Помощ при избор на климатик

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Помощ при избор на климатик

Мнение от bum_bum » 28 Окт 2020, 21:50

Като стана въпрос за дайкин, от какво може да бие ток от външното тяло? Почна точно след като изтече гаранцията :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 28 Окт 2020, 22:28

От калпава земя.Или от неправилно връзване.Търси си нулата щото му я няма или е окъсил някъде на корпус.Ти ще кажеш кое е като видиш. ;)
Не го отлагай да не направиш някоя беля с децата,че съм мерил и близо 100 волта да минават от такова късо на външното. :banghead:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 28 Окт 2020, 22:28

Занули си контакта . Ако е на твърда връзка директно към мрежата , на външното тяло мост от нула към корпус . Първо си провери контакта ако е на щепсел , често пластинките на земя се кривят или окисляват и не правят контакт със самия щепсел .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution

Мнение от momo-1st » 29 Окт 2020, 11:04

Да сложа и моите 5 ст. по темата, не знам защо някой предпочитат да дават маса пари за климатици, които няма да са основният източник на отопление, а само за междинния сезон или допълващо отопление. Живея в къща, миналата зима си направих подпокривното пространство на жилищна площ - 2 спални мансарден тип, коридор, баня и тоалетна, както се досещате подпокривно пространство, лятото за каквоо иде реч. Отивам при мой човек, дето има фирма за климатици и му викам дай некъв климатик, да си охлаждам лятото горе, щото колкото и да е изолирано все си е таван и е жега страшна. И той ми вика - най-лесно е да ти зема една шапка пари за клима, тичай в метро и си вземай климатик от тяхната марка - ариели, в момента серията, която е на промоция е с карантия Мидея - взех 12-ка за 450 лв, повтарям 450 лв. Понеже той е оторизирания сервиз на метро тук за монтаж в региона, та ме светна за тая оферта, показа ми в магазина си, мидея със същите параметри, цена като за мен - 950 лв. Та монтира ми го в коридора и за тея 450 лв лятото охлаждам коридор и две спалнио с обща кубатура 70 - 80 кубика, двете спални са в дъното на коридора. За 10-на минути достига на необходимата температура, като отгоре на това понеже студеното пада долу, преди да стигне до спалните, охлажда и около 10 кубика стълбище, защото нямам врата към стълбите, чак на долния етаж е вратата. Като застудее, до около нулата си поддъжа спокойно 22-23 градуса на същите помещения, надолу не съм го пробвал щото сме на пелетен котел и като застудее се пали и до напролет. Има си всичките неща като скъпите - еко режими, али бали, уай фай управление и прочее, като консумация е по-икономичен реално, не по параметри, а по сметки от някакво мега скъпо инверторно Хитачи дето е купувано преди 7-8 години, таа не винаги цената определя качеството. :winky: :winky: :winky:
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Забравете го вече тоя гнил строй.

Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 29 Окт 2020, 11:22

Той при майка ми тоя климатик. Ще го огледам като ходя.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 29 Окт 2020, 11:34

Бос съм при климатиците, та ще питам тук - новият офис се отоплява/охлажда с климатици, 3 сравнително големи инверторни General. 140кв.м, старо строителство
Как е най-икономично да се ползват за отопление - настройка на Auto и включени нонстоп или всеки ден включване/изключване :dunno:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 118d '06

Мнение от A.Velikov » 29 Окт 2020, 13:03

Don_Diego написа:Бос съм при климатиците, та ще питам тук - новият офис се отоплява/охлажда с климатици, 3 сравнително големи инверторни General. 140кв.м, старо строителство
Как е най-икономично да се ползват за отопление - настройка на Auto и включени нонстоп или всеки ден включване/изключване :dunno:

Измервам консумацията на всеки климатик, който купувам, с цел да проверя точно това - как е най-икономичен да се ползва.
За себе си съм стигнал до това, че най-икономично е да не са изключват, а да само да им се намалят зададените градуси, когато в офиса няма да има никой. Примерно 23-24 градуса денем, когато има хора, а вечерта, като си тръгнете да го намалите на 20 например. И сутринта да се вдига пак на колкото искате да поддържате. Иначе освен, че помещението изстива и е неприятно първите час, два или повече, става така, че климатика бачка на максимална мощност докато не достигне зададената темепратура, а тогава не е изобщо икономичен. Вкъщи имам 3 инверторни 9-ки и от октомври до април работят на този принцип - не се изключват, а само им променям градусите.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 29 Окт 2020, 14:06

Това с ариелито на метро е нещо като да влезе човек да си купи мерцедес и да го пратят да си купи трабант отстреща щото трабантите и те вършат същата работа . Преди метро продаваха едни джони уел , само им сменят лепенките според китайския календар . Ако исакте още по надолу в олх има и втора употреба за 200 лв и те вършат същата работа . Мицубиши и дайкин най вероятно са пребандирани ариели само дето са по скъпи .. :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от momo-1st » 29 Окт 2020, 16:11

Jordana написа:Това с ариелито на метро е нещо като да влезе човек да си купи мерцедес и да го пратят да си купи трабант отстреща щото трабантите и те вършат същата работа . Преди метро продаваха едни джони уел , само им сменят лепенките според китайския календар . Ако исакте още по надолу в олх има и втора употреба за 200 лв и те вършат същата работа . Мицубиши и дайкин най вероятно са пребандирани ариели само дето са по скъпи .. :dunno:

Нали си наясно, че аз не съм отишъл за мерцедес, а за някъв къв да е, щото ми тряя основно за охлаждане, по-горе питах за тези за които им тряя за допълнително или като при мен, основно за охлаждане? Още повече че казах че карантията на точно тая серия на ариели беше на Мидея, което не е баш трабант, и не на последно място, аз ти казах, лятото си живуркам на хладно и есента на топло за 450 лв, при същата консумация на доста по-висок клас, па ти като си играч, ако искаш и 5 бона за клима давай, аз сериозната инвестиция я направих с котела и инсталацията за отоплението, та след 3 години като му изтече на тва ариели гаранцията мога да му забия кирката в стил Стоян Колев, па на теб като ти пръдне климатика за 3 бона умувай дали да го правиш за още 1500 или да даваш нови 3 за друг. Толкова....
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 29 Окт 2020, 16:11

А за самсунга нещо?

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 29 Окт 2020, 16:54

Отзад напред.Самсунга е боклук китайски както и ариелито.Цената не случайно е такава.Ако не ви пука и искате само да се охлаждате от дъжд на вятър като не ви дреме колко харчи климатика си взимате кой да е боклук от тоя клас.После е божа работа буквално.
Толкова за тия машинки.
Оптималното ползване на тия машини е според сезона т.е. отопление/охлаждане от дистанционното.Другите режими не се ползват ич.
Вентилатора както ви допада и както каза колегата пускате сега гасите напролет.Пипате само градусите сутрин вечер.
Нищо повече.После същото само,че на охлаждане за лятото.
По въпроса за марките Дайкин отдавна не са това което бяха.За простият юзър може и да същите ама за тия дето ги ровичкат и монтират не са.
Изключае топ модела урурусарара.
Има си фуджицу,тошиба,митсу хеви и електрик като пак ЗАВИСИ от модела и цената дето стават.
И така. ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 30 Окт 2020, 9:32

Бягайте по далеч от самсунг лж и разни безименни брандове с нечувани имена . Мидея от години са също безподобно вайно , тошиба също не е стока , особено масовите модели .Ако ще давате 2000лв за дайсекай висок клас хипер инвертори то по добре си вземете истински климатик . Ако ви трябва средно бюджетен климатик търсете gree Panasonic haier ..около 800-9000лв в момента като ценови клас .Познати отдавна и доказани на пазара марки от сериозни производители . Топа е мицубиши /дайкин фуджи генерал фуджитцу са едно и също практически / в тази градация . С тези трите няма да сбъркате , във всеки бранд има нисък среден висок клас продуктова линия и разни междинни изчадия така че това трябва да се отчита а не сляпо да се гледа марката . Както и не веднъж съм писал в тази тема , високия клас климатик не е 100% гаранция за безпроблемна и качествена работа на машината ...монтажа също е много важен елемент щото като ви осере хубавия климатик някой палачор после ще проклинате марката не монтажника . Дъното какво да го коментирам , там е фърляне на боб .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 30 Окт 2020, 14:15

momo-1st написа:Да сложа и моите 5 ст. по темата, не знам защо някой предпочитат да дават маса пари за климатици, които няма да са основният източник на отопление....

Да ти кажа ли защо ? Аз съм с Дайкин. Купуван е преди 5 или 6 години , забравих вече.

1. До прозореца е, при отворен прозорец не се чува външното тяло дали работи
2. Сложил съм го и съм го забравил.
3. Вътрешното тяло също е тихо.
4. Пускал съм го на -20 градуса и работеше без проблем.
5. При оглед на външното тяло нема ни ръжда, ни белези , ни нищо..се едно са е сложено (е има малко като ръжда на отвора за сливане на конденза).
6. Замръзнали ламели не съм виждал. Да не говорим за лед.

Ето ти 6 причини... Мога още да измисля.
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от momo-1st » 30 Окт 2020, 14:53

Моджо написа:
momo-1st написа:Да сложа и моите 5 ст. по темата, не знам защо някой предпочитат да дават маса пари за климатици, които няма да са основният източник на отопление....

Да ти кажа ли защо ? Аз съм с Дайкин. Купуван е преди 5 или 6 години , забравих вече.

1. До прозореца е, при отворен прозорец не се чува външното тяло дали работи
2. Сложил съм го и съм го забравил.
3. Вътрешното тяло също е тихо.
4. Пускал съм го на -20 градуса и работеше без проблем.
5. При оглед на външното тяло нема ни ръжда, ни белези , ни нищо..се едно са е сложено (е има малко като ръжда на отвора за сливане на конденза).
6. Замръзнали ламели не съм виждал. Да не говорим за лед.

Ето ти 6 причини... Мога още да измисля.

Основен вариант за отопление ли ти е? Или го ползваш за междинните студове и за охладжане основно? Защото ако видя съм писал, че не разбирам тези, които броят торба пари за климатик, който не е основен източник на отопление. Аз също инвестирах във висок клас пелетен котел и радиатори и арматура и все, защото това ме топли. Охлажда идеално добре всеки клиамтик, топленето в междинния сезон също всеки го осигурява. И да, този втора годима работи вече, не бръмчи, не се е скапал, не е ръждясал, както написах по-горе икономичен е колкото висок клас хитачи, който имаме на другия етаж и пр. и пр. Догодина като стане на 3 и да умре след гаранция - струвал ми е 450 лв за три години работа, това ако умре, ако не, още по малко. Тва дава по 150 на година ако умре на 3 год. Твоя ако умре на 7 по колко на година ще ти е струвал? Предполагам поне за 2 бона си го взел, което дава близо 300 на година?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 30 Окт 2020, 15:03

Ако работи като висок клас пък струва 450 значи тия в метро са най големите балъци за които съм чувал . Вместо да ги продават по 1000 ги пускат на половин цена . Искам да ти споделя че един високотехнологичен качествен иверторен DC компресор струва колкото това чудо на климатичната техника за 450лв . Най вероятно истинската му цена на това нещо е около 200лв за да ти го докарат от китай и да ти го продаде метро за 450 .

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата