Политическа.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: Политическа.

Мнение от steeN » 14 Сеп 2020, 5:47

Не знам, ти си специалиста. Що не ми кажеш какво ще се случи? Разкажи нещо и за тва как си влязал на 30 в казармата като сме на тази тема :paranoid:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 14 Сеп 2020, 18:01

Като не знаеш к'во се буташ да си на всяка манджа мерудия ? (р) :mrgreen:
Още някоя друга интрига няма ли да завъртиш? :mhihi: Врачка съм бил, са и строител ме изкара. :mhihi: :mhihi: :mhihi: Съвсем преплете кабелите от тоя Гугъл.
Не съм влизал на 30, на 26 ме прибраха, че малко повече учене падна. Като ваканция ми се стори, след толкова прави и обратни задачи, ТФП, гравика, магнитка, сеизмика и АЯФ. Като цяло - марширувахме и чистихме листа на летището у Щръкландия, после останки от подземни КП-та и планшети, Христо, Венера, Слон и накрая най-вече патрули, със сгъваема какалашка (99% ги проспивахме), оти за НАТО не им трябваха вече, тия, прежде изброените неща. Та така с ВВС-то ... писал съм из темите, ходи си търси к'вото ти трябва, мен тая тема не ме вълнува. :mhihi:
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 15 Сеп 2020, 7:41

Интриги аз не въртя, ти си фантазьора от години тук сороси мороси, нпо-та, платен съм бил :mhihi: Ебаси комплексарщината. Нямаше нужда да се обясняваш за синдрома на вечния студент, въпроса беше реторичен.
Както и да е, вече мненията на злобното трио не ги виждам, щото не ми носят никаква полезна информация както обясних защо, та не се хабете :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 15 Сеп 2020, 8:02

Шматка, даже не знаеш к'во искаш и за к'во ревеш :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ubi dubium, ibi libertas

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi / Волво ЕХ30, 428 к.с.

Мнение от sssssl » 15 Сеп 2020, 15:20

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 19 Сеп 2020, 20:58

Омръзна ми да ме питат какво е било НРБ за мен. Сега ще ви напиша какво е било НРБ за 99% от народа. Останалият 1% бяха в Белене!
За обикновения човек Народната република не бе долар за 96 ст. Не бе и мощна индустрия. Не бе и ДС.
За обикновените хора 99% НРБ беше нещо уникално.
Когато ходехме по улиците на който и да е град или село, не само няма кой да те нападне, ами и да те напсува! Решетки по прозорците? Стига, бе - това да не е затвор. Железни врати по входовете? Та ние не сме били диваци! Нито наркомани, нито просяци, нито крадци.
НРБ - това е, когато познаваш всички в блока, дори когато е на 16 етажа. Може да влезеш при всеки и да си поискаш захар, сол или каквото и да е.
НРБ - това е, когато възрастен се качва в градския транспорт и младите като по команда ставаха да отстъпят място. Така ни учеха.
НРБ - тогавашните гастрономи работеха като днешните магазини. Вървиш и буташ количката, но нямаше никаква охрана. Бележката за сирене лелката я пишеше с молив отгоре на хартията. Нямаше камери за наблюдение. На никого не му минаваше през главата да краде.
НРБ – най-доброто образование, и то без пари.
НРБ – времето, когато малцинствата ги ограмотяваха и те работеха по строежи и комунални предприятия. Всички!
НРБ – време, в което улиците бяха излизани до блясък и кметството не плащаше милиони на някакви олигарси.
НРБ – време, в което българският милиционер не мъкне загубилото се дете в милицията, а го изпраща до вкъщи и го предава на родителите му и после отдава чест! И не заради някаква изгода! Към милиционера имаше уважение!
НРБ – време, в което големите можеха да се доближат до дете и да го попитат има ли нужда от помощ! Днес такъв ще го обвинят в какво ли не!
НРБ – време, в което всеки оставяше ключа под черджето на вратата. Никой не крадеше.
НРБ - от работата ти даваха на смешни цени жилище! Ипотека никой не знаеше какво означава! Банкерите не бяха толкова алчни, а властта им чупеше ръцете от китките!
НРБ – време, в което по телевизията не показваха камари трупове и силиконови гърли. Предаванията бяха познавателни и образователни.
НРБ – времена, в които, ако не отидеш в магазина една година, цените после бяха същите!
НРБ – времена, в които стругар или шофьор бе също престижна професия.
НРБ – времена, в които охранител в училище бе извращение! Най-страшна бе леля Пена с парцала за миене.
Не знам как да обясня по добре какво е НРБ за 99% от хората.
Автор: Всички, които са живели в НРБ
:lol: :lol:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 19 Сеп 2020, 21:05

И кое е смешното?
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 20 Сеп 2020, 9:43

