Приятели, колеги, среда и общуване като цяло

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Приятели, колеги, среда и общуване като цяло

Мнение от Bogat-Beden » 27 Окт 2020, 21:16

Здравейте, колеги - сигурно се изненадвате да ме видите тук :lol:

Както заглавието на темата говори, имам жив интерес към материята.
Така се получи, че съм географски ограничен към момента и ми се налага да общувам с приятели и познати от детинство, което е много далеч във времево отношение (по Бай ТошЕво време, буквално..)
Забелязвам грозната тенденция на разделение, поели сме всички по различни пътища, не се "познаваме" вече, други хора са повечето. Забелязвам и колко негативно ми е влияела средата върху развитието и интересите.
Сега това ми вади очите, навремето не ме е притеснявало, аз просто се отъждествявах с тях.
В момента "общуването" ни е по инерция, състои се предимно от битовизми, оплаквания, клюкарстване и други олигофрении, заради което вече влязох в пряк конфликт с половината..

В тоя ред на мисли, как си намирате поне групи по интереси, хора с които общувате по желание и получавате нещо смислено (нематериално, разбира се)

Нещо за дъртаняните:
https://www.youtube.com/watch?v=q5V-J6KNXcU :ok:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Re: Приятели, колеги, среда и общуване като цяло

Мнение от c04 » 27 Окт 2020, 22:00

Интересна тема, следя :mhihi:

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 27 Окт 2020, 22:18

Изображение
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 27 Окт 2020, 22:30

...
Последна промяна Bogat-Beden на 28 Окт 2020, 14:59, променена общо 1 път
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 27 Окт 2020, 23:03

:bchug:

Трия го това, после съм изписал достатъчно :mhihi:
Последна промяна zAcK на 28 Окт 2020, 15:23, променена общо 1 път
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 28 Окт 2020, 0:06

Bogat-Beden написа:Здравейте, колеги - сигурно се изненадвате да ме видите тук :lol:

Както заглавието на темата говори, имам жив интерес към материята.
Така се получи, че съм географски ограничен към момента и ми се налага да общувам с приятели и познати от детинство, което е много далеч във времево отношение (по Бай ТошЕво време, буквално..)
Забелязвам грозната тенденция на разделение, поели сме всички по различни пътища, не се "познаваме" вече, други хора са повечето. Забелязвам и колко негативно ми е влияела средата върху развитието и интересите.
Сега това ми вади очите, навремето не ме е притеснявало, аз просто се отъждествявах с тях.
В момента "общуването" ни е по инерция, състои се предимно от битовизми, оплаквания, клюкарстване и други олигофрении, заради което вече влязох в пряк конфликт с половината..

В тоя ред на мисли, как си намирате поне групи по интереси, хора с които общувате по желание и получавате нещо смислено (нематериално, разбира се)

Нещо за дъртаняните:
https://www.youtube.com/watch?v=q5V-J6KNXcU :ok:

Кризата на средната възраст :mhihi: Сравняваш се с околните (най-често най-близки и познати), гледаш "кой докъде" ... Ще ти мине. Казах ти, ожени се, свърти челяд и тогава ще започнеш други теми да пускаш :ok:
Жокер: иди сам с хлапето на площадката. Младите майки много "папкат" такива татковци. Аз преди много години с големия бяхме по мъжки на море. Той беше на 3 1/2г. Двете най-вълшебни седмици в живота ми. Почивка на детски режим. Ставане в 8, закуска и плаж. Обяд и два часа сън. После разходка, въртележки, вечеря и 9 най-късно ляга. Знаеш ли как вървях, като кажа, че съм самотен татко на почивка с детето. Жените ме гледаха така :shock:
p.s. Темата се отнася и за Барутаров :yes:

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 28 Окт 2020, 1:12

Bogat-Beden написа:В тоя ред на мисли, как си намирате поне групи по интереси, хора с които общувате по желание и получавате нещо смислено (нематериално, разбира се)

Опция 1 - не си намираме и сме си самодостатъчни :mhihi:
Опция 2 - ако си намерим е доста трудно, до момента в който общите глупости и повърхностни теми останат на заден план и при по-сериозни теми и ситуации всеки се покаже що за човек е всъщност
Опция 3 - ако случайно с доста зор мине успешно вторият етап от опция 2 и всичко все още е наред има шанс да се получи контакт дългосрочно

Като място и начин - автомобилни събирания и лаф покрай ламарините.
Изображение

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 28 Окт 2020, 9:12

In_Memoriam написа:
Като място и начин - автомобилни събирания и лаф покрай ламарините.
Хмм, интересна идея, аз даже нямам МПС към момента обаче.
Иначе това за самодостатъчността съм си го мислел и аз, изпробвано е и не работи добре дългосрочно.
ВОдим се социални животни и дистанцирането е вредно на здравето - психически и физически.

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 28 Окт 2020, 9:59

Много от хората, с които сме били неразделни навремето, са се променили по един или друг начин. И аз забелязвам, че някои от тях ме натоварват, други не ги разбирам вече. Те дълго време продължаваха да водят начина на живот от тогава(някои още го водят), аз се отдръпнах пръв. Хората, с които редовно общувам(правя нещо) от едно време, са много малко - 2ма. Всички останали са по-скорошни познанства.
С дъщеря ми пък, която е на 10, се разбираме много добре и е забавно около нея. Правим доста неща(хобита)заедно. Със синът ми (на 13) примерно не правим почти нищо, а не е като да не съм правил опити. Аз съм 38 между другото, водя се от младите родители. :mhihi: С баща ми да е жив и здрав правим също доста неща заедно, разбираме се много добре.

Има и много неща, които обичам да правя сам. :lol:

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 28 Окт 2020, 10:09

sub_eleven написа:Много от хората, с които сме били неразделни навремето, са се променили по един или друг начин. И аз забелязвам, че някои от тях ме натоварват, други не ги разбирам вече. Те дълго време продължаваха да водят начина на живот от тогава(някои още го водят), аз се отдръпнах пръв. Хората, с които редовно общувам(правя нещо) от едно време, са много малко - 2ма.
Точно!
Общувам вече като се засечем с единия, защото много близки сме били и много сериозно услуги ми е правил ( аз на него също!) Но ме натоварва и на моменти откровено ме дразни! Това мнение го споделя наш общ приятел от детинство... А пък той самият е много лесен за общуване и доста адекватен, често сядаме на по бира-2 в края на седмицата, но пък за мое поредно разочарование на стари години разбрах, че ми е много добър познат, но приятел в силния смисъл на думата никога не ми е бил..
Да са ти живи и здрави дечурлигата, честно казано аз винаги съм се чудел как и каква жена да си намеря, с която да знам, че ще изкараме поне докато станат тийнове децата, отделно се чудя как да ги възпитам да станат хора, при положение, че в това общество си е голямо бреме...
На 41 съм и май все по-малко претенции трябва да предявявам към противниковия :lol: пол, просто трябва да се отчете човек, освен ако не оставиш нещо по-велико от деца, но аз не се виждам като такъв изключителник :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 28 Окт 2020, 10:23

Че ти в коя държава живееш, ако половината ти приятели от детството не са продрусали или станали пиянки :lol: На мен лично ми прави впечатление и че рибарските истории с годините стават с все по-големи риби :mhihi:
Изображение

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 28 Окт 2020, 10:54

TNT написа:Че ти в коя държава живееш, ако половината ти приятели от детството не са продрусали или станали пиянки :lol: На мен лично ми прави впечатление и че рибарските истории с годините стават с все по-големи риби :mhihi:
Бяхме още от училище от загубеняците, та освен че пропуснахме купоните и мацките, пропуснахме и да пропушим/пропием/продрусаме. Това е май единственият плюс на тази среда.
Ако трябва да съм честен, най-много пие и пуши един от най-активните спортисти като ученик :dunno: :shock:
Но ужасно вече ме дразни като се видим след сумати време без да сме се чували даже и се почнат обсъждания на други хора, знам, че и жените са клюкарки, ама на мъж не му отива бре..
А единият от компанията си е в нова компания и тия там се събират за да си гледат телефоните заедно и да следят някакви женки във ФБ, като никой не спи с никоя от тях! И така месеци/години може би вече наред, ебахти зациклянето..

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 28 Окт 2020, 12:21

Bogat-Beden написа:Както заглавието на темата говори, имам жив интерес към материята.
...

Напълно споделям мнението на Колегата - за мен човешките взаимоотношения са много интересни и важни.

Аз поддържам връзки с няколко "стари" приятели - с някои от тях се познавам още от детската градина, значи говорим за 45 и повече години. Синът на кръстниците (на моите родители) е с в една година по-голям от мен и го познавам, откакто... се помня, на практика - отрасли сме заедно. Тези няколко мъже са проверени безброй пъти в най-различни ситуации и знам с абсолютна точност за какво и доколко бих могъл да разчитам на тях. Винаги ни е приятно да общуваме - да си говорим за нещо конкретно или просто "да си почешем езиците", да пием заедно по бира, да пътуваме или да свършим някоя работа.

Отделно имам и "нови" приятели - явно съм донякъде контактен и успявам да завържа и нови познанства. Често съм срещал стойностни хора в работата си (колеги) - говорим си и намираме общи интереси и възгледи. Ще прозвучи като "четка", но много се кефя на общуването във форума. Тук изобщо нямам усещането за тъп чат с някакви ботове, а напротив - за съвсем пълноценно общуване с реални и свестни хора. В тази връзка - подобни теми са ми много по-интересни, отколкото разни "технически", като как да насадиш двигател М582ТU15 на Е42 фейслифт с адаптив драйв. Тенекиите ме вълнуват МНОООГО по-слабо, отколко общуването със стойностни хора. :yes: :yes:
Excellent! Steven is my name!

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 28 Окт 2020, 14:09

Да, съгласен съм че тука има доста интересни хора, лошото е, че е предимно виртуално общуването.
Имаше един по-малък автофорум, като всички там се познавахме лично и се виждахме всяка седмица, беше си супер!
Също от 100те места, на които съм бачкал, само на едното попаднах на много яки колеги, но просто вече не се чуваме/виждаме...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525d

Мнение от kikko » 28 Окт 2020, 14:12

Приятел имам само един. Познаваме се откакто се помня. Имаме еднакви интереси и хобита. Жените ни също се разбират добре,но за съжаление се виждаме все по-рядко. Работа,бизнеси,грижи и т.н. Понеже съм доста комуникативен през различните периоди от живота ми съм имал много "приятели",от които някои не понасям,други не понасят мен. Променят се хората. Към момента общувам на работа с колегите-майтапи и битовизми. За по-сериозни теми-жена ми. Много е важно човек да си намери жена с акъл. :yes:
E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic

Следваща

Назад към Извън Темата