BMW F10/F11 - мнения за начинаещи, бързи въпроси и отговори
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- xexoral
- младши ентусиаст
-
- Кара: f11 m550d
- Мечтае да кара: 911 turbo s
Re: BMW F10/F11 - мнения за начинаещи, бързи въпроси и отгов
То пилкингтон не е ли марка стъкла? Или имат и сервиз едноименен у нас?!
Sent from my iPhone using Tapatalk
- piNky
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 530 xDrive '13
xexoral написа:Здравейте, видях, че има стари теми, нова не ми се отваря също така не ми се задълбава кооой знае колко.
Спука ми се челното стъкло от камък. Нямам официален сервиз по каското. Първо - има ли смисъл да си доплащам над изплатеното по експертна оценка, за да си сложа оригинално?
Второ - звънях на кобра казаха ми, че имат 2 - китайско и европейско, марката не се знае........ Застрахователят, Булстрад, казват, че ще ми сложат европейско уж. Дали ще е така?
Кобра ОК ли са да ги избера за тази работа?
Благодаря предварително за съветите.
Ако имаш head up единственият ти вариянт е да сложиш оригинално, иначе ще ти е размазан образа.
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
Тогава каското няма да има избор освен да ти сложи оригинален джам...
"Чемодан, вокзал, Москва"
- xexoral
- младши ентусиаст
-
- Кара: f11 m550d
- Мечтае да кара: 911 turbo s
BMW F10/F11 - мнения за начинаещи, бързи въпроси и отговори
Интересното е, че от кобра изрично ме питаха дали имам хедъп, камера и сензор и чак тогава провери дали имат такова стъкло. “Европейското” ако е пак от пилкингтън и е за кола с хедъп, пак ли ще е размазан образът?
Иначе да, бих писал жалба ако не е добре. Предполагам това има предвид бай Илия

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
За хедъп стъклата са специални, като има си за хедъп и китайски и на други фирми освен ОЕМ.
Изпратено от моят Mi 9T Pro с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят Mi 9T Pro с помощта на Tapatalk
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
xexoral написа:То пилкингтон не е ли марка стъкла? Или имат и сервиз едноименен у нас?!
В София има сервиз за Pilkington, близо до Кобра в Орландовци

- krissso
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G20
xexoral написа:Интересното е, че от кобра изрично ме питаха дали имам хедъп, камера и сензор и чак тогава провери дали имат такова стъкло. “Европейското” ако е пак от пилкингтън и е за кола с хедъп, пак ли ще е размазан образът?
Мойто беше сменявано с Пилкингтън (без БМВ логото) и хед-ъпа си се виждаше кристално. Но се увери че автоматичните дълги работят с него.
- piNky
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 530 xDrive '13
krissso написа:xexoral написа:Интересното е, че от кобра изрично ме питаха дали имам хедъп, камера и сензор и чак тогава провери дали имат такова стъкло. “Европейското” ако е пак от пилкингтън и е за кола с хедъп, пак ли ще е размазан образът?
Мойто беше сменявано с Пилкингтън (без БМВ логото) и хед-ъпа си се виждаше кристално. Но се увери че автоматичните дълги работят с него.
Оригиналните стъкла са Пилингтън, така че май само те имат за кола с хедъп.
- vankata 1296
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: С TOYO
- Мечтае да кара: F11 ///М
F11 535i какви са му проблемите? Вериги, дюзи, валвтроник. Спрямо F11 530d 258кс кой е по добрия вариант?
Насочил съм се към дизела като след закупуване се почва с вериги, маслена помпа, дюзи, обслужване на автомат, основни и биелни лагери и др.
За 535i почти нямам информация освен, че харчи повече, по малко нютони(400) спрямо дизела(520),
Харчи масло. Пред дилема съм 535i или 530d.
Насочил съм се към дизела като след закупуване се почва с вериги, маслена помпа, дюзи, обслужване на автомат, основни и биелни лагери и др.
За 535i почти нямам информация освен, че харчи повече, по малко нютони(400) спрямо дизела(520),
Бензина е твърде вероятно да го намериш на по-малко километри, доколкото знам обаче е по-капризен, или поне с такива впечатления оставам от темата за 335 в е90 раздела. Ако решиш да засилваш - бензина има повече потенциал, дизела ще удари малко над 300кс при стейдж 1, бензина доста повече.
Аз искам просто да се возя и ми е горе-долу все тая колко върви, стига да е достатъчно. Бих взел дизела - гори по-малко и е по-продаваем след това.
Аз искам просто да се возя и ми е горе-долу все тая колко върви, стига да е достатъчно. Бих взел дизела - гори по-малко и е по-продаваем след това.
- vlado6669
- младши ентусиаст
-
- Кара: E53 4.8, X6 2008 и X5 2011 5.0i
- Мечтае да кара: новата М X5 ...
- Детайли за колата: всичките са манияяяяяяяя....
vankata 1296 написа:F11 535i какви са му проблемите? Вериги, дюзи, валвтроник. Спрямо F11 530d 258кс кой е по добрия вариант?
Бензиновия N55B30 няма проблеми с вериги и дюзи като предшественика N54, детските му болести са валвтроника, изпичане от по-високата температура на гарнитурите на капак клапани и около масления филтър, водна помпа и горивна високо налягане. Иначе е доста сигурен бензинов двигател, труден за газификация

Не, че е най-важният въпрос, но някой знае ли вътрешните прагове на F07 трябва ли да светят по принцип или си е допълнителна екстра? При мен бе светят (колата има амбиентноносветление), докато на друго такова, но по-ново светеха, а изглеждат външно 1:1.
- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
vankata 1296 написа:F11 535i какви са му проблемите? Вериги, дюзи, валвтроник. Спрямо F11 530d 258кс кой е по добрия вариант?
Което и да вземеш, отваряй и гледай за стружки масления филтър. Основни и биелни лагери могат да заминат и при двете, но май на бензина по-често, а при дизела ако е 313кс. И навременна смяна на масло е доста важно, и към твоя списък прибави и филтър картерна вентилация с тръбичките, който е в капака, и не е малко пари (за бензина).
krissso написа:xexoral написа:Интересното е, че от кобра изрично ме питаха дали имам хедъп, камера и сензор и чак тогава провери дали имат такова стъкло. “Европейското” ако е пак от пилкингтън и е за кола с хедъп, пак ли ще е размазан образът?
А има ли какво да се направи ако автоматичните дълги не работят след смяната? Хедъпа се вижда супер.
- krissso
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G20
За съжаление не.