Помощ при избор на LCD LED TV

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Re: Помощ при избор на LCD LED TV

Мнение от Моджо » 07 Сеп 2020, 15:39

Здравейте.
Мисля да си меня ТВ/Монитора ми с малко по-голям,че вече ми малее отдалеко, а не ща да слагам очилите :)) Тъй като си го ползвам за монитор не трябва да е много голям, Мисля 43" е добре. 49" ще ми дойде голям сякаш.

Сегашния е прекрасен 3д LG, 32" и всичко си му е наред иначе де, няма проблем с него. Жалко , че не си купих по-голям, когато имаше, но това е друга тема.

Та
https://www.technomarket.bg/televizor/l ... e-09181448 този
или
https://www.technomarket.bg/televizor/s ... v-09172517

Като на мен ЛГ-то повече ми харесва :))
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 07 Сеп 2020, 19:27

Ако имаш поне 2.20-2.40м разстояние слайгай 50 или 49 . Разликата е само 6 " от 43...почти не се забелязва . Аз съм на двата компа със 50 , имах преди години 32 но ми малее силно и минах на 50 . Погрешно е да искаш малък екран заради компа , високите резолюции стават също така неизползаеми при големия както и при малкия със отдалечаване от екрана . С други думи ако имаш дистанция с малкия екран се принуждаваш да намалиш резолюцията за да е четливо без цайс . Така че колкото повече , по добре според мен .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 07 Сеп 2020, 19:57

Да, ама като го ползвам за монитор ще го гледам от 60 санта. Резолюцията не ме вълнува, по-скоро да виждам субтитри. Засега си ги виждам без проблем и на 32 ката. Но примерно като си пусна списъка с филмите на компа ми е трудно без цайките. Говорим за от 3, 5 метра разстояние. Преди си ги виждах, ма вече...
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 07 Сеп 2020, 20:05

Е ..така не знам как е по добре , аз ползвам компа със безжична мишка и клавиатура . От 2.40м и няма нужда да ходя до него . :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 07 Сеп 2020, 22:26

Зарежете спора за размера :mhihi:
Кажете кое е най-добро в съотношение цена/качество от трите топ марки
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 08 Сеп 2020, 7:33

За мен е LG , Филипс с амбилайта го хвалят също.
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 08 Сеп 2020, 7:45

А кои са трите топ марки ? :roll: Аз бих се ограничил до сони и панасоник ако става въпрос за OLED и андроид . Кривите панели на самсунг и изобщо бъглива корейска техника не ми допадат . Всичко което съм имал досега от лж и самсунг се е повредило и издъхнало и изобщо нямам добро мнение за тия . Общо взето при всички се стремиш към високия клас на серията модели . В смисъл гледаш не най евтиния от 55" примерно на сони а най скъпия , защото са сегментирани и естествено евтиното е компромис а най скъпото надценено особено при тази марка . Не ги следя напоследък така че нищо не мога да ти кажа като конкретен модел , но според мен по лесния начин е да се фиксираш върху определен бранд /модел който е в таргета и да потърсиш информация за него . Така по лесно ще се ориентираш кой кой е . :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Мнение от ka4i » 08 Сеп 2020, 8:33

Аз съм с този : https://www.technomarket.bg/televizor/lg-49um7100-smart-uhd-led-tv-09174618

Вече година и нямам никакви ядове. Преди бях с 43", същата марка и серия и съжалявам, че по рано не си купих 49".
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 08 Сеп 2020, 9:00

Don_Diego написа:Зарежете спора за размера :mhihi:

Колега, не знам дали е най-доброто цена/качество, но съм адски доволен от https://www.technomarket.bg/televizor/p ... v-09165042
Дистанционното е голямо, но за сметка на това супер функционално и аудиото никак не лошо, според мен си заслужава парите. Преди година и няколко месеца струваше 1600лв. в маркета, във всички други технота беше 2000лв.
Ако ти малее може да погледнеш по-големият размер
https://www.technomarket.bg/televizor/p ... v-09165043
Успех :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M62B44

Мнение от anttonev » 08 Сеп 2020, 9:25

Аз също търся нещо голямо и съм оставил място на стената за 65-ца, обаче не мога да преценя OLED или LED да е. Аналогичен по размер OLED като този Philips от горния линк струва около 4000 лв, т.е. има не малка разлика. Телевизорът ще го ползвам с Chromecast, нямам кабелна, ще стриймвам YouTube, HBO GO и Netflix.