Тоя тип риторика не беше така актуална 90те години , хората имаха големи надежди за бъдещето гледаха напред не назад . Политически коректното говорене беше добило една безспорна форма на увереност за светлото бъдеще което ни очаква само да докопаме членство в НАТО , само да докопаме членство в евросъюза , само още малко не ни достига и ставаме западняци . 5-6 години най много 7 и сме в капиталистическия рай .
Тоя тип риторика "соца VS сега " стана много актуална последните 10-15 години по една много проста причина - светлото бъдеще нещо не се случва както обещаваха политиците от прехода . Аз лично считам такава риторика за капан в който се вкарват хората за да се отклони темата в някаква малоумна посока колко лошо било преди и колко е хубаво сега . Ама не се сравнявайте с неща преди 30 години бре , сравнявайте сега какво е в Европа бре . Реално последните 10 години в които герб управлява са години на истински застой в социално икономическите сфера и икономика . С такива ретроспекции няма да объркате хората , това не са 90те години да кълват като шарани на такава кукичка . Милиони българи пътуват и работят по целия свят и много добре виждат какво е навън и какво е тука .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 20 Сеп 2020, 21:45

Звучи доста логично..

https://fakti.bg/bulgaria/512120-veliza ... -reketyori
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 23 Сеп 2020, 8:51

https://news.bg/politics/nikolay-malino ... i-dps.html

Николай Малинов прави партия с русофилите извън БСП и ДПС

БСП изгубиха руското спонсорство явно. Ще трябва да разчитат на ЕС. Май е време да се сдобрят със Станишката :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 23 Сеп 2020, 9:34

При положение че от 30 години има партия на туркофилите и то парламентарно представена , защо да няма на русофилите , на германофилите , на франкофоните , на грамофоните и изобщо на всеки който се чувства не българин в България ? :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 23 Сеп 2020, 10:57

В още една графа сме "първенци" :ok: При 113е средно, ние сме с 11е. После що сме велика сила по всички спортове, най-болните и т.н.

Изображение Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 23 Сеп 2020, 16:46

steeN написа:https://news.bg/politics/nikolay-malinov-pravi-partiya-s-rusofilite-izvan-bsp-i-dps.html

Николай Малинов прави партия с русофилите извън БСП и ДПС

БСП изгубиха руското спонсорство явно. Ще трябва да разчитат на ЕС. Май е време да се сдобрят със Станишката :mhihi:

Не знам що си мисля, че това би наляло вода в мелницата на ГЕРБ - една такава партийка като нищо ще влезе, макар и на ръба, в парламента и в една бъдеща коалиция ще играе патерицата. Тоест руснаците получават допълнителен лост в едно бъдещо правителство. Отделно ще открадне главно от гласовете на БСП, а и не само.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 23 Сеп 2020, 16:48

Bogat-Beden написа:
Омръзна ми да ме питат какво е било НРБ за мен. Сега ще ви напиша какво е било НРБ за 99% от народа. Останалият 1% бяха в Белене!
За обикновения човек Народната република не бе долар за 96 ст. Не бе и мощна индустрия. Не бе и ДС.
За обикновените хора 99% НРБ беше нещо уникално.
Когато ходехме по улиците на който и да е град или село, не само няма кой да те нападне, ами и да те напсува! Решетки по прозорците? Стига, бе - това да не е затвор. Железни врати по входовете? Та ние не сме били диваци! Нито наркомани, нито просяци, нито крадци.
НРБ - това е, когато познаваш всички в блока, дори когато е на 16 етажа. Може да влезеш при всеки и да си поискаш захар, сол или каквото и да е.
НРБ - това е, когато възрастен се качва в градския транспорт и младите като по команда ставаха да отстъпят място. Така ни учеха.
НРБ - тогавашните гастрономи работеха като днешните магазини. Вървиш и буташ количката, но нямаше никаква охрана. Бележката за сирене лелката я пишеше с молив отгоре на хартията. Нямаше камери за наблюдение. На никого не му минаваше през главата да краде.
НРБ – най-доброто образование, и то без пари.
НРБ – времето, когато малцинствата ги ограмотяваха и те работеха по строежи и комунални предприятия. Всички!
НРБ – време, в което улиците бяха излизани до блясък и кметството не плащаше милиони на някакви олигарси.
НРБ – време, в което българският милиционер не мъкне загубилото се дете в милицията, а го изпраща до вкъщи и го предава на родителите му и после отдава чест! И не заради някаква изгода! Към милиционера имаше уважение!
НРБ – време, в което големите можеха да се доближат до дете и да го попитат има ли нужда от помощ! Днес такъв ще го обвинят в какво ли не!
НРБ – време, в което всеки оставяше ключа под черджето на вратата. Никой не крадеше.
НРБ - от работата ти даваха на смешни цени жилище! Ипотека никой не знаеше какво означава! Банкерите не бяха толкова алчни, а властта им чупеше ръцете от китките!
НРБ – време, в което по телевизията не показваха камари трупове и силиконови гърли. Предаванията бяха познавателни и образователни.
НРБ – времена, в които, ако не отидеш в магазина една година, цените после бяха същите!
НРБ – времена, в които стругар или шофьор бе също престижна професия.
НРБ – времена, в които охранител в училище бе извращение! Най-страшна бе леля Пена с парцала за миене.
Не знам как да обясня по добре какво е НРБ за 99% от хората.
Автор: Всички, които са живели в НРБ
:lol: :lol:

с изключение на уважението към милиционера останалите точки са верни. сега дали са плюсове или минуси всеки да си решава
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 23 Сеп 2020, 19:29

streetz написа:...

Няма да влязат според мен. Ако вземат от някъде ще е от Възраждане, Патреотите и такива. Подценяваш твърдия електорат на БСП според мен. А с ГЕРБ вероятно ДеБъ ще се коалират колкото и сега да се бият в гърдите, че няма.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата