Бързи въпроси и отговори

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: Бързи въпроси и отговори

Мнение от m57.turbalan » 08 Сеп 2020, 18:02

empar написа:Нещо не ти е наред с колата, колега. За фабрично недомисляне не може и дума да става. Щяха да са закрили БМВ като компания ако това се случваше по тяхна вина.
И аз така мисля, днес по грешка забравих да го щракна капакът - колата пак е Е46, бях си обиколил половин София със дръпнат капак, просто бях забравил да го натисна.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330xd

Мнение от Kurtov » 08 Сеп 2020, 21:38

И аз за първи път чувам за подобно нещо.
Има някакъв проблем, който трябва да се отстрани, иначе винаги ще сменяш капаци, както е тръгнало.

Потребител
Аватар

Мнение от stilen89 » 09 Сеп 2020, 16:03

Колега и според мен има нещо гнило с тези капаци, при мен не се е случвало подобно нещо, още повече че дори при натисната ръчка за отваряне на преден капак докато не дръпна отпред под бъбреците изобщо не се вдига това чудо. Може би точно тази защита отпред под бъбреците ти е проблемна.

Иначе и аз имам един бърз въпрос, имам пръскачки за миене на ксенон фарове, не съм ги ползвал много, даже не съм сигурен дали са работили някога откакто имам колата, тези дни ще погледна, за да съм сигурен. Лошото е, че някой ми е взел едната пръскалка заедно с квадратната капачка, изчегъркал я е с отверка гадината. Сега се чудя дали мога да взема само капаче, да го боядисам и някак да се лепне на лайсната, че с тази дупка стои ужас. Не държа да ми работят тези пръскалки, но възможно ли е да се задържи това капаче там без да има отзад пръскалка, понеже гледах, че то попринцип се държи на самата пръскалка?

Говоря за това: https://www.youtube.com/watch?v=Wvw7FLw ... dex=9&t=0s

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от swetlioo » 13 Сеп 2020, 20:54

Колеги можете ли да помогнете или да дадете насоки, относно проблем с качеството на звука, от радио касетофон с монохромна навигация?
Звукът от радиото е добре, но сложа ли касетка, AUX кабел или FM трансмитер, звукът е ужас, сякаш е залглъхнал, няма сила и никакво качество.
От какво може да е проблемът?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Лагерница
Мечтае да кара: M4 G82
Детайли за колата: Бърза без спирачки

Мнение от ceko88 » 01 Окт 2020, 21:11

:arrow:
Последна промяна ceko88 на 03 Окт 2020, 10:46, променена общо 1 път

Потребител
Аватар

Мнение от Urumov » 02 Окт 2020, 11:35

Здравейте колеги,
имам пробем с моето БМВ Е46 320д 150к.с 2004, започна да прекъсва, светна ми оранжевата лампичка на двигателя след автомивка. Закачих я с ИНПАТА и имаше грешка Дебитомер. Сменени са масло, картерни газове и т.н. Отворих дебитомера за почистване със специялен спрей за дебитомери СRC. После реших и ЕГР да почистя, почистих го и установих че е забил в затворено положение. Изчистих грешката, запалих и колата вървеше супер. Но после пак цъфна тази грешка. Може ли ЕГР да е причината за грешка в дебитомера. Колата досега не е барана ниточ чипосвана.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330xd

Мнение от Kurtov » 02 Окт 2020, 19:29

Според мен може да хвърля грешка за дебитомер от проблемен EGR клапан.
Оправи първо него и след това гледай дебитомера.

Потребител
Аватар

Мнение от Urumov » 03 Окт 2020, 12:20

Kurtov написа:Според мен може да хвърля грешка за дебитомер от проблемен EGR клапан.

Благодаря много! Че направо се бях засилил дебитомер да сменям!

И само да попитам такъв засякъл в затворено положение ЕГР клапан оправя ли се за да се движи или да си търся друг?

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320D
Мечтае да кара: F30 / F10

Мнение от VladiE » 03 Окт 2020, 18:03

Kurtov написа:Според мен може да хвърля грешка за дебитомер от проблемен EGR клапан.
Напълно съм съгласен с колегата.

