Съвети и въпроси относно избор на Е6х
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
Re: Съвети и въпроси относно избор на Е6х
По първа точка хич не ми се спори.. и аз 13-14 години не съм закъсвал със задно, с е36 ръчка съм се катерил по всички баири на Бояна, Драгалевци и Симеоново с бюджетни зимни гуми. С е39 на задно автомат за пет зими и също бюджетни зимни гуми също не съм имал проблеми, но задължително трябва да се научиш да я 'залашкаш/залюлееш' като се окопаеш някъде, ако никога не се окопаеш, значи много внимаваш къде да спреш, което изключва 'не съм закъсвал' . След това е39 стана към 230 коня, и не беше вече същото зимата, макар пак да не съм закъсвал, и по-скоро минах метър на един път над Ветровала на Витоша, та чак детето на 5 се беше притеснило.
Не е въпросът до закъсване, тази зима с е61 имаше момент, когато не ми работеше 4х4, и за кратко началото на лятото също.. еми.. и зима, и лято, разликата е голяма.. така и задавах по едни баири на Витоша, със златни гуми да беше на задно, нямаше да копае така нагоре. Лятото също усещам голяма разлика на магистрала.. моите 5 стинки..
По втора точка.. аз пък дори не съм чул за случай раздатка или кардан чак да те оставят на пътя, а и не виждам как ще стане?
Трета точка - ако половин литър на 100, 5 на 1000, 50 на 10 000 и т.н. те притесняват.. бягай далеч от е60
Не е въпросът до закъсване, тази зима с е61 имаше момент, когато не ми работеше 4х4, и за кратко началото на лятото също.. еми.. и зима, и лято, разликата е голяма.. така и задавах по едни баири на Витоша, със златни гуми да беше на задно, нямаше да копае така нагоре. Лятото също усещам голяма разлика на магистрала.. моите 5 стинки..
По втора точка.. аз пък дори не съм чул за случай раздатка или кардан чак да те оставят на пътя, а и не виждам как ще стане?
Трета точка - ако половин литър на 100, 5 на 1000, 50 на 10 000 и т.н. те притесняват.. бягай далеч от е60
- Tristaiosemnaiseis
- младши ентусиаст
-
- Кара: тист
- Мечтае да кара: непрекъснато
- Детайли за колата: 08' E91 325d - сега; 'E36 316i Compact - сега; '02 E46 330i Touring - преди; '97 Е36 318i Touring - преди; '00 BMW 540iA - преди; '02 BMW E46 330Ci SMG - преди; '99 BMW E36 328i Touring - преди;
FaceOff написа:По първа точка хич не ми се спори.. и аз 13-14 години не съм закъсвал със задно, с е36 ръчка съм се катерил по всички баири на Бояна, Драгалевци и Симеоново с бюджетни зимни гуми. С е39 на задно автомат за пет зими и също бюджетни зимни гуми също не съм имал проблеми, но задължително трябва да се научиш да я 'залашкаш/залюлееш' като се окопаеш някъде, ако никога не се окопаеш, значи много внимаваш къде да спреш, което изключва 'не съм закъсвал' . След това е39 стана към 230 коня, и не беше вече същото зимата, макар пак да не съм закъсвал, и по-скоро минах метър на един път над Ветровала на Витоша, та чак детето на 5 се беше притеснило.
Различните хора имат различни нужди и начини на каране, затова има и различни автомобили - след като не чуствам необходимост от системата, според е правилно да избягвам едно усложнение в конструкцията на търсеният автомобил... А за разхода...имал съм 540i без газ и разхода не ме притеснява, просто не искам да плащам за нещо, което не ми върши работа...

- FaceOff
- ентусиаст
-
О, аз в никакъв случай не те убеждавам, че това е правилното.. и аз не търсех 4х4, просто така дойде
С мненията си само исках да съм полезен в избора ти, успех!

- bmw55
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xd && 525d
- Мечтае да кара: В европейска България
FaceOff написа:О, аз в никакъв случай не те убеждавам, че това е правилното.. и аз не търсех 4х4, просто така дойдеС мненията си само исках да съм полезен в избора ти, успех!
Няма спор за предимствата на 4х4 и аз съм за, но много ядове излишни за наще "зими" при е60/61.
Бъди честен пък да става квото ще
- FaceOff
- ентусиаст
-
bmw55 написа:FaceOff написа:О, аз в никакъв случай не те убеждавам, че това е правилното.. и аз не търсех 4х4, просто така дойдеС мненията си само исках да съм полезен в избора ти, успех!
Няма спор за предимствата на 4х4 и аз съм за, но много ядове излишни за наще "зими" при е60/61.
И зими има, и планини има, но аз вече написах, че усещам предимствата на ХД-то не само зимата.
- mirko0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 320A
Здравейте,
Тази дали е я гледал някой? Виждам по историята на цената, че се продава от близо година. Индикацията на таблото дали може да е проблем с фаровете, или е просто някоя крушка?
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?t ... 7296850551
Поздрави
Тази дали е я гледал някой? Виждам по историята на цената, че се продава от близо година. Индикацията на таблото дали може да е проблем с фаровете, или е просто някоя крушка?
Поздрави
- bmw55
- младши ентусиаст
-
mirko0 написа:Здравейте,
Поздрави
Преди тази обява имаше друга на тази кола и там цената беше по спомен около 17к.
Няма логика на тази цена, която е сега никой да не я е гледал и ако си е заслужавала и е нямала никакви по-скъпи ремонти да не я е взел

Ходи я виж ако си от София, не ти коства нищо.
Когато е проблем в динамик ксенона не свети тази лампа, но това го хващаш лесно палиш фаровете на място въртиш волана на ляво на дясно и гледаш дали завива и дали пуска помощния вътрешен фар(ако има такъв разбира се, но тази е с такъв).
- Stoqnchev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше M54 , сега N53
- Мечтае да кара: нормално
- Детайли за колата: КомБееее
Някой с преки наблюдения на тези два екземпляра
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=gsir7v
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=gsis7n
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=gsir7v
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=gsis7n
Големия мотор е като спестените пари , имаш ги! ама не винаги ти трябват.
- Malik
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530d '09
Светлата изглежда добре.
Пробега нищо чудно и да е реален.
Годината също.
Заслужава си да се види, според мене.
"Униката" от първата обява даже не ми се коментира..
Пробега нищо чудно и да е реален.
Годината също.
Заслужава си да се види, според мене.
"Униката" от първата обява даже не ми се коментира..
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Униката със сигурност не е 2009г. след 11.2008ма всички са със CIC навигация, а от средата на 2008ма са с джойстика с бързи бутони като на CIC въпреки, че са с CCC.
Отделно е рядко срещано явление германска кола без къп холдери в таблото.
Ауспуха и е черничук като на кола с ДПФ на 150 000км.
Джантите са някакви автърмаркет реплики вероятно мейдин P.R.C.
Може и да е читава, ама не се връзват нещата с реалността, за сравнение такъв седан под 9-10к евро в германия няма...
Може и да е читава, ама не се връзват нещата с реалността, за сравнение такъв седан под 9-10к евро в германия няма...

- santorini
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Range Rover
vld написа:Униката със сигурност не е 2009г. след 11.2008ма всички са със CIC навигация, а от средата на 2008ма са с джойстика с бързи бутони като на CIC въпреки, че са с CCC.
е може да е удряна примерно

- bmw55
- младши ентусиаст
-
Втората определено трябва да се погледне, но и цената е височка.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
bmw55 написа:Втората определено трябва да се погледне, но и цената е височка.
Ако всичко написано е вярно цената не е висока.
Сметни си сам какво би ти струвало да я приведел в този вид, ако е нов внос.
Само регистация и застраховки са ти 2000лв.

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
vld написа:bmw55 написа:Втората определено трябва да се погледне, но и цената е височка.
Ако всичко написано е вярно цената не е висока.
Сметни си сам какво би ти струвало да я приведел в този вид, ако е нов внос.
Само регистация и застраховки са ти 2000лв.

Ако е с каско-да, иначе сумата е доста по-малка.

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours...