Светна чека

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Светна чека

Мнение от Denis1903 » 21 Сеп 2020, 20:22

Колеги тази сутрин докато отивам на работа в един от светофарите на тръгване и дадох малко по рязко газ и след 100 200 метра ми светна чека . Един приятел след няколко дена ще закачи колата на диагностика . Днес изкарах клемите с надеждата , че грешката ще се изтрие , но няма ефект свети си постоянно . Иначе не усетих разлика във вървежа на автомобила . Имате ли някакви идеи за какво става дума ? Колата е е46 м54б30 . Благодаря

Изпратено от моят Redmi Note 8T с помощта на Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Светна чека

Мнение от zvetiko » 21 Сеп 2020, 20:34

Колега, приятелят ти ще каже- има десетки причини и стотици комбинации.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Denis1903 » 22 Сеп 2020, 19:39

Здравейте ! Днес закачихме автомобила и изписа немалко грешки . Имам грешка в плафона на крушките (той беше спрял да работи ) , после в аербег ( той си светеше аербега ) . Тези ги знаех аз . Сега към тези за които не знаех .грешка в ДСЦ-то и Ламбда сонда . Момчето , каза че е светнало заради ламбда сондата и можело алед известно време отново да се появи същата грешка . Да ама аз от три години не съм го имал този проблем . Според вас на какво се дължи това ?

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E83 3.0i, ex e46, Е34, Е36
Детайли за колата: M54B30, Mystic blau metallic, High speed setup, s861a

Мнение от The Heartlistener » 22 Сеп 2020, 19:58

Denis1903 написа:Здравейте ! Днес закачихме автомобила и изписа немалко грешки . Имам грешка в плафона на крушките (той беше спрял да работи ) , после в аербег ( той си светеше аербега ) . Тези ги знаех аз . Сега към тези за които не знаех .грешка в ДСЦ-то и Ламбда сонда . Момчето , каза че е светнало заради ламбда сондата и можело алед известно време отново да се появи същата грешка . Да ама аз от три години не съм го имал този проблем . Според вас на какво се дължи това ?

То беше ясно предварително че е от ламбда сонда. Човекът е трябвало да те просветли все пак за коя ламбда иде реч... Предполага се че някоя от задните сонди /след катализаторите/ е "изпищяла" за ефективност на катализатора.
Колега, хубаво е при диагностика да се запомни точния текст или код на грешката, за да дадем адекватно мнение.
Ако не можеш да правиш велики неща, прави дребни неща по велик начин...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Denis1903 » 22 Сеп 2020, 20:09

The Heartlistener написа:
Denis1903 написа:Здравейте ! Днес закачихме автомобила и изписа немалко грешки . Имам грешка в плафона на крушките (той беше спрял да работи ) , после в аербег ( той си светеше аербега ) . Тези ги знаех аз . Сега към тези за които не знаех .грешка в ДСЦ-то и Ламбда сонда . Момчето , каза че е светнало заради ламбда сондата и можело алед известно време отново да се появи същата грешка . Да ама аз от три години не съм го имал този проблем . Според вас на какво се дължи това ?

То беше ясно предварително че е от ламбда сонда. Човекът е трябвало да те просветли все пак за коя ламбда иде реч... Предполага се че някоя от задните сонди /след катализаторите/ е "изпищяла" за ефективност на катализатора.
Колега, хубаво е при диагностика да се запомни точния текст или код на грешката, за да дадем адекватно мнение.
Разбирам колега , но той не е някакъв специалист нещо , а просто си поправя колата сам и има някаква програма за диагностика . На диагностиката му не изписва кодове а само какъв е проблема . А езикът на програмата е на румънски (тъй като той си е румънец ) и затова нищо не му разбрах и аз .

Назад към E46