BMW F10/F11 - мнения за начинаещи, бързи въпроси и отговори
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: BMW F10/F11 - мнения за начинаещи, бързи въпроси и отгов
На коя степен си държиш вентилатора?
При мен на първа е най-комфортно но често се налага да го засилвам, защото не успява да охлади купето и после да го намалям ръчно, защото вече е достигнало добра температура и само дразни засиленият поток на въздух. Общо взето на едно пътуване от час и половина два, поне няколко пъти трябва да се присягам да усилвам/намалям вентилатора, градусите не ги пипам...
При мен на първа е най-комфортно но често се налага да го засилвам, защото не успява да охлади купето и после да го намалям ръчно, защото вече е достигнало добра температура и само дразни засиленият поток на въздух. Общо взето на едно пътуване от час и половина два, поне няколко пъти трябва да се присягам да усилвам/намалям вентилатора, градусите не ги пипам...
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
grkv написа:На коя степен си държиш вентилатора?
Държа го на най слабата степен и не съм имал проблеми до сега
Здравейте! Форума ми е от край време много полезен източник на информация и до сега съм намирала всичко, от което се интересувам, без да е необходимо да задавам допълнителни въпроси. Този път обаче, не успявам да намеря отговор на настоящия си въорос и затова реших да направя акаунт и да ви попитам директно.
Става дума за автомобил БМВ 520д туринг ф11, 2011 година.
Това, което ме интерува конкретно е, дали би било възможно да се подмени конзолата на задната седалка (настоящата представлява духалки с ръчен механизъм за включване, както и бутони за подгряване на двете седалки) с автоматичен такъв панел? Под автоматичен, имам предвид, дали може да се сложи такъв панел, като на конзолата отпред в купето - с избор на градуси.
Благодаря предварително на отзовалите се!
Това, което ме интерува конкретно е, дали би било възможно да се подмени конзолата на задната седалка (настоящата представлява духалки с ръчен механизъм за включване, както и бутони за подгряване на двете седалки) с автоматичен такъв панел? Под автоматичен, имам предвид, дали може да се сложи такъв панел, като на конзолата отпред в купето - с избор на градуси.
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
Angel@ написа:Здравейте! Форума ми е от край време много полезен източник на информация и до сега съм намирала всичко, от което се интересувам, без да е необходимо да задавам допълнителни въпроси. Този път обаче, не успявам да намеря отговор на настоящия си въорос и затова реших да направя акаунт и да ви попитам директно.
Най-добре ще е да се намери кола донор с 4ри зонов климатроник и да се прехвърли всичко от нея, защото не са никак малко нещата ( втори вентилатор, панел, сензори за температура, клапи и тн)
dido0o``` написа:Angel@ написа:Здравейте! Форума ми е от край време много полезен източник на информация и до сега съм намирала всичко, от което се интересувам, без да е необходимо да задавам допълнителни въпроси. Този път обаче, не успявам да намеря отговор на настоящия си въорос и затова реших да направя акаунт и да ви попитам директно.
Най-добре ще е да се намери кола донор с 4ри зонов климатроник и да се прехвърли всичко от нея, защото не са никак малко нещата ( втори вентилатор, панел, сензори за температура, клапи и тн)
Разбирам, благодаря много за отговора!

- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Lexus
Ще имам ли някакъв проблем с акумулатора ако колата не се кара около два месеца и половина. Акумулатора е чисто нов AMG оригинален на БМВ смених го ноември миналата година. Иначе на другите две коли в къщи го разкачам, ма на БМВ-то не съм сигурен, а и не ми се пипа да нямам после проблем или да трябва да уведомявам колата както при смяна с нов.
keep walking
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Не
Изпратено от моят Mi 9T Pro с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят Mi 9T Pro с помощта на Tapatalk
- ekalchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2016 m550d
ReSp3c7a написа:Здравейте колеги, ходих да гледам една 530 xd, и на копчетата за режимите имаше sport/normal, а когато продавача влезе в менюто, имаше абсолютно всички режими (мисля че и еко про), на някои автомобили, които гледам е sport/comfort. Каква е разликата, кое какви модове има. Също така, видях това нещо:
''First of all, you will get the Dynamic Driving Control Switch when you order one of these combinations:
a) ZSP (Sports package) + ZDH (Dynamic Handling Package)
b) ZSP (Sports package) + 2TB(Sports Automatic transmission)''
EDC, electronic damper control, същото ли е като adaptive drive ?
Доста се обърках, кое какво е, на какво влияе, ще се радвам за уточнение .
EDC означава амортисьори на които може да се регулира твърдостта при включване на comfort/sport. Dynamic Drive - e активна стабилизираща щанга която не позволява на колата да се накланя като завива. Adaptive Drive = EDC + dynamic drive. Може да имаш EDC без dynamic drive. Ако ги имаш и 2те ще пише че има Adaptive Drive.
Аз и преди питах и никой не отговори, ама айде пак...
Имам ТВ тунер в колата като екстра, тунера е аналогов и в големите градове не хваща нищо. По разни малки градчета и високи места хваща телевизии, които не би трябвало да хваща - фокслайф, дискавъри и т.н.
Като цяло едва ли ще седна в колата някога да гледам телевизия, но ако мога да слушам и да хвърлям по едно око на новините рано сутрин би ми било супер.
Та, на въпроса: Ако инвестирам в дигитален тунер, така че да си хваща телевизиите и софтуерно отключим да се показва в движение, ще мога ли реално да гледам докато карам в града и извън града или ще е нещо отвратително като качество с насичания и т.н? Ако не става това, което си мисля, поне да не търся дигитален тунер за нищо.
Благодаря.
Имам ТВ тунер в колата като екстра, тунера е аналогов и в големите градове не хваща нищо. По разни малки градчета и високи места хваща телевизии, които не би трябвало да хваща - фокслайф, дискавъри и т.н.
Като цяло едва ли ще седна в колата някога да гледам телевизия, но ако мога да слушам и да хвърлям по едно око на новините рано сутрин би ми било супер.
Та, на въпроса: Ако инвестирам в дигитален тунер, така че да си хваща телевизиите и софтуерно отключим да се показва в движение, ще мога ли реално да гледам докато карам в града и извън града или ще е нещо отвратително като качество с насичания и т.н? Ако не става това, което си мисля, поне да не търся дигитален тунер за нищо.
Благодаря.
Познат взе Е60 с инсталиран от предния собственик дигитален тунер (марката не знам) и работи повече от добре. По магистралата до към 130-140км/ч не накъсва, нагоре почва.
grkv написа:Аз и преди питах и никой не отговори, ама айде пак...
Благодаря.
ще можеш да хващаш телевизия без проблем ако караш с ограниченията

Bmw F10 светлини
https://m.tiktok.com/v/6834060549903437 ... 4490482437 искам да си направя светните като от този клип, знаете ли как може, моля за съвети.
Изпратено от моят Redmi 5 Plus с помощта на Tapatalk
- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 520dA
Здравейте,
Може ли мнение за F10, 520 d, 184 к.с., седан, автоматик ?
Може ли мнение за F10, 520 d, 184 к.с., седан, автоматик ?
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
Re: Bmw F10 светлини
ge0rgihs написа:https://m.tiktok.com/v/6834060549903437062.html?u_code=db9bbhef2k5e51&preview_pb=0&language=en&_d=db9bc01bmgckmk&share_item_id=6834060549903437062×tamp=1591811281&user_id=6802585747243533318&utm_source=messenger&utm_campaign=client_share&utm_medium=android&share_app_name=musically&share_iid=6834849974490482437 искам да си направя светните като от този клип, знаете ли как може, моля за съвети.

- ekalchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2016 m550d
Re: Bmw F10 светлини
ge0rgihs написа:https://m.tiktok.com/v/6834060549903437062.html?u_code=db9bbhef2k5e51&preview_pb=0&language=en&_d=db9bc01bmgckmk&share_item_id=6834060549903437062×tamp=1591811281&user_id=6802585747243533318&utm_source=messenger&utm_campaign=client_share&utm_medium=android&share_app_name=musically&share_iid=6834849974490482437 искам да си направя светните като от този клип, знаете ли как може, моля за съвети.
Хахахахахахахахах така става като гледаш много тикток.