми стана малко неприятно, просто щото почна с лъжа. Което е червен флаг за по-натам.. А и беше малка по моите разбирания (тогава тя на 23, аз на 34) Не е проблемът, че имахме разлика, а че беше под 25. Но като цяло вашият подход е по-правилен, трябва да си набележиш по-тихо момиче и да я налазиш, има вероятност пак да не е стока, но има такива, които им личи от километри, че със сигурност не са.
Като цяло ми омръзват много бързо жените, сигурно и при тях е абсолютно същото... :lol:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 29 Окт 2020, 10:04

BMW_POWER написа:Въпрос на ЕГН и жизнен опит. След училище (университет) всеки си хваща пътя. Един става зъболекар, втори IT, трети строи и проектира, четвърти остава на ниво литър водка на вечер...

Тук може да се добавят и двете крайности. Едните под чехъл, другите без приятелки. Чехльовците са ясни - не може да ги видиш. Тези без приятелки са хора, които не са особено социални и може би и затова са сами. Или са топ разбирачи на жените, ама половинките са им все в Whatsapp и никой не ги е виждал :lol: В компанията има 2-3 такива и лека полека от събирания всяка събота, остана само по поводи. И след 3 съботи, като не се появиш на 4-тата... си пълен чехльо :mhihi: И ако пиеш 2 ракии, а не 5 - жената не ти дава да пиеш :ok: Някои от тях честно казано ги виждам за съжаление да си останат сами с ракийката.

А с колеги съм излизал само в една компания като бях. Даже помня веднъж как не работеше климатика следобяд в офиса, мениджърите предложиха да ходим на кръчма и си имаше напиване посредата на седмицата :lol: После смених няколко компании само с интриганти, боклуци и недоизджасани кОври. В едната даже и педеруги :gay: Аз на работа не ги търпях, камо ли да излезна с тях уикенда :nono: Сегашните изглеждат ОК, но пък сме хоум офис от март.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 29 Окт 2020, 10:34

TNT написа:После смених няколко компании само с интриганти, боклуци и недоизджасани кОври. В едната даже и педеруги :gay: Аз на работа не ги търпях, камо ли да излезна с тях уикенда :nono:

Доста познато. От доста време съм в такава компания. Мога да добавя и натегачи и т.н. Хубавото е, че от по-старите сме останали една групичка 10-12 човека, дето си се имаме и излизаме, та и на вили ходим от време на време. Ако не бяха те, не знам.. Да съм се махнал отдавна. Новите 95% са абсолютни кретени - роботи без мисловна дейност, какво да си кажа с тях. По цял ден гледат мемета и това им е целият живот. А като ги бутнеш да си свършат работата, се крият. Какво да си кажа с такива хора - нищо. 1 на всеки 15-20 да се окаже читав и хубавото е, че се пада в нашия мини отдел :D. Но напоследък са се нагласили всичките да напускат, та и аз натам съм се запътил, та ще видим на какво ще попадна в бъдеще :D.

Bogat-Beden написа:Може да е така, но може и тя така да те е изманипулирала. Една жена иска ли те, няма пускане..

Може и така да е, но няма да разбера никога.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 29 Окт 2020, 13:54

Как реагирате когато ви потърсят за помощ стари приятели? Хора с които сте учили, били сте близки като ученици, но после ви е грабнал живота и пътищата ви са се разделили без да се карате и тн.

Питам защото от 2 седмици насам направо ме дебнат само такива хора :shock: Снощи един висеше пред дома ми, надявайки се да ме види за да иска помощ... Няколко дни преди това друг звъни да каже, че излязъл от комуна и да съм му помогнел да "рестартира" живота си. Е ма*ка му мене никой не ми е помагал :ranting:

Честно казано малко неудобно ми стана, чак ми стана гузно, че съм си наредил нещата и съм добре и корона кризата не ме е засегнала прекалено много :dunno:
Може малко егоистично да прозвучи, но за такива случаи съм си сложил един финансов лимит, който съм склонен да прежаля и да се надявам да не ги върнат тия пари за да ми изчезнат напълно от живота, пък и да не ми лепнат някоя клетва ако им откажа :mhihi:
Изображение

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 29 Окт 2020, 14:22

Както го чувстваш!
Ако човекът според теб е читав и дори да не ти върне услугата, но заслужава- давай му или му направи добро.
Ако не струва като човек, отсвирвай го без никакви обяснения и угризения!
Аз съм помагал на хора, които оцениха и ми върнаха жеста (не съм го правил с користна умисъл, така се получи) Пак бих им помогнал, ако и с единия да се дъвчем и недоразбираме, а с другия се чуваме еднаж на 5 години... Но на много хора бих им стъпил на главата, ако се давят :lol:
Или не бих се и*зпикал отгоре им, ако горят :mhihi:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 29 Окт 2020, 14:25

Това с помагането на приятел е по-сложно, отколкото изглежда. Имам доста опит натрупан в това отношение, предимно отрицателен. Но и "лошият" опит си е опит, нали така?

