България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от Jordana » 09 Окт 2020, 21:26

Падна малко дъжд и държавата блокира . Чакайте бре , още не ни е изненадала зимата . :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 09 Окт 2020, 22:54

Всичко е до зад кормилното устройство. Наскоро при дъжд, от лява лента се приплъзнах до 2/3 в дясната, АМ Тракия, посока София, спускането от тунела, 1-2 завоя преди отклонението за Мухово и изкачването към мотела. Скорост 120, гуми аха на галоши (все още минават за законни и спокойно последен сезон им е). Имаше някаква река през платното, която преди я нямаше на това място. Дали е било инцидентно или нещо се е променило, не знам.
Зад мен имаше Шкода Октавия 3 фл и един бус. И двамата рязко свалиха скоростта, когато ме видяха да поднасям.
При мен пътника ме попита защо така неуверено се престроявам. Даже не разба, че поднесохме.

За онзи дето със 70 се е пребил, горе долу на същото място. Много могат да са причините, гуми, неправилно натискане на спирачка,....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 11 Окт 2020, 9:49

ID A написа:
За онзи дето със 70 се е пребил, горе долу на същото място. Много могат да са причините, гуми, неправилно натискане на спирачка,....

Или реката там е била още по-голяма :winky:
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 11 Окт 2020, 15:15

за каквито и реки да говорим 70км/ч с е39 с нормални гуми ... много много трудно, а ако има огромно водонасядане (над 5см вода спрямо общото ниво), значи шофьора няма реакция правилна също

и аз съм имал сложни ситуации, не твърдя, че съм бог зад волана и т.н. , обаче има хора които откровенно не бива да шофират, приемат, че управлението на над 1 тон желязо е някакъв майтап, спирачки, гуми, АБС, изтекли амортисьор/и и т.н. са пожелателни неща "кво се правиш на интересен, всеки си кара така" и т.н.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E53 4.8, X6 2008 и X5 2011 5.0i
Мечтае да кара: новата М X5 ...
Детайли за колата: всичките са манияяяяяяяя....

Мнение от vlado6669 » 11 Окт 2020, 16:07

Абсолютно неприемливо е да има водозадържане на авто магистралата :twisted: ... Едно е правилно оттичане на водата в проливен дъжд към канавката, където всеки водач да вземе мерки и съвсем друго е да има локви по над 5 см на платното. Сигурен съм , че има Стандарти за магистрали, който не са спазени и вината на водачите е само , че гласуват за грешните хора по изборите :censored:
В повечето страни от Европа също вали дъжд, ама такова чудо като БГ магистралите няма никъде , най-скъпите и най-скапаните... :OT:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 11 Окт 2020, 17:32

Манталитет на велик шофьор, слаба квалификация и умения, малък опит.. Не е виновна държавата, в повечето случай наистина не се съобразява шофирането с пътните условия, кара се с една скорост без значение сухо ли е, мокро ли е, мъгливо ли е, като стане белята държавата виновна.
Никой не мое ма връне на селу!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 11 Окт 2020, 17:40

vlado6669 написа:Абсолютно неприемливо е да има водозадържане на авто магистралата :twisted: ... Едно е правилно оттичане на водата в проливен дъжд към канавката, където всеки водач да вземе мерки и съвсем друго е да има локви по над 5 см на платното. Сигурен съм , че има Стандарти за магистрали, който не са спазени и вината на водачите е само , че гласуват за грешните хора по изборите :censored:
В повечето страни от Европа също вали дъжд, ама такова чудо като БГ магистралите няма никъде , най-скъпите и най-скапаните... :OT:

Убу бе Владо. Неприемливо е. Ама да я виждаш с очите си водата и да не намалиш какво е ? В месеца поне веднъж я минавам магистралата в тоа участък, не ми е направило впечатление да се събира вода. Най-малкото щото е наклон, не е равно. Как па останалите дето минаха от там в същия ден, в същото време един не се лъзна.
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 11 Окт 2020, 18:24

vlado6669 написа:Абсолютно неприемливо е да има водозадържане на авто магистралата :twisted: ... Едно е правилно оттичане на водата в проливен дъжд към канавката, където всеки водач да вземе мерки и съвсем друго е да има локви по над 5 см на платното. Сигурен съм , че има Стандарти за магистрали, който не са спазени и вината на водачите е само , че гласуват за грешните хора по изборите :censored:

Аз не твърдя че е нормално а да се пази и сам човек, като знае къде живеем, иначе съм съгласен че това е измама - никаква магистрала не е и оня колкото и да обикаля с джипа си е един прост крадец ама на едро

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 11 Окт 2020, 18:47

Ако не се пързулнеш на тая вода , най вероятно ще има дупка която е пълна с вода и не се вижда . Ако не е водата ще е лед зимата , ако не е лед ще са коловози . Ако не са коловзи ще е спрял тир ....Човек се пази ама не може се опази от всички капани по пътищата . Нещата се оправят но толкова бавно с мравешки темпове че те докато оправят от единия край то почва да се руши от другия . Не всичко , но повечето което се прави по тия пътища е времянка , кърпеж , на парче , некачествено и от днес за утре . Недомислено и без единна стратегия за развитието на инфраструктурата .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 11 Окт 2020, 19:11

Миии аз имам близо 1 милион км зад гърба си па нещо особени проблеми не съм имал да ти кажа. С пътищата па никакви.
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 11 Окт 2020, 19:16

Не ти е падало осветително тяло на главата в ечемишка , не си попадал в верижна катастрофа поради мъгла от запалени боклуци , не си блъскал спрял тир , не се е обърнал автобуса ти заради износен асфалт и не са ти се случили още много неща защото си късметлия най вероятно . Така или иначе в България ако нямаш късмет и разчиташ на институциите страдаш много :dunno:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 11 Окт 2020, 19:19

Jordana написа:Не ти е падало осветително тяло на главата в ечемишка , не си попадал в верижна катастрофа поради мъгла от запалени боклуци , не си блъскал спрял тир , не се е обърнал автобуса ти заради износен асфалт и не са ти се случили още много неща защото си късметлия най вероятно . Така или иначе в България ако нямаш късмет и разчиташ на институциите страдаш много :dunno:

Тя лафове ги сей в мотозоната. Там виновните са абсолютно същите, плюс студент асфалт. И НИКОГА, НИКОГА, НИКОГА не е виновен тоя, дето навива масура :OT:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 11 Окт 2020, 19:22

И баа тоя късмет...
Ми не, просто не се изживявам на велик състезател. Искам да стигна от А до Б без драми. Вероятно затова нямам проблем и с трицилиндрови моторчета от по 60 коня :D :D
В мъгла съм попадал много пъти, че даже и съм спирал да чакам , че то очевидно не може да се кара...ама ..само аз спрях.
Във верижна също съм попадал, с БМВ-то..на магистралата...за късмет си карах както обикновено със 110-120 и спрях на 50 санта от последната кола. Малко по бързо да бях карал и щях да се ударя и аз.
Та не е само до късмет. И така де. Ако не си се пазим сами кой ? удари се па после викай - деба държавата и пътищата. Тва нема да те направи по-малко ударил се.
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 11 Окт 2020, 19:23

В канада как ги правите ПеТеПетата ? Сигурно умишлено се нацелвате един друг като единствено възможен способ , иначе няма как да се блъснете с такива железни правила данъци и закони :mhihi:
Последна промяна Jordana на 11 Окт 2020, 19:38, променена общо 1 път

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 11 Окт 2020, 19:24

Пак ще го кажа- като човек имал и имащ няколко състезателни квалификации- повечето от тези сакатлъци могат да се избегнат с намаляване на скоростта. Аз като карам в родината съм един от най- бавните на пътя. Карам коректно и колегиално, но просто не карам бързо. А съм уверен, че съм един от най- бързите ако си го навия на пръста. Просто карам с толкова с колкото ми позволява пътя и тази скорост е често по- ниска от тази на околните. Примерно мога съвсем отговорно да заявя, че магистралите ли на повечето участъци са за 90–110км час а междуградските пътища са за 70-90км максимум. Карам съответно така и... всички ме изпреварват. За мене проблема и решението са ясни. Надявам се повече хора да го проумеят без да изгубят нещо ценно за тях.
Последна промяна alx на 11 Окт 2020, 19:27, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата