Въпрос за рутер (ъгейн)
Модератор: Общи модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Lucky
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
- Мечтае да кара: 5GT 535i
naskoksan написа:Оп оп
Взех най-накрая Linksys модел:WRT300N
гледам, че е бая мощничък...
Пак казвам че съм пълен лаик
Ще пробвам довечера сам да го пусна
ако не стане ще изтрелям сигнална ракета
да помагате
Ми то този си е горната коричка на лайното. Не знам дали Linksys имат по нов модел. Мисля добър избор. Колко те отупаха ако не е тайна
- Lucky
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
- Мечтае да кара: 5GT 535i
Малий бая си ръснал. Поне знаеш че подържа новия стандарт на WIFI или поне така пише в книжката. Честито. Наскоро и аз проведох проучване за такова нещо но реших в ниска ценова категория да ходя до 150лв. Съвет
тия неща имали хардуерна антивирусна защита май некви огнени стени и прочее май е добре да се направи прилично щото не ти натоварва ПЦто и имаш неква допълнителна защита. Не знам дали върши работа 

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Поддържа 802.11n, ама още е draft версията (демек недовършена)... все пак уж в идеални условия можел да направи 300 MBit/s връзка между устройствата, като реално повече от 100-120 MBit/s и да искаш не можеш да постигнеш.... и то ако устройствата са "гъз до гъз"... ае 40-50MBit/s пак е нещо
поне няма да влачиш кабели из цялата къща 

- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
Абе какви са тия скорости 300 мегабита?!? Знам, че новият стандарт е толкова, но я си помислете, за какво са ви в домашни условия? Аз 100 мегабитовата лан мрежа не мога да я натоваря, а да не говорим, че сигурно HDD-то на лаптопа няма да направи 300 мегабита константен трансфер посмъртно, така че това е някаква утопична скорост за мене. За домашни условия и 10 мегабита уайърлес са предостатъчни. Ся предполагам няма постоянно филми да преточваш... пък и ако става въпрос само за интернет и то на кабелен модем, самият кабелен модем се връзва на 10 мегабита към ПЦ-то/рутера, така че....
It's not who You are, it's who You know...
- Mollov
- Мародератор
-
Са що се палиш.... 300MBit/s е идеалната скорост.... еднопосочно... двупосочно като сложиш по 150MBit/s в посока..... теоритично... и като сложиш там загуби заради сигнала и технологията като цяло.... повече от 50-60MBit/s едва ли ще постигне.... а 50-60 хич не са много...7-8 MB/s... повече от прилично 

- logout
- старши ентусиаст
-
Honzik написа:Са що се палиш.... 300MBit/s е идеалната скорост.... еднопосочно... двупосочно като сложиш по 150MBit/s в посока..... теоритично... и като сложиш там загуби заради сигнала и технологията като цяло.... повече от 50-60MBit/s едва ли ще постигне.... а 50-60 хич не са много...7-8 MB/s... повече от прилично

150 лева linksys роутер 54GL син с антенки ... и с дебилско
150 лева linksys роутер 54GL син с антенки ... и с дебилско инсталиране секи мозе си го пусне за 10 минуи по инструкцията с картинки !!! и кликаш само некст !!!
аз си взех такова 300 метра обхват ... и върши чудна работа
аз си взех такова 300 метра обхват ... и върши чудна работа
- Mollov
- Мародератор
-
logout написа:E, няма да откажа и бърз модел с много екстри, но въпросът е дали си заслужава цената
E тоя Linsys е точно такъв... бърз и с много екстри

- logout
- старши ентусиаст
-
Honzik написа:Пък и се замисли, че за постигането на големи скорости няма как да не използват силни антени
Да ти кажа, на мен лично ми е странно, защото за този стандарт твърдят, че освен високите скорости, разстоянието е удвоено, а консумацията на енергия намалена. Дори твърдят, че батериите на лаптопите щели да издържат един час повече спрямо стария стандарт. Това го прочетох преди няколко дни като новина нейде (май в дир.бг) иначе, честно казано, не съм запознат повече от това...
П.С. То отиде малко офтопик темата, сори за което

26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2