Мистериозния нов щам на коронавирус

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Re: Мистериозния нов щам на коронавирус

Мнение от Nickelback » 08 Юли 2020, 8:42

K_Ilkov написа:
sub_eleven написа:
ildivvy написа:Аз пък винаги пресмятам процента на 'положителните' спрямо направените тестове (доколкото може да се вярва на обявените цифри в БГ) и винаги излиза в рамките на 6-6,5% !

:yes:

:yes: толкова са мах, понякога и 5% съм засичал

познат с корона и аз вече имам
сина на приятели - абитуриент, заразил се на бала
Температура и загубен вкус и обоняние
Родителите са отрицателни, а живеят заедно

Очевидно не е измислица
Друг е въпроса колко е заразен и страшен
Трети е въпроса за кой вирус до момента са правени толкова тестове ...

То и няк'ва папая беше дала положителни проби, ама тя не знам на кой на абитуриентската се беше заразила горката :ok: Иначе била свежарка, здрава и права :ok:

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 08 Юли 2020, 9:26

Дано не карантинират папаята :ok:

пп. днес новия рекорд е 5,42% от тестваните ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 08 Юли 2020, 9:41

K_Ilkov написа:пп. днес новия рекорд е 5,42% от тестваните ...

Ама го пишат рекорд миризливите медии... Навсякъде

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 335i n55
Мечтае да кара: Това, което кара;)
Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j

Мнение от choio » 08 Юли 2020, 10:50

E то тва е целта,да им верват хората,вчера в моя квартал яко маскирани по улиците викам си пък да не са ги направили задължителни тез маски,обаче, уви,не...явно успяват да стреснат хората...което е целта на медиите...поне аз така го разбирам :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 08 Юли 2020, 10:56

А някой може ли да ми обясни защо мислите, че процента на положителни от тестваните трябва да е по-висок :roll: Те може да решат да тестват 30 човека с фул-пак симптоми и да излезе 100% ? Това какво означава :dunno:

А папаята... то има една камара вируси и бактерии, които ги имаш върху кожата, ама ако ги имаш в кръвта и ще си много зле :dunno: За мен тестващите плодове са идиоти, решили да се правят на интересни. Тези усилия може да се насочат към нещо по-продуктивно.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 08 Юли 2020, 11:19

Това просто е измама... някой държавен чиновник прибира пари за тестове и не извършва тестове. Не е аргумент за нищо.
Очевидно няма как папая да даде положителен тест по никакъв начин, ако се тества с каквото и да я мажеш.
Ама хората се връзват веднага... ааа ууу няма тестове, невъзможно да се тества... :lol:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 08 Юли 2020, 12:02

Защо смяташ така ? В растенията и плодовете се откриват много патогени , включително и в папаята . Оня случай дето измряха сума народ от испанските краставици ? От поливната вода и почвата в растенията минава каквото си поискаш , вируси бактерии тежки метали химикали ...Да не смяташ че само заради това че е зеленчук е 100 % чисто и екологично :dunno:
Специално за папаята с корона става въпрос за този случай ..най вероятно . Колко е реален нямам представа
https://www.youtube.com/watch?v=Dn79u2HgcTY
В папаята има вирус от семейството Poxviridae където са и вирусите на едрата шарка . Наличието се тества със обратна полимеразна реакция RT- PCR тестове . Дори да са правени подобни тестове за ковид на папая машинно масло и ала бала там продукти според мен просто се търси сензцация и оспорване на PCR тестовете за ковид като надеждно средство за доказване на вируса . Нече са 100% прецизни но са по добре от нищо .
Последна промяна Jordana на 08 Юли 2020, 12:20, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 08 Юли 2020, 12:18

TNT написа:А някой може ли да ми обясни защо мислите, че процента на положителни от тестваните трябва да е по-висок :roll:

Никой не казва, че трябва да е по-висок ... Казваме, че има пик на тестове, а не на заразени.

5-6% от тестваните са заразени. Това са числата. Ако март-април бяха тествани 3000 на ден процента щеше вероятно да е същия.

За сметка на това се обявяват бройки при различна методология и обхват на изследване

TNT написа:Те може да решат да тестват 30 човека с фул-пак симптоми и да излезе 100% ? Това какво означава

Това означава, че тези 30 имат корона вирус :winky:
Ако беше толкова просто нямаше да се тества, а щеше да се диагностицира по симптоми :dunno:

Помисли пак върху числата - всеки ден има пик на заболели, и всеки ден има повече тестове.

Както казва мечо пух - колкото повече, толкова повече :ok:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 08 Юли 2020, 12:19

Аз не казвам, че папаята е виновна, само казвам, че ми е съмнителен химичния състав на тия тестове, кой точно ги произвежда и доколко са податливи на "случайни" или "умишлени" изменения в посока "по-интересни" (за някой) резултати (било то стабилни или рандъм) :dunno:
Не съм търсил инфо, ама не ме и интересува, ако някои има нещо конкретно по въпроса да сподели :yes:
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 08 Юли 2020, 12:37

K_Ilkov написа:Помисли пак върху числата - всеки ден има пик на заболели, и всеки ден има повече тестове.

Както казва мечо пух - колкото повече, толкова повече :ok:

Еми да, както обясних няколко пъти в темата: има си постоянни тестове на служители в болници, МВР и т.н. И на контактни лица. При 100 заразени ще правят още 1500 теста, при 200 ще правят още 3000 теста (по 15 на човек да го смятаме) :dunno: Ако процента на положителни от тестове стане по-висок, за мен просто няма да са направили тестове на всички контактни. И толкова. Аз мисля, че повечето тестове идват от повече болни, защото изследват и техните контактни лица. А не обратното, както се коментира в темата.
Ако трябва да го обобщя: повече болни > повече тестове на контактни лица > още повече болни, ама със същия процент на заразност :mhihi: Ако процента скокне... или не са намерили всички контактни, или вируса е станал по-заразен. Аз залагам на първото. Те си и казват, че скоро няма да имат капацитета за проследяване на всички контактни.

За мен това е много по-просто и логично обяснение от "искат да ни затворят и да фалират държавата, за да може да откраднат от ЕС" :kuku: Моето мнение е, че ако хората си носеха маските и си спазваха елементарните мерки (а не КПП-та :kuku: ), както се спазваха април месец... щяхме да си се въртим на 30-60 болни дневно и изобщо да не се следи кво ще отварят, кво ще затварят, ще успеем ли да си топнем ташаците в гръцкото море :mhihi: В момента стана така, че няколко футболни мача и дискотеките са най-важното нещо в държавата за икономиката :dunno:

На мен ми е интересно какво ще излезе от проучванията за нивото на смъртност с новите терапии. През няколко дни са намерили ново лекарство, което уж и то действало, ама частично и не баш :lol:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 08 Юли 2020, 13:02

Баш. Ще умреш ако не си сложиш маска на закрито, /па и да се дезифенкцираш не е зле / и да не се буташ кат прошляк в останалите. То кат поолабиха малко и сичко живо се сурна да си живее както преди. Ама не е както преди. Ся колко е страшно или нестрашно е друга работа. Ма да пазиш себе си и околните според мен няма нужда от ЩАБ да ти казва кое как. И се тая какво мислите как нема проблем , не е страшно и т.н. Повтарям , че ако това продължи ще ни затворят пак. Може и да не е баш като преди, ама ще има последици.
В момента , в който социологията се промени накъм затягане на мерки и страх от вирОса /а това неминуемо ще стане ако продължава така/ ще хлопнат кепенците.
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 08 Юли 2020, 13:05

Моджо написа:и да не се буташ кат прошляк в останалите.

Е ти не знаеш ли, че като се буташ на касата в магазина и минаваш по-бързо :kuku:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 08 Юли 2020, 13:13

Jordana написа:...

Бактерии... вируси.. москвичи... компоти :kuku: Разбираш ги отново нещата.

Nickelback написа:Аз не казвам, че папаята е виновна, само казвам, че ми е съмнителен химичния състав на тия тестове, кой точно ги произвежда и доколко са податливи на "случайни" или "умишлени" изменения в посока "по-интересни" (за някой) резултати (било то стабилни или рандъм) :dunno:
Не съм търсил инфо, ама не ме и интересува, ако някои има нещо конкретно по въпроса да сподели :yes:

Ильоменатите ги произвеждат :lol:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 08 Юли 2020, 13:19

Оня ден 300 и незнам си колко лекари ' установили ’че короната се задържа 3ч във въздуха ,и можело човек да се зарази дори и с издишан въздух от болен. Сигнализирали били СЗО да променят мерките
Ся искам да забранят маските,и да кажат че от тук нататък трябва да се носят скафандри и защитно гумено облекло. Който не спазва новите препоръки глоба 100 000лв при първо нарушение ,и рязане на уши при повторно .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 08 Юли 2020, 13:20

steeN написа:Ильоменатите ги произвеждат :lol:

Виждам, че и ти не си наясно, да :ok:
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата