Войната започна ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Re: Войната започна ...

Мнение от drago_pavlov » 04 Юли 2020, 20:03

sobiss написа:Аз пък някак отказвам да повярвам на подобни видеа. Не че не са възможни, но някак си ми се струва че медиината пропаганда се опитва да ни засили в грешната посока.

Ти да не живееш с Алиса в страната на чудесата?
Това се случва ежедневно дори в началните училища в БГ, какво остава там сред маймуните в джунглата...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 04 Юли 2020, 20:04

Няма място за расизъм в белия свят :mhihi:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 04 Юли 2020, 20:13

Bogat-Beden написа:Няма място за расизъм в белия свят :mhihi:

Цвета на моята кожа е черен и аз съм горд с това, казал негъра. Цвета на моята кожа е жълт и аз съм горд с това, казал азиатеца. Цветът на моята кожа е бял и аз съм горд с това, казaл расиста :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 04 Юли 2020, 20:37

Започна се снобарията хаха... 45 vs 9mm vs 40... джорданката е фен на нацистка амуниция, a алекс на такава, която всички мразят :lol:

Jordana написа:Остави го стинката , кажи за тоя дисниленд дето го пазят с автомати и пистолети от мирните граждани . Тоя адвокат верно си въобразява че притежава палата на борджиите :mhihi: Пред твойта къща ако маршируват тълпа индуси ще откриеш огън от втория етаж да ги разпръснеш или как ще стане точно ? :dunno:

Тия за влезли в частен квартал, това не е обществена улица. Буквално няма никаква законна причина да са там.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 04 Юли 2020, 20:59

Нямам идея ....на клипа ми се стори че това са възторжени фенове на кичозния замък минал леко у лево от палата на борджиите. Сега дали била прайвет улицата или не ... :dunno: Комюнитито там да се събере и да организират кръгова отбрана на дисниленда като е толкоз ценен :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 05 Юли 2020, 3:53

alx написа:
Jordana написа:Първо за пистолетите , по малкия заряд дава по голяма точност .

Lol. Такова нещо няма. Точноста няма никаква зависимост от заряда ако нарезите на цевта (туист рейт) е подбрана за заряда. Заряда за лична защита се предпочита да е малък заради по- малкия откат, че да можеш да повториш по- бързо, по- малкия флАш за да не те заслепява на тъмно и за да се намали дълбочината на проникване за да не уцелиш някой в стаята зад целта.

стар 9мм патрон пък бил той и в разните екстремни варианти .

9мм не е популярен за лична защита в америка. Дори изобщо. Защо да нося 9мм като мога да нося 40 в същия фрейм оръжие и отката да ми е подобен?

Второ , за тоя заешкия снайпер дето е пуснал линка паурката за да пълниш къстъм патрони ти требва не само преса . Това е практически нов беприпас за тая пушка и требва бая барут да назобиш да си направиш балистичните таблици с корекциите и да си вярваш че си постигнал повторяемост с тоя къстъм патрон

Спри се... говориш за оръжия и патрони от които нито разбираш, нито си виждал нито можеш да научиш само с четене.

м.с и то не веднъж :mhihi:

Къв майстор на спорта? Внимавай сега...

Джордана, стъпи много накриво. Познавам alx виртуално мноооого по-добре от теб и знам, че ти стъпи много накриво. И с двата крака. Смени темата и се покрии за поне няколко дни, защото рискуваш да станеш много за смях. Но можеш и да продължиш "МАЙСТОРЕ", аз съм готов да видя, как ще те поставят на място Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 05 Юли 2020, 5:10

Уфффф..мола ти са ..олимп отдавна не е населен и совите не са това което са . Имам чувството напоследък че тая вашта area е населена само с Grumpy Old Man:mhihi:
white.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 05 Юли 2020, 14:25

Jordana написа:Уфффф..мола ти са ..олимп отдавна не е населен и совите не са това което са . Имам чувството напоследък че тая вашта area е населена само с Grumpy Old Man:mhihi:

Угаси десетината екрана с Гугъл и се опитай с това, дето ти е между ушите. Не е трудно, поне за мнозинството :yes: А alx изобщо не е залък за твоята уста. ПовЕрвай ми!

Ще ми бъде много любопитно, да ти видя грамотите за "мс" :ok:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 05 Юли 2020, 20:45

Ще ми бъде много любопитно, да ти видя грамотите за "мс"

По принцип не ги показвам грамотите но за тебе ше има изключение . Добре ли са ? :mhihi:
tequila.jpg

red-army.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 05 Юли 2020, 20:53

Jordana написа:Първо заради отката на оръжието

Отката се случва след като като куршума е напуснал цевта. От там е без значение какъв е за точноста на оръжието. Единствения ефект е, че ако те е страх от отката може да правиш глупости в мига преди изстрела но това е твой а не на оръжието проблем. Затова ти й казах, че не си точен с големи калибри защото те е страх (от отката)

Второ заради скороста на куршума . При по високата скорост на лекия куршум в 9 и надолу имаш и по точна стрелба ..тоест големия калибър си ходи с ниската скорост при пистолетите .

Това си го прочел, но не си разбрал. За прецизна стрелба се предпочита по- голям калибър с подходящия (по- голям) заряд. Затова снайперските муниции са 335 Лапуа и 6.5 Кридмор и 50 bmg като трябва да чукнеш някой над 2м метра. Това е защото големия калибър тежък куршум се стабилизира по- качествено и се вляе по- малко от вятъра. Защото ако си стрелял на големи разстояния ще знаеш, че параболата лесно се смята като имаш далекомер- един вид- заучено положение. Ляво/ дясно е проблема защото е динамично и колкото по- минимизирано е (с подходящата муниция) толкова по- голям шанс имаш да уцелиш от първия изстрел което е много важно. Малкия калибър има много тесен диапазон за идеална стабилизация - един вид е много лесно да го свръхстабилизираш или да го недостабилизираш (over stabilization vs under stabilization) защото всеки изстрел е уникален независимо колко се опитваме да бъде същия като предишния. Големия тежък куршум има по- голям диапазон на обороти/ скорост при която е стабилизиран и затова на практика е по- лесен за стабилизация.

Има един положителен мом че големите долми заради мощния заряд са тежки и масивни като конструкция което е добре за прецизната стрелба . Но на практика тази полза е минимална .

Това както казах по- горе е абсолютно невярно. Ако беше така всички на състезанията по лонг дистанс стрелби щяха да участват със 22 магнум или къстъм 223 муниции... а реално участници под 308 калибър няма. Стреля се предимно с трите калибъра които написах в началото.

Спиращ ефект . Да не кривнеш в тая посока че не е добре за имиджа :mhihi:

Иди прочети за Кинетик Енерджи. И ще разбереш още една причина защо се стреля с калибрите които написах.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 05 Юли 2020, 21:10

Аз помня, че за спиращ ефект се ползват големи калибри, защото от малките я от адреналина я от други фактори може ефекта да не е достатъчен.
Заради това аз съм с лек куршум, който е и с голяма начална скорост, но на него идеята му е друга, АЛХ мисля ще се сети :)
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 05 Юли 2020, 21:31

alx написа:
Jordana написа:Първо заради отката на оръжието

Отката се случва след като като куршума е напуснал цевта. От там е без значение какъв е за точноста на оръжието. Единствения ефект е, че ако те е страх от отката може да правиш глупости в мига преди изстрела но това е твой а не на оръжието проблем. Затова ти й казах, че не си точен с големи калибри защото те е страх (от отката)

Второ заради скороста на куршума . При по високата скорост на лекия куршум в 9 и надолу имаш и по точна стрелба ..тоест големия калибър си ходи с ниската скорост при пистолетите .

Това си го прочел, но не си разбрал. За прецизна стрелба се предпочита по- голям калибър с подходящия (по- голям) заряд. Затова снайперските муниции са 335 Лапуа и 6.5 Кридмор и 50 bmg като трябва да чукнеш някой над 2м метра. Това е защото големия калибър тежък куршум се стабилизира по- качествено и се вляе по- малко от вятъра. Защото ако си стрелял на големи разстояния ще знаеш, че параболата лесно се смята като имаш далекомер- един вид- заучено положение. Ляво/ дясно е проблема защото е динамично и колкото по- минимизирано е (с подходящата муниция) толкова по- голям шанс имаш да уцелиш от първия изстрел което е много важно. Малкия калибър има много тесен диапазон за идеална стабилизация - един вид е много лесно да го свръхстабилизираш или да го недостабилизираш (over stabilization vs under stabilization) защото всеки изстрел е уникален независимо колко се опитваме да бъде същия като предишния. Големия тежък куршум има по- голям диапазон на обороти/ скорост при която е стабилизиран и затова на практика е по- лесен за стабилизация.

Има един положителен мом че големите долми заради мощния заряд са тежки и масивни като конструкция което е добре за прецизната стрелба . Но на практика тази полза е минимална .

Това както казах по- горе е абсолютно невярно. Ако беше така всички на състезанията по лонг дистанс стрелби щяха да участват със 22 магнум или къстъм 223 муниции... а реално участници под 308 калибър няма. Стреля се предимно с трите калибъра които написах в началото.

Спиращ ефект . Да не кривнеш в тая посока че не е добре за имиджа :mhihi:

Иди прочети за Кинетик Енерджи. И ще разбереш още една причина защо се стреля с калибрите които написах.

Уточних ти изрично че става въпрос за пистолети . Куршума има маса и създава сила с обратен вектор , колкото е по тежък повече рита и заради заряда и заради масата на куршума . Той куршума е напуснал цевта ама импулса вече е създаден и работи докато е още в патронника . Максималното налягане на барутните газове в цевта се достига още там , затова патронника винаги е усилен а цевите хилави в края щото там налягането е ниско . При спортната високоточна стрелба се ползват малки калибри , и дори се слагат допълнителни балансиращи тежести по цевта . Стабилизирането при високата скорост е заради жироскопичния ефект , има значение при винтовъчните патрони - написал съм всичко точно няма нужда да коментираме нещо което не съм писал . Винтовъчния патрон е съвсем друго нещо , за дългите дистанции трябва тежък куршум с висока енергия за да мине повече разстояние . При винтовъчния патрон нямаш такова точно конструктивно ограничение на заряда както при късите оръжия . Кинетик енерджи няма нищо общо , за да спреш гарантирано противник с късо оръжие се поразява жизненоважни центрове - глава врат сърце . Това може да стане дори със 22 рим файер без проблем . Всичко друго са алабализми щото няма никаква гаранция какъв ще ти скочи , ако е някой 140 кила тюлен с тия кухите куршуми само ще го чешеш ако ще да са и 45ти . Чети какво пишат ФБР за тия неща .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 05 Юли 2020, 22:00

Всяко огнестрелно оръжие рита 2 пъти. Един път като се възпламени заряда и втория път като куршума напусне дулото, но второто е това което се усеща и е много много по-силно.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 06 Юли 2020, 7:54

https://www.youtube.com/watch?v=zbtyaKAMDdk
Вижда се съвсем ясно че затвора на пистолета тръгва назад преди куршума да е напуснал цевта . Както и при винтовката каква вибрация има в цевта още преди да излезе . Съвсем ясно е показано бавния и тежък 45 и по бързия 9мм
Отката при този тест не е видим защото пистолета е фиксиран на стойка , но при нормална стрелба си го има . Промяната в положението на цевта дори с десети от милиметъра води до десетки сантиметри отклонение на траекторията на куршума , особено на големи дистанции. Така че по "спокойната " механика е в плюс ако ще се целиш . Ако ще е сватбарската няма особено значение . :dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 06 Юли 2020, 8:09

Разбира се, че затвора почва да се движи преди куршума да напусне цевта.
Чел си, ама си недочел или караш на интуиция, което е още по-зле.
Дай някое видео с револвер и ми кажи какво се движи там :mhihi:
И после обясни, защо револверите имат по-голям откат по твоята теория със спокойната механика :mhihi:
Последна промяна steeN на 06 Юли 2020, 8:17, променена общо 1 път

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата