BMW F10/F11 - мнения за начинаещи, бързи въпроси и отговори
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Re: BMW F10/F11 - мнения за начинаещи, бързи въпроси и отгов
Mercedes W212 E350 4matic страда от не малко неща.
Бях се насочил на там но
Мотора М272 страда от балансиращите валове, и не вярвай че е оправено. 7G tronic също не е съвсем безпроблемен а при 4matic е скъпо отпред.
Бях се насочил на там но

Мотора М272 страда от балансиращите валове, и не вярвай че е оправено. 7G tronic също не е съвсем безпроблемен а при 4matic е скъпо отпред.

- Eliyan
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E70 3.0D LCI
- Мечтае да кара: M550D
Колеги, голяма драма ли е да се ретрофитне подгрев на предните седалки на кола която го няма? Как изглежда цялата хамалогия и най-важния въпрос, цената дали си заслужава да се направи? Сегашният ми салон се води S456 Comfort Seat With Memory, но за жалост Италианците не си слагат подгрев на тия хубави салони.. 

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Icaka93 написа:Здравейте колеги,
От няколко дена чета по българските и чуждестранните форуми и като цяло съм се спрял на 2 коли. BMW 523i F10(201 к.с.) и Mercedes-Benz E350 4 Matic W212 (272 к.с.). Доколкото разбрах, като цяло Бенца е бил по-здрав, но все пак бих искал да видя и вашите мнения. Това което четох за Ф10 е:
- Верига задължително се сменя (около 150к км.)
- Дюзи на N53 мотора (около 350-450 лв едната)
- Помпата за високо налягане (скъпо, но не знам точно колко)
- Бобини и Свещи
- Това го видях на един клип в нета - някакви 2 клапи на всмукателните колектори, които с времето запецват и после падат в мотора и става салата
- Отделно някакви други дребни работи, като теглене надясно, проблеми с I-Drive и някакви проблеми от типа да не работи добре лоста на автомата
Лично клоня повече към Ф10-ката, но в крайна сметка, не искам да ме оставя колата на пътя насред нищото. Или да получавам грешки от типа на "Drive Train Malfunction error".
Благодаря предварително на отзовалите се.
П.С Избягвам X-Drive, доста лоши мнения четох за него, въпреки че бих искал да съм с него, но гледам че разходите са сериозни и доста бързо сдавали багажа.
Черпиш информация от грешния извор. Като цяло около 15 000 неща могат да ти се скапят, повечето без симптоми. Ако си се ориентирал към 523и заради газ (не виждам друга причина) и същите хора са обяснали глупостите, които си написал за Хдрайв - не е ОК, работата.
- piNky
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 530 xDrive '13
Eliyan написа:Колеги, голяма драма ли е да се ретрофитне подгрев на предните седалки на кола която го няма? Как изглежда цялата хамалогия и най-важния въпрос, цената дали си заслужава да се направи? Сегашният ми салон се води S456 Comfort Seat With Memory, но за жалост Италианците не си слагат подгрев на тия хубави салони..
До колкото знам не може да се ретрофитне. Инсталалцията си е част от седалката и не се продава отделно.
- PolandBall
- младши ентусиаст
-
- Кара: Carless
- Мечтае да кара: Всичкото ///M
PolandBall написа:Благодаря за съветите @djvice и @bai_ILIA! Ще пиша какво е било!
Поздрави!
Само да споделя, че проблема беше от водна помпа и паразитна ролка.

Khrevsu tvahyu gradu tore! Khrevsu kvatro midvhu piedhvro! Khrevsu Kristo midhvu? vhradro! Medvro vhtrienn utrah vreghgrho.
- krissso
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G20
Icaka93 написа:Здравейте колеги,
От няколко дена чета по българските и чуждестранните форуми и като цяло съм се спрял на 2 коли. BMW 523i F10(201 к.с.) и Mercedes-Benz E350 4 Matic W212 (272 к.с.). Доколкото разбрах, като цяло Бенца е бил по-здрав, но все пак бих искал да видя и вашите мнения. Това което четох за Ф10 е:
- Верига задължително се сменя (около 150к км.)
- Дюзи на N53 мотора (около 350-450 лв едната)
- Помпата за високо налягане (скъпо, но не знам точно колко)
- Бобини и Свещи
- Това го видях на един клип в нета - някакви 2 клапи на всмукателните колектори, които с времето запецват и после падат в мотора и става салата
- Отделно някакви други дребни работи, като теглене надясно, проблеми с I-Drive и някакви проблеми от типа да не работи добре лоста на автомата
Лично клоня повече към Ф10-ката, но в крайна сметка, не искам да ме оставя колата на пътя насред нищото. Или да получавам грешки от типа на "Drive Train Malfunction error".
Благодаря предварително на отзовалите се.
П.С Избягвам X-Drive, доста лоши мнения четох за него, въпреки че бих искал да съм с него, но гледам че разходите са сериозни и доста бързо сдавали багажа.
Карам Н53 в версия 528и. Направил съм над 30к км и мога да кажа, че нито един от изброените проблеми не съм имал. Колата ми е на 209к км, веригата не е сменяна и доколкото знам бензиновите не късат така ненадейно както дизеловите. Свещи се сменят на 60к км. Единствено съм сменял капак на клапаните, но на тези километри почти всички бмв мотори страдат от този проблем. Като цяло супер надежден мотор, но всичко си зависи и как е поддържан!
- Eliyan
- кандидат ентусиаст
-
Момчета, горе-долу ориентировачно, колко би ми излезнало да си направя колата да е M Performance пакет? Някой правил ли е от сток брони и интериор, до всички детайли с боядисването? Ще съм благодарен, ако някой може да разбие процеса 

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Eliyan написа:Момчета, горе-долу ориентировачно, колко би ми излезнало да си направя колата да е M Performance пакет? Някой правил ли е от сток брони и интериор, до всички детайли с боядисването? Ще съм благодарен, ако някой може да разбие процеса
Окачването прави истинската разлика - то планирано ли е? Доколкото знам М Перформанс! включва и други спирачки...
- Eliyan
- кандидат ентусиаст
-
acho.rs написа:Eliyan написа:Момчета, горе-долу ориентировачно, колко би ми излезнало да си направя колата да е M Performance пакет? Някой правил ли е от сток брони и интериор, до всички детайли с боядисването? Ще съм благодарен, ако някой може да разбие процеса
Окачването прави истинската разлика - то планирано ли е? Доколкото знам М Перформанс! включва и други спирачки...
Не, не съм.. Бос съм на тая тема и ще се радвам който го е правил, да разкаже как стоят нещата

- ekalchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2016 m550d
Искам да си сменя предното стъкло в такова с UV защита. Някой знае ли дали мога да продам някъде старото? Има ли пазар за такива неща или трябва да го изхвърля?
Запътил си се към трудния път с рискове и разправии след това.
Лумар имат едно прозрачно фолио, еър блу 80. Леко синее на вид, но намаля УВ лъчите с 42% (на брошура, ама все пак...).
Евтин вариант е и ако не ти хареса лесно можеш да го махнеш без последствия.
Скоро слагах на две мои коли фолио в Tint Perfection BG и съм много доволен от към монтаж и цени. Имаше и въпросното синичко фолио.
Не очаквай чудеса обаче, аз съм с фабрично такова и всички други са ми ''двойни''. Колата е като онези, пасивните къщи, но напече ли слънце - пече си. Или поне за мен разликата е твърде малка, че да е ясно отчетлива.
Лумар имат едно прозрачно фолио, еър блу 80. Леко синее на вид, но намаля УВ лъчите с 42% (на брошура, ама все пак...).
Евтин вариант е и ако не ти хареса лесно можеш да го махнеш без последствия.
Скоро слагах на две мои коли фолио в Tint Perfection BG и съм много доволен от към монтаж и цени. Имаше и въпросното синичко фолио.
Не очаквай чудеса обаче, аз съм с фабрично такова и всички други са ми ''двойни''. Колата е като онези, пасивните къщи, но напече ли слънце - пече си. Или поне за мен разликата е твърде малка, че да е ясно отчетлива.
- ekalchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2016 m550d
Аз си мислех че смяната на стъкло е най-добрия път, другото е с компромиси и риск за глоби. Какви проблеми може да има ако сменя челно стъкло?
Относно фолията гледах това http://www.carbon.bg/%D0%BC%D0%B0%D0%B3 ... %B8%D0%BE/
имаш ли представа кое е по добро 3М или Лумар?
Относно фолията гледах това http://www.carbon.bg/%D0%BC%D0%B0%D0%B3 ... %B8%D0%BE/
имаш ли представа кое е по добро 3М или Лумар?
3М или Лумар е малко като Левски-ЦСКА.
Което избереш, все е добро ако е поставено добре.
Сменял съм няколко пъти стъкла на предни коли - основно запотяване, влизане на вода, със сегашните коли не знам колко добре би станало разлепване и залепване на огледалото с камерата и сензора. Може преди години и аз да съм попадал на кофти майстори, но риска си остава, поне за мен.
Никой няма и да забележи подобно фолио на стъклото. Не го мисли от към наказания.
Което избереш, все е добро ако е поставено добре.
Сменял съм няколко пъти стъкла на предни коли - основно запотяване, влизане на вода, със сегашните коли не знам колко добре би станало разлепване и залепване на огледалото с камерата и сензора. Може преди години и аз да съм попадал на кофти майстори, но риска си остава, поне за мен.
Никой няма и да забележи подобно фолио на стъклото. Не го мисли от към наказания.
есента сменях стъкло в бова,моята е с най-скъпия вариант включително и с uv и цената беше около 2500лв с монтаж
,за това пробвай първо с фолио

Здравейте Колеги, възможно ли е с диагностика в режим дневни светлини на bmw 535d да се изключат стоповете и да светят само фаровете?