Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон IV

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Re: Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон IV

Мнение от ivanski_2 » 02 Сеп 2020, 10:15

empar написа:
Bogat-Beden написа:Дайте плс платен, но работещ сайт за проверка на ВИН?
Последното е39, което си бях харесал се оказа вместо 2002ра, 2000-та, не стигнах да проверявам повече, но тук бих!

http://www.auto-records.com/
Най-ценните 5евро(поне преди две години бяха толкова), които похарчих преди 2 години, когато си купих моята 46-ца.
"Опппааааа, ми тя преди 5 години е била на по-малко километри, отколкото ми е я продавате в момента бе, баце??? Надушвам едни хиляда лева надолу..."
В крайна сметка само 700 подуших и ми казаха с колко точно са я върнали, но това е дълга история!

Напълно възможно е да е на е влизала в официален сервиз и почти нищо да не видиш. Имай го предвид. ;)
Колата изглежда доста свежо, макар и гола на пушка. :bchug:

Не не не , :nono: тези :nono: .
Платих им онзи ден, и за моята кола не ми дадоха нито 1 история на км. :ranting:
А колата е влизала в ДаруКар няколко пъти и си има записи. :dummy:
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 02 Сеп 2020, 13:04

Сигурен ли си, че проблемът не е в дару? :roll:
Има и такива случаи. :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivanski_2 » 02 Сеп 2020, 13:38

empar написа:Сигурен ли си, че проблемът не е в дару? :roll:
Има и такива случаи. :dunno:

Напълно, колата има история в няколко представителства, за различни неща.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 02 Сеп 2020, 15:12

Аз проверих 2 бавареца за 1 час, и двата имат история от първата 1-2 години, после нищо!
Но да, както емпар казва - е39ката се оказа с 2-3 години по- стара!
И без това беше доста хлъзгава джамбазина и не си беше платил мито и ДДС на швейцарката, та се отказах тотално, а бях решил да я вземам!
Но годината излиза и на безплатните...
Тази е46 наистина е много примамлива визуално, но се оказа 105 к.с. варианта, отделно че в талона пише "без номер" на двг и трябва да се потя дали ще мина канал или ще трябва да бягам до БМВ Варна и т.н. помиярщини от нашите катаджии, което не ми се нрави хич, достатъчно бавни и дразнещи са и без това!
Ивански, тъкмо днес предиобед се замислях за 320д, никога не съм имал дизел, щото не ми се е занимавало със сложни и скъпи многобройни ремонти и т.н.. Инак за каране спрямо атмосферен бензин са по-гот, особено автомат. Ти да не мислиш да я пласираш твоята, с тия 200 магарета няма да съм аз обаче, нещо заводскоще търся
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 03 Сеп 2020, 9:04

Ето една форумна в бюджета.
viewtopic.php?f=46&t=440229

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivanski_2 » 03 Сеп 2020, 9:28

Bogat-Beden написа:Аз проверих 2 бавареца за 1 час, и двата имат история от първата 1-2 години, после нищо!
Но да, както емпар казва - е39ката се оказа с 2-3 години по- стара!
И без това беше доста хлъзгава джамбазина и не си беше платил мито и ДДС на швейцарката, та се отказах тотално, а бях решил да я вземам!
Но годината излиза и на безплатните...
Тази е46 наистина е много примамлива визуално, но се оказа 105 к.с. варианта, отделно че в талона пише "без номер" на двг и трябва да се потя дали ще мина канал или ще трябва да бягам до БМВ Варна и т.н. помиярщини от нашите катаджии, което не ми се нрави хич, достатъчно бавни и дразнещи са и без това!
Ивански, тъкмо днес предиобед се замислях за 320д, никога не съм имал дизел, щото не ми се е занимавало със сложни и скъпи многобройни ремонти и т.н.. Инак за каране спрямо атмосферен бензин са по-гот, особено автомат. Ти да не мислиш да я пласираш твоята, с тия 200 магарета няма да съм аз обаче, нещо заводскоще търся

Не не, моята не мисля да я махам, още не мога да и се нарадвам , малко точа лиги по е61 535 космос, но моята е в толкова добро състояние в момента че наистина не ми се продава, а и ще бъде цялостно пребоядисана до месец....

Иначе това го казват само хора които не са карали дизел, преди това и аз бях така, но си купих бензин, метнах 4-5-6-7хил за ремонти, после метнах колата, взех същата дизел и се родих. Но се взима само 150 (136-никога гнп.. и други неща), визма се фейс задължително, и дефакто имаш 3 неща които са сума, но могат да се видят при покупка, съединител(1000лв), дюзи (670лв рециклиране), турбина(около 500-600лв) и демферна шайба(само кортеко ~360лв) , това е сменяш тези неща ( ако се наложи и си свиркаш)

Там има едни релета дето се прецакват, изгаря им една жичка, заменя се и толкова, огледаш ли я добре като я взимаш, ще си много доволен. За този бюджет няма много добри попадения, иначе тази изглежда ок(за парите си), абстрахирай се от чипа, маха се лесно и веднага ако не ти е ок с него, но щом аз още не съм счупил моята не го мисли :mhihi:
За автоматика нямам набюдения, чел съм тук че не е много здрав ,но ставал.

https://www.cars.bg/offer/5f4b508e72969767dd4ccf22

А ако не държиш на автоматика, тази не изглежда зле:
https://www.cars.bg/offer/5f2e7c3ccd14fb2c26392293

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 03 Сеп 2020, 11:10

То не е е в бюджета проблема и за 6 хил. няма попадения, всеки лъже, маже и се мъчи да си пробута скрапа за луди суми..
Изскачат сегиз тогиз приятни машинки на правилна цена и отлитат за няколко дена макс..
Парите мога и до 5 да кача, ама да си струва.
Това с дюзите не разбрах общо ли е, или за 1 е 670 лъва?
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivanski_2 » 03 Сеп 2020, 11:35

Bogat-Beden написа:То не е е в бюджета проблема и за 6 хил. няма попадения, всеки лъже, маже и се мъчи да си пробута скрапа за луди суми..
Изскачат сегиз тогиз приятни машинки на правилна цена и отлитат за няколко дена макс..
Парите мога и до 5 да кача, ама да си струва.
Това с дюзите не разбрах общо ли е, или за 1 е 670 лъва?

Общо за рециклиране на 4-те, но е относително все пак може и по-малко да излезне , е защо според мен има читави за 5-6к, ако решиш да търсиш до толкова погледни в карса има 1-2 които ми грабват окото и си струва да се видят.

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 03 Сеп 2020, 12:31

ок, мерси.

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 07 Сеп 2020, 14:39

Предполагам, че ще ме откажете, но визията продава и все пак да питам..
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... 9833062557
Според мен воланът е претапициран, цената е височка, вероятно км са поне 40 процента отгоре, явно е от Австрия и трябва да се гледа за ръжди, друго от вас? :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivanski_2 » 07 Сеп 2020, 15:00

Е не, човек според мен като ще даваш 5к задължилтено 6 скорости.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 07 Сеп 2020, 15:21

Добре е напудрена и намазана, откъм екстри е средна хубост. 15% надолу от цената и може да се мисли.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от swetlioo » 07 Сеп 2020, 16:48

Единствената екстра на тая кола са пръскачките на фаровете.
4000 лв 2005г.. Е46 150 к.с. 2.0 д Евро 4 шибидах, подгряване на седалките, темпомат, парктроник, навигация, 6 скорости, купена от мен м. Май 2018г. от един пич в Овча Купел, обслужена и сменено всичко, дето трябва да се смени по този модел. Внесена през 2010 от Германия, от същият пич, който й беше втори собственик, от раждането. Тогава на 120 хил км, аз я взех на 210 хил км. Колко са реални божа работа. За 2 години й навъртях 30 хил. И освен стандартното обслужване, всяка година, друго не съм правил или ремонтирал по колата.
Та като видя през 2020 г пълнолетни моделки, "нов внос", омацани," без забележки", "качваш се и караш" -
Много се радвам на късмета си.

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 07 Сеп 2020, 18:19

Мерси отново, момчета :bchug:

Потребител
Аватар
Кара: Служебен автомобил
Мечтае да кара: BMW кабрио

Мнение от junak36 » 15 Сеп 2020, 16:36

Здравейте колеги,
поаснах малко и е време да помисля за себе си. Търся си кабрио. Няма да е ежедневка. Карам служебна, а семейния седам активно го кара жената. Търся си нещо с което да се кефя през свободните си дни, а това което не съм опитвал до сега са шестак и кабрио. Та се насочих към BMW e46. Ще ви помоля за съвет, тъй-като тук има доста хора, които от снимка и описание могат да дадат добри съвети. ето това което съм нахвърлял до сега:

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... 3910709162
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... 7251797269
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... 4765109141

Подредбата е случайна. Няма първо, второ и трето.

Благодаря ви за отговорите.
Имам чувство за хумор :lol:

ПредишнаСледваща

Назад към E46