Мнение за обява/конкретен автомобил
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Мнение за обява/конкретен автомобил
Мерси за съвета. Ако ми хареса някоя 6-цилиндрова ще пиша.
Какво против имаш 525, освен доста неприятния звук?
- ekalchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2016 m550d
Нямат някакви сериозни недостатъци. Просто лично мнение, че премиум автомобил не му отива 4 цил дизел и за малкото пари отгоре за 6 цил получаваш много повече.
Последна промяна ekalchev на 04 Юни 2020, 10:02, променена общо 1 път
Ако основен приоритет е практичност (все пак говорим за ф11, не някое купе), то 4 цил дизел с две турбини е предостатъчен, с ремап отива на 250-260 к.с., което са си конете на 3.0, макар и с по-малък въртящ момент.
Нали не сме забравили как до преди няколко години масово се караха коли около 150-180 к.с. и всичко над 200 беше самолет?
4 цил дизел може да докара разход, който за 6 цил е невъзможен, това го вмятам ей така, понеже не знам на кой колко му е важно.
На мен колата ми харесва, има доволно екстри. Върви да я видиш и ако ти харесва - скачай. Не се тормози с реални километри, тая работа няма хващане така или иначе...
Предвиди си едни вериги за хиляда, хиляда и нещо, че четворките това ги боли и карай смело.
Нали не сме забравили как до преди няколко години масово се караха коли около 150-180 к.с. и всичко над 200 беше самолет?

4 цил дизел може да докара разход, който за 6 цил е невъзможен, това го вмятам ей така, понеже не знам на кой колко му е важно.
На мен колата ми харесва, има доволно екстри. Върви да я видиш и ако ти харесва - скачай. Не се тормози с реални километри, тая работа няма хващане така или иначе...
Предвиди си едни вериги за хиляда, хиляда и нещо, че четворките това ги боли и карай смело.
Когато пътувам почти винаги съм с двете хлапета и колела на покрива. Имал съм е46 330d (184 коня) и вчера покарах f31 2.0d (184к). Ами F31 даже върви една идея повече от е46цата и ми е напълно достатъчно за семейно пътуване.
Имам някакви надежди, че 4ри цилиндровия ще е и по евтин за поддръжка (4ри дюзи вместо 6, по-малко масло - а аз го сменям често), а и по-лесно обслужване - често ремонтирам колите си сам в гаража и около шестаците е винаги много тясно. Последните ми две коли са били 6таци (е46 330d, Subaru Outback H6) и да наистина е приятно, но обслужването им е досадно усложнено.
Имам някакви надежди, че 4ри цилиндровия ще е и по евтин за поддръжка (4ри дюзи вместо 6, по-малко масло - а аз го сменям често), а и по-лесно обслужване - често ремонтирам колите си сам в гаража и около шестаците е винаги много тясно. Последните ми две коли са били 6таци (е46 330d, Subaru Outback H6) и да наистина е приятно, но обслужването им е досадно усложнено.
Поддръжката е айде не еднаква, ама разликата е пренебрежимо малка на фона на останалото.
Колко пъти ще смениш маслото за една календарна година? 2-3 литра на смяна са 60лв разлика.
Дюзите - ако са крайно зле и ти се налага да го правиш, тая кола ще тресе по 2-3 минути на място докато стопли и ще гори 10/100 вместо 6-7. Ще го видиш на място, ако са леко тръгнали - ще караш много преди да ти се наложи да пипаш нещо въобще. Не ги мисли дюзите. На моята се обадиха чак на 300 хил км.
В крайна сметка да, по-евтино е, ама толкова малко по-евтино на фона на парите за колата, че не е нещо с което да се съобразяваш при избора.
Всички дизелови мотори в това купе са супер който и да избереш, гледай другото да ти хареса - състояние, екстри.
Колко пъти ще смениш маслото за една календарна година? 2-3 литра на смяна са 60лв разлика.
Дюзите - ако са крайно зле и ти се налага да го правиш, тая кола ще тресе по 2-3 минути на място докато стопли и ще гори 10/100 вместо 6-7. Ще го видиш на място, ако са леко тръгнали - ще караш много преди да ти се наложи да пипаш нещо въобще. Не ги мисли дюзите. На моята се обадиха чак на 300 хил км.
В крайна сметка да, по-евтино е, ама толкова малко по-евтино на фона на парите за колата, че не е нещо с което да се съобразяваш при избора.
Всички дизелови мотори в това купе са супер който и да избереш, гледай другото да ти хареса - състояние, екстри.
Наясно съм, конкретната обява ми хареса в случая - по-нова година (2013-та), има екстри и предишния собственик изглежда я е поддържал - това е основното.
Ако беше 6-цилиндрова, нямаше да я върна, но и 4рка мисля ще ми е предостатъчна.
Основния ми проблем е, че съм отвикнал да карам ниски коли и не съм убеден, че ще успея да привикна пак. Предишната - Subaru Outback беше доста височко и минаваше отвсякъде, без задирания и без мислене.
Ще се чуя по-късно днес със собственика.
Ако беше 6-цилиндрова, нямаше да я върна, но и 4рка мисля ще ми е предостатъчна.
Основния ми проблем е, че съм отвикнал да карам ниски коли и не съм убеден, че ще успея да привикна пак. Предишната - Subaru Outback беше доста височко и минаваше отвсякъде, без задирания и без мислене.
Ще се чуя по-късно днес със собственика.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
ifcho написа:Мерси за съвета. Ако ми хареса някоя 6-цилиндрова ще пиша.
Имам доста опит и с двата мотора - звука на 525д е посредствен, по-мек е от на ВАГ дизели. Набира обороти много бързо и обича да навлиза в 5000. Скоростите са по-къси от на 530д и градско св усеща доста по-силен от 218кс. Икономия няма, поне не и в Ф11 Хдрайв. Средния ми разход за 70 000км е 8.2/100, като при 140км/Ч е около 6-7....За мощност не съм усетил липса на сила, 0-100кмч е 7сек,
НО!!!
Шестака си е шестак и точно тоя с 258кс е шедьовър на печките.
acho.rs написа:Средния ми разход за 70 000км е 8.2/100, като при 140км/Ч е около 6-7....
Баси, т'ва е кажи-речи моя разход, пък съм със 730д.... магистрално ми е една идея повече, ама средния - даже и под 8.
- ekalchev
- младши ентусиаст
-
Моя средния е 8.5 но не карам градско.
- santorini
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Range Rover
https://store.interlease.bg/la-7058-BMW ... mesta.html
тука има една хубава, ако някой има интерес. няма я на другите сайтове.
- ekalchev
- младши ентусиаст
-
santorini написа:https://store.interlease.bg/la-7058-BMW_530d_xDrive__4_1_mesta.html
като екстри е добре но нещо са объркали цената
- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Lexus
Ако всичко и е наред и е на реалните километри няма нищо учудващо в цената. В Германия хубавите F10 530d такива в перфектно състояние под 5 години и под 100к км особено ако са от БМВ официален дилър почват от 23-24к евро. Сега друг е въпроса че такива коли са непродаваеми на българския пазар.
keep walking
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
- ekalchev
- младши ентусиаст
-
Абе неможе да ме убедиш че това е пазарна цена. Това е почти на цената на моята кола която е с повече екстри и е 2016. Аз така се пазарих с такива продавачи, които бяха обявили високи цени и после след няколко месеца ми се обаждат с цената, която трябва да е. Тая кола 15к надолу трябва да е.
Последна промяна ekalchev на 06 Юни 2020, 9:12, променена общо 1 път
Пазарната й цена е точно толкова, колкото някой е готов да извади за нея.
Аз бих дал половината, но това е защото не искам кола на под 100к км с висока цена, ако ще и за голф да говорим, искам по-обезценена с проблеми.
Аз бих дал половината, но това е защото не искам кола на под 100к км с висока цена, ако ще и за голф да говорим, искам по-обезценена с проблеми.
- ekalchev
- младши ентусиаст
-
С тая заучена реплика, може и на половин милион да я пуснеш тая кола. Аз миналата година продадох е60 м пак индивидуал на 160к км, перфектно без забележки. Всички ми обясняваха как тая кола трябва да е мин 15к цената и ще се избият за нея. Докато не свалих на 10к никой не се обади. Ф10 е стар модел, винаги може да се намери балък да даде тези пари но ако разчиташ на шанс 0.000001% да дойде някой е друг въпрос. Да ходи да се пазари за цена с 15к надолу и ако свалят да я взима, това е моя съвет.
Последна промяна ekalchev на 06 Юни 2020, 9:23, променена общо 1 път