Проблем с турбото
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Проблем с турбото
От долната страна на турбината ми се е събрало масло (а иначе не харчи) и май ще трябва да го дам на диагностика.. Имате ли идея дали ако трябва да се ремонтира или сменя мога да сложа някаква друга турбина (и от по- ново бмв или друга марка кола)? Например някоя с по- голямо налягане и дали няма да трябва в такъв случай да се сменя нещо друго по двигателя.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
naskoksan написа:закарай я в дару да ти я погледнат имаше нещо с тия турбини
ама не помня точно какво
иначе колкото до тези генерали промени дето ги мислиш
ти предлагам да ги забравиш
не се базикай с колата, това е икономичен модел не съзтезателен
Баси икономичния 9/100 градско и пак куц кон и жигите ме минават ако не я напъна яко

- ati
- Акулчо Костенурков Нинджов
-
За турбо не бих ти препоръчал Дару кар-поне на анс не можаха да помогнат
препоръчвам ти Супер-дизел на околовръстното-не винаги знаят за какво става въпрос,но имат същата техника като Дару,но все пак за специализирани само за турбота на дизели.

препоръчвам ти Супер-дизел на околовръстното-не винаги знаят за какво става въпрос,но имат същата техника като Дару,но все пак за специализирани само за турбота на дизели.
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Абе аз там преди ходих с форда за диагностика и оня взе един чук и почна да налага помпата ... казах му, че такъв ремонт и аз мога да си направя и си тръгнах, от тогава не съм ходил..
То за турбото трябвало специален стенд, иначе мотора му правих диагностика и викат, че е добре, ама говорих с един от някакъв сервиз за турбо във Варна и той ми каза, че може и от мотора да е щото то не показвало всичко при диагностиката ... абе направо ми объркаха представите... затова и питам тук.
То за турбото трябвало специален стенд, иначе мотора му правих диагностика и викат, че е добре, ама говорих с един от някакъв сервиз за турбо във Варна и той ми каза, че може и от мотора да е щото то не показвало всичко при диагностиката ... абе направо ми объркаха представите... затова и питам тук.
отишли са ти семерингите на турбото най-вероятно... или ти тече някъде от тръбите за маслото и се стича по корпуса на охлюва... изчисти хубаво там наоколо и след известно време го погледни да видиш откъде тече...
веднаж като знаеш къв е проблема тогава го носи насам натам...
веднаж като знаеш къв е проблема тогава го носи насам натам...

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Всяка почти турбо дизелова кола го има този проблем. Моят Golf е 1.9 TDI тръбите на интеркулера също посъбирват масалце, отначало се бях шашнал и тръгнах да сменям турбина (1000+ лв.), после отидох в тукашния сервиз, който се занимава с турбо-та и човека, мери налягането, което прави, гледа го и каза, че турбото си е в перфектно състояние, има някакъв вид износване, което е нормално за кола на толкова километри, но също е виждал и на чисто нови турбо-дизели да се омасляват. Моят съвет е да отидеш да го погледнат, но щом колата си върви, прави налягане и т.н. да не се занимаваш с глупости ... 

- kay
- просветлен
-
- Мечтае да кара: по празни пътища
Подобна ситуация, 325тдс - казаха му на пича че е напълно нормално, и ако колата си върви добре да не го пипа, защото е супер скъпо да се оправи, а всъщност не вреди на нищо.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
9 мнения
• Страница 1 от 1