България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
ДееВа, изтрило ми се е мнението, но бум-бум го е описал почти 1 към 1.
На фона на доходите в страната, никак не са ни малки данъците, таксите и всичко останало, а колегата иска да плащаме още и още и още и настина явно иска да си продаваме органите, че да можем да платим налога за държавата. Всеки коментар ти е точно такъв - дайте да качим някоя такса и данък, и всичко ще е наред. Готов си да застанеш начело на държавата, там мислят по същия начин.
На фона на доходите в страната, никак не са ни малки данъците, таксите и всичко останало, а колегата иска да плащаме още и още и още и настина явно иска да си продаваме органите, че да можем да платим налога за държавата. Всеки коментар ти е точно такъв - дайте да качим някоя такса и данък, и всичко ще е наред. Готов си да застанеш начело на държавата, там мислят по същия начин.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
.•Speeding 1-19 km/h will result in a fine of $5 per kilometre
•Speeding 20-29 km/h will result in a fine of $7.50 per kilometre
•Speeding 30-49 km/h will result in a fine of $12 per kilometre
•Speeding 50 km/h will mean an automatic court summons for the vehicle owner
As an example, someone speeding 49 km/h could see a fine of up to $718. That includes a set fine of $588, a victim surcharge of $125 and $5 in court costs, the city says
Пауърката пак обърка кабелите . Тука глобата за 50км отгоре е 700 лева при него е 880 лева ...толкова ще плати в торонто ако го гепи камерата . И то със съдебните разноски иначе глобата му е 705лева чисто само санкцията . С неговите доходи това е все едно бълха го ухапала ....обаче за 180 лева горница дето го чарджи съдията ни проклина и кълне тука като някаква врачка . Какво са 700 лева за редовия български шофьор всеки сам може да прецени . За пауърката са нищо то е ясно ...канада баце

На това отгоре тия скръндзи в торонто крадът камерите , вместо честно като редови западняци да си плащат смешната глобичка
https://www.cbc.ca/news/canada/toronto/ ... -1.5453352
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
seimo написа:BMW_POWER написа:seimo написа:Поверка пак се омотаИ в двете държави брой автомобила на глава от населението са горе долу еднакво число. Сега да ти снимам ли обществения транспорт и в едната и в другата
Само не мойм да разберем кво чиниш в Канада като тук е данъчния рай на земята. Идвай прави милиони кво прайш там
Я дай пак? За какво конкретно говорим???
Кажи чесно
Кажи за какво говорим?
Линка с глобите излезе от сайт на МВР. Ако там не е вярно, аз съм пас.
Джордана, ела тук у вдигни +50км Това дето си го пейстнал може и да размекне сърцето на съдията

Джордана, специално за теб:
When you are charged for Speeding over 50 km/h in Ontario, you are not given a traffic ticket with a fine, but instead receive an automatic summons to court. ... In addition to a fine between $2,000 and $10,000, your conviction will dramatically impact your insurance rates and could even mean up to 6 months jail time.
Превод?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
BMW_POWER написа:Бум Бум, не си прав. Никой не иска бъбреци или каквито и да е органи. Цените в София вече гонят тези в Монреал и Отава. Ми щом можеш да удариш на масата +100К евро за панела в краен квартал, защо да не можеш да платиш 2К годишен данък? Или караш кола за 50 минимални месечни заплати, ще си плащаш за това.
За кое не съм прав?

Данъка в Монреал 0,85 промила, в София 1,875 промила. 2 пъти и нагоре по-висок. А гледам, че и всяка година пада, а тук всяка година се качва. Аз ли съм виновен, че данъчната оценка в София е по-ниска от тая в Монреал? Да поискам да я повишат? Ако да на база на какво? Колко да струва едно жилище в гетото?
А като карам кола за 50 минимални заплати това са 30к, много ли е? Да се чувствам гузен ли? Данък, гражданска и винетка на тая кола са 3,33% от стойноста й. Малко ли са? Колко да плащам, 30, 300, 3000% на година? Какво получавам срещу тия 3,33% сега, път ли, сигурност ли, какво? А за да извадя тия 30к за кола, ако парите са от заплати в рамките на една година, то държавата е прибрала чисто 15 от тях. Т.е. за да си купя кола за 30, трябва да съм изкарал 45к. Малко ли са?
Поверка ся тряя та цитирам ли
Обясняваш ми че във Франция не всеки може да си позволи кола. Еми да ама на човек се падат толкова колкото и в Бг. А сега представи си обществения транспорт да беше като нашия дали нямаше процента да скочи в небето. И като си се запънал за тая Франция добре кажи колко струва да поддържаш примерно една 20 годишна Корса 50 коня бензин на година. В БГ грубо е около 400лв (ГО,винетка,преглед,данък) или 2/3 от минималната. Кажи сега колко е във Франция и дали е над 1000евро (2/3 от мин раб заплата за Франция). Тва че там такава кола я купувам с 1-2 дена работа като берач на ягоди не го коментираме

