Политическа.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Re: Политическа.

Мнение от Bogat-Beden » 23 Сеп 2020, 19:41

alx написа:
с изключение на уважението към милиционера останалите точки са верни. сега дали са плюсове или минуси всеки да си решава

Taка е, беше си земен рай.
Вече защо някакви объркани хора искаха да бягат и ги стреляха или пребиваха до осакатяване на границата, всеки сам да си решава :bchug:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 23 Сеп 2020, 19:59

Страшни хора са били това обърканите... От съветския в евросъветския съюз. От колец на колец :mhihi:
Изображение
ATR-42/72

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 23 Сеп 2020, 20:05

Аз затова не избягах ....да не ме пребият на границата . Взехме едни гуми от един гараж , след това ни биха в районото с дървения крак от дивана в стаята за разпити . По вратъ не остават синини но боли много .... да знаете в случай че се наложи да биете някой . След това писах самопризнания и преписвах два дена вестник народно дело в следствения арест и ни пуснаха . След това исках да избягам щото вече бях дисидент ...но се отказах щото щяха да ни бият и на границата . :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 23 Сеп 2020, 20:05

Нема как да знаеш рай ли е било или ад, че си бил твърде малък. А пък 70-те години даже и не си бил роден.
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 23 Сеп 2020, 20:10

Bogat-Beden написа:
НРБ – времена, в които стругар или шофьор бе също престижна професия.
Автор: Всички, които са живели в НРБ
:lol: :lol:

Международен шофьор беше една от най-престижните професии след барман.
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 23 Сеп 2020, 20:13

Помня, шоколади и дънки, символ на статус
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 23 Сеп 2020, 21:41

Туризма, транспорта и корабоплаването са били върха на сладоледа. Защо? Ми много просто, защото... твърда валута, затва :lol:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 24 Сеп 2020, 7:50

alx написа:с изключение на уважението към милиционера останалите точки са верни. сега дали са плюсове или минуси всеки да си решава

Абе и други изключения се откриват, или поне са нужни уточнения... По телевизията не показвали силиконки - ами кога да ги показват, като имаше само един канал (после станаха два), който предаваше по няколко часа на ден? Новини, някакъв концерт или народна музика, руски филм и... химна за лека нощ. Не ми я хвалете онази телевизия... Гледайте сега БНТ1 и си представете същото, само че B-W, 4 часа вечер, от които 2 часа ви приказват само за ББ и Путин (да речем). Честно казано - бих предпочел силиконките (ако имах такъв избор де, но нямах...).

В гастронома нямало камери и охрана - факт, ама какво се предлагаше? И оставете магазините в София, говоря за провинцията... Кучешка радост за 3,60, кашкавал (ако имаш късмет), олио и маслини (пак на късмет). Ако онези гастрономи бяха заредени както са магазините сега, не охрана с камери, ами и армията нямаше да ги опази - народът щеше да ги разграби за минути... :mhihi: :mhihi:

За образованието съм съгласен - беше качествено. То се оказа най-успешната инвестиция през живота ми, изплатила се многократно.
Excellent! Steven is my name!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 24 Сеп 2020, 8:35

По принцип аз лично приветствам когато темата избие в посока на спомени за соца /а тя винаги избива натам/ главно защото днешния българин трябва да има база за сравнение . Лошо по лошо най лошо :mhihi: ...с истинско умиление чета спомени на участници в събитията и на такива които не са участвали поради възрастови ограничения но си спомнят добре всичко . Само не мога да разбера защо се убеждаваме колко е добре сега като се равняваме по социалния статус преди 40 години ???!! А защо не по време на турското робство , там ще има още по фрапираща разлика в полза на сега ? Защо не се сравняваме със най доброто сега 2020г по света ? Европа като цяло може да ни бъде добра база за такъв сравнителен материал . Ясно че сме зле , но като си заравяме главите в пясъка няма да стане по добре . Политиците както и преди ни убеждават колко сме добре , и преди и сега светлината в тунела на битието ни е светлината от насрещно идващия влак . И преди и сега това е политически коректното говорене . С тая робска логика и следващите 30 години ще минат и пак ще нищите колко лошо било при соца ...това за младежите родени след 1990 дето си спомнят добре соца :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 24 Сеп 2020, 10:54

Изображение :ok:
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 24 Сеп 2020, 12:30

Чета и се чудя, този неземен капацитет под кой ник пише тук :roll:

https://www.youtube.com/watch?v=rUwr8zJczYs

Хора, които 89-та са били макс 4-6 годишни (да не кажа, че не са били родени) разправят такива небивалици от първо лице, че просто не е истина. Какво сте чували за "кучешката радост" преди? Кучетата го ядяха. Сега не щат. Сигурно им идва много гурме? При соца на почит бяха всички, на които професиите завършваха на "-джия". Пропуснали сте "бензинджия" малко по-нагоре. Също беше престижна професия. И няма нищо лошо в това :dunno:

По темата. Писах го веднъж в друга тема, ще го направя пак. Вижте малките деца в пясъка и тези, дето тръгват на училище. Ще минат още 15 години и те ще станат на по 18-22. Тогава ще ви попитат:

А бе, дърто!? Какво пък вие направихте за 45 години? Какво ще им отговорите? Че за всичко са виновни комунистите? Че след 15 години ще са останали едни 4.5 милиона макс и от тях три ще са "пенсионери"? Всички цифри на сладкарчето са пропаганда и статистически гимнастики. Нека спрат еврофондовете и какво правим тогава?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 24 Сеп 2020, 16:29

https://m.dnevnik.bg/politika/2020/09/2 ... _bulgarin/

Възможност за срочна служба в доброволния резерв на въоръжените сили за граждани на възраст до 40 години въведе парламентът на първо четене днес. Става въпрос за служба в продължение на шест месеца, за която доброволците ще получават възнаграждение, здравно и социално осигуряване.

До тук добре, една глупост по-малко. Да видим как ще заровим това с промяната на конституцията, че там възможностите за вреди са още по-големи.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 24 Сеп 2020, 19:40

Много рано дриснаха, трябваше поне да изчакат след изборите щяха да прилъжат някой друг чесън да гласува за тях :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 24 Сеп 2020, 21:18

alx написа:с изключение на уважението към милиционера останалите точки са верни. сега дали са плюсове или минуси всеки да си решава

Бях на 7-8 години и се пързаляхме в някакъв парк зимата. Пристигнаха едни по-големи и ми взеха якето да се пързалят върху него. А в джоба му бях си прибрал часовника, електронен с елка :mhihi: Като ми върнаха якето часовника го нямаше.

Баща ми ме заведе в милицията да обясня какво е станало. На другия ден милиционерите ме взеха и ме закараха в някакво училище. Пред вратата извикаха някой и се оказа нашия човек.

Та може и да съм бил малък и да не съм разбирал как работи системата, но определено се впечатлих и от тоя момент натам исках да съм милиционер.

А сега всеки второкласник знае, че ушев е педераст, защото спи в патрулката, крие се зад кофите, е последния човек на който можеш да разчиташ за защита и разкриваемостта на кражбите клони към нула.
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 24 Сеп 2020, 21:58

bum_bum написа:... А в джоба му бях си прибрал часовника, електронен с елка...

Такива имаше само в Кореком ....

Просто казвам :OT:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата