Икономика на РБ
Модератор: Общи модератори
Re: Икономика на РБ
SpeedyMan написа:Преложение: като цяло, може ли да не говорим в тази тема как да плащаме, а как да вземаме?
Как ще взимаме само? Знаеш ли, ще ти споделя нещо. В офиса ми вдигнаха джабала, че съм единствения, който влиза без маска. И то дойде от почти най-високо ниво. Официално!. Та ми писна на Шмайзера и си поръчах от ибей противогаз. Ще ходя с него и ще ги видя тогава. Та по този повод се замислих, как ли ще ме пуснат в банката с него? А там има много за теглене.
- SpeedyMan
- ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 Touring
BMW_POWER написа:SpeedyMan написа:Преложение: като цяло, може ли да не говорим в тази тема как да плащаме, а как да вземаме?
Как ще взимаме само? Знаеш ли, ще ти споделя нещо. В офиса ми вдигнаха джабала, че съм единствения, който влиза без маска. И то дойде от почти най-високо ниво. Официално!. Та ми писна на Шмайзера и си поръчах от ибей противогаз. Ще ходя с него и ще ги видя тогава. Та по този повод се замислих, как ли ще ме пуснат в банката с него? А там има много за теглене.
Че те без маска как те пускат в офиса? Мене още долу охраната ме спира ако съм без маска, докато ми мери температурата/
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
bum_bum написа:Тъпо ми е, че се говори за безплатно образование. На първата родителска, преди да почнат още се събират пари. На втората, която е на втория ден, пак пари. В детската градина, същата работа. Чинове, щори, проектор, аудио система, не знам кво си.. е дай да плащаме наем на класната стая и да наемем учител направо.. После викат, безплатно било. Хиляди програми за какви ли не простотии, а за училищата пари няма. Учителката мисли повече какво ще яде довечера, отколкото на какво да научи децата.
За дограма и изолация не събирахте ли?
Кажи кое е това закъсало училище дето се събират пари за чинове, че ми стана интересно

А учителките, поне напоследък, вече не мислят какво ще ядат довечера... Заплатите им ги пооправиха. Не че няма нужда от още, но не е като преди 20 години...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
drago_pavlov написа:bum_bum написа:Тъпо ми е, че се говори за безплатно образование. На първата родителска, преди да почнат още се събират пари. На втората, която е на втория ден, пак пари. В детската градина, същата работа. Чинове, щори, проектор, аудио система, не знам кво си.. е дай да плащаме наем на класната стая и да наемем учител направо.. После викат, безплатно било. Хиляди програми за какви ли не простотии, а за училищата пари няма. Учителката мисли повече какво ще яде довечера, отколкото на какво да научи децата.
Кажи кое е това закъсало училище дето се събират пари за чинове, че ми стана интересно![]()
А учителките, поне напоследък, вече не мислят какво ще ядат довечера... Заплатите им ги пооправиха. Не че няма нужда от още, но не е като преди 20 години...
Не знам в бг-то, ама тук даскалите са +80К годишно и да се вредиш за такъв трябва поне трима да умрат. Това в основното. В колежа взимат около 120К. Президентката на LaCite колежа тук на село взима малко под 400К.....
И хората много им се мерят, защото тази календарна година са работили под месец. С учител не можеш да се свържеш. Пишеш ли мейл, тормозиш го.....
BMW_POWER написа:
Не знам в бг-то, ама тук даскалите са +80К годишно и да се вредиш за такъв трябва поне трима да умрат. Това в основното. В колежа взимат около 120К. Президентката на LaCite колежа тук на село взима малко под 400К.....
И хората много им се мерят, защото тази календарна година са работили под месец. С учител не можеш да се свържеш. Пишеш ли мейл, тормозиш го.....
Може ли малко детайли за това как се таксуват тези заплати?
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
BMW_POWER написа:drago_pavlov написа:bum_bum написа:Тъпо ми е, че се говори за безплатно образование. На първата родителска, преди да почнат още се събират пари. На втората, която е на втория ден, пак пари. В детската градина, същата работа. Чинове, щори, проектор, аудио система, не знам кво си.. е дай да плащаме наем на класната стая и да наемем учител направо.. После викат, безплатно било. Хиляди програми за какви ли не простотии, а за училищата пари няма. Учителката мисли повече какво ще яде довечера, отколкото на какво да научи децата.
Кажи кое е това закъсало училище дето се събират пари за чинове, че ми стана интересно![]()
Ида за учител значи

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Ааааа.....професорите ли ?
Федералните :
https://www.canada.ca/en/revenue-agency ... years.html
Местните нямам идея какви са , нагоре в албърта плащат ако ги намерят напролет
Това с данъците май го нищихме вече някъде . Данъците им са по малки като процентно съотношение преди и след данъка от нашите тука . Социализъм някакъв , пък са монархия ..

Федералните :
https://www.canada.ca/en/revenue-agency ... years.html
Местните нямам идея какви са , нагоре в албърта плащат ако ги намерят напролет

Това с данъците май го нищихме вече някъде . Данъците им са по малки като процентно съотношение преди и след данъка от нашите тука . Социализъм някакъв , пък са монархия ..

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
vlad0 написа:BMW_POWER написа:
Може ли малко детайли за това как се таксуват тези заплати?
Попълваш всяка пролет данъчна декларация. Процентът зависи от провинцията и какви разходи си имал. Отделно зависи и какви са доходите на семейството, колко деца имат и т.н. Всеки е индивидуално.
Много грубо казано, сам млад даскал без гадже и дечурлига прави 60К годишно чисто. И това е за броени месеци работа по няма и шест часа на ден.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Икономика на РБ
Стрижат средната класа яко за да може социално слабите да си живуркат като в соца както каза алекс.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
В любимата ти прибалтика са приели същия подход .6000 евра необлагаеми нагоре се променя данъка според сумата . До 2100 евро месечен доход имаш минимални такси което за такава страна като естония е страхотно и дава не лош социален минимум . Стрижат средната класа . Навярно затова прибалтийските държави са отличници , докато тука мигаме на парцали 30 години вече откак сме капиталисти
Само в България няма необлагаем минимум и стрижат бедните поголовно , затова сме по добре ....или ще станем по добре ама друг път .
https://www.emta.ee/eng/tax-free-income
.

https://www.emta.ee/eng/tax-free-income
.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Абе и това не ми изглежда справедливо, да те наказват защото си умен и предприемчив и изкарваш повече пари.
Jordana написа:Това с данъците май го нищихме вече някъде . Данъците им са по малки като процентно съотношение преди и след данъка от нашите тука . Социализъм някакъв , пък са монархия ..
Чакай, че тоя бисер в мида скрит го пропуснах. За къде говориш, че са по-ниски данъците, отколкото в бг-то? Някой приказен слънчев Рай навярно?
bum_bum написа:Абе и това не ми изглежда справедливо, да те наказват защото си умен и предприемчив и изкарваш повече пари.
И на мен не ми харесват ония 10% данък, ама ...
BMW_POWER написа:drago_pavlov написа:bum_bum написа:Тъпо ми е, че се говори за безплатно образование. На първата родителска, преди да почнат още се събират пари. На втората, която е на втория ден, пак пари. В детската градина, същата работа. Чинове, щори, проектор, аудио система, не знам кво си.. е дай да плащаме наем на класната стая и да наемем учител направо.. После викат, безплатно било. Хиляди програми за какви ли не простотии, а за училищата пари няма. Учителката мисли повече какво ще яде довечера, отколкото на какво да научи децата.
Тема: Икономика в БГ
Отговор: Не знам как е в БГ но тук е...
Дреме ми на майната си как е.

Да ти кажа ли при мен как е, сигурен съм че те интересува колкото и мен как е при теб.
Sent from my iPhone using Tapatalk
koziak написа:
Тема: Икономика в БГ
Отговор: Не знам как е в БГ но тук е...
Дреме ми на майната си как е.
Да ти кажа ли при мен как е, сигурен съм че те интересува колкото и мен как е при теб.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Местоположение - Млечен път, някъде в края
По-точно - Слънчева система
Планета - Земя
По-точно - Балкански полуостров и едни близо 111Ккм2
Народност - трудно определима смес от мързел, недоволство, пословична завист, злост, със склонност да се самоунищожава. Вечно недоволни и винаги другите са им виновни. Умират от кеф да гледат в канчето на другия. Искат да печелят като германци, да харчат като американци и ... някой друг да им плаща сметките.
Икономика, трудно определима, но ако се вярва на статистиката, във втората стотица на подреждането по нации.
По-по-най, когато седнат на маса.
Обичат да се сравняват със другите, стига да не се говори за работа.
Бизнес - дай нещо да продадем, да врътнем тук едни пари....
Сила - вечер пред РС-то.
Факти? Тук вече е страшно.
Принципи? Няма такива.
Колективен дух - всички са го чували, ама никой не го в виждал.
Работа в екип? Може, ама в чужд...
...
Да не повярваш, ама на мен ми дреме как е там. Не защото някога ще отида да живея. Имам приятели, такива и тук във форума, имам познати живеещи там, имам някакви роднини. Не ми е приятно да ги виждам в кофти положение. Давам чести пример оттук, защото малко хора имат реална представа от нещата. ДДС 20%, ама практически никакви други данъци. Това не е ли достатъчно?
- Jordana
- старши ентусиаст
-
BMW_POWER написа:Jordana написа:Това с данъците май го нищихме вече някъде . Данъците им са по малки като процентно съотношение преди и след данъка от нашите тука . Социализъм някакъв , пък са монархия ..
Чакай, че тоя бисер в мида скрит го пропуснах. За къде говориш, че са по-ниски данъците, отколкото в бг-то? Някой приказен слънчев ...
Ето ти един данъчен калкулатор
https://kik-info.com/trz/zaplata.php
На 2900 лв месечно след данъци имаш вноски към бюджета 1305лв . С други думи 4205лв брутно или 50460 лв годишно имаш 30% данъци .Сам можеш да сметнеш колко са данъците на тази сума обърната в канадски долари .Имам подозрение че като процентно съотношение ще са дори по малко след данъчните облекчения които ползваш .