BMW F10/F11 - мнения за начинаещи, бързи въпроси и отговори
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- ekalchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2016 m550d
Re: BMW F10/F11 - мнения за начинаещи, бързи въпроси и отгов
От какво се получава проблем с автоматичните дълги и как така неможе нищо да се направи?
- fitter
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 535D
Колеги, оглеждам се за F10/11 530d 258 hp и бих искал да попитам относно проблема с помпите за високо нялагане BOSCH CP4.2. Двама приятели около мен споделиха за проблема до 200К км с ремонти на стойност между 4-5К лв. Чета и слушам , че след фейслифта 07/2013 проблем уж бил отстранен. Имате ли опит с такива ремонти на фейсови коли?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Някой да разшифорва този цвят на кожата на какво съответства на английски?
Leather "Dakota/elfenbein-weiss" (LCEW)
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
fitter написа:Колеги, оглеждам се за F10/11 530d 258 hp и бих искал да попитам относно проблема с помпите за високо нялагане BOSCH CP4.2. Двама приятели около мен споделиха за проблема до 200К км с ремонти на стойност между 4-5К лв. Чета и слушам , че след фейслифта 07/2013 проблем уж бил отстранен. Имате ли опит с такива ремонти на фейсови коли?
Честно казано, да случва се МАЙ, но не е толкова редовен проблем и не не е отстранен помпата е същата и се случва да фейлва в адски много коли не само в БМВ
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Koлеги, някой слагал ли е тампони на мотора N47 алтернативни на SWAG.
Въпроса е как е положението с резонанси и вибрации?
Въпроса е как е положението с резонанси и вибрации?
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
MMG написа:Някой да разшифорва този цвят на кожата на какво съответства на английски?
Ivory white
(слонова кост)
kraska написа:MMG написа:Някой да разшифорва този цвят на кожата на какво съответства на английски?
Ivory white
(слонова кост)
Благодаря, но нещо не го намирам този цвят, сякаш не го предлагат, освен ще питам продавача...
Поръчах боя за едни дребни корекции по вътрешната дръжка - има леко протрито. Поръчах Dakota oуster, но ми се струва различен цвят от моя.
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
така е, oyster е друг. Тази ivory кожа е видях в новата петица.
От къде поръчвате готови бои?
Аз поръчах на едно студио да ми направи боя по подглавника и я докараха близка, ама не точно същата...
Аз поръчах на едно студио да ми направи боя по подглавника и я докараха близка, ама не точно същата...
От тук я поръчах, има доста варианти, но въпросът е да нацелиш цвета.
https://www.ebay.co.uk/itm/152654338559
[URL]https://www.ebay.co.uk/itm/163000075496 [URL]
https://www.ebay.co.uk/itm/152654338559
[URL]https://www.ebay.co.uk/itm/163000075496 [URL]
- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Lexus
Терминалите за подаване на ток към акумулатора, тези дето са под предния капак където е двигателя а не на самия акумулатор само за подаване към моята кола ли са в случай на нужда или мога и аз да подавам от тях към друга кола когато не може да стартира. Питам понеже миналата нощ сина ми не можа да запали и ходих да го прибирам, та като закачихме кабелите и неговата само си въртеше но не можеше да стартира както и преди да пробваме с ток от друга кола, а съм с почти нов акумулатор AMG оригинален на БМВ само на 8 месеца. Та помолихме негов колега да опитаме от неговата кола, някакъв Хюндай с акумулатор на половината на моя и като закачихме кабелите от първото завъртане тръгна.
keep walking
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
На място като е почти не ти зарежда динамото и за това не сте моглиpeshehodetz написа:Терминалите за подаване на ток към акумулатора, тези дето са под предния капак където е двигателя а не на самия акумулатор само за подаване към моята кола ли са в случай на нужда или мога и аз да подавам от тях към друга кола когато не може да стартира. Питам понеже миналата нощ сина ми не можа да запали и ходих да го прибирам, та като закачихме кабелите и неговата само си въртеше но не можеше да стартира както и преди да пробваме с ток от друга кола, а съм с почти нов акумулатор AMG оригинален на БМВ само на 8 месеца. Та помолихме негов колега да опитаме от неговата кола, някакъв Хюндай с акумулатор на половината на моя и като закачихме кабелите от първото завъртане тръгна.
Изпратено от моят Mi 9T Pro с помощта на Tapatalk
През тия терминали под капака съм палил бус, не знам защо при теб не се е получило.
- Speed_Am_All
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530i
Зъщото е с нов акумулатор и както написа колегата отгоре почти не зарежда. Мен така ме пищистисаха тия от МКар София, че малко зареждал алтернатора. Падал на 12 и нещо волта. Пада ама ама на 12.9V. Колата нямаше и още няма никакви проблеми. Само дето свалях алтернатора за лудо да го проверяват.grkv написа:През тия терминали под капака съм палил бус, не знам защо при теб не се е получило.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Speed_Am_All написа:Зъщото е с нов акумулатор и както написа колегата отгоре почти не зарежда. Мен така ме пищистисаха тия от МКар София, че малко зареждал алтернатора. Падал на 12 и нещо волта. Пада ама ама на 12.9V. Колата нямаше и още няма никакви проблеми. Само дето свалях алтернатора за лудо да го проверяват.grkv написа:През тия терминали под капака съм палил бус, не знам защо при теб не се е получило.
да и когато е на скорост и е пуснат педала на газта и свети в синьо ефисиента тогава зарежда на 14,7 волта. Обаче ако акумулатора почне да сдава багажа тогава си зарежда непрекъснато на 14,7