Нов закон?!?

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring
Мечтае да кара: V8 Bi-turbo
Детайли за колата: пенсионерска

Мнение от Tvrrr » 23 Яну 2007, 21:26

t0sh написа:като това последното не се постига трудно, ако караш по булевард със 70-80 ограничение и изведнъж от нищото, по същия булевард, има табела 40. достатъчно е да си карал с 91 и ако не насъбереш отзад всички в бронята - айде. но няма да оправят супер-неадекватните тъпанарски пътища и знаци, само ще събират кинти и се чудят как да ни задължат

:yes:

:evil:

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 23 Яну 2007, 22:14

Код: Избери целия код
11. За превишаване на разрешената максимална скорост:
  а/ от 20 до 30 км/ч. включително /чл.182, ал.1, т.2 ЗДвП/ - 2 к.т.
 б/ от 30 до 40 км/ч. включително /чл.182, ал.1, т.3 ЗДвП/  - 6 к.т.
 в/ от 40 до 50 км/ч. включително /чл.182, ал.1, т.4 ЗДвП/  - 12 к.т.
 г/ над 50 км/ч. /чл.182, ал.1, т.5 ЗДвП/                   - 16 к.т.

Това е от ЗДП

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от PGV » 23 Яну 2007, 23:18

За жълтите жилетки вече е гласувано на комисия и предстои да влезе в пленарна зала.
За скоростта от 26 км/ч нагоре са тръгва и с лишаване от правоуправление от 1 месец.

§ 62. Член 182 се изменя така:
“Чл. 182. (1) Водач, който превиши разрешената максимална скорост в населено място, се наказва, както следва:
1. за превишаване до 10 км/час - с глоба 10 лв.;
2. за превишаване от 11 до 20 км/час - с глоба 30 лв.;
3. за превишаване от 21 до 25 км/час - с глоба 50 лв.;
4. за превишаване от 26 до 30 км/час - с глоба 100 лв. и един месец лишаване от правоуправление;
5. за превишаване от 31 до 40 км/час - с глоба 150 лв. и един месец лишаване от правоуправление;
6. за превишаване над 41 км/час - с глоба 200 лв. и два месеца лишаване от правоуправление;
7. за превишаване над 51 км/час - с глоба 250 лв. и 3 месеца лишаване от правоуправление.
(2) Водач, който превиши разрешената скорост извън населено място, се наказва, както следва:
1. за превишаване до 10 км/час - с глоба 10 лв.;
2. за превишаване от 11 до 20 км/час - с глоба 30 лв.;
3. за превишаване от 21 до 30 км/час - с глоба 50 лв.;
4. за превишаване от 31 до 40 км/час - с глоба 100 лв. и един месец лишаване от правоуправление;
5. за превишаване от 41 до 50 км/час - с глоба 150 лв. и два месеца лишаване от правоуправление;
6. за превишаване над 51 км/час - с глоба 200 лв. и 3 месеца лишаване от правоуправление.

На който му се чете: http://www.parliament.bg/bills/40/602-01-90.rtf

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vutov » 25 Яну 2007, 10:13

Тия умници не знаят ли, че колата е най-икономична при 90 км/час. Е аз като видя хубав прав булеврд без движение по него как да не карам икономично?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ataman » 25 Яну 2007, 14:14

абе като гледам какво стана с Ванко 1 и ЗДП май след някоя годинка ще е по-страшно да те хванат с превишена скорост отколкото с труп в багажника :help:

всички шофьори да се преквалифицират! :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vutov » 25 Яну 2007, 16:50

Вместо да решат проблема със задръстванията, с мястото за паркиране и с дупките, те само се чудят как да ни ограничават повече.
Тоеа е то, в тази държава нищо не е на добре. Който е тръгнал да се занимава с бюрокращина ще ме разбере. Само гледат как да те прееб@т, как да ти вземат парите, как да те накарат да чакаш милиони години по опашки и т.н.
Само като се сетя, че за един акт им трябваха повече от 2 месеца за да ми дадат наказателното постановление. Но това не е най-лошото, по-лошото е че за тия 2 месеца ходих 4-5 пъти да се редя на опашката за да ми кажат, че не е готово.
Но няма как, като имам все умни хора- управленци. Как да не те е яд.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Modulo » 26 Яну 2007, 13:04

vutov написа:Вместо да решат проблема със задръстванията, с мястото за паркиране и с дупките, те само се чудят как да ни ограничават повече.
Тоеа е то, в тази държава нищо не е на добре. Който е тръгнал да се занимава с бюрокращина ще ме разбере. Само гледат как да те прееб@т, как да ти вземат парите, как да те накарат да чакаш милиони години по опашки и т.н.
Само като се сетя, че за един акт им трябваха повече от 2 месеца за да ми дадат наказателното постановление. Но това не е най-лошото, по-лошото е че за тия 2 месеца ходих 4-5 пъти да се редя на опашката за да ми кажат, че не е готово.
Но няма как, като имам все умни хора- управленци. Как да не те е яд.

Не нарушавай закона и няма да ти правят актове. Глобите трябва да са жестоки. За всички пияници, с които са пълни пътищата и за всички останали хитреци. Аз често карам с превишена скорост по магистралата. Никакви други нарушения. Но ще се сърдя само на себе си като ме спрат и ме глобят с няколко стотин лева...

За всичко са винивни управниците? Като се прибирате днес от работа пак се огледайте кой се предрежда, не използва мигач, минава на жълто/червено, кара с луда скорост в дъжд/мъгла/сняг....

ентусиаст
Аватар

.........

Мнение от euroto » 26 Яну 2007, 13:51

Става доста напечено, но може и да е за хубаво - че има хора дето карат като луди а всъщност не го умеят .... пълно е с камикадзета :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330Ci convertible

Мнение от vitamincpp » 26 Яну 2007, 15:17

И аз се надявам да е за хубаво , че няма такава селяния по пътищата наистина. 1000 души избити за година - луда работа :shock:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 26 Яну 2007, 18:04

Modulo написа:За всичко са винивни управниците?

А за ПЕРФЕКТНО поддържаните пътища аз ли съм виновен а ??? Дето гълтат МИЛИОНИ от данъци,винетки и разни таксички :twisted: Като си оправят пътищата тогава да помислят и за глоби а не да карам на зиг-заг из града за да не си потроша колата за която съм си платил всичко което са ми поискали тия ГАДНИ МАФИОТИ наречени управници :twisted: Заслужават една стотинка данък да не получат от нито един автомобил.На изисквания настигаме европейските държави ама по пътна мрежа и бюрократщина забравете.
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 21 Фев 2007, 18:23

Днес от сигурен източник разбрах, че горепосочения законопроект е приет и вече е в сила, така, че.. купувайте си жилетки и резервни ксенони :mhihi: :mhihi:
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 21 Фев 2007, 18:46

Нито жилетка ще си купя нито ще си сложа резервен комплект с лампи 8)

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 21 Фев 2007, 19:06

Е, въпрос на избор..
:winky:
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Mart0 » 26 Фев 2007, 7:38

добре де .. искате да кажете че миналата седмица като ме спряха с 34 км/ч ( 60 ограничение на разклона за някво село посока Търговище... аз "летях" с 94 :uups: ) , над ограничението ще ми вземат книжката за 1 месец :shock:......... ония толуб ми каза само точки и 15 кинта глоба.......лелее... ми стискайте палци като отида за талона да не кажат онея лелки " дай си книжката момче......"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dizelboy » 26 Фев 2007, 9:37

BMWgirl_Z8 написа:Измислици.

това скоро няма да е измислица по цял свят го има това виждал сам как 4ужденците спират по магистралата слизат обли4ат си жилетката и правят каквото правят в моия слу4аи хората гледаха картата прависе с цел някои дане бъде блъснат ,макар и да ви се струва страно наистиня е по добре а и една скапана жилетка я стружа 10 лева я не
ИзображениеИзображение
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум