Бързи въпроси и отговори
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
Re: Бързи въпроси и отговори
Здравейте!
Предложете подходящи спрейове за почистването на MAP и МAF сензорите.
Предложете подходящи спрейове за почистването на MAP и МAF сензорите.
- Shark_fan
- Потребител
-
- Кара: 735i '98
- Мечтае да кара: Москвич
Колеги, обмислям подмяна на двете ми предни седалки с такива от десен волан, доста по-запазени от моите. Седалките са напълно идентични, рекаро с надуване и подгрев, не са ел. салон, така че нямат памет на шофьорската.
Ще имам ли някакви проблеми с букси или друго, заради десния волан? За Е90 седан става дума.
Благодаря предварително на отзовалите се.
Ще имам ли някакви проблеми с букси или друго, заради десния волан? За Е90 седан става дума.
Благодаря предварително на отзовалите се.
- chris_barnes
- ентусиаст
-
- Кара: F11
- Мечтае да кара: на безплатна нафта
- Детайли за колата: 530xd
Ще имаш. Колата от къде да знае, че шофьора е пасажер. Без допълнителни намеси постоянно ще ти свети шофьорския кантар.
Sent from my BLA-L09 using Tapatalk
Sent from my BLA-L09 using Tapatalk

- djakere4a
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ги да викат
- Мечтае да кара: камаз
- Детайли за колата: E90 320i 2005г.
Здравейте, сутрин на първо тръгване като преместя от P на D имам странен метален звук някъде около кутията. По принцип преди да тръгна сутрин винаги чакам колата 2 минути и да паднат оборотите. С времето този метален звук взех да го чувам все по силно. Някой сблъсквал ли се е с подобно нещо. От кутия, кардан или от спирачки може да е?
Изпратено от моят SM-A515F с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят SM-A515F с помощта на Tapatalk
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
По пътя на логиката - кутия или кардан, някой тампон на диф.. Нещо такова, което обира луфта от Р към Д.
Трябва да се огледа.
Трябва да се огледа.
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- Stoqnchev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше M54 , сега N53
- Мечтае да кара: нормално
- Детайли за колата: КомБееее
При 335Д пре-фейса влиза ли джанта 17" например стил 194 ? Ще се ползват за зимен комплект ?
Големия мотор е като спестените пари , имаш ги! ама не винаги ти трябват.
- datchko
- ентусиаст
-
- Кара: e61 535d LCI
- Мечтае да кара: F90
Stoqnchev написа:При 335Д пре-фейса влиза ли джанта 17" например стил 194 ? Ще се ползват за зимен комплект ?
Заводски зимния комплект е 17"

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
То на 30ка не влиза, камо ли на 35. Тя и на 16ки тая кола ще е неприятна за каране, ама друга тема.
Never mistake motion for action...
Здравейте,
Пиша относно проблем с загуба на налягане през всмукателения колектор. Двигателя е n47d20a 177. Колата е е92 320д 2008г.
Загубата на налягане е точно до остта и механизма за отваряне, затваряне или по точно регулиране на вихрови те клапи.
Клипът по долу показва точно моят проблем и решението му.
https://youtu.be/DWewhEgxh1o
Искам да попитам дали някой знае как мога да си реша проблем освен да купя нов колектор или да премахна вихровите клапи и затаапя дупката за остта. Защото реално от там се получава загубата на налягане. И колата по този начин е по слаба в ниските обороти и харчи малко повече от нормалното.
Моля ви за някакви съвети с решението на проблема.
Благодаря ви предварително за отделеното време!
Пиша относно проблем с загуба на налягане през всмукателения колектор. Двигателя е n47d20a 177. Колата е е92 320д 2008г.
Загубата на налягане е точно до остта и механизма за отваряне, затваряне или по точно регулиране на вихрови те клапи.
Клипът по долу показва точно моят проблем и решението му.
https://youtu.be/DWewhEgxh1o
Искам да попитам дали някой знае как мога да си реша проблем освен да купя нов колектор или да премахна вихровите клапи и затаапя дупката за остта. Защото реално от там се получава загубата на налягане. И колата по този начин е по слаба в ниските обороти и харчи малко повече от нормалното.
Моля ви за някакви съвети с решението на проблема.
Благодаря ви предварително за отделеното време!
- djakere4a
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте, установих, че хидравличното масло в рейката ми е доста черно и мисля да го сменя. В youtube на клиповете доливат със зелено CHF 11S и отгоре на капачката си пише CHF. На моята обаче пише ATF oil only и предполагам на младини е било червено. Какво масло слагате на тези рейки, ако на някой му се е налагало? И има ли пробка някъде отдолу на рейката, за да изтече всичкото масло или трябва с машина да се изпомпи и продуха?
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
djakere4a написа:Здравейте, установих, че хидравличното масло в рейката ми е доста черно и мисля да го сменя. В youtube на клиповете доливат със зелено CHF 11S и отгоре на капачката си пише CHF. На моята обаче пише ATF oil only и предполагам на младини е било червено. Какво масло слагате на тези рейки, ако на някой му се е налагало? И има ли пробка някъде отдолу на рейката, за да изтече всичкото масло или трябва с машина да се изпомпи и продуха?
Вида на маслото зависи от вида на рейката.
За да си сигурен си го виж по ВИН какво излиза за твоята кола иначе рискуваш да счупиш помпата.

- djakere4a
- кандидат ентусиаст
-
Къде мога да го видя по Вин , защото в RealOEM.com излиза CHF 11S, а на капачката пише ATF?
Последна промяна djakere4a на 24 Авг 2020, 8:17, променена общо 1 път
- dimitar_vasilev
- Потребител
-
- Кара: Е90 320d
Здравейте, имам следния проблем в движение ми изключва DTC и километража и радиото. Като се изключат пакк тръгват но остава спрян DTC и не може да се включи. Моля за мнения
- marin_jordanov
- Потребител
-
Здравейте, колеги.
Наскоро ми монтираха егр заместител и сега се чудя къде да шитна сваления охладител, термостат и пр?
Наскоро ми монтираха егр заместител и сега се чудя къде да шитна сваления охладител, термостат и пр?
- djakere4a
- кандидат ентусиаст
-
vld написа:djakere4a написа:Здравейте, установих, че хидравличното масло в рейката ми е доста черно и мисля да го сменя. В youtube на клиповете доливат със зелено CHF 11S и отгоре на капачката си пише CHF. На моята обаче пише ATF oil only и предполагам на младини е било червено. Какво масло слагате на тези рейки, ако на някой му се е налагало? И има ли пробка някъде отдолу на рейката, за да изтече всичкото масло или трябва с машина да се изпомпи и продуха?
Вида на маслото зависи от вида на рейката.
За да си сигурен си го виж по ВИН какво излиза за твоята кола иначе рискуваш да счупиш помпата.
Сложих това: CASTROL TRANSMAX DEX 3 MULTIVEHICLE. Източих 1700мл и долях 1700мл /оставих си 300мл за доливане/, но като покарах малко пак си е доста черно. Явно трябва да се смени и казанчето с филтъра.