Идва ми "приятел" (той се представя за такъв, а в действителност ми е просто познат), иска да му помогна с пари на заем. Тоя филм съм го гледал толкова пъти, че вече ми е като сериал - даже знам предварително репликите, цялата сцена ми е до болка позната. Започвам да вниквам в ситуацията - да разбера какъв точно е проблемът. Накратко - награбил се е със заеми и никоя банка не му дава повече, не може да си плаща вноските и ще му вземат къщата... И аз като колегата Дон Диего се чувствам някак гузен, че от години работя за добра заплата и съм успял да събера някакви пари, а хората страдат. Викам си - да му помогна на човека, ОК. Обаче как? Да даваш пари на човек, затънал в заеми, е като на алкохолик да сипваш ракия... Ще му помогнеш само да затъне още повече. Ще прозвучи парадосксално, но когато човек ти иска пари, той в действителност няма нужда от пари, а от... акъл. Точно обратното на оня лаф: "Дай ми пари, акъл си имам". Всъщност точно акъл ти трябва, защото ако имаше акъл, щеше да имаш и пари, а обратното не е вярно... :dunno: :dunno:

Както и да е, дадох му 5 бона, едва ли ще го видя повече... Искам да кажа, че РЕАЛНАТА помощ не винаги е да дадеш на човека това, което той ИСКА, а това, която наистина му ТРЯБВА, за да си реши проблема. Но той (искащият) не го разбира това и... ти се оказваш гадното копеле, което вместо пари му дава акъл... :dunno: :dunno:
Excellent! Steven is my name!

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 29 Окт 2020, 14:27

Don_Diego написа:Как реагирате когато ви потърсят за помощ стари приятели?

хубав актуален въпрос... решавам по същия начин както ако ме потърсят "нови" приятели. "пресмятам" основно какъв е шанса помощта ми да има желания ефект, след това колко би ме накарало да се почувствам добре ако помогна и накрая измислям потенциално какво може да ми струва на мене и... действам.
Последна промяна alx на 29 Окт 2020, 14:33, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 29 Окт 2020, 14:30

Borymeckata написа:
Както и да е, дадох му 5 бона
Голямо сърце имаш, хубаво за хората покрай теб, за теб вероятно не винаги..

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 29 Окт 2020, 14:37

И аз имам лош опит с финансовото помагане на "приятели" :mhihi: , та от 7-8 години съм решил да не давам пари на заем.
Иначе мога да говоря за всякакви случаи, но повечето хора, които познавам, са прецаквани от такива "закъсали".
Да, ако някой наистина се нуждае - ОК. Ама да прахоса парите и да ми иска, за да не му вземат апартамента например,
буквално ще му кажа да ходи да се шиба :!: Щото ми е писнало от такива, дето са закъсали, ама преди това са се разцепвали
по барове, златотърсачки, коли и т.н. И накрая аз дето съм бачкал яко, ще трябва да им помагам. И повечето случаи са такива.
Та буквално ще им кажа да си берат лайката. И съм им казвал. Значи няма пари, ама телефон на изплащане, кола на изплащане,
и някой, дето се скъсва да бачка, ще му дава за още. Нещо се ядосах, щото повечето са подобни олигофрени.

Последните няколко пъти като ми поискаха им казвах само "Познаваш Ххххх.
Като ми върне парите, дето ми дължи от Х години, може и да ти дам" :mhihi: :mhihi: :mhihi: И сами се отказват :mhihi:

P.S. Хората са гнусно нещо - Лесно вземат, ама им се къса сърцето като трябва да връщат... :banghead:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 29 Окт 2020, 14:42

Реално не ми костваше нищо... Човекът е точен, скромен и работлив, но не може да си направи сметката... Цял живот (буквално) я строи тая шибана къща, с доход около 600 лева на месец. Гледа и майка си (тя е над 80 години вече), има две деца - мързеливи и безотговорни. Той даже ми предложи да пишем договор и ако не може да плаща - да ми прехвърли къщата, но аз така или иначе няма да му я взема, та за какво ми е тоя договор... :dunno: :dunno:

Виж, ако трябваше да се лиша от нещо, за да му помогна... е, това вече е дилема. :dunno: :dunno:
Радвам се, че не ми се е налагало да решавам такъв казус - примерно дали да си продам колата, за да не му вземат къщата.
Ако си сам - пак не е толкова драматично, сам си решаваш и сам си теглиш последствията. Ама като имаш семейство става по-сложно, те разчитат на теб и твоите решения ги засягат пряко - вече не решаваш само за себе си... :dunno: :dunno:
Последна промяна Borymeckata на 29 Окт 2020, 14:51, променена общо 2 пъти
Excellent! Steven is my name!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 29 Окт 2020, 14:45

И аз винаги имам едно на ум като давам - дали не ги давам за да си прави някой кефа, пък аз да му мисля кога и как ще си получа парите обратно. Затова съм и сложил този лимит и когато мога гледам парите да не минават през човека. Конкретно в случая от снощи е, че момчето няма къде да живее от днес - буквално остава без пукнат лев защото покрай короната доста неприятно му се развиха нещата. Гласът му трепереше като говореше снощи :|
Та ще му дам пари да си плати първия наем за някоя квартира, НО парите ще ги дам лично на хазяина или на когото ще се плаща. Според зависи как са нещата при мен и кога изяви желание да ги връща може да му ги опростя :angel:
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 29 Окт 2020, 14:47

не давам пари на заем. хората на които бих дал са ми приятели а те са твърде ценни да ги загубя- защото като се намесят пари някак си винаги се извърта и приятелството ви не е същото.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 29 Окт 2020, 15:07

alx написа:не давам пари на заем. хората на които бих дал са ми приятели а те са твърде ценни да ги загубя- защото като се намесят пари някак си винаги се извърта и приятелството ви не е същото.

Имам и такъв случай. Дадох на мнго близък приятел от малки(ученици и студенти) преди 12-13 години пари да замине за Германия, да бачка. Ами отиде, бачка, върна се, работи си в момента тук и си е добре, ама като ме види и все бърза, и само ме поздравява от далече. Аз нито един път не съм му напомнял, ама зная, че го прави заради това.

Та точно в тон с темата, хората се променят като пораснат и ги налегнат парите и жените. Затова всичко е до време. Важно е с най-близките си да си наистина близък и да си помагате безрезервно. А останалите на 99.99% ще ти извъртят някой номер, все някога... :dunno:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 29 Окт 2020, 15:09

"Направи добро - изяш гоМно" не е казана напразно :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 29 Окт 2020, 15:09

Не обичам да давам да назаем. Давам малки суми. Досега не помня някой да не ми е върнал парите, но в 99% не е когато ги обещаят. От "другия понеделник" отива на 3 месеца. Честно казано отдавна не са ми и искали, понеже има сериозна лекция по въпроса :lol:

Borymeckata написа:Да даваш пари на човек, затънал в заеми, е като на алкохолик да сипваш ракия...

Общо взето е така. Все едни и същи хора търсят пари на заем. И все са хората, на които най-много им се живее. Най-великото е "дай 50лв назаем да почерпя" :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Честно казано и не съм убеден, че не са ми искали пари назаем отдавна, просто защото банките вече дават много лесно. Защо да ми иска някой 200лв като има кредитна карта, потребителски, бързи кредити и т.н. По-скоро последните години се е налагало да си търся пари за неща от рода на "плати го, като се видим ще ти дам пари". А пък горният случай с доход 600лв да иска 5000лв помощ... значи иска 5000лв подарък или за да ги върне, ще вземе кредит от другаде.

Don_Diego написа:"Направи добро - изяш гоМно" не е казана напразно :mhihi:

Скоро помогнахме на роднина на приятелката. Започва работа в София, ама го разбира от петък за понеделник. Е 3-4 дена след работа стои, лежи, цъка си фейсбука, нахраним го и си ляга :banghead: Един оглед не направи. Следващата седмица отпуска му дават - той отива на море. После звъни пак да му постелим чаршафи :ranting: Еми сори :dunno: И така към 1 месец си изкара на гостувания насам-натам :bang:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата