Мнение за обява/конкретен автомобил

5-та серия (2010-2016), 5-та серия GT

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Мнение за обява/конкретен автомобил

Мнение от nxn » 21 Окт 2020, 3:02

equipment написа:Много красива кола, дано ти е на късмет. Не ми е ясно само защо на бронята няма халогени :confused:

По принцип, ако не е никаква "линия" няма стандартно фарове за мъгла.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: и БМВ кара
Мечтае да кара: по А-8

Мнение от toncho83 » 21 Окт 2020, 8:24

Stan85 написа:Господа, не искам да възникват спорове поради избора ми на малолитражка. Съгкасен съм с @nxn за написаното и затова и купувам 520. Само времето ще покаже дали е по-евтино или не. В крайна сметка пари се изкарват, само да сме живи и здрави.
Ще се радвам да се запознаем и да си премерим ф10/11-ките в началото на месеца (дано е читава и я взема) :)

:OT: Спорове винаги е имало в тоя форум, когато някои практичен човек пожелае да чуе мнение за 4 цилиндров дизел. Обикновено влизат 4-5 ма да дават акъл, които никога не са притежавали или карали такъв автомобил с такъв двигател, но винаги има какво да кажат :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2016 m550d

Мнение от ekalchev » 21 Окт 2020, 8:28

Всъщност този път никой нищо лошо не е казал за тази 520ка. Аргументите против 4 цил дизел са валидни. шумен, вибриращ, а разхода е същия като на 530д но върви значително по малко. Дори и да не ти пука за вървежа, 4цил си е компромис с комфорта, затова повечето във форума съветват против него. Обикновено 520д за които се пита са на милион км без екстри изглеждащи голи като пушки, какво мнение очакваш за такава кола? Конкретната кола за мен си заслужава компромиса с 4 цил. дизел, защото има доста екстри и е запазена. Винаги бих предпочел 4 цил. пазен автомобил отколкото 6 цил. италиански кош смазан от каране.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toncho83 » 21 Окт 2020, 8:55

ekalchev написа:Всъщност този път никой нищо лошо не е казал за тази 520ка. Аргументите против 4 цил дизел са валидни. Шумен, тракащ, а разхода е същия като на 530д но върви значително по малко. Дори и да не ти пука за вървежа, 4цил си е компромис с други неща. Затова повечето във форума съветват против него. Обилновенно 520д за които се пита са на милион км без екстри изглеждащи голи като пушки, какво мнение очакваш за такава кола. Конкретната кола за мен си заслужава компромиса с 4 цил. Дизел защото има доста екстри и е запазена. Винаги бих препочел 4 цил пазен автомобил отколкото 6 цил.италянски кош смазан от каране.

Не говориш от опит и така подвеждаш с невярна информация...по-скоро допускаш някакви неща за 520 д :dunno:

хеле пък за разхода

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 520d(140kW)F11,manual gears

Мнение от Alben » 21 Окт 2020, 9:37

ekalchev написа:Всъщност този път никой нищо лошо не е казал за тази 520ка. Аргументите против 4 цил дизел са валидни. шумен, вибриращ, а разхода е същия като на 530д но върви значително по малко. Дори и да не ти пука за вървежа, 4цил си е компромис с комфорта, затова повечето във форума съветват против него. Обикновено 520д за които се пита са на милион км без екстри изглеждащи голи като пушки, какво мнение очакваш за такава кола? Конкретната кола за мен си заслужава компромиса с 4 цил. дизел, защото има доста екстри и е запазена. Винаги бих предпочел 4 цил. пазен автомобил отколкото 6 цил. италиански кош смазан от каране.

Малко, да си се намираме на приказки е твоята..., т.е.: " един ням казал на глух, че един сляп видял куц да гони влака"

ентусиаст
Аватар
Кара: F11
Мечтае да кара: на безплатна нафта
Детайли за колата: 530xd

Мнение от chris_barnes » 21 Окт 2020, 16:39

Здравейте :) Бихте ли споделили мнение за този автомобил, моля: https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=hhm5in

Благодаря ви!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 21 Окт 2020, 17:01

chris_barnes написа:Здравейте :) Бихте ли споделили мнение за този автомобил, моля: https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=hhm5in

Благодаря ви!

Гледай 258кс мотора ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 21 Окт 2020, 20:48

toncho83 написа:
ekalchev написа:Всъщност този път никой нищо лошо не е казал за тази 520ка. Аргументите против 4 цил дизел са валидни. Шумен, тракащ, а разхода е същия като на 530д но върви значително по малко. Дори и да не ти пука за вървежа, 4цил си е компромис с други неща. Затова повечето във форума съветват против него. Обилновенно 520д за които се пита са на милион км без екстри изглеждащи голи като пушки, какво мнение очакваш за такава кола. Конкретната кола за мен си заслужава компромиса с 4 цил. Дизел защото има доста екстри и е запазена. Винаги бих препочел 4 цил пазен автомобил отколкото 6 цил.италянски кош смазан от каране.

Не говориш от опит и така подвеждаш с невярна информация...по-скоро допускаш някакви неща за 520 д :dunno:

хеле пък за разхода

Аз пък от 4 години опит с 525д, казвам че всичко което е написал е вярно. Аз направих компромис защото колата беше топ от гледна точка на цена, произход, гаранция, състояние. Но да речем, че повече не бих карал 5 метра кола с 4 цил мотор. Най-малкото половин метър дължина е безполезен. Колата е хем е дълга и сложна за маневриране, хем с малък мотор, хем място за краката колкото в Октавия. Иначе динамиката е прилична де, особено до 80 км/ч е пушка.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 21 Окт 2020, 20:58

^^^^ подкрепям :yes:
:yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от chris_barnes » 21 Окт 2020, 22:51

Dextuar написа:
chris_barnes написа:Здравейте :) Бихте ли споделили мнение за този автомобил, моля: https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=hhm5in

Благодаря ви!

Гледай 258кс мотора ;)
Да кажем, че не ми е в бюджета. По-скоро ме интересува мнение за конкретният автомобил.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 21 Окт 2020, 23:15

1.Малкият екран на навигацията е нещо с което не бих правил компромис. Колата после е много трудна за продажба, всеки иска шаренийки вътре...
2.''Спортният'' скоростен лост не вървеше ли комплект с лопатки на волана?

По снимки не се вижда нещо крайно лошо, но при коли за 20к+ снимките почти винаги са перфектни.

ентусиаст
Аватар

Мнение от chris_barnes » 22 Окт 2020, 8:30

Благодаря за отговора, колега :) Малката навигация не ме плаши по никакъв начин. Преди дни продадох е91 което беше цялостен проект с много ретрофити, така че добавянето на NBT или в най-лошият случай CIC Professional не е болка за умиране :D Свързах се със собственикът на колата и взех номера на шасито. Километрите излизат реални, което е добре. Може би ще ѝ хвърля един поглед :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 520d(140kW)F11,manual gears

Мнение от Alben » 22 Окт 2020, 9:38

acho.rs написа:
toncho83 написа:

хеле пък за разхода

Аз пък от 4 години опит с 525д, казвам че всичко което е написал е вярно. Аз направих компромис защото колата беше топ от гледна точка на цена, произход, гаранция, състояние. Но да речем, че повече не бих карал 5 метра кола с 4 цил мотор. Най-малкото половин метър дължина е безполезен. Колата е хем е дълга и сложна за маневриране, хем с малък мотор, хем място за краката колкото в Октавия. Иначе динамиката е прилична де, особено до 80 км/ч е пушка.

Здравей, може ли да кажеш какво общо има 4 цил мотор с маневрирането и мястото за краката, как 6 цил мотор се справя с тези неща, по-голямо ли е разстоянието при краката и по-лесно ли се маневрира с него?
Защото аз не мога да схвана връзката на думите:"Най-малкото половин метър дължина е безполезен. Колата е хем е дълга и сложна за маневриране, хем с малък мотор, хем място за краката колкото в Октавия",
като обясниш и аз ще НАУЧА нещо повече.
Благодаря.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toncho83 » 22 Окт 2020, 9:55

acho.rs написа:
toncho83 написа:

хеле пък за разхода

Абсолютен :OT: лишен от логични аргументи..даже имам съмнения, че това може да "е" "или да се " използва за отговор на друга тема, в друг форум или просто пишеш за лафче... :conf:

П.П. :!: Обсъжданият автомобил е 520 д , а не 525 д :!:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2016 m550d

Мнение от ekalchev » 22 Окт 2020, 10:05

Alben написа:Здравей, може ли да кажеш какво общо има 4 цил мотор с маневрирането и мястото за краката, как 6 цил мотор се справя с тези неща, по-голямо ли е разстоянието при краката и по-лесно ли се маневрира с него?
Защото аз не мога да схвана връзката на думите:"Най-малкото половин метър дължина е безполезен. Колата е хем е дълга и сложна за маневриране, хем с малък мотор, хем място за краката колкото в Октавия",
като обясниш и аз ще НАУЧА нещо повече.
Благодаря.

Албене, ти винаги си не разбрал. Мястото в краката на 5та серия е малко, защото коша за двигателя е голям за да може да хваща дълги 6 цил. двигатели. Това е един вид компромис с мястото вътре, за сметка на възможността да могат да сложат страхотен 6цил. редови двигател. 5та серия е така откакто се прави. Ако искаш готини двигатели, добра управляемост и 50/50 разпределение на тежестта си взимаш 5та серия, ако искаш повече място и практичност и недозавиване - Ауди А6. Когато си вземеш 5та серия с малък двигател това място в краката не се променя, естествено, и продължава да е малко, обаче нямаш и голям двигател и си оставаш с 5ца, която не е широка като ауди А6 или пасат (не знам за Октавия), обаче нямаш и 6 цил. двигател. Тоест lose-lose :)

ПредишнаСледваща

Назад към F07/F10/F11