BMW_POWER написа: Какво Франция? Каква кола ще караш там с минимална заплата? Никаква. А в бг-то просто се огледай.
Обясняваш ми че във Франция не всеки може да си позволи кола. Еми да ама на човек се падат толкова колкото и в Бг. А сега представи си обществения транспорт да беше като нашия дали нямаше процента да скочи в небето. И като си се запънал за тая Франция добре кажи колко струва да поддържаш примерно една 20 годишна Корса 50 коня бензин на година. В БГ грубо е около 400лв (ГО,винетка,преглед,данък) или 2/3 от минималната. Кажи сега колко е във Франция и дали е над 1000евро (2/3 от мин раб заплата за Франция). Тва че там такава кола я купувам с 1-2 дена работа като берач на ягоди не го коментираме

Последна промяна seimo на 03 Окт 2020, 23:18, променена общо 1 път
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Той Пауърката нали се пробва в Европа, нещо не му хареса и се върна с 200 в Канада, щото на фона на соц цирка в западна Европа, канадците са бесни капиталисти
Обаче на чужд гръб има страшни предложения. Много се репчеше и за частното здравеопазване, ама в Канада нещо прекрасното им универсално държавно не му отърва и ползвал частно в България и т.н. лицемерието е безкрайно. Джорданката да не го засягам и него, сигурно се осигурява на минимална и се прай на луд с прогресивния данък, който няма да плаща и си въобразява, че е най-големия тарикат и само той се е сетил затова... айде да не продължавам нататък.

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
bum_bum написа:BMW_POWER написа:Бум Бум, не си прав. Никой не иска бъбреци или каквито и да е органи. Цените в София вече гонят тези в Монреал и Отава. Ми щом можеш да удариш на масата +100К евро за панела в краен квартал, защо да не можеш да платиш 2К годишен данък? Или караш кола за 50 минимални месечни заплати, ще си плащаш за това.
За кое не съм прав?
Данъка в Монреал 0,85 промила, в София 1,875 промила. 2 пъти и нагоре по-висок. А гледам, че и всяка година пада, а тук всяка година се качва. Аз ли съм виновен, че данъчната оценка в София е по-ниска от тая в Монреал? Да поискам да я повишат? Ако да на база на какво? Колко да струва едно жилище в гетото?
А като карам кола за 50 минимални заплати това са 30к, много ли е? Да се чувствам гузен ли? Данък, гражданска и винетка на тая кола са 3,33% от стойноста й. Малко ли са? Колко да плащам, 30, 300, 3000% на година? Какво получавам срещу тия 3,33% сега, път ли, сигурност ли, какво? А за да извадя тия 30к за кола, ако парите са от заплати в рамките на една година, то държавата е прибрала чисто 15 от тях. Т.е. за да си купя кола за 30, трябва да съм изкарал 45к. Малко ли са?
Бум Бум, не си прав. Няма да коментирам линка, може да е верен. Ето ти действителна обява, която можеш да купиш още твое днес, мое утре:
https://www.realtor.ca/real-estate/2243 ... -britannia
Данъчната оценка на този апартамент е около 200К. Плаща Annual Property Taxes - $1,858 Колко апартамента в бг за 100К евро имат 900-950 евро (малко под 2К) годишен данък? Ами къщите за по и над милион? Мой много добър приятел живее в Световрачане и той ми каза за 10лв годишен данък на двустайна панелка. Ако ме пързаля е друг въпрос.
В Кебек има и една друга такса, която плащаш към данъка на имота. TAXE SCOLAIRE. Ние 2015г плащахме $600. На апартамент с данъчна оценка около 205К данъците общо бяха 3К без много малко. Това беше в Laval.
https://www.google.ca/maps/@45.5486946, ... 384!8i8192
Aпартаметът направо на втория етаж в ляво.
Ако не вярваш, можеш да се свържеш с който искаш брокер в https://www.realtor.ca/ и да питаш за всичко, което те интересува.
Отидохме много настрани, ама да се върнем към темата. Щофьорската книжка тук струва 90$ за пет години. В Кебек $86.34 годишно, ако нямаш издънки. С всяка точка цената расте.
https://saaq.gouv.qc.ca/en/saaq/rates-f ... g-licence/
Отделно расте и застраховката. За нея пък да не говорим, че става страшно. И ако не си си платил всички тикети, шофьорска кмижка ЙОК!
В бг-то нещата са тотално сбъркани. Колите са скъпи, после вече ядове няма. Трябва да е обратно. Евтини коли и скъп сервиз. Високи данъци, скъпи сервизи и паркинги. Нещата ще се изчистят за няма и година.
Апропо, аранжорчето нали не ме четеше? Защо коментира??? Какъв е проблема, да си плащаш и да ползваш сервиз? Откога е срамно да си плащаш???
Малко като заяждане, ама съвсем в реда на нещата. Дайте, моля ви, който знае, адрес на Стинката. Искам да му изпратя ето това:
https://bg-pet.com/Bird/accessories/nistkasten.htm
Искам да знам, че е направил нещо през живота си.
Благодаря предварително!
seimo написа:Поверка ся тряя та цитирам ли
BMW_POWER написа: Какво Франция? Каква кола ще караш там с минимална заплата? Никаква. А в бг-то просто се огледай.
Хайде и теб да те обслужа

https://www.carspending.com/bg/vehicle/ ... a-sportage
Пиша в CAD, ама сайта ги обръща в левове. Застраховката ни е $75 месечно (едностранна ГО), данъка е към $120 на година. Поне така каза "шефа". Тя кара, тя плаща. В Лавал беше над 200, в Монреал над 300. Нямам идея, колко са сега. Тук двама души на минимална не могат да си позволят да имат кола. Освен ако не ядат само консерви. А сам на минимална, хехе, ще караш колело 12 месеца. Картата за градски ще ти е прекалено скъпа.
Баси, сетих се, че и аз карам колело почти цяла година

Поверка измяташ се като да не казвам какво
Нали беше много убеден за Франция кво стана де избяга в Канада. Иначе пак се омота не че съм очаквал друго
Колко ви е минималната? Щото на такава кия в БГ данъци и такси са грубо една МРЗ. 75х12+200 е равно на колко 1100. Я да чуя колко е минималната там или удобно ще се извъртиш пак 

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
в сериозни подробности изпаднахте... истината е, че трябва да има "и пръчка, и морков", тук има само пръчка 

Последна промяна vicho на 04 Окт 2020, 23:10, променена общо 1 път
You said: "Time will change!" What if it changes you?
seimo написа:Поверка измяташ се като да не казвам каквоНали беше много убеден за Франция кво стана де избяга в Канада. Иначе пак се омота не че съм очаквал друго
Колко ви е минималната? Щото на такава кия в БГ данъци и такси са грубо една МРЗ. 75х12+200 е равно на колко 1100. Я да чуя колко е минималната там или удобно ще се извъртиш пак
Малей, ти да не си клонинг на Стинката

Минималната при мен е $14.25 на час. Смятай, 52 седмици по 40 часа, по 14.25.
Наскоро давах на Джорданката тази сметка. Говорим, ако си късметлия. Защото в момента на няколко милиона им дават по $2К на месец, от които ще трябва да върнат средно $500 догодина като такси.
Преди да започнеш сметките, намерих ти доста евтина стая. Само $500 на месец

Питай още, ще ти кажа

Вичо, тук отдавна морковът го няма в менюто. За два мандата еваха мамата на всичко.
vicho написа:в сериозни подробности изпаднахте... истинате е, че трябва да има "и пръчка, и морков", тук има само пръчка
Тука даже и пръчка няма

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Ква пръчка има тука
. Допреди лазерните камери, беше тотална анархия. Сега поне по големите пътни артерии и булеварди се кротнаха малко поне със скоростта.
Не сте виждали какво е пръчка изобщо. В Германия е много евтино уж, ама като повториш няколко пъти и ходиш на психотест
Не знам колко ще го минат тука 

Не сте виждали какво е пръчка изобщо. В Германия е много евтино уж, ама като повториш няколко пъти и ходиш на психотест

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
За да падне смъртноста на пътя , трябва да се вдигнат цените на наемите на монтьорските услуги на интернета ....поправете ме ако пропускам нещо . Поне колкото плаща пауърката а защо не и повече ? Мисля че това е ключът за бараката ..бил е под изтривалката през цялото време 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
Jordana написа:За да падне смъртноста на пътя , трябва да се вдигнат цените на наемите на монтьорските услуги на интернета ....поправете ме ако пропускам нещо . Поне колкото плаща пауърката а защо не и повече ? Мисля че това е ключът за бараката ..бил е под изтривалката през цялото време
Абсолютно!
Плюс забрана на "самоделни" ремонти пред блока. Купувам си от Бум Бум накладки втора употреба и си ги монтирам сам. И понеже съм майстор, първото ми спиране е в колата пред мен на светофара. Кой е виновен в случая? Къде по Света можеш да оставиш един тон скрап пред блока с години и да не плащаш данък?