Мнение за обява/конкретен автомобил
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- equipment
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530D f11, G30 m550d xdrive
Re: Мнение за обява/конкретен автомобил
Лелей, че тя тая кола бъкана с екстри. И за тия пари е направо без пари:) Седалките са спортни, рекаро. Кожата по тях изглежда много запазена и незахабена. Цветът иначе на колата е малко убит, но другото сякаш е наред. Ако и километрите са реални, направо си стискайте ръцете за 9500 еуро 

- ekalchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2016 m550d
Тя ако е безпроблемна и е на реални км, Горубляне да са я взели вече... щом стои толкова време е съмнителна.
- vankata 1296
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: С TOYO
- Мечтае да кара: F11 ///М
Пробвах с имейл за ВИН, но все още нямам отговор. Евентуално смяна на вериги + веригата за маслена помпа, турбо, обслужване на кутия, масла в дифове. Незнам за друго трябва ли да се притеснявам? Иначе имам златна 39-ка, която в годините не ме е изоставила! Благодаря Ви колеги!
- GlavanizeR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G20 330i xDrive F31 330d xDrive
- Мечтае да кара: Нещо нечупливо
grkv написа:f11 ми е малко безсмислена кола, предвид парите които струва.
Замислял ли си се за ф07? Поддръжката е една и съща и най-често идват с повече екстри от масовата ф10/11?
F07 има по-малък багажник от F10. F07 е по-нефункционален автомобил от F11. Купето е по-обемно вътре, но по-тежко.
vankata 1296 написа:Благодаря на отзовалите се! Гледам обяви в mobile.de и не намирам 3.0д само на задно, освен означението x-drive по калниците и на заден капак по снимки вътре в купето как мога да разбера, че е x-drive?
Иначе това ми хваща окото
https://m.mobile.de/auto-inserat/bmw-53 ... ml?ref=srp
От три месеца я следя и не му пада цената за разлика от други обяви.
с Xdrive до скоростния лост,пред копчето за парктроник,имат копче на което е нарисувана кола която се спуска по наклон

- ekalchev
- младши ентусиаст
-
djvice написа:с Xdrive до скоростния лост,пред копчето за парктроник,имат копче на което е нарисувана кола която се спуска по наклон
Това копче ми беше мотивацията да си купя 5та серия

- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
Най-лесно се познава като навиеш волана и отпред има полуоски
Майтапа на страна. Вадиш оборудването и историята по рама. Тези коли имат дълъг списък с екстри и доста хора не знаят, че имат някои от тях понеже не са се интересували подробно.

"Чемодан, вокзал, Москва"
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 XD
Здравейте колеги, търся малко повече инфо за f10, 535 бензин, 306 к.с., заслужава ли си покупката, какво да очаквам като бъдещи ремонти по двигател, ходова част, кога трябва да се сменят веригите на мотора и т.н. Спрял съм се на тази обява, но разглеждам и други подобни. Ако колега е гледал конкретния автомобил, нека сподели инфо. Благодаря предварително! https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=fn0dee
- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Lexus
Като цяло е безпроблемен двигател, ако има някои проблеми те са по периферията а не по самия двигател. Водната помпа е електрическа и често се налага смяна. Течове на масло могат да възникнат от към гарнитурата на капака на клапаните, не е много тежък ремонт не е необходимо да се ходи във фирмен сервиз а и е добре наред с гарнитурата да се подмени и самия капак. Друг теч може да възникне от към маслемния филтър (oil filter housing gasket). По някои форуми съм чел за разход на масло, лично моята от смяна до смяна не мърда, но аз го сменям доста по рано от предвидения пробег. Тук в щатите им дават 10к мили или една година, което дойде по-рано, аз го сменям на около 5-6к мили, а и преди двигателя да е достигнал работна температура не я натискам повече то 2500 оборота, също така е на около 65к км, ако това има значение. Иначе електрически проблеми и такива с електрониката имат, но те не са конкретно за дадения модел а за всички БМВ-та като цяло. Разхода на колата е повече от добре, може да прочетеш постингите в темата за разход, моите и на колегата адовет, той също има такава. Само мога да ти кажа че гори колкото ако не и по малко от Хонда Акорд Купе с 2.4 мотор на сина ми при еднакво каране. За веригите не знам какво да ти кажа, познавам хора на които техните са между 120-160к мили и не са ги сменяли, ма ако искаш може да го направиш превантивно. Аз на моята например наскоро смених свещите на 40к мили, иначе им дават 60к мили, просто обичам някои неща да ги правя по рано от предвиденото, та заедно със свещите смених и бубините не че нещо им имаше. Та като цяло съм доволен от колата и следващото ми БМВ пак ще е със 6 цил. бензинов мотор.
keep walking
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
GlavanizeR написа:grkv написа:f11 ми е малко безсмислена кола, предвид парите които струва.
Замислял ли си се за ф07? Поддръжката е една и съща и най-често идват с повече екстри от масовата ф10/11?
F07 има по-малък багажник от F10. F07 е по-нефункционален автомобил от F11. Купето е по-обемно вътре, но по-тежко.
Багажника на Ф07 е много по-функционален от този на Ф10. За размерите и класа на 5ГТ 500литра е смешно малко, но все пак има голям отвор и равни страни
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
peshehodetz написа:Като цяло е безпроблемен двигател, ако има някои проблеми те са по периферията а не по самия двигател. Водната помпа е електрическа и често се налага смяна. Течове на масло могат да възникнат от към гарнитурата на капака на клапаните, не е много тежък ремонт не е необходимо да се ходи във фирмен сервиз а и е добре наред с гарнитурата да се подмени и самия капак. Друг теч може да възникне от към маслемния филтър (oil filter housing gasket). По някои форуми съм чел за разход на масло, лично моята от смяна до смяна не мърда, но аз го сменям доста по рано от предвидения пробег. Тук в щатите им дават 10к мили или една година, което дойде по-рано, аз го сменям на около 5-6к мили, а и преди двигателя да е достигнал работна температура не я натискам повече то 2500 оборота, също така е на около 65к км, ако това има значение. Иначе електрически проблеми и такива с електрониката имат, но те не са конкретно за дадения модел а за всички БМВ-та като цяло. Разхода на колата е повече от добре, може да прочетеш постингите в темата за разход, моите и на колегата адовет, той също има такава. Само мога да ти кажа че гори колкото ако не и по малко от Хонда Акорд Купе с 2.4 мотор на сина ми при еднакво каране. За веригите не знам какво да ти кажа, познавам хора на които техните са между 120-160к мили и не са ги сменяли, ма ако искаш може да го направиш превантивно. Аз на моята например наскоро смених свещите на 40к мили, иначе им дават 60к мили, просто обичам някои неща да ги правя по рано от предвиденото, та заедно със свещите смених и бубините не че нещо им имаше. Та като цяло съм доволен от колата и следващото ми БМВ пак ще е със 6 цил. бензинов мотор.
Мерси за информацията колега, ще направя оглед и преглед в сервиз тези дни.
Ето ти още една тема от съседния подфорум, в която обсъждат въпросния двигател N55
viewtopic.php?f=162&t=434675
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
pampo написа:Ето ти още една тема от съседния подфорум, в която обсъждат въпросния двигател N55

Здравейте,
Ходих да гледам една Ф31, но за съжаление ми е твърде малка и се ориентирах към Ф11.
Мисля да ходя да огледам тази кола:
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... 3061142241
Тъй като не съм много запознат с 5ците ще се радвам на всякакви коментари.
Ходих да гледам една Ф31, но за съжаление ми е твърде малка и се ориентирах към Ф11.
Мисля да ходя да огледам тази кола:
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... 3061142241
Тъй като не съм много запознат с 5ците ще се радвам на всякакви коментари.
- ekalchev
- младши ентусиаст
-
ifcho написа:Тъй като не съм много запознат с 5ците ще се радвам на всякакви коментари.
Вземи си 6 цилиндров двигател.