Мотористите във форума!
Модератор: Общи модератори
- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
Re: Мотористите във форума!
seimo написа:Точно се чудих как още никой не е предложил drz400 на колегата. Нямам опит с този тип мотори, но доста приятели карат такъв и всички са много доволни от машината.
И аз съм си много доволен от DRZ-ката

Драпа си доволно из горите, сменям едно масло в началото на сезона и после само карам

Така е, поддръжката им е много лека.
Аз се налага да сменям на 8-10 часа, или иначе казано - 3 излизания.

- don't be
- младши ентусиаст
-
- Кара: 466,5 см3 на цилиндър
- Мечтае да кара: Нормално
grkv написа:Така е, поддръжката им е много лека.
Колега видя ли последната обява една Бета 400
За милиони-няма закони.
Да, не виждам нещо съвсем лошо.
Ако ти е близко, върви хвърли едно око.
Виж радиатори дали са пукани и заваряни, вдигни я на стойка и разклати нагоре-надолу заден шарнир. Лагери на кокали отдолу на амортисьора не бяха евтини по спомен, виж предница дали тече - като подскочиш няколко пъти дали оставя маслени пръстенчета. Лагери на каплите също.
Ако се подзреш, че работи различно при пуснат и стиснал съединител - спокойно, нормално е. В малки граници де... след работа на място като подадеш газ и изпуши кълбо - също е в реда на нещата, стига да не пуши постоянно.
Виж верига и пиньони как са.
Всичко от тия неща е поправимо, но е ориентир какво те чака като пари след това и ти е опора за пазарлък на място.
Иначе за снимките са му сложени нови ръкохватки, може и други неща, ама по снимка - толкоз...
Ако не бъркам двигателя си е КТМ РФС, което е окей. Носи на много часове без отваряне.
Ако ти допадне и няма нещо крайно лошо - правете пазарлъка, като модел е добър избор според мен.
Ако ти е близко, върви хвърли едно око.
Виж радиатори дали са пукани и заваряни, вдигни я на стойка и разклати нагоре-надолу заден шарнир. Лагери на кокали отдолу на амортисьора не бяха евтини по спомен, виж предница дали тече - като подскочиш няколко пъти дали оставя маслени пръстенчета. Лагери на каплите също.
Ако се подзреш, че работи различно при пуснат и стиснал съединител - спокойно, нормално е. В малки граници де... след работа на място като подадеш газ и изпуши кълбо - също е в реда на нещата, стига да не пуши постоянно.
Виж верига и пиньони как са.
Всичко от тия неща е поправимо, но е ориентир какво те чака като пари след това и ти е опора за пазарлък на място.
Иначе за снимките са му сложени нови ръкохватки, може и други неща, ама по снимка - толкоз...
Ако не бъркам двигателя си е КТМ РФС, което е окей. Носи на много часове без отваряне.
Ако ти допадне и няма нещо крайно лошо - правете пазарлъка, като модел е добър избор според мен.
- don't be
- младши ентусиаст
-
- Кара: 466,5 см3 на цилиндър
- Мечтае да кара: Нормално
Колеги да се похваля купих си Бета 400 ендуро, действах моментално 

За милиони-няма закони.
- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
don't be написа:Колеги да се похваля купих си Бета 400 ендуро, действах моментално
Честито

- shlosera
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 M50B20
- Мечтае да кара: e36 M3
Колеги а какво ви е мнението за црф 250 4т 2006-7г как са от към здравина цени на части и тн?
Sent from my iPhone using Tapatalk
По спомен ЦРФ-ите от това поколение масово страдаха от кекави клапани, слагаха им тунинг титаниеви, ама пак си им беше слабо място. Помня, че момчета с ЦРФ-и преди години на всяка смяна на маслото трябваше да регулират и клапани, иначе паленето беше с мъка...
Другото е окей, ако се намери читав екземпляр.
При тая техника на колкото години е, най-често толкова пъти му е отварян мотора и след няколко години оригинални са останали само рамката, задния шарнир и понякога каплите, всичко друго е отваряно, сменяно, рециклирано, преправяно и т.н. по много пъти.
Другото - мислете за какво ви е тоя мотор, 'щото универсален няма. Моето ХСФ е най-близко до универсален мотор - кросов двигател, ендуро окачване и скорости. За в гората е приказка, но сега се връщам от мотокрос пистата и не взема ли трапеца перфекно ми удря предницата, а съм 75кг без екипировка и кликърите са стегнати на макс. Не, че не може да се ''оправи'', но мотора е проектиран за друг тип каране поначало.
Другото е окей, ако се намери читав екземпляр.
При тая техника на колкото години е, най-често толкова пъти му е отварян мотора и след няколко години оригинални са останали само рамката, задния шарнир и понякога каплите, всичко друго е отваряно, сменяно, рециклирано, преправяно и т.н. по много пъти.
Другото - мислете за какво ви е тоя мотор, 'щото универсален няма. Моето ХСФ е най-близко до универсален мотор - кросов двигател, ендуро окачване и скорости. За в гората е приказка, но сега се връщам от мотокрос пистата и не взема ли трапеца перфекно ми удря предницата, а съм 75кг без екипировка и кликърите са стегнати на макс. Не, че не може да се ''оправи'', но мотора е проектиран за друг тип каране поначало.
- shlosera
- младши ентусиаст
-
Като цяло се търси ендуро за леко каране, без скачане, писти и тн, просто да се повозиш по горите. Искаш класическо ендуро като ХТ или клр, но да не тежи 300 кила и да може да се качат двама, обаче като гледам от новите няма такива...
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Нито ХТ, нито XL, нито KLR или DR тежат 300кг... Стават да се 'повозиш' в гората и да повозиш двама...Но колкото повече е за гората, толкова по-малко ще е за двама! За двама търси по-големите кубатури, защото с 250-400 ще е тегаво.
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

- shlosera
- младши ентусиаст
-
Клр съм карал преди години и ми беше доста тежък, особено за неопитен като се изтъркаляш някъде няма вдигане 

От новите не знам дали има такова предлагане, но преди години имаше ЦРМ125/250, Кавазакитата и те имаха нещо такова пенсионерско.
Погледни все пак ДРЗ400, не е като големите тучове, плавен и комфортен.
Нагоре отиваме вече към адвенчър моторите...
Погледни все пак ДРЗ400, не е като големите тучове, плавен и комфортен.
Нагоре отиваме вече към адвенчър моторите...
Някой с поглед над сузуки sv 650/1000 гол вариант. Така с инфо от първа ръка.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Какво за тях? Разкошни мотори! 1000-ката 'гола' доста трудно ще я намериш..., но не и невъзможно.
Ex: 96' BMW318ti