BMW 325 TDS- Пукат ли главите ????
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
Чугуна също е вид метал, ма по принцип помпа с чугунини няма
Едните са от някакъв полимер гаден дето се чупи, а другите са метални, ама от какъв метал точно ни мога да кажа!

- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
Възможно е, аз изхождам от това че чугуна се води доста крехък, поне без допълнителна обработка де... Май пак се изказах неподготвен 

- КУНИ
- младши ентусиаст
-
ТДС
В неделя си дойдох от Австрия с 325 TDS 1997 година произведен. Колата като разход ми даде - сега ако щете ми вярвайте 5,3 на 100км. Минал съм 1400км. 700 от които в Румъния където попаднах в безброй задръствания, катастрофи, жп. прелези които се пресичат с първокласните шосета (това само там го има) в по-големите градове винаги неуредици свързани с бръмчене на място и допълнителен 1 час и 30 мин. в центъра на Букурещ. Като максимална скорост рядко 110 - 120км. почти съм карал 90 - 100км/ч. Като гориво налях 53 литра в Австрия и 22 литра в Румъния! Това споменавам във връзка че по-добро гориво дава известна икономия не че особено се усеща във вървежа, но има разлика като дръпнеш калема
С това количество се прибрах и въз основа на него определям разхода! По въпроса с главите и пукането мога да добавя че пукат не повече от други марки и модели (имам известен опит с разни коли) и ако се стигне до подобен инцидент това е вследствие на изброените неща от колегите! Обаче искам да добавя и нещо по отношение на маслото което се използва в двигателя!! Винаги този двигател трябва да се кара със СИНТЕТИЧНО МАСЛО през целия експлоатационен период на автомобила! Сега може да кажете: ама не е нужно чак такава скъпа течност за стара кола - да наистина ама точно и затова се скапват бързо специално тези мотори ( TD; TDS ) Мога да докажа това твърдение със специална книга която върви с другите книжки които са комплект към книгите за техническо ръководство и експлоатация. Разбира се ако не са загубени вашите или не сте обърнали внимание. Моите всички са на лице включително тази книжка която пак казвам е само за ТД и ТДС моторите. В нея се твърди че неизползване на синтетика може да доведе до повреда и генерален ремонт на мотора!!! Също така в нея са посочени различни марки и модели масла + спецификациите и вискозитетите на същите. За любопитните мога да я снимам още сега и да погледнете в детайли.

Последна промяна КУНИ на 24 Яну 2007, 0:20, променена общо 1 път
ФАНТОМА написа:sieg написа:BMW_325 TDS написа:Колеги много ме объркахте честно казано.... Са последно пука ли ??, не пука ли ???, при какви условия пука?? Просто тая кола за Дизел върви направо невероятно ( вкарва ме 3 пръста в седалката) и се изкушавам много, но ако главите са много сериозен проблем, бих преосмислил за 320 i ( 150 коня ). Така че дайте категорични мнения и съвети...
да, пука глави, ако я прегрееш дори малко... ако подмениш посочените компоненти НЯМА да прегрее, ако ще и да я съсипеш от каране! Но ако някой от тях сдаде багаж по каквато и да е причина, за секунди ше я спукаш. Затова ти казахме, че като я купиш трябва да ги смениш - виско, термостат, водна помпа с метални витла.
Колега ти пукал ли си глави?
да, виското беше заминало....
жена и кола не въртят ли задница, не ми ги фали...

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
тука некфи яки филми се дават
коя кола няма да пукне глава ако не се гледа като хората
некои пък казаха купуваш сменяваш всичко иначе ше пукне ... е аз па нищо не съм сменил и си движи .. значи съм уцелил жокеро
към пича 1 съвет ... как беше .. а да ... много баби хилаво дете
избери си кола и си караи без да се косиш .. КАТО пукне глава ше го мислиш

некои пък казаха купуваш сменяваш всичко иначе ше пукне ... е аз па нищо не съм сменил и си движи .. значи съм уцелил жокеро

bam-bam написа:тука некфи яки филми се дават![]()
некои пък казаха купуваш сменяваш всичко иначе ше пукне ... е аз па нищо не съм сменил и си движи .. значи съм уцелил жокеро![]()
Говорим за М51D25, приятел... твоето нема нищо общо с това...
иначе съвета е горе-долу верен...
жена и кола не въртят ли задница, не ми ги фали...

- pit55
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: бос през тръни
- Детайли за колата: 325TDS комбинезон, 728i

Вярвам че много колеги ще са ти благодарни (включително и аз

- D.Pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38
- Мечтае да кара: Е38
pit55 написа::OT: Колега КУНИ можеш ли да качиш ръководството за ТДС тук на форума?
Вярвам че много колеги ще са ти благодарни (включително и аз)

42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3