P.S. Говорил съм по спомени, цената на аналофичен OLED Philips е 3600лв. Аз понеже имам лош опит с 2 Philips-a, бавно работещи, рестарти и невъзможност за свързване с WiFi, съм предубеден към тях.

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 08 Сеп 2020, 9:47

Ами то зависи от ценовия клас па и до късмет.
Моето ЛГ например е абсолютно безпроблемно, ама и цената му като нов беше къ, 1.5 к лева. На наще купих пак ЛГ за около 500 лв - два пъти му горя подсветката (след гаранция естествено) и накрая го върнаха и си зеха Crown за смешни пари- ми вече 1.5 година си работи.
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 08 Сеп 2020, 12:48

Моджо написа:Здравейте.
Мисля да си меня ТВ/Монитора ми с малко по-голям...

Какво ще му е основното предназначение ?
Аз разглеждах варианти за телевизор, който да използвам като монитор, има подходящи, но тъй като съм свикнал монитора да има даунстрийм усб реших да изчакам докато се появят подходящи монитори.
Май месец взех 43" монитор ЛГ (https://www.displayspecifications.com/bg/model/613e2139) и съм доволен. Имах някои притеснения, защото нямаше никакви ревюта, но реших, че няма как да е твърде куц и не е скъп, така че си струва да се пробва и не сбърках. Сега съм с комбинация 43" ЛГ и 27" Дел (2560х1440), поставен вертикално.
На 43" има още нови модели на ияма (по-евтина) и дел (по-скъп).

При този размер на 4К текстът ще ти е по-малък отколкото на 24 инча фул хд, но ОС-а и програмите, с някои изключения при по-стария софт, позволяват да се вдигнат шрифтовете и в работното поле и в менютата.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 08 Сеп 2020, 13:41

Главно го ползвам за телевизия.
За монитор когато си чета форуми, ворлд оф танкс и поработвам за час два, но не всеки ден. Аз компа ще си го направя са ми е едро, няма проблем. На моя тв не мога да си избирам резолюция, няма такава опция. Да проверявам дали мога да сменям ухд и хд на самия телевизор.
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 08 Сеп 2020, 15:44

Моджо написа:На моя тв не мога да си избирам резолюция, няма такава опция. Да проверявам дали мога да сменям ухд и хд на самия телевизор.

Аз не съм виждал телевизор, на който да могат да се сменят резолюциите от негово меню. Но ако в спецификацията пише, че поддържа различни режими, както са повечето, ще можеш да си го превключиш от настройките на видеокартата на пц-то. С уговорката, че някои телевизори могат да ти пуснат някои режими, които са по-малки от стандартната им резолюция в прозорец с черни рамки по краищата.
Ще трябва да четеш спецификации и ревюта, когато се спреш на конкретен модел.
В сайта Рейтингс има таблици, в които можеш да сортираш устройствата по характеристиките, които теб те интересуват, а когато правят ревюта на телевизори включват и няколко изречения за пригодността им да се използват като монитор.

https://www.rtings.com/tv/reviews/best/ ... pc-monitor
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 08 Сеп 2020, 16:03

Всички съвременни LED ТВ имат една резолюция наречена native , това е максималната която може да изкара - дали ще 4к UHD HD зависи от самия ТВ . Даунскейлинга към по ниски резолюции става или в самото ТВ или във видеокартата в режим РС . Демек всеки ТВ си е монитор в някаква степен , и не работят разните там замазващи картината режими , някои ефекти , псевдо повдигнати честоти на рефреш и подобни . Сигнала си се обработва от видеоконтролера в РС както е при всички монитори .

https://www.rtings.com/tv/reviews/sony
Малко изписано за сони . Както и повечето им модели до сега , лагави смарт функции с много специфични за сони моменти като функционал . Това им е лайт мотива на тия още от време оно , да са разпознаваеми с нещо характерно само за сони което в общи линии не е ОК . Задължително е ако се спреш на сони да разцъкаш менюто и смарт опциите щото може в последствие да те вбеси повече от допустимото :mhihi: При тия ревюта трябва да се отчита и това че моделната линия за европа азия и америка може да има сериозни разлики , така че може всичко да не е 1:1 със българския пазар . В магазина поради много фактори всичките вадят прекрасна картина и разлики трудно се откриват , търговците не са глупави хора :dunno:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата