Мнение за обява/конкретен автомобил
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- ekalchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2016 m550d
Re: Мнение за обява/конкретен автомобил
acho.rs написа:F10 ще стане много по-масова от Е60 защото :...
Аз имам съмнения за това - Ф10 иска повече пари за поддръжка, дори само първоначалната смяна на верига ще е спирачка за много хора които я чакат около 15хил лв. Да не говорим за раздатки, чупещи се двигатели и т.н. При е60 адаптив драйва и 4х4 не беше толкова масов като при ф10, съответно тези неща ще искат пари. Хората ще се научат че ф10 е скъпа и ще я избягват. Аз лично виждам много по-малко хора във форума каращи ф10, отколкото преди 10 години в е60 форума.
grkv написа:Ти сериозно ли ги задаваш тия въпроси и стигаш до тия заключения?!
Защото няма гаранция, че това за 30 е ''сядаш и караш'' и няма нещо закрепено по него и въпреки това да отидат едни 4-5к над тези 30.
С ниската покупна цена си защитен, че дори и да излезе нещо, пак си окей като теглиш чертата, а шансът да има нещо закрепено по нея е почти еднакъв, без значение дали струва 20, 25 или 30 хил. лв.
Няма гаранция но шанса да попаднеш на лоша кола за 15хил лв е по-голям отколкото при 30хил лв. Аз тоя спор го водя с баща ми, той търси винаги най-евтиното докато намери нещо, което не му намира някакви проблеми, взима го и то се оказва пълен боклук, прави спукани глави на двг, пък светкат лампи и т.н. Почват се едни драми със сервизи. Аз винаги съм купувал коли над средната продажна цена на пазара и до сега, да чукна на дърво никакви проблеми не са имало колите след закупуване, това важи и за колите на жена ми, които са в по-ниския ценови диапазон.
След години опит от другата страна на автомобилния пазар категорично ти казвам, че просто си бил късметлия
Другият вариант е да си си купувал премиум селекшъни от дилърства, където да кажем дилърството пази някакво име и не си позволява съвсем груби изцепки, но не винаги.
Това, че някой си е пожелал цена над средната за колата си най-често е защото:
1. не е сигурен дали му се продава и е пуснал ''ей така, ако върже някой мераклия''
2. купил я е преди 5 години за двойно повече пари от сегашната й цена и му е криво да я даде ''за нищо''
3. набил е доста пари в скъп ремонт или в някакъв вид доработки и отново му е криво да я даде ''за нищо'' или иска да ги избие.
4. колата е по-специфична от масата като екстри, изпълнение, лимитед едишън или нещо друго и търси точно този купувач, който иска точно такава кола
5. Държи картата с доверието в ръцете си - пълна история на колата от нова (отново, манипулируемо), фактури за ремонти, поддръжки, сервизни книжки или самият той е някой - шоурум или уважаван форумен член - някой, чието име може да ''гарантира'' (в големи кавички), че колата е поддържана и гледана както трябва.
Петият вариант е хубав, но най-често доста скъп, другите са измислени и шансът нещо да думне малко след покупката е точно толкова, колкото и на най-евтината на пазара в движение.
Относно купуването на коли с проблем, това е малко специфична ниша и не е за всеки, а купуване ОТ България пък е абсолютен автогол, но това е дълга тема...
Само ще кажа, че става ако човек знае какво прави и го е правил не малко пъти

Другият вариант е да си си купувал премиум селекшъни от дилърства, където да кажем дилърството пази някакво име и не си позволява съвсем груби изцепки, но не винаги.
Това, че някой си е пожелал цена над средната за колата си най-често е защото:
1. не е сигурен дали му се продава и е пуснал ''ей така, ако върже някой мераклия''
2. купил я е преди 5 години за двойно повече пари от сегашната й цена и му е криво да я даде ''за нищо''
3. набил е доста пари в скъп ремонт или в някакъв вид доработки и отново му е криво да я даде ''за нищо'' или иска да ги избие.
4. колата е по-специфична от масата като екстри, изпълнение, лимитед едишън или нещо друго и търси точно този купувач, който иска точно такава кола
5. Държи картата с доверието в ръцете си - пълна история на колата от нова (отново, манипулируемо), фактури за ремонти, поддръжки, сервизни книжки или самият той е някой - шоурум или уважаван форумен член - някой, чието име може да ''гарантира'' (в големи кавички), че колата е поддържана и гледана както трябва.
Петият вариант е хубав, но най-често доста скъп, другите са измислени и шансът нещо да думне малко след покупката е точно толкова, колкото и на най-евтината на пазара в движение.
Относно купуването на коли с проблем, това е малко специфична ниша и не е за всеки, а купуване ОТ България пък е абсолютен автогол, но това е дълга тема...
Само ще кажа, че става ако човек знае какво прави и го е правил не малко пъти

- equipment
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530D f11, G30 m550d xdrive
https://www.cars.bg/?action=redirect_of ... 7ccb65dd03 Ето я, какво не й харесвате за 26 000лв.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
ekalchev написа:acho.rs написа:F10 ще стане много по-масова от Е60 защото :...
Аз имам съмнения за това - Ф10 иска повече пари за поддръжка, дори само първоначалната смяна на верига ще е спирачка за много хора които я чакат около 15хил лв. Да не говорим за раздатки, чупещи се двигатели и т.н. При е60 адаптив драйва и 4х4 не беше толкова масов като при ф10, съответно тези неща ще искат пари. Хората ще се научат че ф10 е скъпа и ще я избягват. Аз лично виждам много по-малко хора във форума каращи ф10, отколкото преди 10 години в е60 форума.grkv написа:Ти сериозно ли ги задаваш тия въпроси и стигаш до тия заключения?!
Защото няма гаранция, че това за 30 е ''сядаш и караш'' и няма нещо закрепено по него и въпреки това да отидат едни 4-5к над тези 30.
С ниската покупна цена си защитен, че дори и да излезе нещо, пак си окей като теглиш чертата, а шансът да има нещо закрепено по нея е почти еднакъв, без значение дали струва 20, 25 или 30 хил. лв.
Няма гаранция но шанса да попаднеш на лоша кола за 15хил лв е по-голям отколкото при 30хил лв. Аз тоя спор го водя с баща ми, той търси винаги най-евтиното докато намери нещо, което не му намира някакви проблеми, взима го и то се оказва пълен боклук, прави спукани глави на двг, пък светкат лампи и т.н. Почват се едни драми със сервизи. Аз винаги съм купувал коли над средната продажна цена на пазара и до сега, да чукна на дърво никакви проблеми не са имало колите след закупуване, това важи и за колите на жена ми, които са в по-ниския ценови диапазон.
Няма никакво значение колко струва ремонта на Ф10, защито(както виждаш от колегата автоджамбаз,) никой няма да я ремонтира

Караш докато се разпадне в движение и после пускаш за продажба.
- A9A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G20
- Мечтае да кара: V12
grkv написа:A9A написа:При положение, че за около 30000 лева може да се намери добро F10, 4-5 години по-ново за какъв х*й са я купили тази кола??? Била евтина и всички така или иначе имали за правене...![]()
Ние сме малък, но за сметка на това много прост народ!
Ти сериозно ли ги задаваш тия въпроси и стигаш до тия заключения?!
Явно, че колата е 4-5 години по-нова, че е фейслифт няма никакво значение.
Значи всички закупили автомобили от даден модел в средния и горния, а не долен ценови диапазон са направили грешка

Нека темите в форума за избор на автомобил да започват с "Купете най-евтиния екземпляр и при скъпите може да се развали нещо".
Смея да твърда, че още съм млад. Закупил съм 4 автомобила, като един е бил най-скъпият предлаган на пазара (и след 9 години като я продавах пак беше най-скъпата), а другите 3 в топ 10 на предлаганите и съм имал САМО дребни ремонти в следствие на изминати десетки хиляди километра (на една от колите имам 150000км.). Късмет, а?
Немски форум: питаш нещо и ти отговарят.
Сръбски форум: питаш нещо и теб те питат.
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
- ivo1bg
- FC BAYERN
-
- Кара: 17' 540 I
- Мечтае да кара: Безаварийно
Винаги, когато се заговори за нещата "по принцип", се стига до триене на мнения. Та така и сега
.
Моля да се придържате към заглавието на темата! И без лични нападки също.
Sent from my SM-T825 using Tapatalk

Моля да се придържате към заглавието на темата! И без лични нападки също.
Sent from my SM-T825 using Tapatalk
- vasilgushev
- Потребител
-
Здравейте отново. Аз продължавам с търсенето и попаднах на следния автомобил - https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11589719271652027&slink=gd9umq.
Като гледам обявите, които пускате, тази ми се вижда на доста примамлива(ниска) цена за такова БМВ 2015та година. По телефона ми казаха, че колата е от Италия, просто е регистрирана в България и не е карана. Някой дали я е гледал и да има впечатления? Или нещо да се вижда от обявата, което да ми убягва, че цената е такава? Благодаря!
Като гледам обявите, които пускате, тази ми се вижда на доста примамлива(ниска) цена за такова БМВ 2015та година. По телефона ми казаха, че колата е от Италия, просто е регистрирана в България и не е карана. Някой дали я е гледал и да има впечатления? Или нещо да се вижда от обявата, което да ми убягва, че цената е такава? Благодаря!

- A9A
- кандидат ентусиаст
-
vasilgushev написа:Здравейте отново. Аз продължавам с търсенето и попаднах на следния автомобил - https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11589719271652027&slink=gd9umq.
Въртяни километри, няма никакви екстри, регистрирана преди повече от година, КЕНТАВЪР... Като яйце Киндер

- cww
- Д-р Хаос
-
- Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)
Мнение за обява/конкретен автомобил
Верно няма кьорава екстра. М пакета реден.
Все си мислех, че електрическата кормилна колона е серийна, а тази ми изглежда с мануална такава.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Все си мислех, че електрическата кормилна колона е серийна, а тази ми изглежда с мануална такава.
NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD
- toncho83
- младши ентусиаст
-
- Кара: и БМВ кара
- Мечтае да кара: по А-8

П.П. Виждал съм ф11 ръчка с тапицерия плат, малък дисплей нави (май липсваше и нави), стандартен километраж (не лед 6wa или 6wb) с малко дисплейче между оборотите и км, халогенни фарове парктроник само отзад.....и бих казал, че е "постна" откъм екстри. Но на последно коментираната, твърдението- "няма кьорава екстра" възбуди любопитството ми...
- A9A
- кандидат ентусиаст
-
toncho83 написа::OT: А какво означава да е " с екстри" според форумните разбирания?
П.П. Виждал съм ф11 ръчка с тапицерия плат, малък дисплей нави (май липсваше и нави), стандартен километраж (не лед 6wa или 6wb) с малко дисплейче между оборотите и км, халогенни фарове парктроник само отзад.....и бих казал, че е "постна" откъм екстри. Но на последно коментираната, твърдението- "няма кьорава екстра" възбуди любопитството ми...

Има обикновен кожен салон, преден парктроник, NEXT навигация и XDrive, който за някои е минус. Спортната скоростна кутия (лоста) и перата на волана, може да са "редени" с М пакета. Вратата на багажника не се знае дали е електрическа.
Няма никаква система за сигурност. Фаровете са ксенон или даже H7. Няма подгряване, автоматични дълги, head up, автоматично паркиране, keyless и още куп други екстри за автомобил от този клас и година. Все едно караш по-нова e39-ка.
- cww
- Д-р Хаос
-
- Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)
А, башA9A написа:toncho83 написа::OT: А какво означава да е " с екстри" според форумните разбирания?
![]()
Има обикновен кожен салон, преден парктроник, NEXT навигация и XDrive, който за някои е минус. Спортната скоростна кутия (лоста) и перата на волана, може да са "редени" с М пакета. Вратата на багажника не се знае дали е електрическа.
Няма никаква система за сигурност. Фаровете са ксенон или даже H7. Няма подгряване, автоматични дълги, head up, автоматично паркиране, keyless и още куп други екстри за автомобил от този клас и година. Все едно караш по-нова e39-ка.
NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD
- vasilgushev
- Потребител
-
Доста полезни последни няколко мнения за мен. Като лаик(все още) в особеностите и екстрите на тези БМВ-та, не знам въобще какво да гледам, затова намирам темата за отлична. Благодаря на всички за включванията. Още една се е появила днес - https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11596117150817565&slink=gdqba1. По описанието изглежда, че има повече екстри от предишната, но дали не съм се подвел... 

- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
Колко пъти ползвахте автоматичните дълги...аз съм ги пробвал веднъж. Навигацията не е ли NBT? Спортна кутия, ччак кьорава екстра, не е да няма.
... само това че е с регистрация и застраховки е около 800 лева от цената. за тия пари ако не си я докарате от DE няма как да очакваш ТОП оборудване.
... само това че е с регистрация и застраховки е около 800 лева от цената. за тия пари ако не си я докарате от DE няма как да очакваш ТОП оборудване.
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
- ekalchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2016 m550d
Giorceto написа:Колко пъти ползвахте автоматичните дълги...аз съм ги пробвал веднъж.
Никога не съм карал без ававтоматичните дълги. Толкова добре работи, изключително съм доволен