W205 C400 biTurbo някой имал/карал ли е?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: W205 C400 biTurbo някой имал/карал ли е?

Мнение от pampo » 14 Окт 2020, 16:38

Dextuar написа:Аз съм с GC 440i, да ти кажа не е някакъв изтребител, така че мога да си представя какво ще е с 4 цил миксер. Ако не търсиш фейслифт, по-добре погледни за 435i.

Не знам какво визираш под изтребител, но твоята по каталог е 5,1сек до 100, 330ката е 5,9сек до 100. Е36М3 е някъде между тея времена... Иначе се свиква с тягата предполагам :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 14 Окт 2020, 17:07

alx Грешката е моя, извинявам се, имал съм коренно различна представа за тези авомобили, градена на база разкази на хора внесли 1-2 коли. Грешката е моя. :bchug:
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 14 Окт 2020, 17:15

W205 е доста тясна и неудобна, а и за презокеанския внос е обяснено вече:)
Доколкото знам, моторът и скоростите били много здрави.
I love the sound of V8 in the morning...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 14 Окт 2020, 17:19

ivanski_2 написа:alx Грешката е моя, извинявам се, имал съм коренно различна представа за тези авомобили, градена на база разкази на хора внесли 1-2 коли. Грешката е моя. :bchug:

:bchug:

проблема е, че колите са им евтини на американците ама като сложиш транспорт, мито, акциз и ддс и .. нещата имат смисъл само ако вземеш нещо много лъскаво щото на американския пазар на тия возила им пада страшно цената след като излязат от гаранция. примерно е прието всяко амг/м/рс да е на 50% от парите след 2.5 години... и цифрите може и да излязат...
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 19' G31 540i

Мнение от HDI » 14 Окт 2020, 17:39

Миналата година няколко месеца търсих кола с такъв двигател, но в купето на Е класа комби или Ц класа комби - не успях да намеря такава в България и в крайна сметка си взех Ауди с 3.0 ТФСИ - не съжалявам :) .

От това, което проучих с двигателя няма драми и е доста здрав, чел съм за проблеми с турбините по разни американски форуми, но е по-скоро изключение. След ремап става около 420 коня и 600+нм без никакви проблеми.
Скоростната кутия 7г-троник Плюс е доста здрава, но по мое мнение доста по-мудна и неадекватна от 8zf.

След 2016г слагат 9г кутията на всички мотори, допреди това - само на 220Д. Със сигурност се предлага и въздушно окачване и аз лично бих го предпочел. Е-класата от предишното поколение е по-разумния избор според мен (W212 фейслифт) и е с доста по-качествен интериор и на идентична или по-ниска цена.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 14 Окт 2020, 17:54

pampo написа:
Dextuar написа:Аз съм с GC 440i, да ти кажа не е някакъв изтребител, така че мога да си представя какво ще е с 4 цил миксер. Ако не търсиш фейслифт, по-добре погледни за 435i.

Не знам какво визираш под изтребител, но твоята по каталог е 5,1сек до 100, 330ката е 5,9сек до 100. Е36М3 е някъде между тея времена... Иначе се свиква с тягата предполагам :)
Визирам, че не се усеща толкова бърза, а и е доста по-тежка. Возил съм се в F30, което е 100-тина кг по-леко от F36, с 4 цил бензинов двигател и не бях много впечатлен от динамиката.

Sent from my iPhone using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на пост и молитви

Мнение от Вуйчо » 14 Окт 2020, 19:09

alx написа:тоз на обявата е удрян отзад... само да споделя.

От чисто любопитство, би ли споделил по какво позна, че е удряна отзад?

PS: за тия пари каква f06 човек може да вземе...но всеки с вкуса си.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 14 Окт 2020, 19:23

Вуйчо написа:
alx написа:тоз на обявата е удрян отзад... само да споделя.

От чисто любопитство, би ли споделил по какво позна, че е удряна отзад?

PS: за тия пари каква f06 човек може да вземе...но всеки с вкуса си.
Понеже аз бях в дилема за 6-ца и много, ама много харесвам модела, кажи ми един читав двигател, с който се предлага. Да не забравяме, че за тези пари 6-цата ще е твърдо над 150к км.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на пост и молитви

Мнение от Вуйчо » 14 Окт 2020, 20:16

:OT: Аз ги гледам от известно време. N57 си е екстра мотор (не е ли?). От България на мен лично тази ми харесва:

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11594133676974786

Тази също:

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=hevdkt

И една оранжева идивидуал от София също лови окото, но няма много екстри:

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... 9938985176

Но често казано бих отишъл да го купя от чужбина. В Германия за около 25 до 30 евра има супер екземпляри (с история, с валиден технически преглед), има в момента една индивидуал с мат фрозен незнам си какъв цвят се водеше и отвътре с невероятния интериор комбинация от бяло оранжево/кафяво на 180 хил. км за 24 евро.

Не мога само разбера кое е по-малкото зло, дали да е x drive или на задно с ias (т.е. завиващ заден мост) или на задно без завиване отзад. Ясно е, че тепърва ще се чупят и ще са бездънни ями за пари, ама за тази сума, това го избирам не пред це класа, ами пред це ел ес 218 дори.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: G26 M440i xdrive

Мнение от chefoto » 14 Окт 2020, 20:22

Dextuar написа:
chefoto написа:И съвсем в страни от темата за мерцедеса, съвсем случайно попаднах на 4-ка гран купе в ауто бавария, говорих с хората по телефона, от бмв премиум селекшън е колата, 3.0 версията, 2 години гаранция дават - вярно, не е v6 333 коня, ами е и i4 252 ама...в крайна сметка гледам да минимизирам евентуални последващи щети от закупена кола за немалко пари и незнайна история, та ще се разходя в Събота до София да я погледна и да видим, прочетох позитивни мнения във форума за колите от премиум селекшън та ще видим накрая какво ще излезе :)
Аз съм с GC 440i, да ти кажа не е някакъв изтребител, така че мога да си представя какво ще е с 4 цил миксер. Ако не търсиш фейслифт, по-добре погледни за 435i.

Ясно, че не е супер самолет, а и в крайна сметка правя компромис с броя на цилиднрите, но това, което ме блазни тук е двугодишната гаранция, реално тя накланя везните най-много...А и 252 коня са си пряко 100 коня над колата, която карам в момента, та поне за момент ще го има ефекта "уау" при мен : ) .

Очевидно в205-цата от обявата в началото я отписвам на 100%, и на мен цената ми се виждаше висока, но след всичките мнения тук определено няма да е това колата, ще попрегледам и фейслифтовите W212 да видим дали там няма да понабележа нещо.

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 14 Окт 2020, 20:58

За тия пари шкода съпърб 2.0 272 коня бензин.64-5 хиляди чисто нова с отсъпката.Много кола за тия пари.Всъщност май няма нещо дето да и стъпи на малкият пръст и да струва толкова.Върви чудесно,а ако не ти се свиди може и чип на 350 коня.Как ще върви не знам.Ако е при нас след гаранция ще знам ама едва ли.
Аз лично не бих ги дал тия пари за шкода,защото ги нямам,но от гледна точка на тези дето ги имат и са я пробвали .....няма еквивалент за продадените в България. ;)
Всъщност само седалките са гадни за дълго ползване,ама няма как,че инак няма да си продават пасата и аудидата. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 14 Окт 2020, 21:02

Вуйчо написа::OT: Аз ги гледам от известно време. N57 си е екстра мотор (не е ли?).

За съжаление не е. Можеш да прочетеш темите за F10/F11 535xd с лагерите, веригите, стружките от помпата за гориво, реално е същия мотор при 640d. Определено хубавото за разлика от 5-ца е, че 6-ца може да я вземеш и без тази безсмислена за нашите ширина според мен екстра xDrive. От друга страна при бензините имаш 640i N55 и 650i и M6. М-ката я изключваме, N63 със сигурност го знаеш, така че отпада и той. И останахме с N55, който за това купе според мен малее.

chefoto написа:Ясно, че не е супер самолет, а и в крайна сметка правя компромис с броя на цилиднрите, но това, което ме блазни тук е двугодишната гаранция, реално тя накланя везните най-много...А и 252 коня са си пряко 100 коня над колата, която карам в момента, та поне за момент ще го има ефекта "уау" при мен : ) .

Premium selection-а наистина е голям бонус, разгледах въпросната кола, не изглежда никак зле. Имай предвид, че преди да взема 440-ката, карах 320д 163кс, та реално съм качил почти 200 коня отгоре и въпреки всичко ти написах по-горното ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 14 Окт 2020, 21:26

alx написа:
ivanski_2 написа:alx Грешката е моя, извинявам се, имал съм коренно различна представа за тези авомобили, градена на база разкази на хора внесли 1-2 коли. Грешката е моя. :bchug:

проблема е, че колите са им евтини на американците ама като сложиш транспорт, мито, акциз и ддс и .. нещата имат смисъл само ако вземеш нещо много лъскаво щото на американския пазар на тия возила им пада страшно цената след като излязат от гаранция. примерно е прието всяко амг/м/рс да е на 50% от парите след 2.5 години... и цифрите може и да излязат...
Акциз не се плаща от години. А ддс/мито... да кажем, че могат да се запбиколят дори и в западноевропейските митници. Не коментирам дали е редно или не, но е практика. Бих казал, че долния лимит при който има финансов смисъл от внос е около 35-40к лв, но разбира се зависи от конкретната бройка. Колкото по-нагоре, толкова по-голяма и разликата.

Потребител
Аватар
Кара: G26 M440i xdrive

Мнение от chefoto » 14 Окт 2020, 21:52

Dextuar написа:
Вуйчо написа::OT: Аз ги гледам от известно време. N57 си е екстра мотор (не е ли?).

За съжаление не е. Можеш да прочетеш темите за F10/F11 535xd с лагерите, веригите, стружките от помпата за гориво, реално е същия мотор при 640d. Определено хубавото за разлика от 5-ца е, че 6-ца може да я вземеш и без тази безсмислена за нашите ширина според мен екстра xDrive. От друга страна при бензините имаш 640i N55 и 650i и M6. М-ката я изключваме, N63 със сигурност го знаеш, така че отпада и той. И останахме с N55, който за това купе според мен малее.

chefoto написа:Ясно, че не е супер самолет, а и в крайна сметка правя компромис с броя на цилиднрите, но това, което ме блазни тук е двугодишната гаранция, реално тя накланя везните най-много...А и 252 коня са си пряко 100 коня над колата, която карам в момента, та поне за момент ще го има ефекта "уау" при мен : ) .

Premium selection-а наистина е голям бонус, разгледах въпросната кола, не изглежда никак зле. Имай предвид, че преди да взема 440-ката, карах 320д 163кс, та реално съм качил почти 200 коня отгоре и въпреки всичко ти написах по-горното ;)

Коя разгледа - тази на 49 или тази на 67к ?

също още 1 страничен въпрос към по-запознатите - официалните дилъри (мкар/бова/ауто бавария и т.н.) правят ли отстъпки на обявените премиум селекшъни (например в зависимост от типа на плащане лизинг/цялата сума наведнъж и т.н.) , може ли да се "пазарим" за вече обявена цена или не минават тези класически номера там :)

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 14 Окт 2020, 22:06

3186 написа:
alx написа:

Акциз не се плаща от години. А ддс/мито... да кажем, че могат да се запбиколят дори и в западноевропейските митници. Не коментирам дали е редно или не, но е практика. Бих казал, че долния лимит при който има финансов смисъл от внос е около 35-40к лв, но разбира се зависи от конкретната бройка. Колкото по-нагоре, толкова по-голяма и разликата.

https://www.sba.bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D ... %82%D0%BE/
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата