България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
След последните страници разбрах, че има висока смъртност на пътя, защото са ни ниски данъците на апартаментите, а в Монреал са ехеее
И с минимална работна заплата 610лв (нетна заплата : 473.35 лева) можеш да караш автомобил
Кога ще го баннете Пауърката, не знам 

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Резултатите са много интересни, не се бях заглеждал, че на телефона не се виждат анкетите. (моя отговор се вижда кой е)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Моджо написа:Миии после се чудите как така за 300 000 км не съм набил спирачки нито веднъж и не съм имал опасна ситуация. Даже не мога да кажа, че карам бавно. По правилата. Извънградско макс 90, обикновено 80-85. Магистрала съм установил, че ми е най-комфортно на около 115 км/ч. Ако трябва да изпреваря имам дерман да ускоря, а ако треа да намаля се случва с моторна спирачка. Градско 40-50 , в София 60 макс. Изпреварват ме непрекъснато и навсякъде
При мен са подобни скоростите, но на моменти си тъпча газта. При последното ми прибиране от Варна към Търново само като се качих на магистралата и видях къв ад е в лявата лента - кола до кола и ми стана ясно, че карането със 120 ще значи постоянно намаляне, ускоряване, за да изпревариш по-бавните, но пък да не пречиш на колегите от лява лента. Та карах около ограничението и на моменти малко отгоре. Резултат - изпреварих трафика на магистралата и след магистралата си карах с огромен кеф без никакъв трафик и си спестих всякакви ядове по изпреварване на каквото и да било и се прибрах спокоен и с кеф, като си карах с 90тина км.
https://www.google.bg/maps/@43.0701263, ... 384!8i8192
Нова 4-лентова улица у наше село. Що я напрайха с 4 ленти, нямам идея. Супер удобна е като локация и улеснява много трафика според мен, но никой не я ползва ?!?!.
Не се сещам да съм минавал някога и да се размина с повече от 1-2 коли през деня, а минавам често.
Зимата като падна сняг не се сдържах на S кривата да мина на врати - 4 ленти, празно, пукнат човек няма. Ма ся ше дойде коленгата да каже, че трябва да отида в затвора

Та ако всички можеха да мислят, щеше да има място за всички на пътя. И за неделни шофьори, и за нормално каращи и за по-бързо каращи. Не е нужно да живеем под лупа от камери и да те глобят, само щото си жив и съществуваш.

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Само да се узакони взаимното топене с видео регистратори и гледай какво става.
Всеки ще снима всеки и ще докладва

- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Е.Димитров написа:Само да се узакони взаимното топене с видео регистратори и гледай какво става.
Те тогава ще те е страх да припикаеш някой храст в гората, да не те глобят

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
В съседните страни е същото или дори по-зле, Румъния, Турция, Гърция, Сърбия.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Цялата тая психоза я направиха медиите предимно . Само това въртят по телевизиите и по вестниците за да си пълнят времето със сензанционни новини за утрепани щото това продава . Хората изтрещяха напълно , половината нямат коли обаче са готови да бесят шофьори другите пък им правят напук да си доказват че не им пука . В тая територия всичко е нагоре с краката общо взето .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
TNT написа:След последните страници разбрах, че има висока смъртност на пътя, защото са ни ниски данъците на апартаментите, а в Монреал са ехеееИ с минимална работна заплата 610лв (нетна заплата : 473.35 лева) можеш да караш автомобил
Кога ще го баннете Пауърката, не знам
Заяждач

Болшинството от хората спазват законите, защото ги е страх от санкциите. Независимо къде. Когато това го няма, настъпва анархия. Няма значение, дали ще караш с превишена или ще си изхвърлиш боклука през балкона (друг национален спорт). Когато никой не го е страх от санкции и разчита на "давностен срок", явно има нещо сбъркано.
Проблемите са решими с малка промяна в законите и отпадане на тъпотията "давност".
p.s. Ти кога ще се ожениш?
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Моджо написа:Ми не съм съгласен за Гърция.
Твое право е, има статистики за умрели и инциденти, а и не е трудно да се види кое как е. През 3км има паметници на умрели по пътищата им.
По многото им острови масово се карат мотори постоянно без никакви каски и т.н.
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
drifty написа:Зимата като падна сняг не се сдържах на S кривата да мина на врати - 4 ленти, празно, пукнат човек няма. Ма ся ше дойде коленгата да каже, че трябва да отида в затвора
Не всяко нарушение води до инцидент, но всеки инцидент е вследствие на неспазването на правилата

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
BMW_POWER написа:p.s. Ти кога ще се ожениш?
Като ви вдигнат още данъците в Канада, за да ти свети по-силно крушката на улицата

- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
alekangg написа:Моджо написа:Ми не съм съгласен за Гърция.
Твое право е, има статистики за умрели и инциденти, а и не е трудно да се види кое как е. През 3км има паметници на умрели по пътищата им.
Аз не съм виждал грък да си кърка узото и да си тръгне без колата

Ubi dubium, ibi libertas
TNT написа:BMW_POWER написа:p.s. Ти кога ще се ожениш?
Като ви вдигнат още данъците в Канада, за да ти свети по-силно крушката на улицата
Имаме сделка

Циганският оркестър е от мен

hell's angel написа:alekangg написа:Моджо написа:Ми не съм съгласен за Гърция.
Аз не съм виждал грък да си кърка узото и да си тръгне без колатаА някои го жулят по цял ден
Чакаме потвърждение от бот-а

- Vasko_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Compact M43B16
- Детайли за колата: BMW Compact, 1994/10, автоматик, М43B16
BMW_POWER написа:Проблемите са решими с малка промяна в законите и отпадане на тъпотията "давност".
С други думи, да оставим органите да си бъркат в носа и след 20 години да се сетят, че на времето съм минал на червено и трябва да платя - във Вашия край на света така ли се прави.