Изпратено от моят SM-A530F с помощта на Tapatalk

Потребител
Аватар

Мнение от Urumov » 06 Окт 2020, 9:53

Здравей колега,
ичистих ЕГР клапана вече се движи нормално, откачих турбо мъркуча за да проверя как е. Значи при запалена кола е напълно затворен, но като запуша мъркуча на турбото с ръка временно се отваря и пак затваря. Зглобих колата и промяна няма. След това реших да откача буксата на дебитомера и промяна във вървежа имаше по мудна но не прекъсва. Свалих пак дебитомера и го напръсках с специалния спрей. Промя пак нямаше- пак забива. Само да уточня че и при двете почиствания на дебитомера забелязах изтичане на масло от едното разклонение на тръбата като я откачих- мисля че това са подкартерните газове, но не съм компентен и ми се стори че не нормално. След това най-накрай свалих пак МАП сензора и пак беше намазан с масло, почистих го с безконтактен спрей понеже забелязах на живи данни че айр прежър не показваче коректно даваше различни от исканите стойности и понякога забиваше на едни стойности. След почистването на мапа стойностите се оправиха и колата започна да върви без прекъсване в продължене на 40 км. магистрално и 20 км. градско. Спирам на една бензиностанция Газпром зареждам от най-скъпия им дизел, тръгвам с яко газ и колата изпуши черно и като че ли леко прекъсна и се чу леко пресвирване от турбината. След това продължавам градско без проблем. После излизам на магистралата набрах до 140 и колата умря а стрелката на временния разход закова на 8/100 - без да пуши колата. Пребрах се закачих инпата и беше набило доста пъти 3FF1 (3264) air flow meter и 3f25 boost air hose monitoring. Пак закачих инпата и обратно по магистралата. Забелязах че намясто с подаване на газ и до 2000 оборота в джижение желаните и действителните стойности на air mass се движеха почти на едно. Но по нататък при над 120км в движение действителните стойности започнаха да подскачат рязко над исканите и като отпусках газта си оставаха за определено време двойно по-високи от желаните и после пак се връшаха към желаните. Докато завърша теста и МАП започна да забива на едни стойности, най-вероятно пак се е запушил. Та незнам какъв съвет ще ми дадете. Колектора ми е яко пълен със сажди и масло - той не е чистен никога поне при мен за 100000км за 5 г. По кулера забелязах омазняване по връзките при даване на газ не се чува да изпуска. Има ли вероятност от този филтър карерни газове да ми вкарва масло във въздуховода и да бърка работата на дебитомера. Въздушният филтър беше идеално чист скоро сменян. Само картерните май съм сменял преди около 20к. Благодаря за съветите!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M57D30 седан с емкова броня
Мечтае да кара: E30 m3 червена и да върви с руса кака

Мнение от stradikus » 06 Окт 2020, 13:45

Въпрос относно дългите. Ако сложа ЛЕД крушки H7, но настройката ми на дългите е да светят на 30%(на първа степен от лайт модула), лед крушките ще светят ли на 30% или ще използват пълния си капацитет? Ако могат да светят на 30% какви трябва да са крушките и откъде да закупя такива?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от swetlioo » 06 Окт 2020, 14:51

Здравейте колеги. Нужна ми е помощ, за настройване на часовника на таблото.
Смених радио касетофон, с монохромна навигация PH7090 с CD53 Alpine и сега не мога да настроя часа.
При мен опция за настройване от врътката на километражното табло, няма. Настройката се правеше от менюто на касетофона, който имаше и бордкомпютър.

Някой има ли представа, сега как да си настроя часа или губя тази опция?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 06 Окт 2020, 16:22

swetlioo написа:Здравейте колеги. Нужна ми е помощ, за настройване на часовника на таблото.
Смених радио касетофон, с монохромна навигация PH7090 с CD53 Alpine и сега не мога да настроя часа.
При мен опция за настройване от врътката на километражното табло, няма. Настройката се правеше от менюто на касетофона, който имаше и бордкомпютър.

Някой има ли представа, сега как да си настроя часа или губя тази опция?

Разкачаш акумулатора в 12:00. :mhihi:

пп. Врътката ти е счупена или въобще няма такава опция?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от swetlioo » 06 Окт 2020, 16:39

Няма такава опция. Може само да се натиска и да сменя показанията от АМ на РМ, но не се върти, за да се сменя часът.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от swetlioo » 07 Окт 2020, 16:48

Ако някой знае за часът, да казва, ако не... ще си карам неориентиран :D

И друго питане. Взех си ELM 327 и искам да го ползвам с телефона. Препоръчайте ми приложение, което да върши максимално добра работа, безплатно и платено.

ПредишнаСледваща

Назад към E46